Перейти до змісту

Планшет замість підручників? ЗА і ПРОТИ...

vitrykmakar

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Вот іменно що кіндери в такому віці не вміють шанувати такі речі і таке враження що пояснюєш як в стіну горохом! Все менше з кожним роком читаються книжки ,журнали і так дальше майбутнє за планшетами просто тре з тим змиритись і нічого в тому нема поганого, коли дитиина несе в школу один планшет і пару зошитів, а не тато несе її той рюкзак бо вона не може донести!

• Відповідей 70
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

ebooks_vs_books_ukr-671x676.jpg

Хороша школа та ,де не задають домашнє завдання

Дитина в школі отримує знання,а вдома бавиться і проводить час з батьками

Нема потреби тягати на плечах важку сумку - є необхідність державі забезпечити школи книгами . Або планшетами

Опубліковано

Два роки назад вибирав ел.книгу (собі). Купив звичайного Кindle (e-lnk 6 чи 7 дюймів), але поки вибирав, в магазині MOYO бачив ел.книгу на e-lnk з 10 дюйм. екраном, виробник чи Kindle чи Pocketbook, не пам'ятаю. Ціна як для мене, то завелика була

Опубліковано

Дурниці, як на мене. Простіше зберігати книги в школі, носити тільки зошити і перезувне на фізру..Ну від перегляду планшета втомлюються очі, він не призначений для тривалого перегляду. Дитина не зможе швидко знаходити потрібну інформацію, правильно користуватися інформацію з книг. Можливості повнотекстового пошуку -обмежені. А коли доведеться часто перегортати її на уроці - глянути що там було кілька параграфів раніше..Меню-закладка-вибрав, і знов Меню-закладка-вибрав. Одне клацання а не навчання(а в книжці можна і олівцем помітити важливе, потім витерти). та і ціна - не кожен міняє планшети, як телефони.

Я думаю не варто порівнювати рідер книг, який використовують, читаючи все підряд(як от художню літературу) із підручником(як довідник образно кажучи)

Опубліковано

Книжки дома - планшет з собою в школу. Щоб не таскати кільканадцять кг.

Грамотна прога-читалка вміє багато. І малювати кольоровим маркером по тексту і закладки і т.д.

Опубліковано

А не простіше планшет дома, а книжки лишати в школі? Тоді ризик крадіжки, чи побитого дисплею буде мінімальним. Та й гратись на уроках не буде чим.

Опубліковано

А не простіше планшет дома, а книжки лишати в школі? Тоді ризик крадіжки, чи побитого дисплею буде мінімальним. Та й гратись на уроках не буде чим.

Простіше - книжки вдома і книжки в школі. Єдине - їх там можуть спіонерити. Проте, можна в складчину з кількома батьками зробити манюню шафку на замках і загроза залишитись без книжок зменшується практично до нуля ))

Опубліковано

Я теж старомодний тому за старий добрий ПК

При такому розташуванні монітора, клавіатури і миші - привіт сколіоз, лордоз, кіфоз і чарівник країни Оз.

Дитина буде сидіти буквою Зю, щоб щось побачити на втопленому у стіл моніторі.

Не малось на увазі саме цей стіл (він і справді дибільний), малося на увазі концепцію ПК з 20"...24" моніторами, можливо навіть без використання письма на математичних уроках. Уроки сліпого набору починаючи з 4го класу. ДЗ зберігати на файловому FTP сервері, а результати успішності по практичних відразу будуть зараховуватись в журнал успішності. При цьому участь людського фактору в оцінюванні результатів буде мінімальна.

Опубліковано

Ukrainec, школа майбутнього, нам до такого ... Скажемо далеко.

Якщо нічого не будемо для цього робити і вибирати тих хто будує майданчики то ніколи...

Пропоную створити такого роду петицію на створення експериментальної школи/класу і щоб її підписала хоча б 1000 чоловік, потім оголосити її місцевої сесії ради чи на місцевому виконкомі. Гроші з митниці зараз отримує область, замість 50млн.грн. надходить 150млн.грн. тому є місце такого роду проектам ;)

Опубліковано

Простіше - книжки вдома і книжки в школі.

Де набрати на кожного учня по 2 комплекти книжок?

Купити, щоб на той рік перепродати наступним? Варіант. Але коштуватиме цей варіант - 12 книжок по 50+ грн кожна. від 600 грн.

Це окрім того, що накуплятися атласів, зошитів і всякої фігні ще на 500-600.

Дорого вийде кожного року так купувати.

Опубліковано

читаю, вас, читаю і не можу зрозуміти - ви боритесь за полегшення рюкзака для дитини чи міряєтесь бо зна чим?

хочете полегшення - давайте уроки проводи по скайпу із дому, чого напрягатись і взагалі рюкзаки купувати.

звісно систему треба руйнувати, але я за олдскул і класичні підручники.

недавно читав за систему освіти у фінляндії - вражений. але для нас це фантастика

Опубліковано

звісно систему треба руйнувати, але я за олдскул і класичні підручники.

Костя, у тебе ж э дитина, дочка, здається? Так?

Передзвони до неї і запитай, "Доця, скільки важить твій рюкзак з книжками, коли у тебе 7 уроків?" А потім запитай у її мами " а у нашої дитини сколіозу, часом, немає?"

Опубліковано

Костя, у тебе ж э дитина, дочка, здається? Так?

Передзвони до неї і запитай, "Доця, скільки важить твій рюкзак з книжками, коли у тебе 7 уроків?" А потім запитай у її мами " а у нашої дитини сколіозу, часом, немає?"

Женя, у неї ще не має 7 уроків, але я мову веду про те, щоб побудувати навчання так, щоб дитина носила 2-3, максимум 4 книги, а ще книги щоб були розділені як мінімум на дві частини по півріччям, це знизить вагу книги

Опубліковано

ми у 21-столітті живемо.

Я не кажу, що книги то пережиток, аж ніяк ні.

Я веду до того, що були вже спроби розробити "шкільний" планшет.

9-10" Хороший екран. Карта пам'яті. можна по замовчуванню вимикати в ньому 3Ж і віфі. Або якщо WiFi і буде, в школі, то зайти можна буде виключно на освітні сайти та вікіпедію чи подібні сайти. Все.

Опубліковано

максимум 4 книги

4 книги + папка з праці + сумка з англіською, де товстий словник, 2 товстих зошити і тд - дитина у 1-2 класі схожа на в'ючну тварину. Добре, коли батьки доведуть до школи, але по школі діти таскають те все самі. Для мене той портфель важкий, а що казати про дитину, якій 6-7 років?

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...