Соромітник Опубліковано 22 Липня, 2016 в 06:20 #51 Опубліковано 22 Липня, 2016 в 06:20 16 hours ago, HWman said: хоча в столиці планка ЗП у програмістів звичайно вище. ніби й так але і не зовсім імхо, у великих містах є великий вибір компаній і тому, якщо піднапрягтися, то можна знайти ферму, котра заплатить більші гроші за ваші погані знання Якщо ж програміст хороший то отримуватиме він більш менш однаково будь де по Україні і йому пертися нікуди не треба. А поганий працівник від їзди по столицях шибко кращим не стане, бо проблема в голові а не в досвіді.
Zeuss Опубліковано 22 Липня, 2016 в 11:34 #52 Опубліковано 22 Липня, 2016 в 11:34 5 часов назад, Соромітник сказал: ніби й так але і не зовсім імхо, у великих містах є великий вибір компаній і тому, якщо піднапрягтися, то можна знайти ферму, котра заплатить більші гроші за ваші погані знання Якщо ж програміст хороший то отримуватиме він більш менш однаково будь де по Україні і йому пертися нікуди не треба. А поганий працівник від їзди по столицях шибко кращим не стане, бо проблема в голові а не в досвіді. Мені так.. чіста для інтєрєса Ти хочеш сказати, що в Луцьку є компанії які спеціалістам середнього рівня платять під 3к валютою прогнитого капіталізму??
Соромітник Опубліковано 22 Липня, 2016 в 12:31 #53 Опубліковано 22 Липня, 2016 в 12:31 чіста для інтерєса... "нема" спи спокійно та і не обов’язково працювати на луцьку компанію щоб жити в Луцьку, але для цього треба бути більш-менш нормальним кодером щоб працювати віддалено але бути ри цьому частиною команди ....в жодному випадку не пишу про фріланс чи аутсорс, не подумайте погано та і треба розрізняти компанії, які наймають спеціалістів і компанії, котрі відкривають в Луцьку філії щоб знайти дешеву робочу силу
Zeuss Опубліковано 22 Липня, 2016 в 12:58 #54 Опубліковано 22 Липня, 2016 в 12:58 Хм.. цікаво.. Коли я був маладой і красівий керував іт відділом однієї з компаній (а це було дуже давно), то з під мого крила вилетіло два толкових хлопчини (решта бездарі :)). Один пітонить у Логіці (Львів), другий писав для Oracle в люксофті (зараз не знаю, давно не спілкувались). Так от для них принципово було би залишитись тут, але на той момент наш ринок навіть в далеких горизонтах не світив таким рівнем з/п. І вертаючись до теми топіка - так, вони були з математичними вишками ВНУ. Ну і судячи з приватних бесід, скажемо так, біля компанії яка сидить над відомим рестораном (бо у них там угоди і всі діла).. то я теж зробив про нижчий від столиці рівень оплати.
Niveirro Опубліковано 18 Жовтня, 2016 в 12:41 #55 Опубліковано 18 Жовтня, 2016 в 12:41 Закінчую навчання в цьому році. Не читав весь розділ, але пробігши очима бачу що дехто не розуміє для чого університет існує. Хабарників викладачів зустрічав з інших кафедр, проте знаючи предмет можеш не перейматися грошима. Студенти в 99% випадків виступають ініціаторами грошових здач заборгованостей. Більшість студентів пасивно сидять від пари до пари і біжуть здавати все і зразу в кінці семестра. Викладача фізично не хватить на такий стиль навчання. Робота викладачів НЕ полягає в навчанні здатності забезпечити себе на ринку праці, а в ДОПОМОЗІ розвитку дослідницьких здібностей і сприянюю розвитку студента в обраному НИМ напрямку. З точки зору ринку звучить дико но на МОЮ думку так і має бути. З свого потоку не зустрів студента який б мав бажання розвиватись в будь-якому інженерному няпрямку. Тим паче Болонська система передбачає самоосвіту студента. Якщо студент проявить ініціативу йому більшість викладачів приділять час для консультацій в зацікавленому напрямку. Колектив кафедри нормальний. Компютерна інженерія передбачає перш за все роботу з мікросхемами, їх паяння і програмування. Менше чверті навчання займає саме програмування на Java, плюсах, php, script-ах, верстці. Закінчуючи навчання скажу, що в цілому було весело.
LSD Опубліковано 18 Жовтня, 2016 в 13:25 #56 Опубліковано 18 Жовтня, 2016 в 13:25 44 хвилин тому, Niveirro сказано: Закінчую навчання в цьому році. Закінчуючи навчання скажу, що в цілому було весело. Вчилися на зазначеній в темі каферді?
LSD Опубліковано 19 Жовтня, 2016 в 07:18 #57 Опубліковано 19 Жовтня, 2016 в 07:18 Вибачте не втримався від питання: Куплю 1 500 USD по середньому говерли. 099 44 !4 862 Сесія???? xD
Zheny@ Опубліковано 21 Жовтня, 2016 в 11:01 #58 Опубліковано 21 Жовтня, 2016 в 11:01 ІТ-шник. Така широка "спеціальність". Ну, сюди реально може потрапити і програміст, який може самотужки написати сайт для Верховної Ради, і Anykey Скайвокер, який вміє хіба що ставити вінду з диска ZverDVD, і працює у тата на фірмі із 5-ти чоловік. А насправді - все дуже складно. І єдине, чого не вистачає усім - практика і досвід. Без цього, хоч 4 вищих освіти не зроблять із студента ІТ-шника. Якби мені в свій час запропонували йти працювати майже за їжу, аби набратися море досвіду, тепер я розумію, що пішов би!
difoto Опубліковано 21 Жовтня, 2016 в 11:15 #59 Опубліковано 21 Жовтня, 2016 в 11:15 11 хвилин тому, Zheny@ сказано: Якби мені в свій час запропонували йти працювати майже за їжу, аби набратися море досвіду, тепер я розумію, що пішов би! Це історія мого брата З десяток років пропрацював адміном у дуже великій компанії (не ІТ), на мізерну зарплатню. Зате зараз без проблем за півроку може купити авто.
Соромітник Опубліковано 21 Жовтня, 2016 в 12:05 #60 Опубліковано 21 Жовтня, 2016 в 12:05 1 hour ago, Zheny@ said: А насправді - все дуже складно. І єдине, чого не вистачає усім - практика і досвід. Без цього, хоч 4 вищих освіти не зроблять із студента ІТ-шника. Насправді все надзвичайно просто – не вий**уватися. Не усім, але практично всім не вистачає бажання підняти сраку і зробити щось адекватне для того щоб отримати більший прибуток. Практика і досвід не приходять з роками сидіння на робочому місці – їх потрібно здобувати профільною працею і постійною самоосвітою. Якщо за час навчання вам ще й платитимуть – ви нереальний щасливчик. сьогодні побачив якраз по темі Hide
Zheny@ Опубліковано 21 Жовтня, 2016 в 12:35 #61 Опубліковано 21 Жовтня, 2016 в 12:35 28 хвилин тому, Соромітник сказано: Практика і досвід не приходять з роками сидіння на робочому місці буду спорити На одному ВСЬОГО - ясно не осягнеш. 2-3 - шанси більші - досвід більший і т.д. 29 хвилин тому, Соромітник сказано: Якщо за час навчання вам ще й платитимуть – ви нереальний щасливчик. А як інакше? Я (умовно) вчуся на підприємстві, і у той же час - я виконю роботу за яку комусь, в будь якому випадку, платитимуть. То чому не мені? В чому різниця? (окрім якості виконання ,якщо вона там справді потрібна)
Соромітник Опубліковано 21 Жовтня, 2016 в 13:12 #62 Опубліковано 21 Жовтня, 2016 в 13:12 38 minutes ago, Zheny@ said: А як інакше? Я (умовно) вчуся на підприємстві, і у той же час - я виконю роботу за яку комусь, в будь якому випадку, платитимуть. То чому не мені? В чому різниця? (окрім якості виконання ,якщо вона там справді потрібна) А інакше, Женя – то якраз оте "не вий**уватися". Можна з "недалекими" знаннями піти на зп в 3000 грн чи може й 8000 грн якщо підсобить хтось. Потім поміняти на щось схоже і т.д. А можна обрати спеціальність до якої "стоїть" і піти попрацювати помічником до майстра чи в команду за "скільки заплатять" (зазвичай якийсь мінімум все ж платять щоб мав що їсти). І вже через трохи часу почати заробляти гроші. А через рік чи два вийти на тих же 8000, а ще через рік чи два їх помножити на скількись.... і т.д. Так от і ти і я і більшість, з тих хто це читатиме, завжди обирали перший варіант – так щоб і платили і не напрягатися. Тому і через десять років ситуація і зп приблизно та сама чи там трохи більша. А інакше і не буде якщо чекати що тобі платитимуть бо ти крутий. А ти не крутий... ти з великим багажем нікому непотрібного дешевого досвіду. І, можливо, десь вийде пролізти на роботу з більшою зп – то це просто вдача а не закономірність.
Zeuss Опубліковано 21 Жовтня, 2016 в 20:51 #63 Опубліковано 21 Жовтня, 2016 в 20:51 Імхо IT-шник це якраз той кого описав Женя. Шось десь пробував, має якесь поняття в чомусь, десь там трохи тойво, десь там шуть-шуть. Гугль "єслі шо" нам паможет) Гірший фрукт це "розробник - привіт костилі з стековерфлоу", в тяжкій формі - з інфостарту. Мало хто з тих, хто сидить на ентерпрайзі, любить шоу Монті Пайтона, вилизує код для хіпового опенсорсного проекту на JS.. та навіть той хто любить Ларку, назве себе "айтішніком". Я вже мовчу про чоткіх пацанчиків аля проджект-менеджери і іже з ними.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.