Перейти до змісту

Пробити дверний проєм в стіні

Plum

Рекомендовані повідомлення

Потрібно пробити в стіні дверний проєм

Gm3nL.jpg

Ширина приблизно 75 см, товщина стіни 55 см.

Проблема в тому, що в стіні є вентиляційні канали (виходять на обидва боки стіни), а також є газова труба, яку потрібно перенести.

Оскільки це цокольний поверх, то канали фактично можна просто глушити, в кращому випадку лишивши 1-2, які виходять на протилежну сторону. Однак, так як вище йде майже три поверхи комина, то проєм зверху, швидше всього, потрібно укріпляти або бетонними перемичками, або швелерами.

Що мені потрібно:

1. Консультація -- що потрібно для перенесення газової труби, як краще і чи взагалі потрібно укріпляти проєм зверху.

2. Орієнтовна прикидка по ціні, скільки можуть коштувати такі роботи і потрібні матеріали -- перенести трубу, акуратно пробити/укріпити/заштукатурити проєм.

3. Ну і, власне, контакти людей, які можуть це зробити.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Зверху, до речі, можна зробити арку. Так може бути простіше і з каналами, і з укріпленням, і частково з трубою

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

По газовій трубі - у Волиньгаз треба йти, писати заяву на новий проект.

Проектант виїде, намалює проект.

Далі проплатиш вартість матеріалів і робіт, приїде бригада зі зваркою, обпалять тобі стіну і перенесуть трубу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тоді ще одне питання: як краще -- пробити проєм, а тоді йти в Волиньгаз, чи навпаки?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тоді ще одне питання: як краще -- пробити проєм, а тоді йти в Волиньгаз, чи навпаки?

Болгаркою з відповідним кругом та відбійним молотком! Бажано ще врізати швелер з обох боків над дверима та зкріпити його між собою.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Болгаркою з відповідним кругом та відбійним молотком!

Технологію вибивання стіни я знаю, питання були в іншому.

Бажано ще врізати швелер

Бажано, чи обов'язково? Який розмір швелера? На скільки закладати по боках? Якими шпильками стягувати?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Спершу йти у Волиньгаз. Бо епопея з ними може тривати від кількох днів до кількох тижнів.

Нехай проектант складе проект, кошторисники намалюють вартість (це мінімум кілька днів), проплатиш - а тоді домовишся з працівниками на конкретний день і час.

Ще два аргументи, щоб почати з газовиків.

1. Як не крути, але при оббиванні стіни труба в її нинішньому вигляді заважатиме.

2. Видається мені, що в тебе надто мало місця лишається для труби і двох розгалуджень. Тож може статися так, що проект не зможуть зробити так, як тобі того треба. А ти вже стінку розхерачиш...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

та нафіг ті проектанти! З ними зв'язуватись - собі нашкодити! Він не переставляє газову плиту, не перевішує газову колонку, а отже нічого в проекті не змінюється. Тільки грошей зіб'ють купу, а то ще й проблем нароблять, бо там вентиляції, наскільки я бачу....

Шукай нормального газозварника з якого-небудь ЖЕКа, і він тобі недорого переварить.

А закріпити "перемичку"... Знайдеш "кутник", хоча б 100х100х8, а ще краще нерівнополочний 100х63х8 (можна й товстіший, 10-ку),

1ISMY.jpg

прорізаєш болгаркою паз на глибину "плеча" кутника (щоб він входив туди), також можна вибрати штукатурку, щоб "втопити" вертикальну частину кутника.

Закладаєш кутники з обох боків "дверей". Можна просвердлити два-три отвори, щоб стягнути їх до купи (можна просто зваркою, щоб гайки не стирчали.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Yarchik, +1

jack74, а вибити стіну, а потім запломбують газ, то це не проблеми?...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Є уповноважені "В-газом" люди, що здійснюють проектування\монтажні\сервісні роботи і тд, оперативніше і точно не дорожче (а то і за скромніші гроші), відпишу контактні дані сюди, чуток пізніше.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а потім запломбують газ

за що?
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а потім запломбують газ

за що?

Чисто теоретично - можуть, почитайте правила систем газопостачання України, про газові роботи.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

самовільне порушення проекту.

недотримання норм - там є мінімальні відстані від віконних та дверних пройомів для котлів/колонок, димоходів і т.д.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

нашо ті фантазії?!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

це не фантазії, а реалії, і я особисто з ними стикався.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

давай конкретніше, а

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ну шо конктерніше -

можна самому чи якомусь дяді Васі з ЖЕКу переварювати газову трубу? ні. пояснювати чого треба чи сам догадаєшся?

про відстані - шукай ДБН В.2.5-20-2001 Газопостачання (розділ 6) - там є норми для встановлення котлів/колонок.

і порушення якщо захотіти можна знайти практично у всіх. так що краще робити як треба, а не як хочеться.

ми ж в сучасному цивілізованому світі живемо, чи не так?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

короче, ніякої конкретики, як я й думав. Ти мені теорію не переповідай, добре? Я теж з ними стикався не раз! Я не вчора школу закінчив... шо можна, шо не можна... В нас нічого не можна навіть якщо й можна! Ти ж сам пишеш

і порушення якщо захотіти можна знайти практично у всіх.

Але коли заплатиш, то все відразу робиться можна, правда?!

Те, що "проектант" за бабки щось там перемалює, "правильнішим" не стане. Крім того, дядько, котрий приходить "крана змазати" проекти з собою не таскає, а тому й звірити не має з чим. Та й в старих "проектах" не вказувались стояки, а тупо були намальовані газові прилади, тобто, тут плита, там колонка! А прилади він не переносить.

І зварювальники в Волиньгазі не Боги з Олімпу. Це такі ж самі газозварювальники, як і будь де, а тому й зварять так же само, тільки дешевше, ніж зажравшіся "газовики", за якими ще й бігати треба, і впрошувати, щоб врешті-решт "снізашлі" і приїхали щось зробили!

ПиСи: а про ДБН і "відстані" - ну не сміши, ок? Ми не котла встановлюємо, а всього-навсього трубу пересовуємо.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

До речі, судячи по фотці колонка там ВЖЕ перенесена, правда, Plum? ;) А от це вже видно і без "проекта", а тому в реальності, на скільки я розумію, стоїть питання все ж "узаконення" перенесення газової колонки, а не труби... І це, звичайно, робиться за бабки через відповідних "рєшал" з Волиньгазу, котрі можуть зробити "правильними" більшість несерйозних невідповідностей "нормам".

Але повторююсь спеціально для Saddy, "правильнішим" (з точки зору якихось там "норм" чи "правил") воно не зробиться, а просто у-за-ко-нить-ся! За гроші, звичайно... Хтось просто заробить...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Крім того, що це складна технічна процедура, так тут ще купа погоджень треба. І зміни в проекти. БТІ, Волинга як мінімум. Чи варто воно того?

П.С. Трішки конкретики. Коли до мене приходив Волиньгаз, з останньою перевіркою, то хлопці домахались, до газового шлангу, який іде від газової труби до газовоїплити. При чому Волиньгаз мені колись і приєднував цей шланг. В сусідів додовбувались до газового сигналізатора. Загалом вони тільки і шукають привід, щоб комусь обрізати газ. А тут стільки змін в проект і якщо без погодження, то потім буде купа гемору.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

До кінця листопада Волиньгаз оголосив місячник безкоштовної легалізації окремих порушень, + безплатно проект обіцяє.

http://vl.104.ua/ua/services/new-services/id/pat-volingaz-provodit-akciju-po-legalizaciji-gazov-14577

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Загалом вони тільки і шукають привід, щоб комусь обрізати газ

вони шукають того, хто запропонує трохи готівки на пиво.

Скільки я себе пам'ятаю, вони завжди несуть подібну єресь!

В селі, коли газ балонами привозили, що вони тільки не плели... При чому кожен раз щось нове.

Кожен інший "інспектор" ніс свою ахінею.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

це найпростіше а всі труби потім гіпсокартоном зашиїте тай все, я в з знайомого так бачив вже дуже гарно в кінцевому етапі виглядало.

Аплодую стоячи, газові труби зашити гіпсокартоном!

Агов, то не вода, це газ! І найнебезпечніший він при загазованості 15-25%. Які труби зашити?

А тс рекомендую таки звертатися в волиньгаз.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Проєм в несучій стіні, замуровування вентканалів, газові труби під гіпсокартоном і все це самовільно, без проектів facepalm.gif

Якби я знав, що мої сусіди таким займаються, то спав би в кошмарних снах.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Проєм в несучій стіні, замуровування вентканалів, газові труби під гіпсокартоном і все це самовільно, без проектів . Якби я знав, що мої сусіди таким займаються, то спав би в кошмарних снах.

приватний будинок. ЧИтайте вище.

І взагалі - мої помідори - чим хочу тим і поливаю.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...