Перейти до змісту

Про одну із передвиборчих маніпуляцій

difoto

Рекомендовані повідомлення

Деякі аналітики розказують, що нова виборча система ставить кандидатів у дуже велику залежність від політичних партій. В тому контексті, що голосувати будуть за партійні бренди, а хто там іде в як – це питання десяте.

Внесу деяку ясність. Коли обговорювались всі три законопроекти про місцеві вибори, коаліція шукала формулу, за якої правлячі партії зможуть набрати найбільшу кількість мандатів. Це логічно.

Рейтинги партій – річ надто нестабільна, щоб опиратись тільки на них. Мажоритарка – не контрольована і дуже розкритикована в суспільстві. Система, яку пропонував у своєму законопроекті Парубій, дозволяла партіям заводити людей, позиціонуючи лише першу п’ятірку політиків/зірок/шоуменів (бо ж передбачалась можливість голосувати тільки за партію). Такий сценарій теж не вдячний, бо 5 «зірок» прикупити – не складно для будь-якої, навіть починаючої, партії.

Вихід знайшли у теперішньому законі, в якому на вибори йде партія, але голоси збирають люди під своє ім’я. Тобто відповідальність за результат виборів покладена 50 на 50 – люди і партійний бренд. Ставка на людей, їхні імена, авторитет - це засадничий аспект нових виборів.

А ви говорите, що люди на цих виборах – ніщо і виборці будуть голосувати за партії?

Майте на увазі, що саме у правлячих партій (які мають адмінресурс) є найбільше можливостей зробити сильні списки. Сильні – у здатності чисто математично зібрати більшу кількість голосів на округах.

Пропартійна риторика вигідна тим, у кого списки слабші за бренд. І виїхати на цих виборах вони можуть тільки за рахунок логотипу.

Правильно це чи ні – кожен вирішить самостійно. Але я вважаю, що «зомбувати» людей партійним авторитетом – це поганий шлях у майбутнє. Замість того, щоб підкреслювати цінність людей, ви ставите в ще більшу залежність виборців від партійних проектів. І все би нічого, але вигідно це тільки тим, хто крутить тими партіями, як чорт місяцем. І це, дорогі мої друзяки, не ми з вами.

Замість того, щоб поширювати передвиборчу мантру на тему партій, краще дайте копняків своїм кандидатам, хай не вилазять з округів. Інвестуйте час і сили в людей, бо люди змінять цю країну, а не логотипи.

© druid

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

не знаю чи хтось зважає на політичну партію, бо у нас є пєтя, бєня, юля і тд..., а які там у них партії, логотипи - не так важливо.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Стоп. Ді, ти як помічник кандидата, досконало вивчив цей закон про вибори?

Как єто панімать??? :

"Кандидати будуть вести кампанію у своїх округах, проте може статися так, що громадські активісти будуть працювати на результат людей Романюка, яких раніше критикували, адже, згідно із новою виборчою системою, голоси кандидатів додаються і в раду проходять лише ті, які набрали найбільшу кількість голосів на своєму окрузі. Тобто кандидат може перемогти, однак не зайти у раду, а допомогти перемогти іншим на «великих» округах."

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

бо в мене алергія на патріотів без мозгів, вибачай)))))

це да, бо якби в тебе була алергія на ВСІХ людей без мозгів, то блював би після кожного погляду в дзеркало

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ти взагалі можеш мені не писати!!! Бо от тут компашка певних юзвергів: MANJAK11, Deemon, Nokian, Difoto сильно вже на себе беруть, що хочеться зразу послати нах_й... Профессора бля.... Перш ніж вказувати щось іншим і хто дебіл, то займайтесь серйозними справами боріться з злочинністю, корупцією та несправедливістю, а не то тількі й слави і поваги люди хочуть на пустому місці... Порохоботи тут бачу добре прижелись, тай самооборонівці які зрадили інтересам майдану теж бачу тут як вареник в маслі. Прєлєсть) Пошлю я тебе так само як і першого іди ка ти на_уй. Ідіоту розказувати про те, що насправді в нас робиться то себе неповажати...

барєц за справедливість, з окопа пишеш ? Яка нафіг слава ? В сосну вьї*ався ? А ти не вказуєш кому що робити ? Клонів наплодив, й вякаєш тут, чесного з себе строїш. Радуйся, що я вже не модератор, й не довів справу до кінця, бо давно за тобою наблюдав. Такі люди як ти, самі кончені, бо на людях вирячивши очі верещать про беспрєдєл й справедливість, а самі на ничку порушують все, до чого можуть дотягнутись й в сраці мали вони ту справедливість, якщо це починає касатись їх особисто

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

senazi, ти троль, а з тролями нормальні люди не спілкуються ;) І включи спелчекер - читати твої висери не стільки огидно, скільки неможливо щось зрозуміти.

Я тут тобі приніс: ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,---------------------------------------:::::::::::::::::::::::::: - нє благодарі!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

помагаєш атовцям ну той молодець,

За тобою і цього не помічалося.

Тут такі реформи треба робити, що половина народу сяде в тюрмю от тоді той буде порядок.

А ти готовий?

Якщо посадити, то треба думати чим їх ТАМ зайняти, чим кормити. Ти готовий кормити їх?

ти людина нова в політиці не був і не пробував?

Ти відомий політик?? Є досвід хоча б одного дня??

Чесний же ти наш і правильний.

Назви хоч один свідомий крок для боротьби із корупцією, який ти зробив!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

difoto, Zheny@, MANJAK11 - йому лише треба було, щоб ви з ним вступили в дискусію :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

йому лише треба було, щоб ви з ним вступили в дискусію :)

Я знаю його цілі. Просто, на місці Ді, варто витерти все, що нижче 1-го посту і закрити тему.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Відсип троха...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ото припекло !

13807859566666.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тю...

Ніфіга несерйозно

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Нет случайно закона что если политик не выполняет свою предвыборную программу его сажают в тюрьму? А то получается не программа а сказка какая то.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

senazi, розкажи но для початку, як Самооборона бурштин миє. З фактами, які в тебе є. Я слухаю уважно :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

senazi, розкажи но для початку, як Самооборона бурштин миє. З фактами, які в тебе є. Я слухаю уважно :)

Ді, знімаю кепку перед твоїм терпінням)))
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Довго я мовчав. Но таки напишу. Про "Самооборону" і бурштин.

Десь півроку тому Лекс дав у фейсбуці оголошення, що треба люди на нічне чергування в "Самооборону", бажано зі своїм транспортом.

Я мав хотіння допомогти, свій транспорт є - машина непонтова, але велика, Chevrolet Epica.

Приїхав я на Перемоги, представився - і понеслось: виклики, виїзди, одне-друге-третє...

Під ранок були на виїзді біля нічного клубу "Голівуд". Після того від'їхали ми звідти з самооборонівцями, проїхали метрів триста - як бачу ззаду ментовський автомобіль червоно-синіми мигалками мені маячить. Я зупинився, з міліцейської машини вийшов правоохоронець... а з моєї машини їм назустріч - чотири черепашки-ніндзя: камуфляж, броніки, дубинки, ще дещо... менти приху...ли, я їх і питаю:

- Чо спинили?

- Та ми побачили, що ви від нічного клубу їхали, думали, що то п'яні їдуть...

- Ні, вже бачите - всі тверезі і майже всі - з "Самоборони".

- Та бачимо... то шо - "Самооборона" вже на ТАКИХ машинах чергує?

(Я без руля, на ЯКИХ машинах "Самооборона" чергує, але цієї ночі чергувала на свіжовимитій чорній Chevrolet Epica. А вона, як помита - то вночі у світлі вогнів файно виглядає!).

А тут один з самооборонівців зі стьобом каже:

- Ну да! Тож бурштина накопали - тепер на таких машинах їздимо!

Роз'їхалися.

Все б нічого, але пройшло десь місяць часу і щось я з однією своєю знайомою почали говорити за місцеву "Самооборону". Ця знайома мені видає:

- Ой, вони непорядні!

- Чому?

- А ти знаєш, що вони накопали бурштину і їздять на таких машинах, як у тебе, ще й відкрито про це розказують!

Занавєс.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

senazi, в мене теж є такий знайомий, який краще за всіх знає про політичні ігри, що і для чого робиться в світі, хто чим промишляє, і що треба робити щоб стало класно.

І в жодному такому питанні мені не вдалося не те, що переконати в протилежному, а навіть хоча б сказати "я здогадуюся що то так".

Завжди вперта впевненість що він знає все

Проте коли він кинув недопалка під ноги, на моє запитання накуа так робити, відповів "хай смітників наставлять"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Сандалов відсипить віртуально но...

таких як ти треба примусово в лугандон переселяти, до братів по разуму. Це мистецтво, писати ніби про правильні речі, в загальному, але з таким дибільним підтекстом й настільки вивернутими мізками. Мо сам переїдеш га ? Там все чесно, взяв автомата й крутися як можеш. Ще в кацапстан можна, але там свої олігархі, зате братів по розуму теж більше, пару днів раша тв й готовий путіноїд

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А тут один з самооборонівців зі стьобом каже: - Ну да! Тож бурштина накопали - тепер на таких машинах їздимо!

Самообороні потрібен правильний PR та більше інформування людей про роботу. Коли є інформаційна пустка "доброжелатєлі" її швидко заповнюють слухами, догадками, наклепами.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Доречі, зараз всі активні самооборонівці як раз на бурштині. Ні, не копають, просто міліції не хватає. А в майбутньому, маю надію, активісти перетворяться на депутатів і будуть вирішувати питання громади зсередини системи, а не пробувати достукуватись до неї ззовні. А ГШР замінить нова поліція. Ось так, уявляєте? Я мрію, щоб Самооборона зникла! :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...