Dieselsmart Опубліковано 5 Червня, 2015 в 13:13 #1 Опубліковано 5 Червня, 2015 в 13:13 Підкажіть хто знає що це за рослина на фото, і як з нею боротись. Стебло трубчасте як в бамбука, росте до 2х метрів, кореневище дуже потужне з розгалуженнями плететься під землею і вирвати все повністю нереально, а якщо хоч шматок залишиться то знову проростає. Пробували раундапом кропити, згоріло все і трава і перий а це зілля навіть не пожовтіло, перепробували все і нічого не бере. Буду вдячний всім хто щось дієве підкаже.
serhiy.k Опубліковано 5 Червня, 2015 в 15:54 #2 Опубліковано 5 Червня, 2015 в 15:54 якщо маєте можливість постійно скошувати як газон, з часом вона пропаде
Factory Опубліковано 5 Червня, 2015 в 16:30 #3 Опубліковано 5 Червня, 2015 в 16:30 Фоткі неясні але 2метри труба(стовбур)Як виросте то має велечезний кошик з насінням да? Вітаю це борщовик, виводиться лише глибоким розорюванням (періодичним тобто за літо пару раз)або тупо скошувати напастой, і да лтстя жалить так шо опіки як від вогню тільки гірше, вони не гояться, білком мазали то затягується по трохимаю таку штуку поки воюєм хто кого
amadey777 Опубліковано 5 Червня, 2015 в 16:31 #4 Опубліковано 5 Червня, 2015 в 16:31 Voronin10, то не борщовик 100%в сусіда в огороді таке було - зараз нема, значить вивести реально
Factory Опубліковано 5 Червня, 2015 в 17:11 #5 Опубліковано 5 Червня, 2015 в 17:11 Voronin10, то не борщовик 100%в сусіда в огороді таке було - зараз нема, значить вивести реальноВивес то да, я ото вам розкажу про граблі на які наступтв :Взяв я значить баночку супер ядучої фігні від буряну (те шо кроплять коли зійшов бурян але картошка ше не зійшла)Так от взяв скропив і борщовика і бурян, з чистим серцем і душею пішов чекати результат,а результату нема по сей час, так шо підробка бадяжать гади,Поки з борщовиком воюєм з косою, виріс зкосив і тд,З опитів розкажу що брали обкопували , скошували кипятили воду і тільки кипить моментально лили вокруг і в стовбур - живий заразаСоляра неспасаєСалітра - штука цікава(на зиму на пеньок обсипаєш а навесну ни пенька ни коріння), борщовику глубоко пофігТак шо поки тупо кошу, бензинчиком корлю час від часу і надіюсь шо таки він здастьсяТак шо друже шукайте якісні пестициди і буде вам спокійП.С знайомий казав що і проти борщовика є щось але назву так і незгадав а шкода
romaxa11 Опубліковано 5 Червня, 2015 в 17:33 #6 Опубліковано 5 Червня, 2015 в 17:33 Воронін вас почитати, ви якийсь фашист антирослинний, бідна травичка. Може до неї з любов'ю? Є така книжка фантастична прикольна - Нєукратімая планєта. Там про цей підхід.
Dieselsmart Опубліковано 5 Червня, 2015 в 17:47 Автор #7 Опубліковано 5 Червня, 2015 в 17:47 Voronin10,Це не борщовик, сама рослина не отруйна і безобідна, навіть не пахне нічим.Пестициди якісні з польщі не допомогли.якби це був город то вивести її постійним розорюванням було б не проблема але на місці проростання подвіря будинку і постійне розорювання не підходить до того ж поширилась вона на значну площу до 100кв. м.Наразі так і боремся постійним скошуванням але це мало впливає бо рослина дуже швидко розростається знову, зараз уже метр і це при тому що тричі з весни скошувалась.
Factory Опубліковано 5 Червня, 2015 в 18:49 #8 Опубліковано 5 Червня, 2015 в 18:49 Да я троха з тею рослиною вже поізвращався, всяко було, можна книжку писати Шановний theOutsider, інтернетом давно вмію користуватись і скажу читати одне а от вживу зовсім інше, виб разок покосили ту штуку то все життя розказували про наслідки По суті Тричі з весни? Незнаю я тільки за цей місяць три рази косив траву, доречі з газоном досить непогана ідея: Була невелика ділянка із зарослями кропиви яка нераз насіння скинула, скосили зверху посіяли газонну травку, скошували все і тепер трава все заглушила, може і увас прокатить І да маю намір повоювати відпрацьованим хлорним залізом та ще штука
Garfild Опубліковано 5 Червня, 2015 в 19:21 #9 Опубліковано 5 Червня, 2015 в 19:21 ні це не борщовик, можливо щось подібне. Борщевик Листья, корни, стебель, плоды борщевика содержат в себе особые вещества — фурокумарины. При попадании на кожу эти вещества в сотни раз увеличивают ее восприимчивость к ультрафиолету. Лучи летнего солнышка, в обычной ситуации абсолютно безвредные, под влиянием этого вещества вызывают сильнейшие ожоги 1-3 степени. Чтобы обжечься борщевиком, достаточно к нему прикоснуться. http://otvet.imgsmail.ru/download/910f1d588a0db1fe31f4df2920ca3aa0_i-358.jpg
Dieselsmart Опубліковано 5 Червня, 2015 в 19:48 Автор #10 Опубліковано 5 Червня, 2015 в 19:48 Garfild,ні, це не те.з газоном навряд чи получиться бо рослина пробивається через усе і шар трави її не зупинить. з рослиною росла густа трава, від раундапу все вигоріло а рослина й далі росте.
Garfild Опубліковано 5 Червня, 2015 в 19:54 #11 Опубліковано 5 Червня, 2015 в 19:54 так чи інакще, будьте обережні при скошуванні.
Nokian Опубліковано 5 Червня, 2015 в 19:58 #12 Опубліковано 5 Червня, 2015 в 19:58 Якщо на коренях є бульби ,схожі на картоплю- то це топінамбур.Дехто їість бульби на салат, гидота ще та.Виводиться повним і постійним викопуванням , дуже важко.
Dieselsmart Опубліковано 5 Червня, 2015 в 21:14 Автор #13 Опубліковано 5 Червня, 2015 в 21:14 Garfild,повторююсь рослина безобідна перевірено все.Nokian, не топінамбур. коріння як пальці розгалужене міцне і плететься горизонтально до 50см в глибину.Таку рослину я бачив лише в кількох місцях, в місті біля кільця по перетині вулиць Набережної та Шевченка понад тротуаром і ще за кордоном в Польщі в двох місцях і все. Кого тільки не розпитував ніхто нічого не знає.
Дартаньян Опубліковано 6 Червня, 2015 в 00:02 #14 Опубліковано 6 Червня, 2015 в 00:02 ... що це за рослина на фото, і як з нею боротись ...Возможно похоже, ( по фото / по интернетах )amaranthus retrofleхus = щириця звичайна.Картинка трава;Картинка цветок;Химия.Кого тільки не розпитував ніхто нічого не знає.Теоретически, должны знать люди с аграрным образованием; где там кто кого на кого сейчас учат.Ок.
Dieselsmart Опубліковано 6 Червня, 2015 в 03:38 Автор #15 Опубліковано 6 Червня, 2015 в 03:38 Дартаньян,по фото видно що це зовсім не те не кажучи вже про опис, це зовсім різні рослини. З аграрною освітою кажете, не смішіть, деякі такі фахівці не можуть розрізнити між собою сою, люпин і квасолю. та й аграрна освіта не передбачає вивчення всіх бурянів, а це бурян дуже рідкісний ось і не знає ніхто.
serhiy.k Опубліковано 6 Червня, 2015 в 08:47 #16 Опубліковано 6 Червня, 2015 в 08:47 Це рейнутрія (гірчак, горець) богемська Reynoutria x bohemica: http://www.bookblack.ru/plant/47.htm Її коріння поширюються на 7 метрів вшир і на 3 м вглиб, тому не викопаєш. Вона дуже стійка до до різання і відновлюється від коренів. З Вікі http://en.wikipedia....llopia_japonica Найбільш ефективним методом контролю є застосування гербіцидів близько до фази цвітіння в кінці літа або восени. В деяких випадках можна викорінити Японський горець в один вегетаційний період з використанням лише гербіцидів. Випробування на островах королеви Шарлотти (Хайда Gwaii) з Британської Колумбії, де використовували морську воду, розпилюючи її на листя продемонстрували багатообіцяючі результати, які можуть бути життєздатним варіантом для викорінення там де побоювання з приводу застосування гербіцидів занадто великі. Є два біологічних методи боротьби: попелиця Aphalara itadori і плямистість листя - грибок з роду Mycosphaerella. Методи боротьби такі ж самі, як і з рейнутрією японською: http://www.bookblack.ru/plant/46.htm Гірчак (рейнутрія, горець) богемський, сахалінський і японський є подібними. Тому можете шукати методи боротьби по цих трьох рослинах. Нажаль, скошування, як я пропонував вище, мало що дає До речі, він зовсім не пекучій, а навіть має антибактеріальну властивість. Коли я був в піонерському таборі на Закарпатті, там були зарослі цієї рослини, ми називали їх бамбуком і ховались в цих джунглях
Basil Опубліковано 6 Червня, 2015 в 09:27 #17 Опубліковано 6 Червня, 2015 в 09:27 Це рейнутрія (гірчак, горець) богемська Reynoutria x bohemica: http://www.bookblack.ru/plant/47.htmЦе не рейнутрія... імхо...Рослина, про яку питає ТС, мені знайома з дитинства... На жаль, я не знаю як вона називається. Але в дитистві, вона росла біля нашої хати в селі. Ми навіть їли її молоді стебла. Плоди в неї прикольні біленькі шарики діаметром десь 1-2 см. А от цвіту її я не пам"ятаю.Але це не наведена вами рейнутрія... Порівняти хоча б листки... Не схожі...Імхо.
Oli Опубліковано 6 Червня, 2015 в 12:36 #18 Опубліковано 6 Червня, 2015 в 12:36 Вона це вона... теж колись шукав.Раніше використовували в колгоспах на силос.проросте навіть з засохшої гілки, особисто я даю кролям... і ще одне, чим більше будете копати тим більше її буде. Корінь бачив в землі на 1.2м більше не копав.цитую...Быстро расселяется рейнутрия богемская - гибридный вид, вероятно, европейского происхождения, возникший при гибридизации рейнутрий японской и сахалинской и описанный лишь в конце XX века. От родителей она отличается присутствием небольших конических волосков по жилкам на нижней стороне листа, тогда как у рейнутрий сахалинской опушение состоит из длинных волосков, а у рейнутрий японской листья совершенно голые. Поскольку один из родительских видов рейнутрии богемской - пионерский вид зарастания вулканических пустынь, ей требуется совсем мало почвы, поэтому она может поселиться у стен домов и у заборов, активно разрушая фундаменты зданий и иногда внедряясь в легкие строения.Широко разводится как быстрорастущее декоративнолистное растение. Имеет кормовое значение - молодые побеги хорошо едят лошади и коровы. Привлекает обилием зелёной массы, пригодной для силосования. Содержит в подземных органах дубильные вещества. Медоносное растение. Как декоративное растение разводится и близкий вид - Рейнутрия японская, или Горец остроконечный (Reynoutria japonica Houtt.), также легко дичающий и образующий густые заросли на мусорных местах; ось и ветви у него густо покрыты сплюснутыми сосочками.
Dieselsmart Опубліковано 6 Червня, 2015 в 19:13 Автор #19 Опубліковано 6 Червня, 2015 в 19:13 Це рейнутрія (гірчак, горець) богемська Reynoutria x bohemica так це саме ця рослина, все збігається абсолютно повністю, переглянув всі фото один в один вона, і всі інші властивості точнісінько такі.Нажаль, скошування, як я пропонував вище, мало що дає До речі, він зовсім не пекучій, а навіть має антибактеріальну властивість. Коли я був в піонерському таборі на Закарпатті, там були зарослі цієї рослини, ми називали їх бамбуком і ховались в цих джунгляхскошування перевірено не допоможе, валить як бамбук. як я й писав рослина безобідна і виділяє приємний слиз. з самого дитинства я теж називав її бамбуком і войни там грали. сусіди часто ламали її гілля на корм худобі. цвіте точнісінько так як і на фото з ВІКІ, плодів немає.схоже це саме той вид бо листки такі -рейнутрий японской листья совершенно голыеДякую всім за допомогу, коли знаєш суперника боротись з ним легше.
sergkots Опубліковано 6 Червня, 2015 в 20:04 #20 Опубліковано 6 Червня, 2015 в 20:04 Dieselsmart, із цією рослинкою можна і біогаз виробляти: http://ecology.md/page/biogaz-iz-sornjakov-za-10-shagov-foto
Єретик Опубліковано 7 Червня, 2015 в 08:13 #21 Опубліковано 7 Червня, 2015 в 08:13 Dieselsmart, із цією рослинкою можна і біогаз виробляти: http://ecology.md/pa...-10-shagov-foto судячі по правому фото знизу спочатку треба спалити трохи природнього газу
sergkots Опубліковано 7 Червня, 2015 в 09:11 #22 Опубліковано 7 Червня, 2015 в 09:11 судячі по правому фото знизу спочатку треба спалити трохи природнього газу навіщо?
Dieselsmart Опубліковано 7 Червня, 2015 в 09:14 Автор #23 Опубліковано 7 Червня, 2015 в 09:14 sergkots, нема сенсу морочитись з таким нерентабельним бізнесом, якщо маєте бажання таким займатись то приїзджайте поділюсь розсадою.
sergkots Опубліковано 7 Червня, 2015 в 10:04 #24 Опубліковано 7 Червня, 2015 в 10:04 sergkots, нема сенсу морочитись з таким нерентабельним бізнесом, якщо маєте бажання таким займатись то приїзджайте поділюсь розсадою. Зустрічна пропозиція: давайте організуємо продаж розсади цієї супер-пупер цілющої, корисної рослинки на московію. Сировина вже є, залишилось зробити простенький сайт та робота із соцмережами.
Dieselsmart Опубліковано 7 Червня, 2015 в 10:49 Автор #25 Опубліковано 7 Червня, 2015 в 10:49 sergkots,нема питань, моя рослина за вами все решта, прибуток навпіл.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.