Ko3bMa Опубліковано 15 Квітня, 2015 в 07:30 Поділитися #26 Опубліковано 15 Квітня, 2015 в 07:30 це тільки моя думка .. як і завжди, нас банально переключать з однієї проблеми на іншу, замість того, щоб просто вирішити питання і "зробити так, як на картинках що були вище" ...Доки в нас будуть ставити пам'ятники "аби краще ніж в сусіда" і "самий гарний на кладовищі", доти в нас таких картинок не буде. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
VovkleV Опубліковано 15 Квітня, 2015 в 07:54 Поділитися #27 Опубліковано 15 Квітня, 2015 в 07:54 .............правильно писалось про "просто бізнес" церковний, а раз беруть люди гроші за поховання і все таке, то повинні і обслуговувати кладовище - це одне, інша "сторона медалі": хто давав дозволи підприємцям котрі виробляють ці квіти? Так що не треба на людях простих то все "випробовувати", та й не всі живуть поряд - дехто живе далеко, і немає змоги впорядковувати могили та за ними доглядати увесь час..........А на рахунок "красотіщі та крутості пам"ятників" повинні або бути якісь умови висунуті законодавчо, або тоді "дозволено те що не заборонено" Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
zaHARE Опубліковано 15 Квітня, 2015 в 08:37 Поділитися #28 Опубліковано 15 Квітня, 2015 в 08:37 ІМХО:1. Найкраще не похорон,а кремація.+ Немає потреби витрачатись на могилу,памятник.Немає потреби постійно їздити на могилки,особливо,якщо переїхав в інше місто,країну.Немає страху,що хтось з часом перепродасть місце могили.- немає.2. Якщо є віра в потойбічне життя предків,в звязок з ними,то має бути розуміння,що пластмаса-це мертва матерія,яка не має позитивної енергетики і не передає ніяких почуттів.Навпаки живі квіти дають змогу в потойбічному світі відчути їх красу і позитив.Це те саме,як пропонування померлим їжі.Ми ж не пропонуємо їм картинки на яких намальована їжа.Запалюємо свічку,а не ліхтарик. Посадити на могилці жменьку чорнобривців абсолютно нічого не варте,а взимку достатньо принести одну троянду,ромашку чи гвоздику.Головне щирість,а не кількість. 3. Якщо віри в звязок з предками і в потойбічне життя немає,то немає чого паритись взагалі.Можна й на кладовище не ходити.Ще момент-ми ніколи не наздоженемо втрачене.Ні шикарні памятникі,ні оберемки квітів,ні "коронні" місця на кладовищі не надолужать те,що ми недодали покійному за життя.Тому цінуйте життя і цінуйте живе спілкування і живу турботу.Взагалі,все,що ми робимо,ми повинні робити свідомо.Ми повинні розуміти суть ритуалів.Якщо ми робимо щось несвідомо,а просто повторюємо за кимось,то ми не кращі за мавп. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Shkoder Опубліковано 15 Квітня, 2015 в 08:41 Поділитися #29 Опубліковано 15 Квітня, 2015 в 08:41 zaHARE, на рахунок кремації підтримую 100%. в Луцьку цього реально не вистачає. а на рахунок рітуалів – 200%, бо сучасне поховання – це просто якийсь карго-культ Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Ko3bMa Опубліковано 15 Квітня, 2015 в 08:46 Поділитися #30 Опубліковано 15 Квітня, 2015 в 08:46 1. Найкраще не похорон,а кремація.Цікаво було б глянути на реакцію церковників і захожан на відкриття крематорію.А карго-культ то не тільки поховання. Там же і вінчання і хрещення і сповідь.Вкотре переконуюсь, що церква і віра мають стільки ж спільного, як і будинок розпусти з коханням. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
MACCEN Опубліковано 15 Квітня, 2015 в 08:55 Поділитися #31 Опубліковано 15 Квітня, 2015 в 08:55 Церква вчить розвиватись духовно, а самі ж духовники носять хрести якими можна прибити людину їздять на суперкарах, і розказують що бідність це не порок. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Гість Опубліковано 15 Квітня, 2015 в 09:01 Поділитися #32 Опубліковано 15 Квітня, 2015 в 09:01 Багато кому шкода рвати справжні квіти. Гадаю, що культ штучних квітів лише бізнес хід. Більше того, ходять чутки, що всі квітки що мають товарний вигляд після свят знову збирають з могилок і знову перепродують зразу або пізніше на інше свято. Мені здається, що найкращим рішенням було б садити на могилки багаторічні квіти та рослини. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
zaHARE Опубліковано 15 Квітня, 2015 в 09:05 Поділитися #33 Опубліковано 15 Квітня, 2015 в 09:05 Церква вчить розвиватись духовно, а самі ж духовники носять хрести якими можна прибити людину їздять на суперкарах, і розказують що бідність це не порок.це буде доти,доки люди будуть давати священникам стільки,скільки вони просять,а не стільки,скільки ми можемо чи хочемо. Більше того, ходять чутки, що всі квітки що мають товарний вигляд після свят знову збирають з могилок і знову перепродують зразу або пізніше на інше свято. Мені те саме розповідали про вчителів,які частину букетів здають в перевірені точки))) Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Shkoder Опубліковано 15 Квітня, 2015 в 09:09 Поділитися #34 Опубліковано 15 Квітня, 2015 в 09:09 Більше того, ходять чутки, що всі квітки що мають товарний вигляд після свят знову збирають з могилок і знову перепродують зразу або пізніше на інше свято. ви так кажете, ніби це щось погане. насправді – це дуже правильний recycling та виправдані дії з точки зору екології. це ж не одноразовий стаканчик, який помили в калюжі та принесли вам знову. це навіть не дрібна крадіжка з морально-етичного боку, а формально – прибирання сміття, про яке вже йшлося вище. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Deemon Опубліковано 15 Квітня, 2015 в 09:29 Поділитися #35 Опубліковано 15 Квітня, 2015 в 09:29 Клещихинское кладбище, Новосибирск.Гранитный мерседес. П.С. якщо вже вмирати, то хоча б солідно А це могила Карла Бенца, який подарував світу одноіменну марку авто льше того, ходять чутки, що всі квітки що мають товарний вигляд після свят знову збирають з могилок і знову перепродують зразу або пізніше на інше свято. А потім в тих хто забирав, корова не дає молока, діти пісяються в колготи, бухають сусіди через дві хати, починається лупа і порується кислотно-лужний баланс рота. Нащо такі проблєми. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Dieselsmart Опубліковано 15 Квітня, 2015 в 10:16 Поділитися #36 Опубліковано 15 Квітня, 2015 в 10:16 Скажу вам як еколог що все сказане в цьому контексті церквою(байдуже яка саме церква це сказала) правильно до останньої крапки. Мало того як еколог взагалі б заборонив на законодавчому рівні всі ці небезпечні штучні пластикові квіти, інакше як породження совка цю традицію по засмічуванню природи й не назвеш, такого мабуть нема більше ніде в світі. Тож з цим зверненням церкви повністю згоден. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
VovkleV Опубліковано 15 Квітня, 2015 в 11:15 Поділитися #37 Опубліковано 15 Квітня, 2015 в 11:15 ..........троха не в тему але: 3-тя година ночі , люди біля собору стоять з кошиками на ПАСХУ. І тут пройшла молитва , вже ніби мають виходити святити, аж тут починається "привітання" від "властьімеющих" , Романюк..........і Ко))) на пів години......питання - навіщо це все в такому контексті??? Піар таким макаром? Кому це потрібно? (окрім влади яка вчергове піарится таким "ізощрьонним" способом)...................Діти та люди вже померзли стоячи на вітрі, а тут ще оцевот(((А про кладовище і квіти - ну не треба таким способом піаритись (яка хороша наша церква так дбає) , а просто зробити усе по-закону (тобто конкретно так і так), і при цьому альтернативу дати людям,вибір........ або по-переробці щось організувати, а не тупо "дєрєбан бабла" за поховання Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Ko3bMa Опубліковано 15 Квітня, 2015 в 11:19 Поділитися #38 Опубліковано 15 Квітня, 2015 в 11:19 Піар таким макаром? Кому це потрібно?Влада церкві - землюплюшки, церква владі - прихожанвиборців. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
MACCEN Опубліковано 15 Квітня, 2015 в 11:22 Поділитися #39 Опубліковано 15 Квітня, 2015 в 11:22 що ж вже так всі на совок гонять і тут приплітають його, якщо б всі люди не купували штучні квіти, їх би й ніхто не возив. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
swmarmalade Опубліковано 15 Квітня, 2015 в 11:41 Поділитися #40 Опубліковано 15 Квітня, 2015 в 11:41 Більше того, ходять чутки, що всі квітки що мають товарний вигляд після свят знову збирають з могилок і знову перепродують зразу або пізніше на інше свято.ви так кажете, ніби це щось погане. насправді – це дуже правильний recycling та виправдані дії з точки зору екології. це ж не одноразовий стаканчик, який помили в калюжі та принесли вам знову. це навіть не дрібна крадіжка з морально-етичного боку, а формально – прибирання сміття, про яке вже йшлося вище.Це не recycling, це плювок в обличчям людям які захотіли вшанувати пам'ять своїх близьких. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
jack74 Опубліковано 15 Квітня, 2015 в 11:42 Поділитися #41 Опубліковано 15 Квітня, 2015 в 11:42 Вітаю бордівчани. Долучайтесь до суспільної акції на підтримку екології.1.Церква закликає не шкодити природі штучними квітами2.Священики закликають людей не прикрашати штучними квітами могили родичівшонєбудь....дурість і привертання уваги (незрозуміло до чого)... як фемен сіськами проти пластикових пакетів Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Tanichka Опубліковано 15 Квітня, 2015 в 11:44 Поділитися #42 Опубліковано 15 Квітня, 2015 в 11:44 Батюшка у Камені (якого нещодавно згоріла Ільїнська церква) взагалі ще в минулому році казав. що тратити гроші на штучні квіти не потрібно, краще ці гроші в церкву принести. На могилках до таких яскравих могил ставився скептично і всіляко стидав того, хто за цією могилою доглядає. Як на мене, то вже бізнес "хто кого".Так, штучні квіти це екологічно не чисто, по-циганськи і т.д., але кожен має робити на власний розсуд, а не за командою церкви чи підприємців.Не завжди є можливість посадити багаторічні рослинки чи квіти, адже за ними потрібно доглядати, а часто приїздити немає змоги. Щоб взагалі нічого не було на памятнику - теж не вихід, класти плиту зверху - знаю багато ще живих, що категорично проти такого "ніби плита на грудях стоятиме і давитиме їх", зробити штучну клумбу - перебір, а от кольорова стрічка чи один букетик думаю має право на існування.Головне згадувати про наших померлих рідних у душі і на поминальних суботах, а не раз у рік купити здоровенний штучний букет та втиктути на могилу і допобачення у наступному році. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Deemon Опубліковано 15 Квітня, 2015 в 12:05 Поділитися #43 Опубліковано 15 Квітня, 2015 в 12:05 знаю багато ще живих, що категорично проти такого "ніби плита на грудях стоятиме і давитиме їх" Ну тут треба однозначно розкопати і перепитати, а вдруг не тисне? Ох ці християни, такі вже язичники, уууу Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
KotMatros Опубліковано 15 Квітня, 2015 в 12:16 Поділитися #44 Опубліковано 15 Квітня, 2015 в 12:16 ото тема слизька.а як з точки зору екології розглядати масове поховання на невиликому клаптику землі?чи заборону тих самих "екологів" в рясі проводити кремацію. вірніше "не рекомендацію"ох вже ж ці "посередники", що знають як краще.в біблії не знайшли місця про квітки, тай піпл скоріше поведеться на модне слово "екологія" ніж на книжку, яку більшість лише для статусу тримають.а феньшуй не пробувалипаства, а не віруючі. бридко Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Shkoder Опубліковано 15 Квітня, 2015 в 12:46 Поділитися #45 Опубліковано 15 Квітня, 2015 в 12:46 саме словосполучення "екологічний гріх" нічого не нагадує з недалекого минулого? знову недолугі спроби примазатись до науки, руйнуючи людську уяву про екологію взагалі. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
milana Опубліковано 15 Квітня, 2015 в 14:37 Поділитися #46 Опубліковано 15 Квітня, 2015 в 14:37 штучні квіти - бяка (хоча, як на мене, є і доволі гарні, а не тільки ті яскраві, які всі тут згадують), то що тепер усі садівниками мають стати? Я не є за штучні квіти, але в нашій родині, наприклад, стільки могил, що задовбешся всі обсаджувати і їздити доглядати. В перспективі розумію, що доглядати колись доведеться мені за всіма могилами (покищо старше покоління тим займається, трохи садять, трохи штучні купують, бо ще не всюди рости хоче). І от який вихід, крім плити? Ніколи нічого не садила і не маю до того ні бажання ні хисту.Добре було б, якби у нас було як за кордоном (де просто плита чи хрест), але покищо маємо те, що маємо Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
vetalforever Опубліковано 15 Квітня, 2015 в 16:16 Поділитися #47 Опубліковано 15 Квітня, 2015 в 16:16 ok. DEl. нафіг взагалі це було в цій спільноті писати! вкотре ще більше розчаровуюсь в борді Борда, вибач за мої слова, вчора був п"яненький. Не варто заходити на борду, коли бухий.. але ж вона так і тянее Мені соромно і я повністю визнаю мінуси, дякую що не забанили за фамільярність. сорі Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Repz Опубліковано 15 Квітня, 2015 в 19:06 Автор Поділитися #48 Опубліковано 15 Квітня, 2015 в 19:06 Вітаю всіх. Чесно кажучи не міг подамати, що ця тема створить такий резонанс на Боарді. Думаю наведені вище ініціативи церкви виглядають не як указ, а як побажання. Все ж таки є багато за і проти, це справа кожного творити світ навколо себе. Мене радує те, що всі ми не залишаємось осторонь, того,що стосується памяті про наших рідних. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
MACCEN Опубліковано 12 Травня, 2015 в 20:03 Поділитися #49 Опубліковано 12 Травня, 2015 в 20:03 як на мене, чому батюшка рішає що і як краще, чи він такий що вважає, що він ближчий до Бога чим всі інший... якось так церква переростає в бізнес, штучні квіти як правило люди купують із-за того що деякі на могилах своїх рідних бувають раз в рік, а то й деякі раз за все життя, так складаються обставини.церковиники колись палити тих, хто мислив не так, як всі інші... примусово хрестили, чомусь не осуджують те, що батюшки трясуть кілаграмовими хрестами та їздять на супер авто. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Grekus Опубліковано 13 Травня, 2015 в 20:18 Поділитися #50 Опубліковано 13 Травня, 2015 в 20:18 Взяв собі на замітку. Вплинула реклама на тв. В цьому році на проводи купував тільки живі квіти. Бачив що не тільки я так робив. В квіткових рядах було повно людей, які несли квіти з темними ленточками. Думаю тепер буду купувати тільки живі квіти. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.