Перейти до змісту

Школа веб-програмування “OxIT”

tibezh

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Всім привіт.

12 травня у Луцьку відкривається школа веб-програмування “OxIT”. Я засновник та викладач цієї школи і мені хотілося б трохи розповісти про навчання в ній.

Програма навчання OxIT складена на основі власного досвіду роботи з реальними проектами та сучасними тенденціями веб-програмування. Дві основні особливості:

• Тут немає принципу “Повторюй за мною”, як у більшості навчальних курсів. Як на мене — це великий плюс, бо робота програміста не може складатись лише з шаблонних рішень. Проекти часто вимагають нестандартних рішень.
  • Навчання відбуватиметься за системою “Каскад”, тобто порядок вивчення нових тем буде паралельним, від простого до складного, бо все в програмуванні взаємопов’язано (для прикладу ми починаємо вивчати базиси HTML потім, практично одразу, CSS. Вивчати чистий HTML є важко та не дуже цікаво, а ось у поєданні з CSS буде цікавіше. Так і надалі нові технології будуть нарощуватися у процесі навчання).

Все це має на меті одне — навчити основним технологіям, показати, як з ними працювати, навчити думати та підходити до задач як програміст.

Сам курс включатиме 12 занять, а також практичні завдання. Хтось може сказати, що цього занадто мало, проте вони охоплюють всі базові технології та інструменти, знаючи які вже можна буде почати роботу в ІТ-сфері (не з великий проектів на кілька місяців, так все ж). А далі починається власний розвиток та набуття досвіду, адже 90% знань програміста — це самоосвіта.

З власного досвіду знаю, що основними проблемами для початківця є незнання які технології взагалі бувають, де і що шукати в разі виникнення проблем чи питань (можливо саме через це незнання люди рідко переходять у цю сферу?). Таку інформацію справді важко знайти десь в інтернеті чи в книгах. Проте її можна отримати від досвідченого програміста. Саме такий принцип "передачі досвіду" працюватиме в школі OxIT.

Якщо вас зацікавило навчання — більше інформації про програму можна знайти тут: http://oxit.com.ua/c...ogramming-basic

Вартість навчання для 1го набору (22 людини) — 1500 грн.

Також, додавайтеся до груп соц. мереж, щоб бути в курсі подій:

Опубліковано

Після закінчення, буде видаватись якийсь "папір", будуть якісь екзамени, а можливо ви до себе працевлуштуєте, де саме будуть заняття?

Опубліковано

@3y6uk, дякую за запитання.

Якийсь "папір" видаватися поки що не планується (буде у перспективі), він не буде слугувати ніяким доказом того що людина зможе зробити сайт. Саме головне - досвід, якщо ви будете працевлаштовуватися на роботу веб-програміста - папірець нічого значити не буде. Знаю, що будь-який роботодавець по цій спеціальності у першу чергу попросить вас показати ваші роботи, поспілкується з вами і т.п. "Папірець" наврятчи роботодавця зацікавить.

Екзаменів не буде, адже кожна людина вчиться для себе. Навіть, якщо їй на протязі курсу не сподобається, тоді поверну гроші, або будемо думати в сторону іншої спеціалізації. Мені головне дати людині знання.

Працевлаштування можливе, студентам школи, які покажуть хороші успіхи у засвоєнні матеріалу будуть надаватися пропозиції.

Точний час та місце проведення занять буде повідомлено безпосередньо бажаючим, які попали до 1го набору. Проте не переживайте, ПК, налаштоване програмне забезпечення і т.п. буде забезпечено.

Опубліковано

попросить вас показати ваші роботи

Якщо я правильно зрозумів то після курсів, я зможу показати робочий проект який я сам створив з вашою допомогою на курсах?

Опубліковано
Якщо я правильно зрозумів то після курсів, я зможу показати робочий проект який я сам створив з вашою допомогою на курсах?

Звісно, працювати будемо на результат.

Опубліковано

Навчання буде на цьому: Працює на Drupal ?

Інтернетдевелс вон зацікавлені в таких спеціалістах.

Який необхідний базис знань для початку Вашого курсу?

Вкладете в 12 занять : ????

У програму курсу входить:

• Вивчення азів у роботі з веб-сайтами
  • HTML - розмітка веб-сайтів на сучасному рівні
  • CSS. Верстка сайтів. Використання LESS/SASS. Робота з CSS фреймворками
  • PHP. Вивчення програмування з нуля.
  • Об’єктно-орієнтоване програмування та патерни проектування
  • Робота з базами даних на прикладі MySQL
  • Javascript та робота з jQuery
  • Системи контролю версій
  • Написання власного сайту з використанням шаблону проектування MVC
  • Як можна зламати сайт та захист веб-сайтів від злому

Опубліковано

На кожну тему по 1 заняттю, це десь 1.5години на кожен пункт, я думаю що дадуть тільки поверхневі знання, але все ж круто що у Луцьку почали зявлятись такі курси!

Опубліковано

навіщо ці всі друпал, джумла і так далі... краще вчить чистому коду, а людина сама вже буде орієнтуватись... - це моя думка...

блокнот, або EditPlus - це наше все, і більше нічого не треба.

Опубліковано
Навчання буде на цьому: Працює на Drupal ?

Читайте програму навчання, посилання вказані у топіку.

Який необхідний базис знань для початку Вашого курсу?

Бажання вчитися, хорошим плюсом буде хоча би невеликий досвід у програмуванні.

Так.

На кожну тему по 1 заняттю, це десь 1.5години на кожен пункт, я думаю що дадуть тільки поверхневі знання, але все ж круто що у Луцьку почали з'являтись такі курси!

Дякую за відгук :) Ще зверніть увагу на практичні роботи, у кожного студента буде доступ до персонального кабінету, де він персонально буде отримувати додаткові завдання на закріплення матеріалу.

Привіт. А відео-версія курсу планується робитись?

Привіт, відео-версії курсу не буде. Але готується запуск ще одного проекту від OxIT, про який поки не можу вам розказати, але обов'язково повідомлю сюди, також слідкуйте за новинами на сторінках соц. мереж (посилання є у топіку).

навіщо ці всі друпал, джумла і так далі... краще вчить чистому коду, а людина сама вже буде орієнтуватись... - це моя думка...

блокнот, або EditPlus - це наше все, і більше нічого не треба.

Золоті слова, я вас повністю підтримую! Саме і для цього створений даний курс.

Опубліковано

@tibezh

проект абсолютно самостійний чи має все таки якесь відношення до InternetDevels? І коли буде наступний набір, бо на цей фізично не зможу попасти.

Опубліковано
проект абсолютно самостійний чи має все таки якесь відношення до InternetDevels? І коли буде наступний набір, бо на цей фізично не зможу попасти

Так, проект самостійний, тобто ідеологія школи, її програма і т.п. керується особисто мною.

Опубліковано

Так.

Не хочеться додавати ложку дьогтю в ваш мед, але, навряд. Хіба що аж зовсім поверхнево.

Колись був набір на курси по Joomla. Я вчив Joomla самотужки. Ознайомившись з їхньою програмою висновок був один - нічого цікавого не викладали. Їхню двотижневу програму можна було вивчити самому максимум за 4-5 днів зекономивши при цьому 3к грн.)

Опубліковано

Не хочеться додавати ложку дьогтю в ваш мед, але, навряд. Хіба що аж зовсім поверхнево.

Колись був набір на курси по Joomla. Я вчив Joomla самотужки. Ознайомившись з їхньою програмою висновок був один - нічого цікавого не викладали. Їхню двотижневу програму можна було вивчити самому максимум за 4-5 днів зекономивши при цьому 3к грн.)

Вчити самому те саме веб-програмування - дійсно реально, але це буде довго. До того ж, якщо людина сама вивчає веб-програмування, тоді вона лишається таких речей, як робота із наставником. Впевнений, що у кожної людини, яка вчить будь-що сама, мріє про звичайного наставника, який дасть вичерпну відповідь про ту чи іншу проблему, або просто відповідь на якесь питання. Особисто мені, коли я вивчав все сам, цього дуже не вистачало. Головна мета курсів та і взагалі школи OxIT - це дати знання людині, які допоможуть їй здобути професію програміста та у майбутньому розвиватися самостійно, як справжній професіонал.

Відносно знань, не варто рахувати що вони будуть даватися аж зовсім поверхневі, будь-яка інформація, яка буде використовуватися у майбутньому - це корисна інформація. Погодьтеся, що ваша оцінка про "зовсім поверхнево" є виключно суб'єктивною, якби ви відвідали курси або ми б з вами поспілкувалися про той об'єм та стиль подання інформації, тоді ви б змінили свою думку.

Курс розрахований на людей, які геть не мають досвіду у веб-програмуванні, або ж є дуже початкові знання.

У мене є досвід у веб-і більше як 4 роки, також, я вже більше як 2 роки займаюся з програмістами у якості ментора (тобто наставника), ще маю педагогічну освіту і працюю з реальними проектами.

Запевню, що при поєднанні бажання людини та моїх навичок у навчанні людей у підсумку буде хороший спеціаліст.

Відносно курси по Joomla, не чув про такі. Можливо для вас там не було нічого цікавого, адже ви вже мали ті знання, що там подаються, або там дійсно був не відпрацьований навчальний план (як ви кажете за 4-5 днів освоїти двотижневу програму, це навіть дивно).

Опубліковано

Вчити самому те саме веб-програмування - дійсно реально, але це буде довго.

Це залежить виключно від мотивації та здатності людини до самоорганізації. Людина у якої ці дві якості не у дефіциті може звернути гори. І то в дуже короткий період :)

Опубліковано
Це залежить виключно від мотивації та здатності людини до самоорганізації. Людина у якої ці дві якості не у дефіциті може звернути гори. І то в дуже короткий період :)

Людина, яка вчиться з наставником - може звернути ще 2 додаткових гори :)

Опубліковано

До речі. Було б не погано якби Ви сказали хто Ви є в реалі. Розповіли про себе: рівень кваліфікації, власні роботи тощо.

p.s.: це не наєзд. Просто якщо за Вашою спиною є певний досвід та вміння про які відомо серед профі у Вашій сфері то це лише б додало Вашій пропозицій авторитету.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...