Перейти до змісту

12-ступінчата планетарка


Рекомендовані повідомлення

Доброго дня,

Хочу поради знаючих людей. Історія наступна, цікавить один велосипед, родзинкою якого є аж 12-ти ступінчаста планетарна передача. До цього такого ніколи не зустрічав, та й в інтернетах бачу не надто поширена. Цікавить, хто стикався, як себе таке добро поводить, чи можна знайти запчатини на всяк випадок, чи складно?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В мене 7-ми ступка, Shimano Nexus. Що можу сказати - швидкостей забагато, вистачило-б цілком і 5-ти. Якщо к-сть швижостей обмежена - завжди можна "регульнути" навантаження поставою, а як встанеш на ноги і потягнеш руль на себе, коли під гірку, включаючи біцепси - взагалі ФОРСАЖ :)

Змащувати - нереально. Носив спецам - боялись підходити навіть. Але вже багато років - тьху-тьху.

Регульнути (як знімати колесо на бортування) - спочатку мучився, потім - призвичаївся, довжину тросика вибираєш, 15 хв,, пару-трійку регулювань- проїздів, і все ОК, потім фіксую гвинт лаковою фарбою, тайусе.

Головна проблема "планетарок" - ККД, не зрівняти з "перекидкою", де гарно настроєна і змащена видасть всі 99%. Обирати планетарку для дальніх поїздок (понад 3-5 км.) - строго НЕ рекомендую. Проте - ганяти в найближчий супермаркет - саме те! :) (нема лагу при переключеннях, зручно лавіювати між перехожими економлячи зусилля. І гальмувати можна "педалі-взад", як на Україні. Встає - клином) :ok2::)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

якщо це Rohloff, то ресурс там величезний, 20000км та більше. майже так само Shimano Nexus чи Alfine. всередині немає запчастин, що може заміняти користувач, обидві фірми пропонують надсилати дефектний хаб їм на сервіс. ззовні можна міняти зірку як зноситься

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Какая модель планетарки? Если sachs 12, то не стоит. Рохолф-это религия))) типа седел Брукс, плохих отзывов не найдешь))).

У меня Нексус8-R36 на лигераде, почти Альфина, только без крепления под дисковый тормоз. Планетарка подходит для неспортивной езды. Есть плюсы в минимальном обслуживании, дешевых расходниках (цепи и звездах), переключении на месте через любое количество скоростей, грязе-пылезащищенность. Из минусов-меньший диапазон переключения если впереди одна звезда, большой вес заднего колеса),возможно понижается КПД на некоторых передачах (не доказано), для снятия колеса нужно откручивать 2 гайки вместо эксцентрика, иногда срабатывает муфта сцепления при силовом нажатии (устраняется регулировкой).

Для смазки очень легко разбирается-собирается, смазывается раз в 10000км окунанием в трансмиссионое масло внутренних потрохов.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я семерки не разбирал, моя разбирается откручиванием пары гаек и все внутренности высовываются единым узлом. Посмотри в ютубе

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мне сегодня показали колесо28 с сашевской 12 скоростной планетаркой, продают комплект. Выглядит массивно

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...