Перейти до змісту

Металопрофіль чи металочерепиця?

keepo

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Хто підкаже з досвіду, що вигідніше брати: металочерепицю чи металопрофіль.

Дах такий як на фото, інший бік симетричний.

Цікавить саме кількість відходів з кожного типу покрівлі, оскільки скатів доволі багато.

214.jpg

Опубліковано

Може не зовсім в тему, але я б радив полімер-піщану черепицю. Я коли будував будинок, то дуже довго вивчав це питання. В полмер-піщаної дуже багато переваг і лише один недолік -- її вага, через яку стропильна система має бути міцнішою, ніж для металочерепиці/профілю.

Опубліковано

На черепиці буде більше відходів. Але дах з неї гарніший.

згоден, що черепиця гарніша, але на дах будинку, в якому живу, я дивився останній раз місяців 3 тому :)

а наскільки відходів більше?

Plum, я знаю про переваги полімер-піщаної, але є реалії і бюджет :(

Опубліковано

Зрізаний под кутом лист черепиці не можна розвернути на 180 градусів, а також гребені стикуються тільки через 30-35 см. Профіль можна розвернути і стикувати .

Опубліковано

Тоді як я купував, враховуючи кількість відходів, яких з полімер-піщаної в рази менше, і простіше вкладання полімер-піщаної, кінцева вартість получалась практично однакова, принаймні різниця була мінімальна.

Полімер-піщану купував луцького виробництва, на пластмасовому заводі підприємці роблять (робили). Вже років 5 стоїть, слідів вицвітання фарби не видно.

Опубліковано

Намалюйте на листку в клітинку розкрій даху в масштабі 1клітка =1 метр і буде реально видно скільки буде відходів.

Опубліковано

На черепиці буде більше відходів. Але дах з неї гарніший.

згоден, що черепиця гарніша, але на дах будинку, в якому живу, я дивився останній раз місяців 3 тому :)

а наскільки відходів більше?

ну тоді можливо модульна металочерепиця, тоді відходів менше... імхо.

на твій дах будуть дивитись інші :) металопрофіль більше підходить для гаражів та інших підсобних приміщень... імхо.

Опубліковано
можливо модульна металочерепиця

треба буде почитати, про таку ще не чув

на твій дах будуть дивитись інші

чи подобаєця дах мого будинку перехожим - мене цікавить найменьше :)

аби він мене влаштовував

Опубліковано

Якщо правильно розрахувати довжину листків металочерепиці, то відходів буде не більше 15%.

Якщо ж крити профілем, то відходів практично не буде, оскільки ми маємо симетричний скат з іншої сторони. Але це все при правильному розрахунку довжин листків...

Опубліковано

чи подобаєця дах мого будинку перехожим - мене цікавить найменьше :)

аби він мене влаштовував

Ладно перехожих, а про мимо проїжжаючих два рази на дню водіїв ти подумав??)) А взагалі якщо вибирати між профнастилом і металочерепицею, я б вибирав (і вибрав)) черепицю, якось більше для житла підходить, профнастил шо мій цех буде)) не такі вже й страшні витрати на відходи вийдуть)

Опубліковано
Ладно перехожих, а про мимо проїжжаючих два рази на дню водіїв ти подумав

:)

я б вибирав (і вибрав)) черепицю

доречі, треба буде глянути на геометрію твого даху

не такі вже й страшні витрати на відходи вийдуть

якщо різниця 15%, то ще Бог з ними, хоча на тій квадратурі і так сума кругленька, а якщо 30-40 як дехто пише, то якось не комільфо...

ось. але ціна трохи кусається...

глянув на ціну - відхід по металочерепиці має бути в районі 60-70 відсотків, при аналогічній вартості.

Опубліковано

Металопрофіль можна брати суцільними листами (За умови що товщина 0.5). Я брав довжиною 6.25м. А черепицю такою довжиною не візьмеш. Крити будинок буде погано -- може переламатись. А профіль такої довжини дві людини взяли і понесли. І на закладі з"економиш 5-10 см. на всьому периметрі.

Опубліковано

що вигідніше брати: металочерепицю чи металопрофіль

що вигідніше? вигідніше профіль, звичайно! МеталоЧЕРЕПИЦЯ тому дорожча, що ГАРНІША ;) Це той же самий металопрокат, тільки вигляд підігнаний під дахову покрівлю. Ну а той виглядає як на ангар чи цех.

Ну а по якості покриття самого металу, то є як і гівняна м/черепиця, так і якісний м/профіль, і навпаки.

Опубліковано

Я спав в дощ під дахом (ніби то звуко-ізольованим) під чимось металевим. Барабанило так, що я аж проснувся!

Під шифером прикольніше. Тихо.

Із мніусів всіх тих металів (на користь шиферу) розкажу бувальщину.

1,5 роки тому горіла хата в швагра. Гроза..

Приїхали пожежники, то багром 2-3 листа шифера зняли і подали воду (піну) всередину. Гасили.

Була б метало-шото-там - фіг би так зробили. мабуть довелося б чекати поки згорить.

Перекрив знову на шифер.

Опубліковано

МеталоЧЕРЕПИЦЯ тому дорожча, що ГАРНІША

вони в одну ціну за м2, гарніші "малюнки" мч на 10% дорожчі

Барабанило так, що я аж проснувся!

це не проблема. мені навіть подобаєця

Була б метало-шото-там - фіг би так зробили

товщина металу 0,5мм, декілька ударів сокирою і маєш отвір який потрібно.

Опубліковано

МеталоЧЕРЕПИЦЯ тому дорожча, що ГАРНІША

вони в одну ціну за м2, гарніші "малюнки" мч на 10% дорожчі

Барабанило так, що я аж проснувся!

це не проблема. мені навіть подобаєця

Була б метало-шото-там - фіг би так зробили

товщина металу 0,5мм, декілька ударів сокирою і маєш отвір який потрібно.

теж колись цікавився таким питанням і зробив з металопрофілю тому що під нього можна використати необрізну дошку, а не рейки з певним кроком (робота дешевша), відходи мінімальні залежить звичайно від того хто розраховує. Замовляв у львові профіль Арцелор 0.5

Опубліковано

Порахуйте скільки вам обійдеться металочерепиця і полімер-піщана черепиця. Схиляюсь до останньої так як по ціні вийде практично одне і теж. Але естетичний вигляд і довговічність будуть одними з основних переваг. До того ж самі розумієте, що при використанні металочерепиці в складних дахах відсоток відходу буде великий

Опубліковано

Порахуйте скільки вам обійдеться металочерепиця і полімер-піщана черепиця. Схиляюсь до останньої так як по ціні вийде практично одне і теж. Але естетичний вигляд і довговічність будуть одними з основних переваг. До того ж самі розумієте, що при використанні металочерепиці в складних дахах відсоток відходу буде великий

схвальних відгуків про полімер-піщану і не чула

а хто робив ,то кажуть ліпше брали б металочерепицю

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...