Перейти до змісту

Бастурма домашня (nickelірована)


nickel

Рекомендовані повідомлення

В 09.02.2021 в 12:44, Саша Клім сказал:

перепрошую, але не міг пройти повз і не поділитися цією піснею:D:

https://www.youtube.com/watch?v=vo-HDrRQDoU

кайф)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • Відповідей 211
  • Створено
  • Остання відповідь

купив нітритну сіль. Буду пробувати сьогодні маринувати, а завтра сушити джеркі з її додаванням

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 час назад, MANJAK11 сказал:

купив нітритну сіль. Буду пробувати сьогодні маринувати, а завтра сушити джеркі з її додаванням

А де купив?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

4 минуты назад, nickel сказал:

А де купив?

на промі, разом з доставкою 91грн за кг получилось

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

4 минуты назад, nickel сказал:

А де купив?

на Соборності 26 є магазин Господар, знайшов в неті, що в них має бути нітритна сіль, зайшов до них, продавець сказав, що в наявності нема, але мабуть можна замовити. Кажу, замовте мені кілограм, то продавець почав співати ціну більше 100 гривень за 50 !!! Карл грам. Я зробив квадратні очі і пішов, бо в інтернеті середня ціна 50-60грн за кілограм, ну хай ще доставка, але ж не більше сотні за 50 грам ))) При дозуванні 10-20грам на 1кг, залежно, від способу обробки, думаю, вистачить мені тієї солі надовго ))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

6 годин тому, MANJAK11 сказано:

на Соборності 26 є магазин Господар, знайшов в неті, що в них має бути нітритна сіль, зайшов до них, продавець сказав, що в наявності нема, але мабуть можна замовити. Кажу, замовте мені кілограм, то продавець почав співати ціну більше 100 гривень за 50 !!! Карл грам. Я зробив квадратні очі і пішов, бо в інтернеті середня ціна 50-60грн за кілограм, ну хай ще доставка, але ж не більше сотні за 50 грам ))) При дозуванні 10-20грам на 1кг, залежно, від способу обробки, думаю, вистачить мені тієї солі надовго ))

 

Попитай там де спеції-приправи.

 

Я ніби в нас на Олх ще бачив

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

в Троянді магазин "МІцні Горішки" чи якось так.  Там багато різних приправ є і правильних продуків.

Я там купував рис "Басматі".  Дуже подобається.

 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

11 часов назад, Oli сказал:

 

Попитай там де спеції-приправи.

 

Я ніби в нас на Олх ще бачив

в смислі ? я вже купив

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

18 годин тому, MANJAK11 сказано:

на Соборності 26 є магазин Господар, знайшов в неті, що в них має бути нітритна сіль, зайшов до них, продавець сказав, що в наявності нема, але мабуть можна замовити. Кажу, замовте мені кілограм, то продавець почав співати ціну більше 100 гривень за 50 !!!

Тю, та ви з продавцем просто різну білу речовину порошкової структури мали на увазі. Ти хтів сіль, а він думав що  кокс... потому і дорага :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 2 тижня потому...
В 24.12.2020 в 11:21, nickel сказал:

Поки писав попередні пости, дещо гуглив і натрапив на американське (індіанське) блюдо - сушене м'ясо джеркі. Мабуть це буде перше, що я спробую зробити після того як куплю нітритну сіль. Суть моїх сиров'ялених експериментів, знайти недорогий рецепт закуски до пива. Я не можу пити саме пиво, максимум стакан вип'ю з задоволенням, решта через силу, а з якоюсь закускою можу не одну літру. Тому шукаю рецепт якоїсь закуски, не сильно дорогої, щоб можна було тривалий час зберігати, а не "мушу пити пиво, бо закуска пропаде". І саме головне шукаю "короткий" рецепт, щоб навіть якщо нічого не заготовив, а завтра гості, то можна було швидко підготуватися. Дивлюся на джерки і бачу що по опису підходить під мої задачі, хоча ще не пробував. Також не зрозуміло нащо там нітритна сіль, адже м'ясо постійно перебуває в контакті з повітрям (киснем).

Спойлер

 

 

Гнав самогон на вихідних. А якщо все-рівно прийдеться цілий день в кухні сидіти, то вирішив і джеркі зробити, тим більше що газ горітиме цілий день, можна буде сушити над плитою. Але жінка взяла величенький шматок м'яса і над плитою все не влізло б, тому сушив на електросушці, яку купив недавно з рук, але нову по ціні б/у, комусь не сподобався весільний подарунок. :)

Робив по рецепту з відео. Пройдусь по пропорціях. Мій шматок важив 1272  грами, тому солі мало б бути 19 грам, я бахнув 21 і відразу скажу, що цього мало. Не настільки мало щоб м'ясо було не солоним і не смачним, але не стільки, скільки має бути в пивній закусці. Тобто його можна їсти і їсти навіть без пива. Тесть в ковбасу дає 37 грам на кілограм (на мій шмат мало б бути 47 гр) і вона не солона, в самий раз для пива. Навіть не знаю, чому я проігнорував цей факт. Я взяв дві маленькі, але дуже злі цибулини, то смак цибулі виражений трохи засильно, але я її не різав, а втер на тертці, можливо тому. Перцю 1 чайна ложка - буде дуже гостро. Я сипнув на око зовсім трохи і якраз вгадав. Мед і соус норм. Відразу з сушки смак трохи пріснуватий, але після доби відлежування в холодильнику і смак став яскравіший і м'ясо жорсткіше, спочатку було занадто ніжним. Після усушки і дегустаційної угризки вийшло рівно в два рази менше - 636 грам. Ввечері в суботу замаринував, в неділю до 17 години вже було готове.

Рецепт дуже сподобався, швидкий, економний. Пошук рецептів припиняю, але трохи буду гратися з приправами, хочу додати трохи східних ароматів, "бастурмистості", можливо вистачить ялівцю.

 

Спойлер

Screenshot_2021-02-20-20-43-34-258_com.vanced.android.youtube.thumb.jpg.f96c11b4f7be2e867736de2ebccace65.jpgIMG_20210220_211701.thumb.jpg.ee0d5994e9368915eda20580f447abc1.jpgIMG_20210220_212424.thumb.jpg.1f0d626f507a83e9918edb6832d5540e.jpg

IMG_20210221_171408.thumb.jpg.e88b6e6cd54df8cb7fc683c7aa6051c7.jpg

 

@MANJAK11 ти скільки солі даєш?

 

І просто цікаво: що індіанці використовували замість соєвого соусу в доколумбові часи? Думаю, що навіть після відкриття Америки вони соусом не користувалися, а рецепт з соусом - це якась сучасна інтерпретація стародавнього рецепту.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

36 минут назад, nickel сказал:

@MANJAK11 ти скільки солі даєш?

 

І просто цікаво: що індіанці використовували замість соєвого соусу в доколумбові часи? Думаю, що навіть після відкриття Америки вони соусом не користувалися, а рецепт з соусом - це якась сучасна інтерпретація стародавнього рецепту.

даю столову ложку, часом півтори на приблизно півтора кілограми. Столова ложка середня, не дуже велика (бо в мене є й більші, якими зручніше суп черпати :) ). З соєвим соусом смачніше, але можна і без нього. Нітритна сіль зарекомендувала себе добре (чайна ложка на півтора кілограма ) , плісняви нема й на смак готового продукту негативно не подіяла. Кажуть, що нітритна сіль навпаки смак робить яскравішим, але я не настільки гурман, щоб обьєктивно це оцінити.

Зі теж в одну порцію натер дві цибулини, спочатку ніби забагато, а потім, ніби так і мало бути. Хоча, з іншого боку, я цибулю люблю у всіх станах, навіть варену :D

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Знову робив джеркі. З 1397 грам, вийшло 686 грам, але після зважування ще трохи жиру обрізав, тому можна сказати, що усушка рівно в 2 рази. Солі давав 30 грам на кіло, тепер значно краще, не пересолене, але без пивка багато не з'їсиш. Додав на пробу ялівцю розтовченого в ступі, але чи то він старий чи мало дав - чути, але хочеться більше.

IMG_20210228_165159.thumb.jpg.d5a9a73f8e86af27889749bcb9923a25.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...