Перейти до змісту

"ГАЗПРОМ" ПОГРОЖУЄ ПЕРЕКРИТИ УКРАЇНІ З ПОНЕДІЛКА ГАЗ


snight

Рекомендовані повідомлення

"Газпром" попереджає про намір з 11 лютого припинити постачання російського природного газу в Україну у випадку, якщо до цього часу вона не врегулює ситуацію із заборгованостями за вже поставлений газ.

Про це повідомляє поінформоване джерело, крім того, цю інформацію в ефірі каналу "Вести" озвучив представник концерну Сергій Купріянов.

"З початку 2008 року Україна одержує через компанію "РосУкрЕнерго" не тільки середньоазіатський, але і російський газ. При цьому українська сторона не може виразно пояснити, хто споживає цей газ, коли і ким постачання російського газу будуть оплачені", - сказав співрозмовник.

Останні події

Тимошенко демонструє повну покірність Ющенку

Ющенко натякнув на причетність БЮТ до замаху на Яценюка?

За його словами, "неоформлене споживання російського газу продовжується, і, як наслідок, росте заборгованість".

"Ціна російського газу, що поставляється з початку року в Україну складає 314,7 долари за 1 тис. куб. м. На даний момент в Україні осіло вже 1,5 млрд. куб. м. російського газу", - уточнив він.

"Таким чином, заборгованість за поставлений з 1 січня цього року російський газ наближається до 500 млн. доларів, а загальний прострочений борг з поставок газу в Україну досяг уже півтора млрд. доларів", - заявив співрозмовник.

"З огляду на те, що поставки російського газу в Україну не передбачені балансом "Газпрому" на 2008 рік, для того, щоб вони могли бути продовжені, ми вимагаємо, щоб українська сторона негайно створила для цього юридичні підстави, підписала відповідні контракти й акти, і невідкладно забезпечила повне погашення накопиченої заборгованості", - передало джерело.

"Якщо в понеділок українська сторона не врегулює цю ситуацію, "Газпром" буде змушений припинити постачання російського газу в Україну", - додав він.

Українська правда

Цікава думка людей з цього приводу, російська влада як їй щось тільки не подобалося завжди застосовувала цей важіль впливу. І напевно ще довго буде її застосовувати. І поки в наших політиків не з'явиться свідомість, а це напевно ще не скоро буде, нам взагалі не вийти з цього замкнутого кола.

Газ газом, але це питання наштовхнуло мене на питання глобальне ( вибачте за тавтологію)

ЯК НА ДАНОМУ ЕТАПІ РОЗВИТКУ КРАЇНИ, З ЇЇ ПОЛІТИЧНОЮ СИСТЕМОЮ, ЇЇ ГРОМАДЯНАМИ, ВПЛИВОМ СУСІДНІХ ДЕРЖАВ І НЕ ТІЛЬКИ ЇХ, ПРОЦЕСАМИ ГЛОБАЛІЗАЦІЇ, ІНТЕРНАЦІОНАЛІЗАЦІЇ, МІГРАЦІЇ, І ВСІМ ІНШИМ, ДІЙСНО СТАТИ НОРМАЛЬНОЮ ДЕРЖАВОЮ.

Тобто що мається на увазі. Як вилізти з цієї всієї ями в якій ми сидимо. Питання має дуже глобальний характер, так як все у щось впирається.

Наприклад: Хочемо зробити переорієнтацію на високооплачувану кваліфіковану робочу силу, наприклад науковців, які б займалися дослідженнями і відповідно приносили і інвестиції і гроші для держави.

1. Науковці ще залишилися, які можуть щось робити, і хочуть щось робити для цієї держави.

2. Візьмемо обладнання і дослідні лабораторії. Ситуація жахлива нема що описувати, Моральний знос обладнання часом сягає 95 %, а що з таким

обладнанням можна зробити? Ну років 20 назад може щось би й вийшло.

3. Навіть ті що хочуть щось зробити грошей на це ніяк не отримують, а ті що отримують відповідно зовсім не в достатній кількості.

4. Якщо щось і зробили, то спробуй ще запатентувати. Люди які сидять в комісії, багато з винаходів або собі, або знайомим запатентують.

5 Я вже нічого не кажу про бюрократичну тяганину і інші несприятливі фактори для науковців.

і т.д і .т.п

Тобто я як подумав таке робиться майже скрізь. Я маю на увазі більш державні установи і організації. Хочеш щось зробити краще, тут тобі стане на заваді ментальність старших людей, або ще українська реалія "якщо сусідові погано то мені добре" або купа інших факторів. І от як в цій гнилій системі щось поміняти. Я розумію що треба починати із себе. Вчитися в першу чергу, щось робити.

Ну буду я щось розуміти, наприклад буду бізнесом займатися. Але от як ним займатися як держава з тебе все дере і здирає останнє. Я тут маю на увазі повністю законне ведення бізнесу. мін 50 % економіки в тіні. Чому? Дійсно як сьогодні почув на лекції люди не хочуть віддавати державі гроші, бо вони зникають і йдуть зовсім не на те що треба.

Швеція, податки становлять біля 60% із доходу. Тобто з 1000 маєте 400 євро. Але там всі платять, бо дороги нормальні, медичне обслуговування нормальне, соціальне забезпечення на високому рівні і так далі. Люди бачать реальне добро від того що вони платять податки, а в нас що?

Правильно...

От як з цього всього ... починати вилазити, щоб Україна могла стати пост індустріальною країною ? А все для цього. Тільки розвитку ніякого нема.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Думаю після приватизації почнеться іноваційна діяльність зокрема і в газодобувній і інших енергогалузях. А так всі бабки кидають на скупку всього і всія.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

МК: В газовое рабство к Киеву Москва пошла сама 11 февраля 2008, 10:10

Две страны словно перенеслись на машине времени в политический зной января 2006 года, пишет МК

"В очередной межславянской газовой войне все совсем не то, чем оно кажется", пишет Михаил Ростовский в статье Война вентилей, опубликованной сегодня в российской газете Московский комсомолец.

Москва и Киев вновь пугают Европу. Две страны словно перенеслись на машине времени в политический зной января 2006 года. Как и два года назад, “Газпром” грозит перекрыть газовый вентиль Украине, рискуя при этом подорвать снабжение Западной Европы. Но в очередной межславянской газовой войне все совсем не то, чем оно кажется.

В реальности речь идет вовсе не о конфликте двух государств, а о схватке нескольких киевских политических кланов и их союзников в Москве. При этом главный парадокс в том, что положение заложника украинских политических игр в принципе более чем устраивает российскую элиту. И все угрозы надолго перекрыть “Незалежной” газ не более чем блеф.

Две страны словно перенеслись на машине времени в политический зной января 2006 года. Как и два года назад, “Газпром” грозит перекрыть газовый вентиль Украине, рискуя при этом подорвать снабжение Западной Европы

Если не считать малопонятную для простой публики и рассчитанную исключительно на внешнее потребление версию причин конфликта, то может показаться, что все пошло вразнос исключительно из-за прихода Юлии Тимошенко к власти в Киеве. Едва став премьером, “Леди Ю” сразу же развернула фронтальное наступление и на Ющенко, и на Януковича. Особенно тяжело приходится последнему. Ведь Тимошенко хочет ни больше ни меньше заменить его в роли самого популярного политика на востоке Украины.

Для этой цели Юлия Владимировна заполучила себе “троянского коня” в самом центре традиционной вотчины Януковича и его политического партнера олигарха Рината Ахметова. Союзником Тимошенко стал влиятельный Индустриальный союз Донбасса, контролируемый злейшими врагами Ахметова олигархами Тарутой и Гайдуком. Наличие мощной поддержки в регионе позволило премьеру начать активное ухаживание за местными избирателями. В отличие от Ющенко, признающего исключительно украинскую мову, Тимошенко разговаривает здесь почти исключительно на русском языке. Новая шефиня правительства внезапно резко охладела к идее вступления Украины в НАТО. Согласно ее новообретенной политической философии, это возможно лишь через энное количество лет, да и то после всенародного референдума. Ну и, наконец, главный козырь “железной леди” - идущий уже полным ходом возврат гражданам приблизительно 200 долларов из их сгоревших вкладов в Сбербанке СССР. Под шелест купюр неформальный лозунг Юлии Владимировны “Янукович обещает, а я делаю” звучит весьма убедительно.

Но Тимошенко не была бы Тимошенко, если бы она не попыталась заполучить в свои руки “ключ к украинской экономике” - систему газораспределения и транзита. А для этого требуется выкинуть из игры нынешнего посредника между Украиной и “Газпромом” - скандально знаменитую компанию “Росукрэнерго”. Ставшая уже притчей во языцех фирма, как известно, стала посредником между славянскими сестрами в эпоху премьерства в Киеве Юрия Еханурова. Но и для Еханурова и для его политического патрона Ющенко привлечение “Росукрэнерго” было чисто вынужденным шагом. А вот для следующего украинского премьера Виктора Януковича эта фирма была уже практически родной. Как хорошо известно в киевских политических кругах, к “Росукрэнерго” активно благоволили два ключевых члена ближайшего окружения Януковича - глава премьерского секретариата Сергей Левочкин и крупный политик Юрий Бойко.

Реальная цель Тимошенко в замене одного посредника другим. И упрекнуть за это Юлию Владимировну довольно сложно

Итак, атака Тимошенко на ставленников Януковича в газовой сфере была абсолютно неизбежной. И она не заставила себя долго ждать. В Киеве Юлия Владимировна попыталась перекрыть “Росукрэнерго” кислород и стала выступать с проповедями на тему ненужности посредников между “Газпромом” и Украиной. Одновременно союзники Тимошенко в Москве тоже “обнажили клинки”. Тесно связанный с “Росукрэнерго” авторитетный российский бизнесмен внезапно оказался за решеткой. А живущие ныне в основном в нашей столице влиятельные “политэмигранты” из Украины Игорь Бакай и Виктор Медведчук начали активно лоббировать московскую элиту в пользу новой договоренности с Тимошенко. А недавно на горизонте замаячила и крупная российская олигархическая структура, готовая в тандеме с Тимошенко перехватить у “Росукрэнерго” лакомый бизнес. Говорят, во всяком случае, что на недавние переговоры в Москве посланцы Тимошенко прилетали именно на личном самолете возглавляющего эту компанию олигарха.

Естественно, покровителям “Росукрэнерго” в российской элите абсолютно не понравилась перспектива потери бизнеса. В этом, видимо, и заключается подоплека угрозы Москвы перекрыть Киеву газ. Это прежде всего дополнительный аргумент на закулисных торгах по поводу нового передела российско-украинского газового бизнеса. Как только эта драка бульдогов под ковром чем-то закончится, в межславянской газовой дружбе вновь будет царить полная благодать.

Возникает вопрос: какое отношение все это имеет к российским национальным интересам? Ведь корень проблемы отнюдь не в чрезмерном властолюбии Тимошенко. К конфликту с “Росукрэнерго” ее подталкивает сама логика политической игры. Пока между Россией и Украиной будет существовать газовый посредник, любая смена власти в Киеве будет неизбежно приводить и к переделу сфер влияния в сфере транзита “голубого топлива”.

Неужели посредника нельзя убрать? Почему функции “Росукрэнерго” с его непонятной структурой собственности не может выполнять тот же “Газпром”? Защитники нынешнего положения вещей в российско-украинской газовой дружбе приведут тысячи финансовых и технических причин, делающих это абсолютно невозможным. Но, по словам экспертов, на самом деле все технические сложности абсолютно преодолимы. Другое дело, что существование посредников на 200% отвечает корпоративным интересам российской элиты. Ведь там, где есть посредники, открываются прекрасные возможности для воистину великих свершений…

Не внакладе остается и киевский политистэблишмент. В украинской элите ведь тоже хотят творить великие дела. Именно поэтому заклинания Тимошенко о “вреде посредничества” стоит воспринимать лишь как дымовую завесу. Ее реальная цель в замене одного посредника другим. И упрекнуть за это Юлию Владимировну довольно сложно. Она всего лишь действует, подчиняясь логике игры, придуманной в Москве.

В европейских столицах спецам отлично известен весьма пикантный факт, что у Москвы просто нет возможности надолго перекрыть поставки газа через Украину

Одним словом, в элите двух стран счастливы все - кроме разве что проигравших в конкурентной борьбе. Есть, конечно, еще и Запад, которому до смерти надоела зависимость своего газоснабжения от периодических разборок между российскими и украинскими компаньонами по газовому бизнесу. Но слезы западников тоже с полным основанием можно назвать крокодиловыми. В европейских столицах спецам отлично известен весьма пикантный факт, что у Москвы просто нет возможности надолго перекрыть поставки газа через Украину.

Временно сократить добычу газа на месторождениях технически невозможно. А раз газ добыт, его надо куда-то деть. Широко разрекламированный Северо-Европейский газопровод вот уже который год подряд существует только в проекте. Если же существующие газопроводы перекрыты, то “голубое топливо” можно либо перевести в сжиженное состояние и погрузить на танкеры, либо закачать в подземные газохранилища. Но ни мощных заводов по сжижению газа, ни серьезного газотанкерного флота у России как не было, так и нет. А свободных объемов в подземных хранилищах хватит, по экспертным оценкам, лишь на четыре с небольшим дня. После этого Москва окажется перед занимательной дилеммой. Придется или возобновлять поставки “коварным украинцам”, или просто-напросто сжигать газ.

Одним словом, пребывание России в “газовом рабстве” у Украины - это тот редкий случай, когда довольны и “рабовладельцы”, и западные “защитники прав человека”, и больше всех сами “рабы”. Спартаку, который по глупости или незнанию вдруг решил их поднять против “тиранов”, наверняка сильно достанется от своих же. Есть, конечно, еще и российский народ, чьим “национальным достоянием” теоретически являются газовые богатства страны. Но народ у нас, как всегда, занят своим любимым делом - безмолвствует.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

zluden'

=Невже тобі не ясно, що твої російські видання нікому не цікаві, там те саме що і в інших російськіх газетах і ТВ ?

Краще приводь приклади закордонних видань wink.gif=

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Medvedko:

Цікаво почитати думку наших сусідів!

Кожна точка зору має право на життя.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Medvedko не правий,

Все там правильно!

Сказав дядя Вітя (той що федорович) якомусь дяді у Росії - "перекрийнам газ, прилякай, а ми тим часом тута скажемо, шо Юля не справляється! І бистренько мене на місце вернемо, і тоді ти газ включиш, і я скажу який я проффесор і молодець, що так швидко домовився. І ти за це матимеш класний "Бонус" у вигляді кількох мільйонів піндосівських грошей, або ж долю і у тій компанії яка у тебе газ купуватиме.."

ще скажи що неправда?

А іноземні видання скажуть "Росія і Україна на грані війни давайте ми туди Миротворців пришлемо! і базу побудуємо десьу білорусії НАТОвську, щоб недалеко було літати. "

Якщо Юля домовиться із теперішнім ТуркменБаши, то вс%аці ми матимемо ту Росію із її газом і нафтою..

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Medvedko:

Цікаво почитати думку наших сусідів!

Кожна точка зору має право на життя.

А ти ще не чув думку тих сусідів? Ти спав напевно років так 17. Чи може шось змінилось в їх думці?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ыыыы, своїх же рідних, українських газових родовищ вистачає. Тільки правда будуть вони "законсервовані" ще кільканадцять років, поки не попродають всі :smile3:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

"Газпром" налаштований відключати газ Україні у вівторок

"Газпром" не упевнений у позитивному результаті переговорів щодо поставок газу Україні, які тривають в Москві.

Про це в понеділок заявив офіційний представник "Газпрому" Сергій Купріянов в ефірі радіостанції "Эхо Москвы", передає РИА Новости.

"Хід переговорів показав, що складно очікувати, що всі проблеми будуть зняті сьогодні", - сказав Купріянов.

Він також заявив, що "Газпром" у вівторок відключить Україні газ у випадку провалу чергових минаючих у Москві переговорів з українськими представниками.

"Російського газу не буде. Це біля однієї чверті від обсягу, одержуваного республікою", - сказав він.

За словами Купріянова, дочірні товариства "Газпрому" одержали щодо відключення відповідні розпорядження.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ыыыы, своїх же рідних, українських газових родовищ вистачає. Тільки правда будуть вони "законсервовані" ще кільканадцять років, поки не попродають всі :0003:

ты еще скажи что у нас тут залежи алмазов, урана, нефти, в речках вылавливают жемчуг, а в Херсоне собирают урожай папаи.

Чувствую будет полный капец если краник закроют, а виноваты будут только наши тупые "дипломаты", и никто другой.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ты еще скажи что у нас тут залежи алмазов, урана, нефти, в речках вылавливают жемчуг, а в Херсоне собирают урожай папаи.

пан Oushen не вивчав географію України? шкода, шкода. Не буду казати того чого не знаю. Ти, можливо, будеш здивований, але в України досить багатий потенціал корисних копалин. Можна прочитати тут

http://uk.wikipedia.org/wiki/Корисні_копал....80.D0.B0.D0.BD

А власний газ Україна всеж має :)

до речі і уран теж

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

зашибись, молодца, пиши письмо в министерство, они видать идиоты тоже георграфию слобо знают, и дураки у России покупают, и урана у нас еще дофига, можно ядерное оружие клепать и продавать, будет копейка хоть какая-то.

Важно не что у нас есть, а в каких масштабах. На сколько лет хватит нашего газа, 3-4-7 лет, а дальше что?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 Oushen

Украина легко обеспечит газом потребительский сектор за счет своих месторождений. Другое дело, что остановка мартеновской печи -это смэрть. Так что не надо так категорично.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вичерпаність родовищ України складає майже 80%.

Україна може забезпечити власним газом десь на 25%.... про шо говорити далі?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Цікаво почитати думку наших сусідів!

Кожна точка зору має право на життя.

Это не "думка наших сусідів", а журналюга из "МК" пишет х.ню, чтобы поднять рейтинг своей бульварной газеты :blush:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вот вопрос. Ну Россия такая-сякая, априори. А чего ж мы с германией, и т.д. и т.п. таких проблем не имеем?

Почему как газ - так сразу Украина?

Задачка на дисциплину формальной логики курса этак 1-го любого гуманитарного вуза.

Германия (возьмем для примера, можно любую другую страну ЕС-импортера газа) -> без косяков в полном объеме и своевременно платит за постовляемый продукт -> ни каких ни у кого вопросов, проблем, сложностей и конфликтов.

Украина -> не будем говорить что делает -> всегда какие то косяки, тёрки, долги.

Мож пора выводы сделать?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ну як Росія відноситься до України ми побачили ще два рокі назад, коли нам продавали газ на кордоні по 220 у.е., а в Європу по 200 у.є. на кордоні з Польшою

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Orfey, ну вы ж не на бульваре. При чем здесь "как относится"?

В конце концов, как хочет так и относится. Влюбить в себя когобыто ни было абсолютно резонов нет, и казатся любимыми с правого локтя через левую пятку - тоже. И никто тут тебя разуверять не кинется, нече на комплименты напрашиватся.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хай переживають собі власники заводів-гігантів, які споживають багато газу. Я думаю нам нема про що турбуватись. А вони хай звикають працювати в нормальних конкурентних умовах, а то газ їм давай дешевше, ніж всім, платити невчасно, людям взагалі копійки кидати на зп і набивати кармани за рахунок цього всього. Ще й курс долара тримають. А ми можем собі спокійно спати. Для побутових потреб в нас газ є. На крайняк купим електрообігрівачі і нагрівачі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

:)

Власники заводів-гігантів якраз і випускають продукцію, яка значно мірою орієнтована на укр. ринок. Будівельна галузь, харчова промисловість, хімія... і поїхало. Якраз що і призведе до наступного подорожчання цін на величезний перелік товарів, які куплять прості люди. Все воно зв'язано між собою, і якраз наша промисловість яка дуже енергомістка ( газомістка) дуже залежить від ціни на газ. Так що не думаю, що це не торкнеться простого споживача. Не прямим чином, але опосередковано подорожчання відчутне буде.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Президент України Віктор Ющенко завершив дводенний робочий візит у Росію й повертається до Києва.

Нагадаємо, 12 лютого, у Москві пройшла зустріч Ющенко й Путіна у форматі віч-на-віч. Зустріч, запланована на півтори годин, тривала більше трьох годин.

Путін заявив, що Росія й Україна виробили принципи співробітництва в газовій сфері на 2008 і наступні роки. Також Путін повідомив про те, що в четвер будуть підписані договори на найближчий час.

У свою чергу Ющенко заявив, що Україна в четвер почне сплачувати борг за спожитий газ, що утворився за листопад-грудень. Президент України також повідомив, що в 2008 році збережеться базова ціна на російський газ у розмірі 179 доларів за тисячу кубометрів.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 3 тижня потому...

Звершилося газ перекрили! ГАДИ :)

”Газпром” скоротив постачання газу в Україну ще на 10% - до 46 млн. кубометрів.

Як передає УНІАН, про це сьогодні на брифінгу повідомив начальник Управління по зв`язках з громадськістю НАК «Нафтогаз України» Валентин Землянський.

«Сьогодні о 9.35 «Укртрансгаз» одержав офіційну телефонограму стосовно скорочення обсягів постачань газу від «Газпрому» на 25% від добових обсягів, що становить 38 млн. кубометрів. На даний момент одержана ще одна телефонограма із збільшенням обмеження постачань ще на 10% - до 46 млн. кубометрів», - сказав він.

За словами В.землянського, незважаючи на обмеження. на сьогодні газотранспортна система працює в штатному режимі, всі споживачі України забезпечуються газом, а також забезпечується транзит газу. Він висловив переконання, що незабаром ситуація буде вирішена.

Як зазначив В.Землянський, таке обмеження на сьогодні «не критичне», оскільки обсяги споживання газу становлять щодоби в середньому 150 млн. кубометрів, а з урахуванням теплої погоди ще менше.

взято звідси

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...