Samhayne Опубліковано 29 Лютого, 2008 в 09:19 #26 Опубліковано 29 Лютого, 2008 в 09:19 я не про 90-е, а про 60-етогда толи 30 толи 40 ре стипендия былаБуло-було таке....Мені батьки розказували, що за ті гроші можна було і прожити, і погуляти, і вдягутись щось купити....
SunSeth Опубліковано 29 Лютого, 2008 в 10:50 #27 Опубліковано 29 Лютого, 2008 в 10:50 я не про 90-е, а про 60-етогда толи 30 толи 40 ре стипендия былаБуло-було таке....Мені батьки розказували, що за ті гроші можна було і прожити, і погуляти, і вдягутись щось купити....Можна було. Ось, тільки, сума 30-40 руб. могла бути, хіба що, до грошової реформи 1961 р.
gorik Опубліковано 29 Лютого, 2008 в 11:37 #28 Опубліковано 29 Лютого, 2008 в 11:37 Я взагалі не зрозумію що ви робите в своїх універах і для чого вам стипендія.По-перше: ви вчитесь не для того шоб получати стипендію, а зовсім навпаки.По-друге: таким лічностям, які тянуть свої оцінки лише заради стипендії я взагалі можу сказати, шо вони ще діти, поскільки ще не розібралися в цінностях життя.По-третє: взагалі, я не розумію за що платити студентам стипендії по 300 грн.В радянські часи, я розумію поняття стипендія, бо все було зовсім по іншому, і лад інший був і люди інші.Карочє, раньше порядок був, не то шо сейчас. Лесь Подервянський®.
Shura Опубліковано 29 Лютого, 2008 в 11:59 #29 Опубліковано 29 Лютого, 2008 в 11:59 http://bio.fizteh.ru/student/diff_articles...s_22042005.html5. Стипендия была сначала 60, потом 65 рублей....7. 120 рублей — первая зарплата молодого специалиста.
FOX Опубліковано 29 Лютого, 2008 в 12:14 #30 Опубліковано 29 Лютого, 2008 в 12:14 Я взагалі не зрозумію що ви робите в своїх універах і для чого вам стипендія.По-перше: ви вчитесь не для того шоб получати стипендію, а зовсім навпаки.По-друге: таким лічностям, які тянуть свої оцінки лише заради стипендії я взагалі можу сказати, шо вони ще діти, поскільки ще не розібралися в цінностях життя.По-третє: взагалі, я не розумію за що платити студентам стипендії по 300 грн.А стипендія це хороший стимул для навчання! Якби не стипендія то можна було собі забити на те навчання і спокійно житти з одними 3.Тай не все батьки взмозі купити. А тут можна і з стипендії щось назбирати і купити що душа побажає!
Fortera Опубліковано 29 Лютого, 2008 в 14:46 #31 Опубліковано 29 Лютого, 2008 в 14:46 Цікаво виходить раз студентам стиендія не потрібна то може робітничому класу зарплату не платити? Прошу голосувати! Гроші наразі є головним стимулом якісної роботи. І хай хто скаже що студент не працює. + студенти починають розуміти що таке власні гроші і куди їх дівати! До відома я студентка без стипендії так що не сильно заангажована!
freez Опубліковано 29 Лютого, 2008 в 14:49 #32 Опубліковано 29 Лютого, 2008 в 14:49 Я взагалі не зрозумію що ви робите в своїх універах і для чого вам стипендія....По-друге: таким лічностям, які тянуть свої оцінки лише заради стипендії я взагалі можу сказати, шо вони ще діти, поскільки ще не розібралися в цінностях життя. повідомляю. в університетах вчаться та роблять вигляд що вчаться, для того шоб отримати диплом(інколи і знання в нагрузку), щоб все життя не пропрацювати грузчиком чи продавцем... а стипендія для того шоб можна було жити (а не виживати) в цьому світі!ти мабуть якшо вчився/вчишся, то на заочному і десь працював/працюєш, і тебе все життя забезпечувала сімя (чогось мені так здається)... чи де десь задарма працюєш? ні? ти ше також не розібрався в цінностях цього життя?не було б такої штуки як стипендія то цілий ряд майбутніх спеціалістів(не тільки в дипломі) реально забили б на навчання. зі. і я в тому ж числі...
Maggot Опубліковано 29 Лютого, 2008 в 18:03 #33 Опубліковано 29 Лютого, 2008 в 18:03 я згадую свій ентузіазм при здачі сесії, коли знав, що стипендія буде 300 грн. Що ж, я дитина.
"ALEX" Опубліковано 29 Лютого, 2008 в 18:13 #34 Опубліковано 29 Лютого, 2008 в 18:13 Ентузіазм здачі сесії на "5" пройшов ще на другому курсі, зараз стипендія для мене це просто добавка до зарплати (працюю ). А є вже стипендія??? freez - випередив ти мене, те саме хотів написати
gorik Опубліковано 29 Лютого, 2008 в 19:38 #35 Опубліковано 29 Лютого, 2008 в 19:38 Якщо людина вчиться заради стипендії - то це вже ніфіга не спеціаліст. Таких приклади можна наводити десятками: це лікарі, які неможуть встановити правильний діагноз, це юристи, які не можуть виграти легку справу (або не хочуть, бо їм пропонують за програш більшу винагороду-стимул), і т.д.А студент в першу чергу зобовязаний вчитися щоб набувати знання, а не отримувати стипендію.to freez ти знаєш, не треба переходити на образи.Я вчився в Біотехнічному інституті (хай не найкращий ВУЗ, але все ж таки), зовсім не на заочному, а на звичайному стаціонарі, і з третього курсу працював. На першу роботу, грузчиком, мене влаштував батько, потім на тому ж заводі мене перевели на станок (батько тут не причому, він там теж простим працівником працює), потім на старшого зміни, але я працював не по спеціальності.В процесі навчання на останньому курсі я шукав роботу по спеціальності, і знайшов.Зараз, коли я вже не навчаюся, я працюю в Банку.І все що я добився в житті я добився сам, мені тільки поштовх дав батько.Так шо я думаю твої слова недоречні. І доречі стипендії я не отримував, і був щасливий.ІМХО, стипендія - це для лінивих (окрім першокурсників, оскільки вони навіть не мають базових якихось знань). І її треба платити малозабезпеченим, а не всім підряд, хто вчиться на державному.
Maggot Опубліковано 29 Лютого, 2008 в 20:29 #36 Опубліковано 29 Лютого, 2008 в 20:29 Стипендію дали. Недавно зняв.
FOX Опубліковано 29 Лютого, 2008 в 20:56 #37 Опубліковано 29 Лютого, 2008 в 20:56 ІМХО, стипендія - це для лінивих (окрім першокурсників, оскільки вони навіть не мають базових якихось знань). І її треба платити малозабезпеченим, а не всім підряд, хто вчиться на державному.Лінивий стипендію незаробить. І всім підряд її неплатять, а тільки тим хто тямить в матеріалі який вивчали протягом симестру і показав хороші знання. І все ж таки стипендія це стимул до навчання, заохочення за хороші знання!
mrZED Опубліковано 1 Березня, 2008 в 10:56 Автор #38 Опубліковано 1 Березня, 2008 в 10:56 ...По-третє: взагалі, я не розумію за що платити студентам стипендії по 300 грн. ... А шо зара таке 300 грн ??? Я впевнений, в більшості з вас зарплати набагато більші за 300$! А як ми маєм виживати? Не всім же батьки дають гроші, тим самим забезпечуючи безтурботне життя своїм дітям. От мені наприклад навіть стидно вже брати в них гроші. Тому 300 грн. - це ше зовсім не те, що потрібно, аби студенти повністю забезпечували себе
Sp_RoNdo Опубліковано 1 Березня, 2008 в 11:05 #39 Опубліковано 1 Березня, 2008 в 11:05 Дали, але чому так мало? В різних бурсах, коледжах всім попіднімали, а в університетах всього 150 грн. - це гроші?.. Де обіцяне державою, чому така ситуація?
gorik Опубліковано 1 Березня, 2008 в 11:19 #40 Опубліковано 1 Березня, 2008 в 11:19 ...По-третє: взагалі, я не розумію за що платити студентам стипендії по 300 грн. ... А шо зара таке 300 грн ??? Я впевнений, в більшості з вас зарплати набагато більші за 300$! А як ми маєм виживати? Не всім же батьки дають гроші, тим самим забезпечуючи безтурботне життя своїм дітям. От мені наприклад навіть стидно вже брати в них гроші. Тому 300 грн. - це ше зовсім не те, що потрібно, аби студенти повністю забезпечували себе От якщо стидно брати в батьків гроші, це той самий признак коли пора йти на роботу! Дали, але чому так мало? В різних бурсах, коледжах всім попіднімали, а в університетах всього 150 грн. - це гроші?.. Де обіцяне державою, чому така ситуація? В Києві люди отримують стипендію в 150 грн, а ви в Луцьку хочете отримувати 300, ІМХО маразм.
Sp_RoNdo Опубліковано 1 Березня, 2008 в 11:23 #41 Опубліковано 1 Березня, 2008 в 11:23 В Києві люди отримують стипендію в 150 грн, а ви в Луцьку хочете отримувати 300, ІМХО маразм. І чому маразм?.. Тобто Луцьк гірший за Київ?.. Рівень освіти звичайно нижчий, але я не вважаю свій університет гіршим!.. І тревожить те, що в бурсах стипендія як в нас, а в якомусь такм коледжі отримують біля 200 грн. - несправедливо всетаки!!!
gorik Опубліковано 1 Березня, 2008 в 11:34 #42 Опубліковано 1 Березня, 2008 в 11:34 Справа не тільки в рінвні ВУЗу. Зрозумій, в Києві дають кращу освіту, як це не гірко, і лише тому, що там всі викладачі - професора з всесвітньою репутацією. А в нас в Луцьку - тільки випустився і вже викладач. Але це тільки одна сторона питання. А друга - те що в Києві ріень життя вищий, ціни вищі, зарплати і стипендії якщо вже на то пішло теж мають бути вищі. Тому що в нас на 150 грн ти купиш 100 буханок хліба, а в Києві - 75. Всього навсього.
Maggot Опубліковано 1 Березня, 2008 в 12:14 #43 Опубліковано 1 Березня, 2008 в 12:14 Будучи студентом у Києві можна харчуватисьв їдальнях університету і тим що вдома вкрав. На скільки мені відомо за 7 гривень пообідати можна.До речі бігти на роботу після пар чи боронь боже під час їх зовсім не несе кращої освіти і не треба казати, що стипендія псує її рівень. Саме робота, яка дає гроші і викличе рано чи пізно фанатизм їх заробляти, а спати й вчитись потім і є від'ємним прискоренням.
Shura Опубліковано 1 Березня, 2008 в 12:16 #44 Опубліковано 1 Березня, 2008 в 12:16 Тому що в нас на 150 грн ти купиш 100 буханок хліба, а в Києві - 75. Всього навсього.насколько мне известно, то как раз наоборотв Луцке буханка черного хлеба - 2,30а в Киеве - 1,64причем киевская буханка грамм на 150-200 больше...вот так вот.
mrZED Опубліковано 1 Березня, 2008 в 13:07 Автор #45 Опубліковано 1 Березня, 2008 в 13:07 ...От якщо стидно брати в батьків гроші, це той самий признак коли пора йти на роботу! ... Та я б зрадістю, але коли тоді вчитись?? На пів зайнятості зара тяжко найти нОрмальну роботу, а переводитися на заочне на 1курсі - просто глупо! О так ми й перебиваємось, першокурсники..
FOX Опубліковано 1 Березня, 2008 в 13:16 #46 Опубліковано 1 Березня, 2008 в 13:16 Якщо вже йти студенту на роботу, то тільки по спеціальності. Теорія + практика виховає спеціаліста. А це можливо десь з курсу 3-4, бо саме до цього часу вже наберуться якісь знання по спеціальності. А якщо іти на будь яку роботу тількиб гроші заробити, то навчання можна так запустити, що недоженеш і вилетиш з інституту.
_sergius Опубліковано 1 Березня, 2008 в 14:14 #47 Опубліковано 1 Березня, 2008 в 14:14 Казали Львівська Політехніка отримала стипендію вже по новому - 300 грн. В Харкові знайомий отримує таку стипендію вже 2 місяці. А в нас в Луцьку мутили до останнього...А для тих хто каже що стипендія це фігня, то значить він просто ніколи не був студентом в прямому сенсі цього слова. Навіть просто піти випити того ж пива за власні гроші а не клянчити в батьків. А також це чудовий стимул. Що не кажіть, а наша освіта (і в Києві в тому числі) це суцільне болото, і більшість із того що даєть в стінах ВУЗу нікому ніде не потрібно. Тому знаючи що якщо ти вивчиш весь той маразм то отримаєш "бонус" значно приємніше ніж просто вчити невідомо що невідомого для чого...P.S. Злий студент - небезпечна річ! Майже всі революції і звершення починаються зі студентських заворушень.
freez Опубліковано 1 Березня, 2008 в 14:48 #48 Опубліковано 1 Березня, 2008 в 14:48 казали Львівська Політехніка отримала стипендію вже по новому - 300 грн.а от в Луцьку стабільно 159,6... стабільність звичайно добре, але не в цьому випадку.... і здається що доплату ми і не получемо(((тим більше за лютий на 10 днів запізнилиь з виплатами...
mrZED Опубліковано 1 Березня, 2008 в 16:17 Автор #49 Опубліковано 1 Березня, 2008 в 16:17 Ну у ВНУ то по графіку дали, але шо з того.. А щодо революцій, - це ідейка!
FOX Опубліковано 1 Березня, 2008 в 16:59 #50 Опубліковано 1 Березня, 2008 в 16:59 2 mrZED сотинь забіяка . Якщо повірити новинам СТБ пояких показували ітерв'ю з придставником КабМіну (ну кабміну тож потрібно повірити) то получим ми доплату, але невідомо коли. P.S. тільки б не до пенсії
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.