Перейти до змісту

Яку воду ми п'ємо

Vadimm

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Сьогодні знайомий показав фотки своїх б/у фільтрів (міняв на днях). Мене це переконало, а вся система коштує 1200-2000грн + монтаж приблизно 250грн.

Спеціально не кажу де купити, щоб не думали що рекламую.

osmos.jpg

P.S. Знаю, що вже було

• Відповідей 59
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

це майже по всьому луцьку так

висновок: твій знайомий молодець, що посавив собі осмос, але фільтри треба частіше міняти )))

Опубліковано

це майже по всьому луцьку так

висновок: твій знайомий молодець, що посавив собі осмос, але фільтри треба частіше міняти )))

так це "урожай" з першого фільтра, а там їх 3 великих (таких як цей), на 3й і 4й фотці, і, як мінімум, 2 (3?) маленьких. Це за 1200к. За 2000к буде ще + 1 фільтр маленький, мінералізатор, структуризатор.

Щодо 0,5 року - такий цикл радить виробник. Новий вкладиш фільтра - то лі 50 то лі 100 грн (великий). Малі міняють раз в 2 роки.

Хіба що в товариша вода найгірша в Луцьку (р-н вул. 8 березня).

А якщо сім*я більша і діти доросліші то це був би повний триндєц з фільтром.

Опубліковано

А що скажете про фільтри кувшинного типу? Ефективні не ефективні ? А то я читав інформацію, що ефективніше вода очищається коли вона тече під напором власного тиску....

Опубліковано

Сказати просто про кувшинний фільтр, що він не ефективний, то не можна. Але він ефективний недовго. За власними спостереженнми десь приблизно 3 ну максимум 4 тижні. А далі уже не фільтрує.

ЗІ. Але найбільш смачна вода у перший тиждень фільтруванн.

Опубліковано

Кувшинні фільтри затримують відносно крупні часточки ~100 мікрон, і всьо. На "зворотньому осмосі" мерший фільтр, якщо не помиляюсь, 100 мікрон, якийсь з наступних вроді до 10 мікрон, і один з тих маленьких фільтрів затримує часточки розміром в 1 мікрон і більше. Ще там є фільтр з активованим вугіллям, вірніше 2, другий позбавляє воду від неприємного запаху і смаку. Карочь краще в інтернетах почитайте, бо я не є поки що користувачем жодного з них.

Опубліковано

можна озвучити назву()модель, марку

Сказати просто про кувшинний фільтр, що він не ефективний, то не можна. Але він ефективний недовго. За власними спостереженнми десь приблизно 3 ну максимум 4 тижні. А далі уже не фільтрує.

Опубліковано

та різниця між усіма ними (кувшинними) невелика.

А "3 ну максимум 4 тижні" - то дуже "мутний" орієнтир, оскільки літрами ресурс міряти потрібно.

Та й від якості вхідної води ресурс може коливатися в рази від заявленого виробником.

А взагалі для сім’ї вигідніший (читай дешевший)і зручніший у користуванні стаціонарний фільтр. Якщо немає потреби або фінансової можливості поставити зворотній осмос, то можна обійтися набором з кількох колб. Рівень фільтрації орієнтовно як у кувшинних при початку експлуатації, але співвідношення ресурсу і вартості фільтруючих елементів набагато краще. У 2008 році (до кризи)система з трьома колбами (механічна фільтрація+пом’якшувач+вугільний фільтр+кран і уся фурнітура) мені обійшлася десь у 330-350 грн. Змонтував власноруч. Додаткові витрати на фільтруючі елементи близико 150 грн. на рік на 4 людини. Кувшинчики мужуть бути вигідними якщо жити самому (мале споживання води), або потрібен мобільний фільтр.

Опубліковано

Brita classic вроді.

Опубліковано

А що скажете про фільтри кувшинного типу? Ефективні не ефективні ? А то я читав інформацію, що ефективніше вода очищається коли вона тече під напором власного тиску....

Якщо воду, після фільтрування в "кувшині", прокипятити, то залишеться такий же осад як і без фільтрування. Який попадає в наш організм із супом, кашею, чаєм. Тому ІМХО він малоефективний.

Опубліковано

Теж поставив собі фільтр http://aqua-world.com.ua/goods/detail909/. Ціна для дистрибюторів 115-120 у.о. Установка проста: повставляти фільтри і з'єднати шлангами відповідні елементи. Дешево і сердито.

Опубліковано

у нас в будівництві є тема така, може з цією зєднати.

Я теж осмос поставив post-25-0-13695400-1299845123_thumb.jpg post-25-0-88548100-1299845134_thumb.jpg

, дик я нею навіть зранку лице вмиваю. Тре глянути що там після місяця використання.

• 3 місяця потому...
Опубліковано

Панацеєю від шкідливої водопровідної води могли би стати фільтри, якби не одне "але". Експерти зазначають, що піддаючись впливу реклами, українці стали масово купувати фільтри, однак насправді водопровідна вода до їх використання менш токсична.

"Жодні водопровідні фільтри воду очистити не можуть. Вони не тільки не допомагають, але і є джерелом забруднення. У фільтрі затримуються та розмножуються мікроорганізми, які виробляють токсини. За токсичністю вони в багато разів перевищують токсичність ціаністого калія. Тому фільтри треба міняти не раз на місяць, а через добу. А ще краще їх не ставити взагалі", - каже Гончарук.

Опубліковано

Останнім часом я відмовився від фільтрів, вживаю в харчування воду або з джерела або з колодязя. А те що там немає шкідливих речовин говорить те що на прямому сонячному світлі на стінках тари ростуть дрібні водорості.

Опубліковано

"Жодні водопровідні фільтри воду очистити не можуть. Вони не тільки не допомагають, але і є джерелом забруднення. У фільтрі затримуються та розмножуються мікроорганізми, які виробляють токсини. За токсичністю вони в багато разів перевищують токсичність ціаністого калія. Тому фільтри треба міняти не раз на місяць, а через добу. А ще краще їх не ставити взагалі", - каже Гончарук.

Бла-бла-бла. Шоби таке ляпнути, треба бути зовсім недалекою людиною. Хай пан "експерт" спочатку гляне на аналіз води до осмосу і після, а потім вже розповідає про страшні бактерії і цианіди. Якщо вже так страшно через бактерії, то додатково на осмос можна поставити ультрафіолетову лампу, яка знезаражує воду. А взагалі-то, якщо система правильно змонтована і функціонує, то ніякі бактерії там розмножуватися не повинні.

Останнім часом я відмовився від фільтрів, вживаю в харчування воду або з джерела або з колодязя. А те що там немає шкідливих речовин говорить те що на прямому сонячному світлі на стінках тари ростуть дрібні водорості.

Ти бачив коли-небудь, як "цвіте" вода в водоймах? Там теж ростуть дрібні водорості, і ростуть вони там не тому, що вода чиста і корисна, а тому що в водойми весь час потрапляють фосфати з наших пральних порошків, мінеральні добрива з полів, та інша гидота, завдяки чому вода і перетворюється в зелений кисіль. Чиста вода без домішок "цвісти" не може, тому що в ній для розмноження водоростей елементарно не буде вищевказаних поживних речовин (які, відповідно, шкідливі для людини). Так що далеко не факт, що вода з твого джерела корисна, краще все таки зробити аналіз.

Опубліковано

оскільки у нас у воді після кип"ятіння повно осаду, вирішив купити фільт. для початку кувшин. вибір пав на Аквафор. перший тиждень-півтора політ нормальний. практично ніякого осаду після кип"ятіння. далі він просто не витримав і тепер працює практично в холосту. тепер навіть не знаю, що і робити. ставити фільтр під мийку? але який...? основне побажання позбавитись аж надто вже надмірної жорсткості води. мож хто шо порекомедує

Опубліковано

Я вот ищу двойной смеситель, чтобы было 2 крана (на обычную воду) и третий отдельный краник на питьевую воду. И чтобы всё это дело входило в ОДНО отверстие мойки. Может встречал кто нибудь ? Может на сайте каком видели?

ЗЫ. Просверливать отдельную дырку НЕ ПРЕДЛАГАТЬ! Ввиду многих причин делать этого не буду.

Опубліковано

у воді, щоб вона була приємною на смак і хоч чуть користною мусять бути різні мінерали.

NetSerpent, якщо вважаєш що вода має бути абсолютно без домішок - спробуй пити дистильовану воду. це саме те :)

Опубліковано
Ти бачив коли-небудь, як "цвіте" вода в водоймах? Там теж ростуть дрібні водорості, і ростуть вони там не тому, що вода чиста і корисна, а тому що в водойми весь час потрапляють фосфати з наших пральних порошків, мінеральні добрива з полів, та інша гидота, завдяки чому вода і перетворюється в зелений кисіль. Чиста вода без домішок "цвісти" не може, тому що в ній для розмноження водоростей елементарно не буде вищевказаних поживних речовин (які, відповідно, шкідливі для людини). Так що далеко не факт, що вода з твого джерела корисна, краще все таки зробити аналіз.
Де ти бачив джерело чи колодязь в місті? Ти говориш про "загниваючу" воду а я писав про чисту в якій без доступу повітря (в закритій тарі) щось виростає.

І взагалі природою передбачено щоб людина пила воду з мінералами. Краще вже пити не очищену воду з крана як зовсім без нічого.

Опубліковано

Краще вже пити не очищену воду з крана як зовсім без нічого.

А хто сказав, що після очищення воду не можна мінералізувати ???

Опубліковано

у воді, щоб вона була приємною на смак і хоч чуть користною мусять бути різні мінерали.

NetSerpent, якщо вважаєш що вода має бути абсолютно без домішок - спробуй пити дистильовану воду. це саме те :)

Уяви собі, Поль Брег все життя пив дистильовану воду і прожив 81 рік. І як в нього це вийшло, не розумію? Він же напевно мав загнутися набагато раніше, тому що не отримував мінерали з води. Я вже півроку п'ю воду зі зворотнього осмосу без мінералізатора. На смак - супер!

Ти говориш про "загниваючу" воду а я писав про чисту в якій без доступу повітря (в закритій тарі) щось виростає.

І взагалі природою передбачено щоб людина пила воду з мінералами. Краще вже пити не очищену воду з крана як зовсім без нічого.

При чому тут доступ до повітря? В воді розчинено достатньо кисню для розмноження зелених водоростей. Коли в твоїй банці вода починає "цвісти" - вона починає загнивати аналогічно як і у водоймі. На рахунок мінералів, то для отримання добової дози напр. кальцію, потрібно випити літрів так 40-50 води. Осилиш? Тим більше, що кальцій в тій неорганічній формі, в якій він розчинений у воді, майже не засвоюється організмом, зате чудово осідає в нирках. Краще вже нормально харчуватися, і всі потрібні мінерали будеш отримувати з якісною їжею, а не з водою невідомої якості, і разом з мінералами всю іншу таблицю Менделеєва.

Опубліковано
...
Без води здорового харчування не буде, без неї і життя не буде, те все що ти споживаєш використовує дощову/річкову/водопровідну воду з всією таблицею Мендєлєва, а твої хімічно-механічні фільтри її не відфільтрують від того чого ти так боїшся, але споживаєш з тими ж помідорами вирощеними на грядці і политими дощовою водою.

Ти споживаєш молоко яке дає корова в кращому випадку яка паслась на лугах і пила ту ж загнившу річкову воду, в гіршому це пальмове масло з добавками.

А каміння у тебе в нирках буде хіба що ти в стакан води будеш додавати ложку соди.

Опубліковано
http://www.ex.ua/view/2265990 Згадалась передача на рахунок якості питної води. Не так то і просто правильно фільтрувати воду, а знайти якісну з земних надр тим більше...

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...