Перейти до змісту

Новітня русифікація

romaxa11

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Зараз Польша, Угорщина, Румунія, Чехія вводять зміни для полегшення працевлаштування трудових мігрантів з найближчого зарубіжжя. Те, що зараз поки в Україні є трудовий ресурс - це явище тимчасове. Виїдуть практично всі ті що можуть працювати, назад не повернуться. Те що ліс, бурштин вивозиться - це фігня в порівнянні з тим що втікають люди. Залишиться країна чиновників і пенсіонерів. Зміни занадто повільні, занадто косметичні. Люди вже не можуть терпіти декілька поколінь, вони хочуть жити вже, хочуть щоб їх діти були щасливими, заможними. Все цікаве попереду і залежатиме не від москалів.

• +1 7
  • Відповідей 901
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Опубліковано

@vaz75 та@romaxa11 ця проблема не тільки для нашоï держави характерна.

Моï колеги були в Польщі у відрядженні. Спілкуючись з ïх HR менеджером виявили те що польська молодь у великій кількості ïде у Великобританію та у Німеччину. Ïх не влаштовує польська зарплатня, яка досить пристойна на наш погляд.

Правда на відміну від нас вони не мріють про еміграцію, яка повільно але вірно захоплює думки наших трудових мігрантів.

• +1 1
Опубліковано
  В 17.09.2016 в 05:27, romaxa11 сказав:

Зараз Польша, Угорщина, Румунія, Чехія вводять зміни для полегшення працевлаштування трудових мігрантів з найближчого зарубіжжя. Те, що зараз поки в Україні є трудовий ресурс - це явище тимчасове. Виїдуть практично всі ті що можуть працювати, назад не повернуться. Те що ліс, бурштин вивозиться - це фігня в порівнянні з тим що втікають люди.

Показати  

Хоч наша пенсія і мізерна, і до неï далеко, рано чи пізно прийде старість. І станемо пенсіонерами.

Якщо уряди тих краïн будуть передбачати виплату пенсій трудовим мігрантам, вони ж, якщо легально працюють, платять податки, то тут не залишиться нікого, тут @romaxa11 я з Вами цілком погоджуюсь.

Опубліковано
  В 17.09.2016 в 06:48, halcogen сказав:

Плакати не нада. Якщо наш недо-пан платить 100-150 у.е. а за кордоном 500-1000 у.е - то нашо той патріотизм. Сімю треба кормити зараз і вже, тому трудову міграцію ще ніхто не відміняв. Я особисто вважаю, що в наших реаліях вони (заробітчани) все пралиньно роблять..

Показати  

А ще в 2007-2008 роках недопани платили по 400-500+ баксів і тут самі враз і захотіли платити по 100-150. От гниди, скільки заробляють. А може причина в іншому?

• +1 3
Опубліковано
  В 17.09.2016 в 04:34, vaz75 сказав:

Результат, кажеш. Ті що підтримали і так є щирими українцями, їм змінювати мало є що. Але вони навряд понесуть в маси міркування, висвітлені тобою. Хоча Діфото може...

Але державна програма все ж потрібна, правда? Я торкнувся лише мови (бо тема така). Звісно, що вона, програма, має бути комплексною, направленою на розвиток патріотизму, але ніяк не лише носити вишиванки по певним святам, співати гімн, вішати прапорці і кричати "Слава Україні!", хоча це те ж потрібно. Чи ти вважаєш, що сьогоднішня державна програма, якщо така є, ефективно дієІ Мова гине, її треба рятувати. Чи не так?

Наш менталітет і менталітет поляка (німця, француза...) дуже різняться, нажаль, тому маємо те, що маємо (як казав один з президентів). А зараз цього не пропагують, ні школа, ні батьки, тому хліб валяється в смітниках.

Ось один з прикладів державного програмування. Ми з дружиною зросли в різних середовищах, різних соціальних групах, навчались в різних школах. Але нас вчили: хліб - всьому голова ; хліб - це важка праця комбайнерів; хліб - це золото України; викидати у сміття хліб не можна; гратися хлібом не можна. І до сьогодення ні я, ні моя дружина недоїдки хліба викинути у сміття не можемо. І дітей свої так вчимо. Хоча якщо розібратися, то хліб - то лише продукт і праці в нього вкладено не більше, ніж. скажімо, в молоко, чи сир.

Отака має бути програма.

Ну і успішність програми закладення патріотизму в голови українцям напряму залежить від добробуту останіх. Допоки українці виїжджатимуть на заробітки до тієї ж Польщі, допоки їх діти та їх батьки мріятимуть виїхати з України, нічого путнього не буде. Але це вже інша історія.

Показати  

"Результат" жодним чином не стосувався українськості дописувачів. "Результат" - це їх розуміння як необдумане (байдуже) вживання розділяючих словосполучень впливають на формування набагато потужніших процесів. Не втрачай ланцюжок переписки )

І щодо програми. Жодним словом не було заперечення програми. Ба більше - про комплекс. Але від першої фрази вказав на зміщення акцентів, бо неефективна програма після якої дитина " ... 3-го покоління прийшло до мами, і заявило, що хоче розмовляти українською, бо російською ніхто не розмовляє і це не модно",  а  лише через виховання громадянина, що вважає за гідність бути приналежним до нації можна мати залізобетонний результат в тому числі і щодо мови.

Мода - примітивний рушій, і мінливий.

Приклад з поляками був наведений тому що наших сусідів не безпідставно вважають однією з найпатріотичніших націй.  І саме виховання громадянина забезпечило нероздільне існування поляка в Польщі що говорить польською.

І учителі Галичан та Буковинців, що втікали від війни  до Австрії, взявши за основу приклад поляків, виховали покоління, яке після того як втікло невизначеними "рутенами" чи "русинами" верталось назад з чітким усвідомленням приналежності до української нації.

Опубліковано
  В 17.09.2016 в 06:48, halcogen сказав:

Плакати не нада. Якщо наш недо-пан платить 100-150 у.е. а за кордоном 500-1000 у.е - то нашо той патріотизм. Сімю треба кормити зараз і вже, тому трудову міграцію ще ніхто не відміняв. Я особисто вважаю, що в наших реаліях вони (заробітчани) все пралиньно роблять..

Показати  

@halcogen ,а я і не плачу. Я чудово розумію цих людей. Життя йде, всі ми хочемо жити заможньо, а наша влада робить з нас жебраків.

Я просто хотів сказати те, що якщо ті краïни ще будуть виплачувати пенсію, то тоді точно тут ніхто не залишиться.

Опубліковано

І на додачу.

Поляк ніколи не скаже "Східна Польща", він скаже "східні креси", француз не допустить навіть згадки про дві Франції,....,  бо є і мають звучати як одна цілісна країна, щоб жоден ззовні не взяв це за основу.

А тут є словесна "карта" з чотирма (як мінімум) Українами.

То якої з них маємо громадян робити? Чи таки може почнемо "єдиної" ростити?

Опубліковано
  В 17.09.2016 в 11:00, shooter сказав:

І на додачу.

Поляк ніколи не скаже "Східна Польща", він скаже "східні креси", француз не допустить навіть згадки про дві Франції,....,  бо є і мають звучати як одна цілісна країна, щоб жоден ззовні не взяв це за основу.

Показати  

Взагалі то я й не заперечував поділ України. Пригадай, з чого почали дискусію, з різниці словосполучень східна Україна і схід України. 

В 17.09.2016 в 11:00, shooter сказав:

То якої з них маємо громадян робити? Чи таки може почнемо "єдиної" ростити?

Показати  

Ну хіба я проти, починай ростити. Я не роблю акцент на моді, як  такій, це лише один з інструментів. Я роблю акцент на створенні незручності користування російським спілкуванням в українському суспільстві.

Я дотримуюсь думки, що зробити українізацію можна лише через підростаюче покоління.

Це так само як вибивати "совок" з радянсьеих голів. Ще треба не одне покоління змінити.

@shooter я вважаю, що досить вже цієї дискусії, кожен залишиться при свої думці, я так точно.

• +1 1
Опубліковано
  В 17.09.2016 в 12:33, vaz75 сказав:

Взагалі то я й не заперечував поділ України. Пригадай, з чого почали дискусію, з різниці словосполучень східна Україна і схід України. 

Показати  

Так, але я акцентував що вживання "східна" той розділ вкорінює і посилює, але то вже таке.

Згоден, завершуюємо, бо говоримо в різних площинах.

• +1 1
Опубліковано
Журналіст

Слава Украінє, або Хто такі «російськомовні бандерівці»?

Лютий 8, 2016 12:18
  •  
  •  

Показати контент

Опубліковано

MVUAВподобати сторінку

Реклама · 

Друзі, ми, тобто MVUA (MusicVideoUA), запустили Перший Український Музичний Інтернет-канал, на якому будуть розміщуватися офіційні кліпи українських артистів, концертні записи, лірик-відео, аудіокомпозиції та багато іншого. Для того, щоб канал динамічно розвивався, нам потрібна широка аудиторія. Тому запрошуємо Вас на наш канал: підписуйтесь, слухайте українську музику, дивіться українські кліпи, долучайте друзів.
goo.gl/VyU7Wr

P.S. Розміщення російськомовного контенту на каналі не планується.

#СлухайУкраїнське

Опубліковано
У мене таке враження, ніби ми опинилися в якомусь потужному циклоні. Що не день – спадають маски, розбиваються ілюзії, люди показують свої справжні обличчя і наміри. Це доволі важко проживати, адже доводиться дуже швидко адаптуватися до змін, та водночас вельми корисно. Знати хто є хто важливо, бо це дозволяє приймати кращі рішення, чіткіше бачити і мету і перешкоди.
Після кількох випадків особистого спілкування з кількома російськомовними жителями України за останні дня я зробила для себе значуще відкриття – з деякими з них домовитися не вдасться. Взагалі. Причому я не кажу про «упоротих» ненависників України, а про деяких з тих, хто вважає себе патріотом, і щиро переконаний, що своїм російськомовним бізнесом, статтями, виступами, піснями, робить для України важливі, хороші справи. Про тих, хто у своїй власній, викривленій під якимось недоступним для мене кутом, реальності, впевнений, що саме він і є справжнім українцем, що це його земля і тільки він має вирішувати, яким має бути її майбутнє.
Діти й онуки наших катів і убивць, пристосуванців і зрадників, нащадки тих, кого завезли в Україну під різними приводами замість розстріляних, повішаних, висланих, «розкуркулених», заморених голодом, кинутих у в’язниці, засланих у концтабори, вивезених у товарних вагонах до Сибіру, тепер тут, на кістках наших пращурів з гордістю будуть «свою Україну». І ми, українці, їм в цьому страшенно заважаємо, адже у мріях «їхня Україна» - це російськомовна держава, тільки без путіна і його диктатури, і з усіма «бонусами», яких немає у сучасній Росії.
Недарма ж у своїх постах друзям в московії вони із захватом пишуть, як тут насправді чудово, запрошують приїхати в гості, бо тут дуже комфортно, і навіть мову ту дурацьку знати не треба, і без неї можна чудово обходитися. Ми ж от як добре влаштувалися, і ви не бійтесь, тікайте сюди зі свого Мордору. Х*хлів заб’ємо, як завжди, не перший раз, нікуди вони не подінуться. І в них, цих «нових укрАінцев», є безліч приводів так казати і думати. Вся система, всі гілки влади, державні установи, силові структури, десятиліттями вибудовувалися так, щоб не дати нічому українському жодного шансу.
Х*хли, звісно, це теж не страшно, вони не дуже заважають, якщо знають своє місце. Ми навіть любимо смішних, картинних, ручних х*хлів у їхніх вишиванках і шароварах, кажуть «настоящіє укрАінци». А хто не милий, на тих знайдемо управу, бо зовсім щось знахабніли. Вимагають, щоб ми, ми – представники великої «російської» культури (!) говорили їхньою мовою, вели нею бізнес, керували державою, навчалися, надавали послуги, геть страх втратили.
І вони дійсно так думають. Наша історія, наша культура, наша мова їх не цікавлять. У них є все своє, і саме це своє вони й хочуть затвердити тут, на нашій землі. Їм смішні наші слова і незрозумілі традиції. Вони не мають жодного вродженого почуття поваги, вдячності, справедливості. Їхня задача – захоплювати і знищувати все, що намагається протистояти. А наша – продовжувати робити своє – захищати, берегти і розвивати свою мову, свою країну, адже зараз, як це не гірко, її існування дійсно під загрозою. Ви хочете жити в резервації, якою опікуватимуться «добрі росіяни», які тепер по-модному називаються «русскоязичниє украінци»? Я – ні. Я хочу жити у свої Україні. А гості нехай не забувають, що це вони в гостях.
  • +1 4
Опубліковано
  В 01.10.2016 в 16:34, vaz75 сказав:

@romaxa11 Чия репліка? Де факти, імена?

Показати  

Я перепощую тільки те що прочитав і з чим згідний. Там де мала природньо прийти українізація з'явилася єдіная страна, пропаганда і кацапам піпєц. Державна влада навіть в умовах війни з рускімміром не спішить українізуватись. В цьому є сенс. Існуюча система побудови держави можлива лише в парадигмі рускогоміра, де власть - культ карго, божественна і неосудна. Ламаючи сегменти руского міра влада ненароком може зламати саму суть свого існування, тому державної мови не стає більше ні в спілкуванні найвищих чинів, ні в змі.

Опубліковано
  В 01.10.2016 в 20:20, romaxa11 сказав:

Я перепощую тільки те що прочитав і з чим згідний. Там де мала природньо прийти українізація з'явилася єдіная страна, пропаганда і кацапам піпєц. Державна влада навіть в умовах війни з рускімміром не спішить українізуватись. В цьому є сенс. Існуюча система побудови держави можлива лише в парадигмі рускогоміра, де власть - культ карго, божественна і неосудна. Ламаючи сегменти руского міра влада ненароком може зламати саму суть свого існування, тому державної мови не стає більше ні в спілкуванні найвищих чинів, ні в змі.

Показати  

якщо перепощуєш, то правила хорошого тону передбачають давати автора тексту і бажано посилання на джерело

а то спі..ив

Опубліковано

До чого оте останнє слово? По перше, воно кацапське. По друге, некультурно. По третє, якщо ти хочеш щось донести до людей, щоб вони тебе послухали - краще було б написати " Вчіть мову, шановні майбутні українці".

• +1 5
Опубліковано
  В 05.10.2016 в 21:37, Юріч сказав:

До чого оте останнє слово? По перше, воно кацапське. По друге, некультурно. По третє, якщо ти хочеш щось донести до людей, щоб вони тебе послухали - краще було б написати " Вчіть мову, шановні майбутні українці".

Показати  

Та це ж копіпаст, "із пєсні слов нє вибросішь".

А взагалі такого слова як "бл@ть" немає, а є "бл@дь" - жінка легкої поведінки

Опубліковано
  В 06.10.2016 в 06:16, vaz75 сказав:

Та це ж копіпаст, "із пєсні слов нє вибросішь".

Показати  

Так я і не @romaxa11 це говорю, а взагалі, до самого звернення...

Опубліковано
  В 06.10.2016 в 06:16, vaz75 сказав:

Показати  

Спірно. "Бл@ть" це - вигук. Бл@ть! Ну, що ж це х..ня! 

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...