Zheny@ Опубліковано 14 Січня, 2016 в 13:20 Поділитися #26 Опубліковано 14 Січня, 2016 в 13:20 Твердувато різати =)Я зрозумів. М'ясо було говядина чи щось трошечки молодше ? Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Mykola81 Опубліковано 14 Січня, 2016 в 13:27 Поділитися #27 Опубліковано 14 Січня, 2016 в 13:27 Микола, розкажи про склад обмазки. 1 стакан чаману ( пажитник ) 20 г сухого часнику 20 г чорного перцю 10 г червоного 10 г коріандр Це на два рази пішло В ту обмазку , що світліша дав ще ложку приправ до м"яса , бо трохи не вистачало ---- продаються на вагу в магазині " Гроно" на Молоді Ще одне --- перед обмазкою м"ясо протер коньяком на вся випадок Твердувато різати =) Я зрозумів. М'ясо було говядина чи щось трошечки молодше ? Яловичина , зайшов в магазинчик біля будинку і забрав останній шматок на стейк , ще перед НР І тут якраз батьки привезли купу м"яса з села . Довелося придумувати , що з ним робити , бо холодильник в мене на 80л і 9л морозилка І я згадав , як колись робив бастурму Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
MrVes Опубліковано 14 Січня, 2016 в 19:09 Поділитися #28 Опубліковано 14 Січня, 2016 в 19:09 Нагнали тут апетиту. Засолив Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Mykola81 Опубліковано 16 Січня, 2016 в 17:32 Поділитися #29 Опубліковано 16 Січня, 2016 в 17:32 Закинув ще два шматки солитися , один вирізка , другий зі стегна Обрізав , що були рівні Вага 452 і 574 г Сіль Можливо , менший зроблю як бреазолу , типу , як тут http://aquatek-filips.livejournal.com/457584.html Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Mykola81 Опубліковано 17 Січня, 2016 в 16:42 Поділитися #30 Опубліковано 17 Січня, 2016 в 16:42 Отже , доба минула і я вирішив зробити менший шматок по типу брезаоли , як тут http://aquatek-filips.livejournal.com/457584.html Трохи погуглив на цю тему , виявилось , що це не зовсім класична брезаола , бо для класичної треба шматок в 3-5 кг , щоб був достатньо товстий . Тоді в середині м"яса почнуться фермантаційні процеси , які власне і роблять його цим продуктом . Ну , на перший раз піде і так Отже , витягнув , промив і просушив шматок м"яса . Вага за добу впала з 452 до 390 г Взяв всі приправи по одній пачці , крім ялівцю , якого не знайшов в маркетах , а на ринок їхати було пізно Все скинув в чашу чоппера і трохи подрібнив М"ясо протер коньяком , на всяк випадок , підсушив і ретельно обваляв в приправах кілька разів , сильно натискаючи Виявилось , що в мене немає товстої нитки , тому зробив її з кількох тонких Повісив на дверці холодильника . Вага в марлі --- 412 г Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
vaz75 Опубліковано 17 Січня, 2016 в 16:46 Поділитися #31 Опубліковано 17 Січня, 2016 в 16:46 Ги-ги. А кашу навіщо в холодильнику зберігати? Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Mykola81 Опубліковано 17 Січня, 2016 в 16:50 Поділитися #32 Опубліковано 17 Січня, 2016 в 16:50 4 минуты назад, vaz75 сказал: Ги-ги. А кашу навіщо в холодильнику зберігати? Гарно стає на поличку , і все відразу під рукою : каша , масло , мед =) Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
AlChi Опубліковано 18 Січня, 2016 в 08:57 Поділитися #33 Опубліковано 18 Січня, 2016 в 08:57 16 годин тому, Mykola81 сказано: скажіть, а інші продукти в холодильнику не натягують запаху від м'яса і навпаки? Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
nickel Опубліковано 18 Січня, 2016 в 08:59 Автор Поділитися #34 Опубліковано 18 Січня, 2016 в 08:59 Якщо холодильник без ноуфроста, то продукти можуть натягуватися запахом спецій. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Zheny@ Опубліковано 18 Січня, 2016 в 09:40 Поділитися #35 Опубліковано 18 Січня, 2016 в 09:40 40 хвилин тому, nickel сказано: Якщо холодильник без ноуфроста, то продукти можуть натягуватися запахом спецій. Фольга спасе? Чи у фользі м'ясо не буде так як слід в'ялится? Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
AlChi Опубліковано 18 Січня, 2016 в 09:44 Поділитися #36 Опубліковано 18 Січня, 2016 в 09:44 43 хвилин тому, nickel сказано: Якщо холодильник без ноуфроста, то продукти можуть натягуватися запахом спецій. дякую. і ще питання, чи можна щоб в'ялилось не в холодильнику, а скажімо в кладовці? Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Mykola81 Опубліковано 18 Січня, 2016 в 09:44 Поділитися #37 Опубліковано 18 Січня, 2016 в 09:44 Запах спецій не сильний , а продукти в мене всі запаковані Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
nickel Опубліковано 18 Січня, 2016 в 11:22 Автор Поділитися #38 Опубліковано 18 Січня, 2016 в 11:22 Я в'ялив не в холодильнику. Раніше холодильників не було, тому і в'ялили м'ясо, щоб не псувалося. В фользі м'ясо не буде "дихати", а вода ж має кудись діватися, може здохне, а може й ні, я не пробував. Вішав на дверцята тумбочки в кухні, в затінку і все. Якщо буде протяг чи вітерець ще краще, а холодильник то лишнє, я в нього клав вже готову бастурму, типу досушуватися, хоча вона вже і так була готова. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Mykola81 Опубліковано 18 Січня, 2016 в 12:35 Поділитися #39 Опубліковано 18 Січня, 2016 в 12:35 Бастурму я теж вішаю на дверцята тумбочки . А тут трохи інша тежнологія , тому я вирішив все робити , як робить чувак в статті . Тим більше , що написано , що він через тиждень вже зняв брезаолу Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Mykola81 Опубліковано 24 Січня, 2016 в 12:52 Поділитися #40 Опубліковано 24 Січня, 2016 в 12:52 Пройшов тиждень , чувак пише , що можна брезаолу діставати і пробувати Дістав . Вага без марлі 336 г З описаними мною приправами --- дуже гостра , але під пивко супер . М"яка . Фото приблизно відповідає фото в статті Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
nickel Опубліковано 24 Січня, 2016 в 23:39 Автор Поділитися #41 Опубліковано 24 Січня, 2016 в 23:39 Що ж ви за люди такі? Га? Поїхав сьогодні на Варшавку по корову і приправи. Яловичини немає - розібрали, тьотка почула, що шукаю саме яловичину, то починає розхвалювати теля, що воно вже й не теля зовсім, бо підстаркувате, тобто майже корова. Мусив брати, бо вибору не було. Пішов по приправи, а хазяйки немає, вона сьогодні торгує на іншій своїй точці на Старому ринку, а на Варшавці торгувала продавець з Старого ринку. Переді мною мужик також бере на бастурму і мені майже не залишається чаману (пажитника), а я м'яса набрав як з переляку - 1,7 кг одним шматком. Бачу, що приправ на обмазку мало буде, кажу про це продавчині, то дала ще якийсь гранульований пажитник. І все-рівно відчуваю, що бракне. От що ви за люди: поділився рецептом і пропала яловичина і пажитник. А якщо розкажу як цукерки робити, то цукор з магазинів пропаде? Продавчиня каже, що такий ажіотаж на пажитник лише на Варшавці і лише останнім часом, що в неї на Старому ринку так не беруть. Ото зробив рекламу на свою голову. В першому пості виклав рецепт. Цього разу хочу зробити акцет на калькуляції. Записав що і скільки коштує, все важу і записую. Будуть і фотографії і, скоріше за все, доповнення до рецепту, бо попередній раз робив в травні, а тему створив тільки зараз, дещо міг і забути. Але викладу це все одним великим постом, щоб не "розмазувати" по темі цінну інформацію. Було б добре, щоб повернули можливість редагувати свої пости, то я б це в першому пості дописав, але то таке. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
gen552 Опубліковано 25 Січня, 2016 в 00:04 Поділитися #42 Опубліковано 25 Січня, 2016 в 00:04 Было бы неплохо почитать подробный рецепт конфет, если это возможно. Не срочно. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
nickel Опубліковано 25 Січня, 2016 в 00:15 Автор Поділитися #43 Опубліковано 25 Січня, 2016 в 00:15 14 минуты назад, gen552 сказал: Было бы неплохо почитать подробный рецепт конфет, если это возможно. Не срочно. Куплю пару кілограм цукру, на всякий випадок, і тоді напишу. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Zheny@ Опубліковано 25 Січня, 2016 в 05:58 Поділитися #44 Опубліковано 25 Січня, 2016 в 05:58 6 годин тому, nickel сказано: От що ви за люди: поділився рецептом і пропала яловичина і пажитник. А якщо розкажу як цукерки робити, то цукор з магазинів пропаде? Ні - поділися рецептом як застрілити того во, що всім жити не дає! Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
nickel Опубліковано 27 Січня, 2016 в 22:00 Автор Поділитися #45 Опубліковано 27 Січня, 2016 в 22:00 Де ще можна чаман купити? Бо на Варшавці до п'ятниці не буде, а мені таки бракнуло. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Mykola81 Опубліковано 28 Січня, 2016 в 06:02 Поділитися #46 Опубліковано 28 Січня, 2016 в 06:02 На старому ? Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
MrVes Опубліковано 28 Січня, 2016 в 06:02 Поділитися #47 Опубліковано 28 Січня, 2016 в 06:02 Ось і моя на підході З власних спостережень: в холодильнику навіть з ноуфростом в'ялиться довше ніж на "відкритому повітрі". Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Zalepok44 Опубліковано 28 Січня, 2016 в 18:25 Поділитися #48 Опубліковано 28 Січня, 2016 в 18:25 19 січня вимочувалась. Вийшла бомба, пішово сьогодні 1й з 3х кусочків, але бачу і 2й піде в хід. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Mykola81 Опубліковано 28 Січня, 2016 в 19:19 Поділитися #49 Опубліковано 28 Січня, 2016 в 19:19 Я теж 19 січня в марлю замотав , але ще не чіпав . Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Antiphase Опубліковано 1 Лютого, 2016 в 10:39 Поділитися #50 Опубліковано 1 Лютого, 2016 в 10:39 В 28.01.2016 20:25, Zalepok44 сказал: 19 січня вимочувалась. Вийшла бомба, пішово сьогодні 1й з 3х кусочків, але бачу і 2й піде в хід. Вах смакота!!! натрапив на фото якраз перед обідом в понеділок, не можна так знущатись з людей :):):) Приїду з відрядження й собі замучу, але напевно в кладовці повішу, там і не зимно і не тепло, буде в самий раз. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.