VilanS Опубліковано 26 Червня, 2015 в 14:12 #1 Опубліковано 26 Червня, 2015 в 14:12 Доброго дня всім юристам. Підкажіть будь ласка ситуацію. Що? Як? і Де?) Сьогодні зайшов в будівлю громадського призначення, де розміщуюються офіси фірм. Будівля знаходиться недалеко Академії рекреаціних технологій і права на Конякіна. Там є охорона, яку вони розмістили. Жіночка зупиняє і каже: "Ви куди?". Я не називаю нічого, кажу на перший поверх. Вона: "До кого?" Відповідаю: "Це не суттєво." Вона: "Я Вас не пропущу." Кажу: "Запишіть мене в журнал. Хто йде і коли йде." Одним словом так розмовляли 5 хвилинь, ще підійшла до якогось чоловіка, він там мабуть адміністратор чи завгосп. Він каже ми Вас не пропустим. Кажу запишіть. Він відповідає, якщо Ви не кажете до кого йдете і нащо, ну нащо вони вже знехтували, то ми Вас не пропустим.Питання: Чи мають вони таке право? якщо людина йде і не каже до кого і нащо не пропускати? Чи це правомірно і по якому закону офіснібудівлі почали бути режимними об'єктами?Я згідний, щоб записали мене і о котрій я прийшов і тоді можу йти по будівлі де завгодно. Чи це приватна власність? Але в журналі відвідуваньвідсутня графа до кого. Там пишуть прізвище і розписується людина.Або колись був на Торчині то там на пропускному пункті охорона дає бейджик, пише хто по документу, час відвідування. І хтось виходить на зустріч.Статут в них требувати не став, але дуже зацікавила ситуація в цілому!Тобто офісні приміщення апріорі робити закритого типу, то це вже перебор і неадекват як на мене. Інші фірмі знімають офіси, а людина якщо не хоче комусь казати до кого вона йде! Охорона там що? повинна бути інспекцією? чи мати відеоспостереження, а не бути гопніками?
vampirich Опубліковано 26 Червня, 2015 в 14:34 #2 Опубліковано 26 Червня, 2015 в 14:34 я не знаю чи має право охорона так робити, але особисто мені здалася б підозрілою людина, яка не признається куди вона йде...Може по офісах хоче позаглядати і поцупити щось, у випадку як хтось відвернувся?тим більше у нинішній час...
Roman_1984 Опубліковано 26 Червня, 2015 в 14:49 #3 Опубліковано 26 Червня, 2015 в 14:49 В нас на офісі все простіше, стоїть домофон, якби Ви нажали кнопку і на відповідь про мету і місце Вашого візиту, Ви відповіли б: "Це не суттєво",Вам просто не відкрили двері і все)))Зазвичай в офісних приміщення є прила, регламент і т.п. в яких передбачається порядок пропуску відвідувачів.
VilanS Опубліковано 26 Червня, 2015 в 15:10 Автор #4 Опубліковано 26 Червня, 2015 в 15:10 та да. Зрозуміло, що коли сказати куди йдеш, то пустять.Питання в іншому, а якщо загальне правило хтось скаже без перезувного не пускаєм. Утрірую. І це ж якби логічно і морально, не смітити.Прижилось не прижилось, а якщо силою і встановити таке правило, то що всі з перезувним мають ходити).Якщо подивитися з іншого боку. А якщо людина не носить паспорт. А якщо потрібно зайти. А якщо і якщо може виникати багато.Не тільки орендодавець має права, але й інша особа повинна мати право на конфіденційність чи це якийсь студент-дизайнер йшові побачив гарне офісне приміщення і захотів пройтись побачити інтер'єр.Пройти можна завжди, щось видумати, тут питання в суті того, що є. Без проблем.Питання чи є якісь юридичні документи на загальні правила. А вже інше це вибрики приватного власника. Чи хто що встановить, то і буде?
Roman_1984 Опубліковано 26 Червня, 2015 в 15:26 #5 Опубліковано 26 Червня, 2015 в 15:26 Прижилось не прижилось, а якщо силою і встановити таке правило, то що всі з перезувним мають ходити).В боулінгу потрібно перезуватись))) В лікарні вдівати бахіли))) В прокуратуру без паспорту не пустять... Є публічні загальнодоступні місця, а є місця не загальнодоступні. В магазин тебе не можуть не впустити, для прикладу, через колір шкіри і т.п. бо це порушення твоїх прав, як споживача, а в офісний центр це вже трохи інше питання... Там компетенція власника, його правила, на які погоджуються або ні орендарі.
la20 Опубліковано 26 Червня, 2015 в 15:33 #6 Опубліковано 26 Червня, 2015 в 15:33 В прокуратуру без паспорта пускають. Тільки там записують. Один раз хотів сам показати паспорт сказали не треба і записали зі слів і пішов куди треба.
Vadimm Опубліковано 26 Червня, 2015 в 16:42 #7 Опубліковано 26 Червня, 2015 в 16:42 Є публічні загальнодоступні місця, а є місця не загальнодоступні. В магазин тебе не можуть не впустити, для прикладу, через колір шкіри і т.п. бо це порушення твоїх прав, як споживача, а в офісний центр це вже трохи інше питання... Там компетенція власника, його правила, на які погоджуються або ні орендарі.Є громадські місця, а є не громадські (з обмеженим доступом). Тобі як юристу має бути видніше - офісний центр це громадське місце чи ні. Любий магазин - також приватна власність, як і офісний центр, тому підходи мають бути однакові. На мою думку приміщення офісного центру - громадське місце, а от поверх в ньому, який займає одна фірма з пропускним режимом - вже не громадське місце.
Electronshik Опубліковано 26 Червня, 2015 в 17:11 #8 Опубліковано 26 Червня, 2015 в 17:11 ...Або колись був на Торчині то там на пропускному пункті охорона дає бейджик, пише хто по документу, час відвідування. І хтось виходить на зустріч. Статут в них требувати не став, але дуже зацікавила ситуація в цілому!... Торчин це є приватне виробництво, а не громадська організація. Так як це приватна власність то і правила відповідні, і не вам їх встановлювати. По друге, Торчин це є харчове виробництво, яке вводить додаткові обмеження, раптом ви, не дай Боже! в цей момент хворієте на якусь заразну хворобу, і ніхто вас не пустить, щоб не наразити небезпеці продукцію, яка випускається підприємством. На підприємстві їздить внутрішній транспорт, і ніхто не захоче мати за вас відповідальність, якщо через вас з вами не дай Боже! станеться нещасний випадок, через вашу необережність та необізнанність. Ну і спробуйте просто так попасти, наприклад на Кромберг, я думаю що поцілуєте "вертушку" на вході
nickel Опубліковано 26 Червня, 2015 в 17:16 #9 Опубліковано 26 Червня, 2015 в 17:16 Є громадські місця, а є не громадські (з обмеженим доступом). Тобі як юристу має бути видніше - офісний центр це громадське місце чи ні. Любий магазин - також приватна власність, як і офісний центр, тому підходи мають бути однакові. На мою думку приміщення офісного центру - громадське місце, а от поверх в ньому, який займає одна фірма з пропускним режимом - вже не громадське місце.Десь читав про загальнодоступні громадські місця, приватну власність і закон. То там юристи пояснили, що порушенням закону буде якщо порушується гендерна рівність, типу білого пустили, а негра чи китайця - ні, чоловіка пустили, а жінку - ні, християнина пустили, мусульманина - ні. А якщо правила для всіх однакові, то ніякого порушення і немає. Тобто якщо у всіх запитують куди йдеш, то нічого не вдієш або кажеш або на вихід. Все таки приватна територія з своїми правилами (однаковими для всіх).
Vadimm Опубліковано 26 Червня, 2015 в 17:17 #10 Опубліковано 26 Червня, 2015 в 17:17 Ну і спробуйте просто так попасти, наприклад на Кромберг, я думаю що поцілуєте "вертушку" на входіЗавод - будь то Кромберг чи Торчин - не є громадським місцем. Любе службове, виробниче приміщення теж не є громадським місцем. Хоча мене часто напрягає оця розмита межа між "громадським" і "не громадським".
Roman_1984 Опубліковано 26 Червня, 2015 в 20:02 #11 Опубліковано 26 Червня, 2015 в 20:02 Та справа в тому, що заходячи в будь-який офісний центр Орендар цікавиться чи є там охорона та пропускна система і якщо є то великий плюс) Бачили на дверях надписи "Торговим агентам не заходити", а в нормальних офісних центрах такого не побачиш, бо там всіх підряд не пускають. З А К О Н У К Р А Ї Н И Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров'я населення громадське місце - частина (частини) будь-якої будівлі, споруди, яка доступна або відкрита для населення вільно, чи за запрошенням, або за плату, постійно, періодично або час від часу, в тому числі під'їзди, а також підземні переходи, стадіони;Тобто навіть із визначення випливає, що це не завжди доступне для всіх місце)
VilanS Опубліковано 26 Червня, 2015 в 20:05 Автор #12 Опубліковано 26 Червня, 2015 в 20:05 ...Або колись був на Торчині то там на пропускному пункті охорона дає бейджик, пише хто по документу, час відвідування. І хтось виходить на зустріч. Статут в них требувати не став, але дуже зацікавила ситуація в цілому!... Торчин це є приватне виробництво, а не громадська організація. Ну і спробуйте просто так попасти, наприклад на Кромберг, я думаю що поцілуєте "вертушку" на вході Electronshik, я розумію, що інтонацію прочитали. Смисл в моїх словах в тому, що якраз за Торчин я написав, що там все чітко і це люкс))) А тут в журналі записують імя і коли прийшов, розписатись. Тим більше охорона каже: "Скажіть куди йдете я Вас і без запису пущу." )))))))) Ну, якось смішно і неадекватно. Типу мам можна я гуляти піду. А чому? Нууу, бо гуляти. Поки не скажеш чому, не пущу. Чи ще дивніше куди гуляти) як ніби зможе проконтролювати. Апріорі змушують людей брехати, а інших тупо казати правду і не думати до чого це веде.
san4ez1 Опубліковано 26 Червня, 2015 в 20:46 #13 Опубліковано 26 Червня, 2015 в 20:46 Тема фуфло...вибачте, але це дійсно так.
Saddy Опубліковано 26 Червня, 2015 в 20:50 #14 Опубліковано 26 Червня, 2015 в 20:50 приміщення - це нерухоме майно певної фізичної чи юридичної особи. і вона (особа) вирішує про доступ до неї (будівлі) сторонніх осіб.в Законі вище - ключове слово "вільно, чи за запрошенням".Якщо Ви прийшли конкретно до якогось орендаря, то він спуститься і забере Вас з вахти, а якщо так просто, подивитись на ремонт - то вибачайте. але не можна.за це орендарі навіть доплачують, щоб "лєві" люди не шастали, і "вахтьори" для цього сидять і камери є.це те ж саме, що я прийшов до тебе додому.ти відкриваєш двері і кажеш "ти до кого?". А я відповідаю: "не важливо, я тут на балкон хочу зайти, але ти можеш записати о котрій я прийшов і моє прізвище".ось така суть - незваний гість - гірше татарина і в офісі також.
BARAKUDA Опубліковано 8 Липня, 2015 в 20:16 #15 Опубліковано 8 Липня, 2015 в 20:16 Немала баба клопоту - купила порося ;-)
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.