Перейти до змісту

Бастурма домашня (nickelірована)


nickel

Рекомендовані повідомлення


Твердувато різати =)

Я зрозумів.

 

М'ясо було говядина чи щось трошечки молодше ?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • Відповідей 211
  • Створено
  • Остання відповідь

Микола, розкажи про склад обмазки.

1 стакан чаману ( пажитник )

20 г сухого часнику

20 г чорного перцю

10 г червоного

10 г коріандр

Це на два рази пішло

В ту обмазку , що світліша дав ще ложку приправ до м"яса , бо трохи не вистачало ;)  ---- продаються на вагу в магазині " Гроно"  на Молоді

 

 

Ще одне ---  перед обмазкою м"ясо  протер коньяком  на вся випадок

 

Твердувато різати =)

Я зрозумів.

 

М'ясо було говядина чи щось трошечки молодше ?

 

 

Яловичина ,  зайшов  в магазинчик біля будинку і забрав останній шматок  на стейк    , ще перед НР

І тут якраз батьки привезли купу м"яса  з села .

Довелося придумувати , що з ним робити , бо холодильник в мене на 80л  і 9л морозилка :D

І я згадав , як колись робив бастурму ^_^

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Нагнали тут апетиту.

Засолив :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Закинув   ще  два шматки  солитися   , один вирізка  , другий  зі стегна

 

Обрізав , що були рівні

 

Вага 452 і 574 г

1.jpg

 

 

Сіль

 

2.jpg

 

Можливо , менший зроблю як  бреазолу , типу , як тут http://aquatek-filips.livejournal.com/457584.html

 

 

 

 

 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Отже , доба минула  і я вирішив  зробити менший шматок по типу брезаоли , як тут   http://aquatek-filips.livejournal.com/457584.html

 

Трохи погуглив на цю тему , виявилось , що  це не зовсім класична брезаола , бо для класичної треба шматок в 3-5 кг  , щоб був достатньо товстий  . Тоді в середині м"яса почнуться фермантаційні процеси , які власне і роблять його  цим продуктом .

 

Ну , на перший раз піде і так ^_^

 

 

Отже , витягнув  , промив і просушив шматок м"яса .  Вага за добу впала з 452 до 390 г

Взяв всі приправи по одній пачці , крім  ялівцю , якого не знайшов в маркетах , а на ринок їхати було пізно

Все скинув в чашу чоппера  і  трохи  подрібнив

1.jpg

 

М"ясо протер коньяком  , на всяк випадок , підсушив  і  ретельно  обваляв в приправах  кілька разів , сильно натискаючи

 

2.jpg

 

Виявилось , що в мене немає товстої нитки , тому  зробив її з кількох тонких :D

 

Повісив  на дверці холодильника . Вага  в марлі --- 412 г

 

3.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ги-ги. А кашу навіщо в холодильнику зберігати?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

4 минуты назад, vaz75 сказал:

Ги-ги. А кашу навіщо в холодильнику зберігати?

Гарно стає на поличку , і все відразу під рукою : каша , масло , мед  =)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

16 годин тому, Mykola81 сказано:

 

скажіть, а інші продукти в холодильнику не натягують запаху від м'яса і навпаки?

 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо холодильник без ноуфроста, то продукти можуть натягуватися запахом спецій.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

40 хвилин тому, nickel сказано:

Якщо холодильник без ноуфроста, то продукти можуть натягуватися запахом спецій.

Фольга спасе?

Чи у фользі м'ясо не буде так як слід в'ялится?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

43 хвилин тому, nickel сказано:

Якщо холодильник без ноуфроста, то продукти можуть натягуватися запахом спецій.

дякую. і ще питання, чи можна щоб в'ялилось не в холодильнику, а скажімо в кладовці?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Запах спецій не сильний , а продукти в мене всі   запаковані

 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я в'ялив не в холодильнику. Раніше холодильників не було, тому і в'ялили м'ясо, щоб не псувалося. В фользі м'ясо не буде "дихати", а вода ж має кудись діватися, може здохне, а може й ні, я не пробував.  Вішав на дверцята тумбочки в кухні, в затінку і все. Якщо буде протяг чи вітерець ще краще, а холодильник то лишнє, я в нього клав вже готову бастурму, типу досушуватися, хоча вона вже і так була готова.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Бастурму я теж   вішаю на дверцята тумбочки .

 

А тут трохи інша тежнологія , тому я вирішив все робити , як робить чувак в статті .  Тим більше , що  написано ,  що він через тиждень вже зняв брезаолу

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

 Пройшов тиждень  , чувак пише , що можна  брезаолу діставати і пробувати

Дістав .  Вага без марлі 336 г

З описаними мною приправами --- дуже гостра  , але під пивко супер  .

М"яка .  Фото  приблизно  відповідає  фото в статті

 

 

1.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Що ж ви за люди такі? Га? Поїхав сьогодні на Варшавку по корову і приправи. Яловичини немає - розібрали, тьотка почула, що шукаю саме яловичину, то починає розхвалювати теля, що воно вже й не теля зовсім, бо підстаркувате, тобто майже корова. Мусив брати, бо вибору не було. Пішов по приправи, а хазяйки немає, вона сьогодні торгує на іншій своїй точці на Старому ринку, а на Варшавці торгувала продавець з Старого ринку. Переді мною мужик також бере на бастурму і мені майже не залишається чаману (пажитника), а я м'яса набрав як з переляку - 1,7 кг одним шматком. Бачу, що приправ на обмазку мало буде, кажу про це продавчині, то дала ще якийсь гранульований пажитник. І все-рівно відчуваю, що бракне. От що ви за люди: поділився рецептом і пропала яловичина і пажитник. А якщо розкажу як цукерки робити, то цукор з магазинів пропаде? :) Продавчиня каже, що такий ажіотаж на пажитник лише на Варшавці і лише останнім часом, що в неї на Старому ринку так не беруть. Ото зробив рекламу на свою голову. :) 

В першому пості виклав рецепт. Цього разу хочу зробити акцет на калькуляції. Записав що і скільки коштує, все важу і записую. Будуть і фотографії і, скоріше за все, доповнення до рецепту, бо попередній раз робив в травні, а тему створив тільки зараз, дещо міг і забути. Але викладу це все одним великим постом, щоб не "розмазувати" по темі цінну інформацію.

Було б добре, щоб повернули можливість редагувати свої пости, то я б це в першому пості дописав, але то таке.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Было бы неплохо почитать подробный рецепт конфет, если это возможно. Не срочно.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

14 минуты назад, gen552 сказал:

Было бы неплохо почитать подробный рецепт конфет, если это возможно. Не срочно.

Куплю пару кілограм цукру, на всякий випадок, і тоді напишу. :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

6 годин тому, nickel сказано:

От що ви за люди: поділився рецептом і пропала яловичина і пажитник. А якщо розкажу як цукерки робити, то цукор з магазинів пропаде? :) 

 

Ні - поділися рецептом як застрілити того во, що всім жити не дає!

 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Де ще можна чаман купити? Бо на Варшавці до п'ятниці не буде, а мені таки бракнуло.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ось і моя на підході :)

З власних спостережень: в холодильнику навіть з ноуфростом в'ялиться довше ніж на "відкритому повітрі".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

19 січня вимочувалась. Вийшла бомба, пішово сьогодні 1й з 3х кусочків, але бачу і 2й піде в хід.

SL741092.JPG

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я теж 19 січня в  марлю замотав  , але ще не чіпав .

 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В 28.01.2016 20:25, Zalepok44 сказал:

19 січня вимочувалась. Вийшла бомба, пішово сьогодні 1й з 3х кусочків, але бачу і 2й піде в хід.

 

 

Вах смакота!!!

 

натрапив на фото якраз перед обідом в понеділок, не можна так знущатись з людей :):):)

Приїду з відрядження й собі замучу, але напевно в кладовці повішу, там і не зимно і не тепло, буде в самий раз.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...