Перейти до змісту

Продовження теми гопників

vef

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Почитав тему про гопників (поки читав - тему закрили) і про грабіж квартир , і ось ІМХО думки:

1 Бігати толпою, і виловлювати гопніків ( навіть на крутого живця – безглуздо ). Коли в штатах собирались куклусклановці ( спочатку для боротьби з обнаглівшими неграми) – вони думали - для захисту, для наведення порядку, а потім це вилилось в крутий расизм… Хоча мені особисто інколи так хотілося побути расистом (ті ж негри, цигани…), але це НЕ ВИХІД. Ну буде штурмова група по захисту нормальних жителів міста, потім наберуться опита, сили, і буде банальна бандитська бригада( може навіть в межах законодавства) , яка разом з відловом гопників буде займатись ще СВОЇМИ справами… в принципі багато бандитів в 90-ті починали із спорту, чи просто були сильними духом людьми, мали добрі та благі наміри – захистити СВОЇХ, захистити СВОЇ інтереси… А потім поняли, що вони щось можуть, хтось їх боїться, хтось приходить за допомогою… Але я думаю, що допомога і бандитизм – це різні речі. Та ж міліція – скільки не видумували беркутів і спецназівців, менше бандюків не ставало. Бо займались тільки СВОЇМИ справами, і думали тільки про СВОЇ інтереси. Думаю є небезпека самим "дружиннікам" перетворитись в щось похоже на гопоту...

2. Несмотря на все вищесказане - кожна людина має право захищатись, особливо коли ти чи твої рідні відлежать кілька тижнів в лікарні… і т.п. І кожен повинен сам для себе вирішити чи носити йому карамультук або ломик за пазухою чи ні ( я наприклад давно вже не ношу).

Але сама більша біда – це недостаток інформації. Може потерпілі і самі б розібрались з ними, або міліція швидше шевелила хвостом якби знали кого притягнути до відповідальності. Бо в основному ситуації такі – тебе побили, мобільник забрали, а кого і де шукати ніхто не знає. А ментам до наших проблем – ніякого діла. Їм ТЯЖКО, да й НЕ ХОЧЕТЬСЯ нікого шукати, головне – поскоріше закрити справу, а ще краще зовсім її не відкривати.

3. Думаю можна було б почати з відсліжування мобільного телефона по IMEI. Повинні бути якісь доступні простим смертним технології ( бо історії інколи розповідають про пошук мобілок для крутих дядьок чи працівників прокуратури). Хто знає наскільки це реально?

Якщо це непідйомна задача, то можна попробувати вживу пробігтись по всім точкам в місті, і знайти мобілу, правда не самому пострадавшому з капельницьою в кармані і на костилях бігати ( якщо візьметься відразу декілька організованих людей із списком точок продажу – то думаю знайти мобільник можна досить швидко, а це підвищує шанси розкриття злочину і встановлення винних в декілька раз).

4. Замовлю кілька слів про так званих бариг, які купляють телефони, бо сам із їх числа. І якщо кожного хто продає – купляє телефони чи іншу техніку вважати скупщиком краденого – то далеко можна заїхати… Наприклад по цій логіці можна майже всю частину форума « Куплю – продам » назвати скупщиками ( бо на більшість товарів документів немає). І велосипедистів туди ж – бо в них байки не по номерам, і міняються постійно різними запчастинами (наверное след заметают). Ну не маразм?

Я наприклад складаю бумагу майже на кожен телефон де вказую паспортні дані і місце проживання продающого. Не часто, але бувають такі випадки тіпа: -Купіть SonyEricsson K-750 в гарному стані за 250 гр. –А де документи? – Загубились, брав б/у, миші з”їли… А ваш паспорт покажіть? Зараз принесу... І до ціх пір несуть. Хотя , є такі кадри відморожені, що можуть і з паспортом, і з краденим телефоном прийти продавати.

Думаю – якщо правильно підійти до питання, і з торговців зробити союзників, а не ворогів – то можна навіть не виходячи з дому багато чого взнати ( майже кожен має пару-трійку знайомих, що торгують, їм можна позвонити, запитати чи не приносили таку-то модель з таким-то ІМЕІ ). Правда з тими баригами, які не розуміють ситуації треба говорити другими методами, наприклад стаття про скупку краденого…

5. Правильно писати заяви і різні там скарги в міліцію( якщо потрібно то і в суд ). Я маю на увазі не тільки юридичну підтримку, але й нюанси міліцейського відділення. Їм також треба звіти про розкриття здавати, і строки там різні є, і перевірки вищого начальства. Колись В НЕДІЛЮ ЗРАНКУ «завітав» міліціонер по давно забутій справі, в них заяви є, факти там різні зафіксовані, а в бумагах коні не валялися; то він за кілька годин провів бурну роботу по заповнюванню бумаг за пів року... Причина банальна – в понеділок перевірка. Просто звичайні потерпілі по незнанню опускають руки. Думаю – якщо кожен попробує щось розвідати в знайомих-рідних міліціонерів – то інфи буде достатньо. А то виходить так: уроди напали толпою, побили, забрали телефон, гроші… а ти ще й должен доказувати доблесній міліції що треба заяву прийняти, вести слідчі дії по притягненню гопів до відповідальності.

• Відповідей 68
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Наші "доблесні" міліціанти самі скромно натякають, що справа глуха, не треба писати заяву, бо будуть часто викликати для з*ясування.

Важаю твої поради слушними.

Опубліковано

Інші країни переживають це одним шляхом:

Шляхом коли цивільні мають право на захист стандартним озброєнням.

Інших альтернатив немає

Опубліковано
...не треба писати заяву, бо будуть часто викликати для з*ясування.

Важаю твої поради слушними.

Це точно. Менти будуть викликати свідків. Довго і геморойно будуть питати не раз, шукаючи подробиці. По-моєму тупі правила. Хороший слідчий найде кого треба, рахую. Закордоном он наших вилавлюють. Во система! :beer:

Опубліковано
Гопи тоді теж будуть мати право на носіння озброєння.

Уяви тоді що буде.

Не думаю что если будет разрешено официальное ношение, гопы будут пользоваться личным оружим чтобы нападать на людей. Что мешает сейчас гопу купить или пневмат, или резинку или даже огнестрел это всеравно не легально с его стороны будет, а почему добропорядочный гражданин не может купить себе такуюже цяцю для самообороны?

Просто если гоп с огнестрельным то это уже не гоп, это уже рецедивист и последсвия уже для него не такие после вооруженного ограбления чем после обычно гоп-стопа.

Опубліковано

А хтось казав шо гопи розумні?

Причому більшість їх "нальотів" являється спонтанними (і далеко не в тверезому стані) а не заздалегідь запланованими. І якщо при цьому в нього в руках опиниться зброя, я думаю рано чи пізно він нею скористається, а тим більше в ситуації коли жертва може дати відпору.

Це професійні крадії, чи тому подібні, пред тим як йти на діло місяць обдумують все до дрібниці. А гопи вони на то і гопи шо гоп-стоп - як вийде.

Опубліковано

"Розумному" гопу простіше купити незареєстровану зброю (в 90-ті роки пістолет коштував біля 300 у.о., зараз незнаю- бензин, євро все ж дорожчає :lol: ) ніж збирати море папірців для оформлення дозволу на зброю.

Опубліковано

то есть ты считаешь, что после введения разрешения на гражданский короткоствол гопы станут массово закупаться пушками? очень в этом сомневаюсь. сходу стрелять в человека ради кошелька и мобильки у них просто духу не хватит. а любое промедление позволит добропорядочному гражданину достать оружие и выстрелить на поражение в целях самозащиты.

Опубліковано

ІМХО єдиним аргументом і фактом того що влада не дозволяє короткоствольну вогнепальну зброю на бойових патронах це страх пред своїм народом за всю свою брехню.

Опубліковано

а навіщо стріляти? а якщо просто навести? і що? вам цього буде недостатньо? от будь-хто купить зброю, наведе на тебе і яка різниця чи зареєстроване вона чи ні?

Опубліковано

Класна фота.До речі, якщо пройти по посиланню, далі зайти на форум ВІЄМа та почитати, що пишуть викладачі та студенти у темі "Молодіжні субкультури ...." можна "обнаружить нехілий розсаднік гопніческіх настроєній" : :)

Опубліковано
Гопи тоді теж будуть мати право на носіння озброєння.

Уяви тоді що буде.

Американці це пережили.

Гопів менше, а якщо в кожного другого короткоствол, то тут вже самому гопу страшно лежати в реанімації з розірваною печінкою, чи відстреленим кінцем... :)

• Адміністратори
Опубліковано

Зате маса хворих на голову дітей, які приносять в школу вогнепал і стріляють оточуючих.

Опубліковано

Так історично склалося що американець без зброї - то як українець без сала !

а кожен другий короткоствола носити не буде, кожен другий газового балончика не носить навіть !

Опубліковано
а навіщо стріляти? а якщо просто навести? і що? вам цього буде недостатньо? от будь-хто купить зброю, наведе на тебе і яка різниця чи зареєстроване вона чи ні?
Зате маса хворих на голову дітей, які приносять в школу вогнепал і стріляють оточуючих.

От саме це я і мав на увазі.

• Адміністратори
Опубліковано

Вот пока человек будет думать что это зажигалка оно зозьмет и пальнет ему в живот.

Опубліковано

До речі, короткоствол дозволено не тільки в Америці. В Молдавії теж, наприклад, в зв"язку з Придністров"ям, там десяток заводів клепає стволи на експорт у гарячі точки, а молдаванам діватись нікуди, доводиться відстрілюватись :mdr:

В нас зате легальна (поки-що) зброя (револьвери) під патрон Флоберта - калібр 4 мм., швидкість вильоту кулі - 220 м.сек. (в кращих моделей). У звичайної "воздушки" кприміром - 160. Хто знає, що таке постріл у ногу з пневматики та ще й "важкою" кулею - оцінить потенціал ;)

А грохоту, а страху - ойой! Думаю, така штучка в стані зупинити і банду гопів - достатньо буде вгору "пальнути", щоб розбіглися :P

Да простять мене модери за рекламу, але, ссилочку думаю дати варто: ;)

http://gunshop.com.ua/index.php?categoryID=8

До речі, їх ще "перестволити" теоретично можна, під 6 мм., як у Прибалтиці дозволено, або звідти привезти і не морочитись. Це вже справжня :(

Опубліковано

Ті Флоберти при самозахисті годяться хіба що для биття по морді рукояткою (яка від цього з часом ламається). Їх основне призначення- тренування по стрільбі. А якщо і пальнути з нього в нападника- це викличе короткочасний помірний пекучий біль і багато злості (далі читати анекдот про Джо і велику неспиляну мушку, зараз знайду і дам ссилочку).

http://board.lutsk.ua/index.php?s=&sho...st&p=129680

Опубліковано
До речі, якщо пройти по посиланню, далі зайти на форум ВІЄМа та почитати, що пишуть викладачі та студенти у темі "Молодіжні субкультури ...."

Весь форум обыскал - так и не нашел...

Опубліковано
Ті Флоберти при самозахисті годяться хіба що для биття по морді рукояткою (яка від цього з часом ламається). Їх основне призначення- тренування по стрільбі. А якщо і пальнути з нього в нападника- це викличе короткочасний помірний пекучий біль і багато злості (далі читати анекдот про Джо і велику неспиляну мушку, зараз знайду і дам ссилочку).

http://board.lutsk.ua/index.php?s=&sho...st&p=129680

по тобі стріляли чи бачив кого,по кому стріляли з такого пістолета ?

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...