Перейти до змісту

Бетонометри та чиновники - досвід Китаю

madkot

Рекомендовані повідомлення

Про Китай и коррупцию. Немного шока и боли:

- За 2 года Китай произвел больше цемента, чем США за весь XX век. (4.9 гигатонн, сами гуглите сколько это).

- длина дорог - 4 млн. километров. Я не уверен что я могу такое количество нулей в голове представить.

- 300 тысяч мостов по всей стране, из них 1000 - длиной больше километра. А до 2016 года построят мост с Гонгконга до Макао. До Макао, бл*ть!!! Мы туда год назад плыли час на скоростном лайнере.

- за год автопарк увеличивается на 20 млн. автомобилей, а в Пекин вообще можно въехать только, если с последней цифрой твоего номерного знака сегодня пускают.

- каждый год строят 100 аэропортов. Сто аэропортов. Сотня. Сто штук. Посчитайте от одного до ста и вот каждый раз представте себе аэропорт. Бац!! Построено.

- гигантские виадуки, длинной в 150 км. ВИАДУКИ! Я виадуки только в Simcity видел. Или вот например - тунель длинной 28 км, чуваки.

- Поезд с Гуанчжоу в Гуйян за час проезжает 510 мостов и 236 тунелей со скоростью 250 км в час.

- За 30 лет китайцы увеличили жилую площадь страны в 8 раз!!! У меня кент уже месяц не может квартиру найти, а в Китае их бесплатно раздают.

- через 10 лет в Китае 220 городов будут с населением больше 1 млн. человек. Сколько у нас таких городов останется через 10 лет?

- А вся эта статистика из-за одной простой цифры. С 2000 года в Китае казнили 10 тыс. чиновников.

А теперь. Дружище. Вот представь. Если бы в Украине казнили 10 тыс. чиновников..

продовження тут

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну і для чого цю маячню перепощувати?

Автор коли небудь бачив ,як китайці працюють?

Все це створюють не 10 тис, не 10 міліонів, міліард людей, що трудяться зранку до вечора зі значно більшою швидкістю ,ніж ми.

За керування ПолПота в Камбоджі червоні кхмери винищили 2 міліона людей.Серед них точно було 10 тис чиновників.

І що, де Камбоджа зараз?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну і для чого цю маячню перепощувати?

Автор коли небудь бачив ,як китайці працюють?

Все це створюють не 10 тис, не 10 міліонів, міліард людей, що трудяться зранку до вечора зі значно більшою швидкістю ,ніж ми.

За керування ПолПота в Камбоджі червоні кхмери винищили 2 міліона людей.Серед них точно було 10 тис чиновників.

І що, де Камбоджа зараз?

а ти коли небудь бачив як наші працюють?

якщо порівняти з китайцями - наші практично не працюють, але ВСІ ВСЕ ХОЧУТЬ МАТИ ТУТ І ЗАРАЗ...

так можливо варто взяти приклад що можна досягти коли почати щось робити, а не скиглити?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Прочитав. Стаття "ватна", як і весь сайт. Тепер же "русский с китайцем - братья навек". Не знаю, де автор взяв дані про те, що в США ставлять цементні пломби, а американські каркасні будинки гірші, ніж залізобетонні коробки, але це повна маячня, навіть коментувати не хочеться. В США місця багато, а населення відносно мало - от і можуть вони собі дозволити забудовувати приміські райони одноповерховими one family houses. А в Китаї - навпаки, от і розселяють там всіх по бетонних висотках. Я із задоволенням поміняю свою панельну "трьошку" на ЛПЗ, яка простоїть вічність і якій не страшні торнадо і повінь, на нещасний картонний 3 bedroom каркасник десь в американських єбенях а-ля Оклахома, Канзас, та взагалі будь-де на страшній "алеї торнадо". І не тільки я, але і будь-який китаєць із задоволенням зробив би те ж саме, змінив би "вічну" бетонну коробку в процвітаючому Китаї на "одноразовий картонний" будиночок в "відсталих" США.. Але чомусь таких пропозицій помінятися зі сторони американців немає. Цікаво, чому? ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Про Китай и коррупцию. Немного шока и боли:

- За 2 года Китай произвел больше цемента, чем США за весь XX век. (4.9 гигатонн, сами гуглите сколько это).

- длина дорог - 4 млн. километров. Я не уверен что я могу такое количество нулей в голове представить.

- 300 тысяч мостов по всей стране, из них 1000 - длиной больше километра.

про китайські бетонометри навіть на такому авторитетному ресурсі, як "фішки", вже писали: http://fishki.net/42737-zagadka-kitajskih-gorodov-prizrakov-12-foto.html

цо бардзо - то не здраво ;)

В Китаї - чергова мильна бульбашка, пов'язана з будівництвом... планова економіка - вона не зовсім відображає реальність. Китай будує багато, будує часто ефективно, але далеко не завжди - раціонально.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дивлюсь на відповіді в темі і розумію одне - люди читають те, що їм вигідно читати і не більше. Один побачив ватного автора, інший нераціональність, а те, що вони перебудовують країну на краще для людей ви не побачили?

У нас Хьюндай це велике досягнення, а у них швидкості менше 250 вже не розглядаються.

Китайці показали, що можна реально змінити країну на краще, і справа не у їхній кількості, не мільярдах влитих у країну - справа у бажанні мінятись і міняти країну і робити все що в силах кожного,щоб стало краще жити всім.

А це все дає підстави вважати їх інвестиційно привабливими і надійними партнерами.

А що у нас? А у нас - більшість людей при першій же можливості будуть шукати лише негатив. Цілковите взаємонерозуміння і нетерплячість, заздрощі і небажжання жити по закону.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А я вот думаю що треба казніть, більшу половину ВР точно. Бєжинців типу азірова та яника треба було ще раніше, за кілька ннділь після обрання на посади.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

в нас православіє та русскій язик. Різниця колосальна!!!

уточни, де це у вас?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

на словах то все гарно написано, і аж не віриться що таке от може бути... а от коли бачиш реально результат роботи китайців за пів року - то вражає... мене вражало щоразу... особливо будівництво отієї жд дороги з Гуанчжоу в Гуйян.

щоразу, коли я бачу перед Києвом оту недобудовану до Еуро розвязку я завжди сам собі кажу - китайці таку б побудували за пару тижднів... і да - вони таки вміють працювати, і не за миску рису, а за нормальну зарплатню.

Єдине, що дуже кидається в очи, та й навіть самі китайці кажуть - з екологією в них реальні проблеми... і цю проблему там не вирішують так само ефективно, як будують щось нове... отакот. Я б там жити не хтів.....

Нам потрібно працювати як китайці і турбуватись за природу як європейці - тоді щось буде толкове з України.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А теперь. Дружище. Вот представь. Если бы в Украине казнили 10 тыс. чиновников..

Якщо згадати вибори за останні десять років, то на їх місце вибрали б інших 10 тисяч чиновників :_07:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...