Перейти до змісту

какую толщину пенопласта взять?

relaxgood45

Рекомендовані повідомлення

В общем в доме на втором этаже в комнате поцвели обои и сырость большая. Сбоку есть кладовка, там только крыша шифер один и все. Типа чердак. Вот между чердаком и комнатой там стена только в один кирпич и соответственно там и поцвело.

Какой пенопласт взять на утепление 5-ку или 10 - ку? И еще одно, летом на чердаке очень жарко, т.к. шифер очень сильно греется от солнца.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Какой пенопласт взять на утепление 5-ку или 10 - ку? И еще одно, летом на чердаке очень жарко, т.к. шифер очень сильно греется от солнца.

Даже и не думайте брать пенопласт, только мин-вата 10 фасадная!

Ну и соответственно пленка (гидро/паро - барьер)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Даже и не думайте брать пенопласт, только мин-вата

Неграмотна єресь. Можна і пінопласт. Автору щодо товщини: як людина яка закінчує аспірантуру "теплогазопостачання, вентиляції, кондиціонування повітря та теплозбереження" скажу просто- якщо цікаво знайди розрахунок точки роси для конструкцій зовнішніх огорож і зразу все проясниться

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Неграмотна єресь. Можна і пінопласт. Автору щодо товщини: як людина яка закінчує аспірантуру "теплогазопостачання, вентиляції, кондиціонування повітря та теплозбереження" скажу просто- якщо цікаво знайди розрахунок точки роси для конструкцій зовнішніх огорож і зразу все проясниться

ти як аспірант міг би підказати людині нормально, а не давати задачки в яких звичайна людина не дуже то і розбереться...конкрено порадь людині.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

знайди розрахунок точки роси для конструкцій зовнішніх огорож і зразу все проясниться

Ви реально думаєте, що всі вміють такі розрахунки робити?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

знайди розрахунок точки роси для конструкцій зовнішніх огорож і зразу все проясниться

Було б бажання!

В дитинстві всі навчилися дупу паперчиком витирати, хто лівою рукою, хто правою і не важливо хлопець чи дівчина. Ніхто не хотів з брудною дупою шастати ;)

Перше що знайшов:

http://ukrbukva.net/...ii-zdaniya.html

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я не впевнений, що він сам їх проведе.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Barugan,

Шановний, для розрахунку необхідно знати вс шари з яких складається стіна і їх ширина. Тому рекомендую автору поверхнево ознайомитись з розрахунком, а весь родальший розрахунок я виконаю сам. Так як в задачці питається товщина утеплювача, то з врахуванням нинішніх цін на будматеріали товщину "з запасом" рекомендувати не резонно. А розрахунок допоможе визначити мінімальну товщину.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

espert,

Місьє, подана Вами ссылка це детальний курс фізики, а саме лабораторна робота. Світ набагато простіший. Пропоную Вам для поверхневого ознайомлення http://remontu.com.ua/yak-rozraxuvati-tovshhinu-uteplyuvacha, а ось і ще, тільки більш детальніше http://megabudplus.com/blog/?p=519. Дякую за увагу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Какой пенопласт взять на утепление 5-ку или 10 - ку?

10 см. Візьмеш 5-ку, потім шкодувати будеш.

Враховуючи, що це все ж не зовнішня стіна, а "горище", можна і трохи тоньше, 7-8.... але не 5. Зекономиш мізер, а щоб потім доробити - це по-новому зробити ту ж роботу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Утеплити стіну це добре, але щоб вологість вивести треба за повітрообміном і температурою в кімнаті слідкувати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

10 ( 25 плотності) думаю вистачить. А перед тим було б добре цвіль, грибок хімією вивести.

Результат також залежить від методу приклеювання "пінопласту",

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Неграмотна єресь. Можна і пінопласт.

А що краще горить, не дай Бог пожежа, пінопласт? чи вата? І що токсичніше?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Barugan, куда уже проще!? А если что то и не понятно - тс всегда может спросить, а не умничать как некоторые.

Да вы в своем уме? Если ТС задает на форуме такие вопросы, он и половины не поймет что вы там ему написали :_09: где логика?

Значит так грамотный вы наш - у меня частный сектор (полуторка) второй этаж это чердачное помещение, и с таким я уже сталкивался.

Приехали умники, понарассказывали (зашили пенопластом) - вы вообще знаете как нагревается крыша летом, а как "пахнет" от пенопласта, я уже молчу о вредности.

Короче, после всех этих хитро-мудрых манипуляций (так называемых спецов) я поехал купил пленку (паро и гидро барера) набил пленку, упаковал это все дело ватой, и опять же пленкой, и представьте себе - не жалею ни разу, так что розказуйте кому-то другому.

Zheny@, пінопласт краще горить і токсичніше.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо є змога, робіть стіни з тирси :)

Тобто робите конструкцію стіни з дерева. Обмотувати пароізоляцією. Набивати всередину тирсу, щедро пересипаючи її вапном. ЩОб не пріла, не гнила, і нічого там не заводилося. Буде і тепло. І сухо. І екологічно!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

nikblack, наскільки я зрозумів топікстартера, він запитує не про "пиріг" даху над кімнатою (про що, схоже, пишеш ти), а про стіну від кімнати до "горища", тобто стіну, яка навіть не нагрівається сонячним промінням. (А в тебе, я так зрозумів, пінопласт запхали під бляху даху... так?)

А от про те, що отой холівар про високі матерії викликає сміх, повністю згоден :) Які розрахунки??? Якби людина могла таке зробити, то тут не запитувала б. Та й нафіг там ті розрахунки не потрібні, це не чорнобильський саркофаг.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я хочу утеплити стінц що йде на горище. Але горище дуже сильно нагрівається літом, так як там зверху шифер..

А по ціні вата і все що для неї треба дорожче від пінопласту?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

зрозуміло що горище сильно нагрівається, але ж з нагрівом бляхи даху ж не зрівняєш! Об бляху обпектися можна, якщо ненароком торкнутися, а на горищі ж просто жарко (дуже жарко).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

nikblack, наскільки я зрозумів топікстартера, він запитує не про "пиріг" даху над кімнатою (про що, схоже, пишеш ти), а про стіну від кімнати до "горища", тобто стіну, яка навіть не нагрівається сонячним промінням. (А в тебе, я так зрозумів, пінопласт запхали під бляху даху... так?)

А от про те, що отой холівар про високі матерії викликає сміх, повністю згоден :) Які розрахунки??? Якби людина могла таке зробити, то тут не запитувала б. Та й нафіг там ті розрахунки не потрібні, це не чорнобильський саркофаг.

Прикро, що замість допомогти людині іпідказки дійсної товщини утеплювача, (замість того щоб переплачувати за придбаний "на глаз"). такі наглі і самовпевнені люди як ти, які тільки і стараються ви*бнутись як ти не можуть перемножити числа в 4 дії. Дійсно, це не чорнобильський саркофаг, але всі ГІСи і ГІПи користуються саме цим дитячим розрахунком. Якщо грошей немає куди діти то можна купити і 20 см пінопласту. Особисто я звик економити. В мене все, більше писати не буду. Автору: якщо цікаво знати товщину напишіть в пп: всі шари з яких складається огороджувальна конструкція та їх товщина.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Скажу вам так, одного утеплення пінопластом мало, тут потрібен цілий комплекс заходів. По перше вивести хімією грибок, по друге зробити вентиляцію щоб було хороше провітрювання від зайвої вологи, третє зробити утеплений дахміж шифером і стелею базальтовою мінватою "роквол" польською 10см цілком вистачить, вона не горить і витримує 1000градусів, тому влітку не буде жарко а взимку холодно, і відповідно зникне конденсат під шифером, нашу мінвату типу "урса" не беріть взагалі бо то не мінвата а пародія. четверте утеплити стіни але таким чином щоб мінвата стелі була в стик до пінопласту зовні стіни, щоб перекрився увесь периметр, пінопласт раджу брати також польський бо по якості з нашим це "небо і земля", польського вистачить 6-7см, ну якщо вкрай грошей нема то можна й 5см але краще 7см, нашого не менше 10см.

Так це вийде трохи дорогувато але життя і здоровя мабуть дорожче тому не радив би на цьому економити ну а що ви будете робити то вже вирішувати вам, багатьом людям так радили й товар привозили і жоден ще не поскаржився.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я б, при такій проблемі, слухав не теорію і купу формул городив, а практичну пораду того, хто на такому "спікся".

НІкого не хочу образити, теорія теорією, а на практиці все ЗОВСІМ не так.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

(А в тебе, я так зрозумів, пінопласт запхали під бляху даху... так?)
Так.

Mersedes, о какой переплате речь? Квадратура выщитуется, и покупается ровно столько сколько нужно, да и заочно что-то говорить....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...