Перейти до змісту

Велобидло

RePlay

Рекомендовані повідомлення

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 121
  • Створено
  • Остання відповідь

Dean, відео з серії "краще один раз показати, ніж 100 разів розказати" :_25:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Dean, відео з серії "краще один раз показати, ніж 100 разів розказати" :_25:

таким дебілам велосимедистам треба накостиляти на місці ДТП і з гроші збити за пошкоджене авто і моральні збитки.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не зовсім подобається назва гілки, бо я і сам часто їжджу ровером, але... Не хочу створювати окрему тему.

Пост на тему авто- ... вело- ... пішо-кондоми.

Я і пішохід, я і велосипедист, я і водій автомобіля. Як виходить. Найчастіше їжджу машиною. Рідше ніж хотілося б - велосипедом і вже зовсім рідко, на превеликий жаль, ходжу пішки. Але весь час уважно дивлюся по сторонах і намагаюся аналізувати власні емоції від спостережуваного. Намагаюся визначити, хто ж більший «кондом» із згаданих трьох категорій.

Так ось моя (суто суб'єктивна, згоден) думка така, що п'єдестал пошани потрібно було б розподілити таким чином:

Почесне ПЕРШЕ місце - віддати ПІШОХОДАМ.

Трохи менш почесне ДРУГЕ - велосипедистам.

Третє, ганебне місце - водіям автомобілів.

Думаю, що багато читають зараз обурено кинуться стукати по клаві гнівне спростування. Не поспішайте. По-перше, це ІМХО і ви мене не переконаєте. По-друге, я досить тривалий час спостерігаю цю «війну на асфальті» і мало хто з тут присутніх можуть змагатися в цьому зі мною. По-третє, я не для того це пишу, щоб спровокувати срач.

Чому саме в такій послідовності я пропоную зійти претендентам на п'дестал? Напевно тому, що (і ви зі мною напевно погодитеся) ніхто так не дратує водіїв двох і чотириколісних машин ( а мене особисто і як пішохода! ), як пішоходи, які ведуть себе як учасники комп'ютерної гри, що «збереглися» перед черговим рівнем. Тут і перехід поза переходом, тут і ходіння по діагоналі, тут і перехід з двома дітьми і мобільним у вуха на самій жвавій ділянці вулиці, тут і просто тупе ходіння по проїжджій частині при наявності нормальних тротуарів з двох боків вулиці! Список «художеств» пішоходів можна продовжувати до нескінченності і будь-який водій готовий розповідати «випадки з практики» довгі години.

Чому водії автомобілів на «ганебному» третьому місці? Тому ( і це знову чистий суб'єктивізм ), що наші автомобілісти реально стали більш просунутими в останні роки за винятком, хіба що, особливо обдарованих інтелектом персон, що уявили себе небожителями і відверто плюють на всіх «плебеїв», що їх оточують. З цією категорією ми зустрічаємося щодня і вони - та сама ложка дьогтю.

Спостереження: За останні два місяці, що я особливо активно використовую велосипед для руху по місту, я практично не чув сигналів за спиною. Раніше все було зовсім не так, повірте мені! Я далекий від думки, що ми стали на один щабель з освіченої Європою в цьому аспекті, але зрушення очевидні і вони серйозні.

Тепер про наболіле. Про велосипедистів.

Як я вже писав, я зараз багато рухаюся на велосипеді і тижнями не сідаю за «кругле кермо». Спостерігати доводиться багато і результати не тішать. Причини жалюгідного стану відповідальності велосипедистів за поведінку їх на вулицях міста і поза ними очевидні і вони лежать на поверхні. На мій погляд головна причина відвертого хамства велосипедистів полягає в тому, що веловіянія прийшли в наше життя, а культура десь заблукала. Велосипедистів на вулицях з'явилося дуже багато і виїхали вони на вулиці з тим же багажем жлобства, з яким ще вчора ходили пішки. Спростуйте мене ті, хто не бачив п'яних в мотлох велосипедистів, хто не бачив їдуть назустріч потоку, хто не зустрічався із ситуацією, коли велосипедист ВИЇЖДЖАЄ на пішохідний перехід перед капотом їде машини і на обурений сигнал показує водієві середній палець. Хто з вас, велосипедистів їздить в сутінки і вночі з фарою і заднім маячком? Одиниці! А сіра маса плювати хотіла на ПДР і активно плює! Жилети зі світлоповертаючими елементами і шоломи? Це для лохів і трусів! «Чоткі пацикі» - «реальні перці» і шоломи їм ні до чого! Їзда по тротуарах? Із задоволенням! З насолодою! Плювати на пішоходів!

Смішно? Ні, друзі. Це не смішно. Це сумно. Це ілюстрація стану вихованості нашого суспільства.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Трохи менш почесне ДРУГЕ - велосипедистам.

Третє, ганебне місце - водіям автомобілів.

Немає що добавити до цього, ви самі усе гарно розписали ))96645835.gif?1600
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Як пішохід, за

люто плюсую!

Все тому, що якщо на велосипедистів правила ще більш-менш впливають, то для пішоходів їх тупо не існує. В житті ще жодного разу не бачив, щоб штрафували пішохода.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Як пішохід, за

..... ще жодного разу не бачив, щоб штрафували пішохода.

Я довше живу на цьому світі... В лохматих 70-х таке бувало! І це - не фвантастика!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В лохматих 70-х таке бувало! І це - не фвантастика!

Чому ж, цілком вірю. Інший час, інша країна, інші методи.

А зараз відсутність контролю вилазить боком.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В мене був випадок кілька місяців назад переїзжав (повільно) через міст що від тамтаму до перемоги ,на зустріч іде баришня і з кимось переписується по телефону ,причому іде недивлячись собі під ногі . Ну думаю тут невгадаю куди поверне зупинився стою чекаю коли пройде,і що ви думаєте вона умудрилась впертись в передне колесо :_07: ,після чого підняла очі і каже і куди ж ти преш? В мене настрій на цілий день чомусь піднявся. :_07:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

після чого підняла очі і каже і куди ж ти преш?

Мабуть відразу на око визначила, що ваш вік більше від 14 років і рухатися на велосипедах тротуарами вам забороняють ПДР.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Demeter, а стоять на тротуаре с велосипедом в руках уже запрещено ПДР ?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я думаю, що вона в першу чергу звернула увагу на відсутність батьків поруч

6.6. Велосипедисту забороняється:

в) рухатися по тротуарах і пішохідних доріжках (крім дітей до 7 років на дитячих велосипедах під наглядом дорослих);

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вчора спостерігав картину на Київській площі де два їбл@ни перли на велах по зустрічній. На вигляд їбл@нам років по 16-17. Рано чи пізно хтось їх зіб'є або вломить підсрачника бо так їздити можуть ті в кого інстинкт самозбереження відстуній.

Правильно тоді Yaryk сказав, що через таких їздунів всіх велосипедистів рахують піда*асами.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

... переїзжав (повільно) через міст...

З подальшого я зрозумів, що їхав шановний пан Poison, таки, тротуаром... А може дівчина йшла проїжджою частиною? Жах повний... Навколо тролейбуси, вантажівки, легковики... Швидка допомога промчала з сиренорю... А вона йде собі і під ноги не дивиться... Так би й шла, якщо б не вперлася в переднє колесо ровера пана Poison-а! :_07: :_07: :_07:

Я через той міст їжджу, буває, по чотири рази на день, але ЖОДНОГО разу не їхав тротуаром. Як правильно написали вище, для дорослих велосипедистів є проїжджа частина, по якій вони, згідно ПДР, мають рухатися. І фраза дівчини "Куди ж ти преш?", якщо вона була всеж таки на тротуарі, цілком законна!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

невже знову срач буде? люди, схаменіться

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

їжджу тротуаром там де вузькі дороги з інтенсивним рухом.

ясно що повільно і жодного інциденту з пішоходами не мав.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Коли баришня вперлася в байк, Poison, фактично, вже не порушував правила, так як зупинився і зліз з педалей)))))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Коли баришня вперлася в байк, Poison, фактично, вже не порушував правила, так як зупинився і зліз з педалей)))))

"Во оно чё, Михалыч..." (с)

Тобто, якщо я встигну технічно випасти з-за керма авто, п"яний в мотлох, то ДАІ мене вже і не оштрафує і "права" не забере, бо ж я і не керую і не їду на той момент?

:_07: :_07: :_07:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

"Во оно чё, Михалыч..." (с)

Тобто, якщо я встигну технічно випасти з-за керма авто, п"яний в мотлох, то ДАІ мене вже і не оштрафує і "права" не забере, бо ж я і не керую і не їду на той момент?

:_07: :_07: :_07:

та да, перевірено багатьма людьми насправді. скочити з машини та вбігти, вранці заявити в угон. дехто навіть вспіває поставити машину на сігналку )

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Їзжу на роботу як і всі по дорозі ,а от по мосту переїзджаю по тротуару ,тому що перед тим пробував їхати по мосту і кілька разів автомобілі прижимали до бордюра що аж педалями черкав ,тому вирішив що краще буду 2хв культурним велобидлом ,чим роздушеним чесним велосепедистом. Пішоходів обганяю на низькій швидкості щоб не лякались коли дають дорогу завжди дякую і якщо ідуть люди спереду їх не підганяю і не кричу дай дорогу ,пуп землі їде. :_07: Просто я 5 років ходив на роботу пішки і коли повзмене проносились велосипеди на скаженній швидкості то мені мякокажучи було не пособі тому якщо і їду по тротуару то максимально чемно.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

.....там де вузькі дороги з інтенсивним рухом......

... там, як правило, і тротуари нешироки ! Це вже наші реалії !

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

.....там де вузькі дороги з інтенсивним рухом......

... там, як правило, і тротуари нешироки ! Це вже наші реалії !

думаю, всі знають міст біля "Нової Лінії"... згоден, їхати там велосипедом по дорозі, м'яко кажучи, лячно. але, як же лячно, коли ти йдеш з дитиною і повз тебе пролітає велобидло(с) на величезній швидкості! людям при цьому треба пригати, або в Стир, або на дорогу...

тому коли я там їду то спішуюсь і веду велосипед

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Пішоходам там буває тісно між собою розійтися, не кажучи вже з велосипедистами, а вцілому міст короткий, спокійно і просто переїжджаю дорогою, більшість автоводіїв - культурні, готові потошнити 25-30км\год ззаду :) на обгін не кидаються. А велонеадекватів завжди вистачає, один свіжий, вчорашній, став собі акурат посеред проїжджої частити того таки мосту, і балакав з падругою через паркан...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

тому коли я там їду то спішуюсь і веду велосипед

А я помаленьку їду і чудово розминаюсь з пішоходами. Тому що якщо вести велосипед, то займеш на тротуарі в 2 раза більше місця, ніж якби їхав.

готові потошнити 25-30км\год ззаду

Ага, якраз таки і готові, їдуть 20 км і тихенько матюкаються. Там і так постійно тягучки перед кільцем, а тут ще й велосипедист гальмує рух.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

якщо буде їхати фура з причепом на вузькій дорозі, то не факт, що не розмаже велосипедиста по бордюру, коли буде об'їжджати якусь перешкоду.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...