Перейти до змісту

Чому пішоходи переходять дорогу так, наче вони безсмертні?

lanima

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
50 minutes ago, Zheny@ said:

@Ko3bMa  серйозно?  Двуногі безсмертні?

А 4-колісні підараси нє?  Чи ти вже з тих, хто від дверей будинку по хліб 25 м їздиш і дупу з машини не виймаєш?

ЧИ то з покупкою авто всі таким бидлом стають  ?

1. населений пункт. Обмеження швидкості.

2) перехід - підвищена увага

3) Один бус вже стоїть і закриває огляд пішоходу,  і той на сірому - несеться, наче він єдина людина на Землі!

4)  Ніколи не знаєш звідки "вилетить" небезпека, навіть якщо ти й на безпечному регульованому переході!

Молодь переходила на пішоході, а не ломилася посеред дороги хз де. Тобто правла вони не порушували. Видима небезпека їх пропустила, а от невидима (Яку ніхто не передбачив) наробила біди.

Йопересете, Євгєній, втамуйте емоції та роззуйте очі - я про це все і писав, і посилання на правила давав, так що не треба грати в капітана Очєвідность.

В будь-якому випадку, де б ти не переходив - ти повинен перевірити обидві сторони на наявність небезпеки - самі ж про це пишете в п.4.

Та й навіть здоровий глузд про це каже - якщо ти не бачиш дороги, то є шанс що там буде авто. Як і сталось.

Плюс згідно правил вони порушили 4.10 - не перевірили наявність засобів, що рухаються, перед виходом з-за об'єкту, що зменшує оглядовість.

І яка ще нафіг може бути "видима" і "невидима" небезпека? Що за фантазії?

Я за те щоб штрафувати ВСІХ учасників дорожнього руху при наявності порушення - на будь-якій кількості колес чи двох ногах.

Виїхав чи вийшов на тротуар\дорогу - все, ти учасник. Вигрібай, якщо порушив.

Якщо про це будуть знати то і дорогу переходити будуть нормально, і гальмувати перед переходом, і швидкість скидати.

Плюс я вже не раз писав що я пішохід, в цій же темі.

• Відповідей 854
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано
3 часа назад, SergLutsk сказал:

Зараз саме надійне правило для переходу дороги - переходь лише тоді, коли ти бачиш що спокійно встигаєш її перейти, незалежно від того чи бачать тебе водії, чи пригальмують, тобто не надійся на чемність і уважність водія, хоч ти й на суперпереході. Здоров'я не повернеш.

І доречі я вже неодноразово попадав в ситуацію: стою біля переходу, чекаю "пробєл" в трафіку, тут найперший від мене пригальмовує і показує переходь, я ніби й не проти, але ж бачу інші 3 смуги і далі всі летять, ну куда мені йти ? Чекаю поки наступна смуга "зжалиться", а цей перший що вже став починає псіхувати, бібікати, руками розводити, мол "якого хєра тупиш, переходь тормоз". І я можу його зрозуміти, але так як та дівчина не хочу, показую йому що інші й далі летять. При цьому часом буває, що чемний зупинившийся не витримує і їде далі. Ну але зазвичай коли перша смуга стає то і друга призупиняється

Я в таких випадках виходжу на дорогу і зупиняюсь стояти навпроти машини яка зупинилась, очікуючи поки настпна смуга не зробить так само... 

Так ти і того водія не дратуєш, і іншим ще більше показуєш свій намір перейти дорогу.

Але доречі часто бували ситуаціі коли на першій смузі стає вантажівка, а дибіли на других смугах летять не звертаючи на неї увагу. 

От тоді дійсно адреналін, висовую акуртно голову ізза вантажівки як гусь який на наступну смугу показуючи шо хочу перейти і показуючи себе водіям  :D

Вражають пофігізмом звісно водіі такі які не задумуються СХУЯЛІ ПРОСТО ТАК зупинився чувак на першій смузі.... 

Опубліковано
20 minutes ago, Pavelix said:

Але доречі часто бували ситуаціі коли на першій смузі стає вантажівка, а дибіли на других смугах летять не звертаючи на неї увагу. 

От тоді дійсно адреналін, висовую акуртно голову ізза вантажівки як гусь який на наступну смугу показуючи шо хочу перейти і показуючи себе водіям  :D

в такому випадку треба переходити дорогу з палкою (метра півтора-два) з привязаною цеглиною на кінці.

виходиш  на дорогу і несеш цеглину попереду...

Опубліковано
8 minutes ago, Marshall said:

в такому випадку треба переходити дорогу з палкою (метра півтора-два) з привязаною цеглиною на кінці.

виходиш  на дорогу і несеш цеглину попереду...

Цей пристрій потрібно обов'язково обладнати як мінімум відбивачем світла для користування в темну пору доби :D

Опубліковано

"Перед виходом на проїзну частину з-за транспортних засобів, що стоять, та будь-яких об’єктів, що обмежують оглядовість, пішоходи повинні впевнитись у відсутності транспортних засобів, що наближаються."

Тобто,зазирнувши перед тим як йти - дівчина побачила б летячий бус і зупинилася. Або й він побачив її і почав гальмувати.

Водія не виправдовую.Але і не поділяю думку дуже великої кількості пішоходів на кшталт "я бачу пішохідний перехід,починаю йти і не пересвідчуся,що водії зупиняються".Особливо взимку.

Має бути взаємовічливість".

Знову згадуємо цю сумнозвісну фразу:

"Пешеход,ты был прав"

Опубліковано

Це треба бути дебілом, щоб так безпечно валити по пішохідному переході на жвавій дорозі. Я б, по перше, пропустив би нафіг всі машини, що там летять і тільки тоді переходив би (по любому там віконце буває, так як я часто виїжджаю від молитвеного будинку в сторону дубенської вулиці), і по друге, якщо вже так сталося і перша машина зупинилася, я би раз 10 виглянув з-за тієї машини, щоб упевнитися, що там нікого немає. 

Опубліковано
14 хвилин тому, Юріч сказано:

Це треба бути дебілом, щоб так безпечно валити по пішохідному переході на жвавій дорозі. Я б ....

Я би не критикував так пішоходів. Так, вони не правильно переходили пішохідний перехід. 

Але:

1. Це всього лише діти.

2. Вони переходили дорогу у встановленому місці (на пішохідному переході).

3. Через дорогу не перебігали.

4. Намагались дивитись по сторонам.

5. На дорозі навіть самі досвідчені водії можуть потрапити у ДТП, бо це дорога.

Опубліковано
2 минуты назад, $ΩLΩMΩN сказал:

Офтоп:

Скрыть контент

А що ви такого побачили в Маріуполі, чого немає в Луцьку?

ця тема не про мене,а про пішоходів:g01:

Опубліковано
13 минут назад, $ΩLΩMΩN сказал:

Я би не критикував так пішоходів. Так, вони не правильно переходили пішохідний перехід. 

Але:

1. Це всього лише діти.

2. Вони переходили дорогу у встановленому місці (на пішохідному переході).

3. Через дорогу не перебігали.

4. Намагались дивитись по сторонам.

5. На дорозі навіть самі досвідчені водії можуть потрапити у ДТП, бо це дорога.

Візьми рошенку з полиці

Опубліковано
7 хвилин тому, paksivatova сказано:

ця тема не про мене,а про пішоходів:g01:

Ви знаєте, про Соломона теж немає теми але про нього постійно пишуть у різних темах :0003:

Опубліковано

І ще хотів би зазначити 2 моменти:

1. Водій "польського" буса не летів, судячи з відео їхав  до 70 км/год

2. Там магазин, і відразу парковка, тому пригальмувавший бус на першій полосі не показник, що хтось переходить дорогу, можливо він до магазину заїжджав.

Опубліковано
1 хвилина тому, Юріч сказано:

І ще хотів би зазначити 2 моменти:

1. Водій "польського" буса не летів,

Це все ньюанси. По факту винен водій, бо збив пішоходів на пішохідному переході.

Це все одно, що водій одного авто не пропустив би на перехресті інше авто, яке рухається на головній дорозі.

Опубліковано
Только что, $ΩLΩMΩN сказал:

Це все ньюанси. По факту винен водій, бо збив пішоходів на пішохідному переході.

Це все одно, що водій одного авто не пропустив би на перехресті інше авто, яке рухається на головній дорозі.

Ми зараз говоримо не про те, хто винен, а про те, що безпечність дорога не пробачає.

Опубліковано
1 хвилина тому, Юріч сказано:

Ми зараз говоримо не про те, хто винен, а про те, що безпечність дорога не пробачає.

Переходити дорогу на пішохідному переході небезпечно?

Опубліковано
4 минуты назад, $ΩLΩMΩN сказал:

Переходити дорогу на пішохідному переході небезпечно?

так,це дія підвищеної небезпеки

а лежати вдома на дивані,як я зараз,безпечно)

а найбільше мене обурюють ті,що зненацька вибігають

і в правилах чітко прописано,що не можна раптово вибігати на дорогу,але хто ж ті правила читає ... 

Опубліковано
3 хвилин тому, paksivatova сказано:

так,це дія підвищеної небезпеки

а лежати вдома на дивані,як я зараз,безпечно)

Вибачте але тут думка лікарів і моя не співпадає з вашою.

наука довела, що перебування в сидячому положенні більше чотирьох годин на день збільшує ризик розвитку хронічних хвороб, а більше шести — підвищує небезпеку діабету, а з ним і передчасної смерті

Опубліковано

Вибачте але тут думка лікарів і моя не співпадає з вашою.

наука довела, що перебування в сидячому положенні більше чотирьох годин на день збільшує ризик розвитку хронічних хвороб, а більше шести — підвищує небезпеку діабету, а з ним і передчасної смерті

:g12:я лежу в лежачому положені,не в сидячому

і не так багато годин)

так,щось ми від пішоходів перебралися на мій диван

Опубліковано
1 минуту назад, $ΩLΩMΩN сказал:

Життя взагалі небезпечна штука але на дорозі пішохідні переходи тому і придумали, щоб пішоходи могли по ним перейти дорогу безпечно.

Але у пішоходів є не лише права,але і обов'язки

Дотримання і перших,і других гарантує ту безпеку

Опубліковано

А які обов'язки згідно ПДР вони не виконали?

Я давно відійшла від того випадку в Рованцях і перейшла на загальний діалог про пішоходів.

Щоб говорити про конкретний випадок,треба побачити відео.І не ті кілька секунд,що я побачила тут в новинах-а повне відео :де видно як пішоходи підійшли до переходу і як почали переходити.

Опубліковано
4 хвилин тому, paksivatova сказано:

Щоб говорити про конкретний випадок,треба побачити відео.І не ті кілька секунд,що я побачила тут в новинах-а повне відео :де видно як пішоходи підійшли до переходу і як почали переходити.

Ви знаєте басню Крилова: Вовк і ягня?

Там вовк доводив, що винен не він а ягня.

Ось його аргумент: Ты виноват уж тем, что хочется мне кушать.

Відповідно до даної обставини, ці пішоходи винні лише тим, що їхав бляхар, порушуючи правила ПДР і вони опинились на його шляху.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...