Перейти до змісту

Просування купюри в 1000 грн...


ursa

Рекомендовані повідомлення

На думку екс-першого віце-прем'єра України Сергія Арбузова, економіка України об'єктивно потребує збільшення номіналу купюр через зміну масштабу цін. Про це колишній очільник НБУ написав на своїй а сторінці у Фейсбуці.

“Поки влада рапортує про проведені і не проведені реформи, саме час задуматися про введення купюри більшого номіналу, як мінімум 1000 гривень. Найпростіші розрахунки доводять, що економіка об’єктивно потребує збільшення номіналу купюр. Адже в країні змінився масштаб цін, це загальновідомий факт. Нагадаю, що 500-гривнева купюра була введена майже дев’ять років тому, в 2006 році. З тих пір ціни, в середньому, зросли в 2,5 раза, а вартість послуг ЖКГ — в 3,7 раза. Обмінний курс гривні змінився майже в 5 разів, а обсяг готівки в обігу — майже в 4 рази. І якщо на момент введення найбільша купюра приблизно відповідала еквіваленту 100 доларів, то зараз це майже 20 доларів”, — написав Сергій Арбузов.

Він також повідомив, що в Польщі купюра найбільшого номіналу відповідає 54 доларам, в Угорщині — 74 доларам, у Чехії — 200 доларам.

“Як бачимо, і міжнародна практика підказує, що час приводити банкнотний ряд у відповідність із загальносвітовими тенденціями. Я ще розумів би затримку із введенням купюри достатнього номіналу, якби активно розвивалися безготівкові обороти. На жаль, готівка в грошовій базі, як і рік тому, займає близько 25%. Населення в нестабільній економіці традиційно віддає перевагу готівковим коштам”, — сказав Арбузов.

На думку політика, купюра номіналом в 1000 гривень могла б стати антидевальваційним фактором.

“В умовах методичного руйнування банківської системи Нацбанком і Кабміном, ця купюра могла б стати популярним засобом заощадження і своєрідним антидевальваційним фактором. Затягування з її введенням в обіг можу пояснити тільки інерцією мислення керівників НБУ і боягузтвом подивитися правді в очі”, — резюмував політик.

qI4FT.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

О, якраз можна буде врубити станок (якщо він зупинявся, звісно) і наклепати ще парочку мільярдів.

Нічого доброго в такому друку я не бачу (сорі, не економіст).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Про те обговорюють її введення, то факт...

Можливо скоро й побачимо...

А копійок то взагалі вже напевно й не потрібно в обіг запускати...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хай приїде в Україну на презентацію купюри.... ми тут його зустрінем так як треба! А по темі мені пох який там номінал чи курс валют головне щоб життя було добре причому не лише у мене! Бо жити де тебе окружають бідні люди то це незовсім добре!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я п'ятсотку не пам'ятаю коли в руках тримав,а тут 1000!

Чи не краще розраховуватись карткою?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Довіра до нацвалюти зараз така, що на заощаджені кошти люди скоріше куплять "старі" долари, аніж матимуть "нові" 1000грн

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На думку політика,

Вже примушує насторожитись

купюра номіналом в 1000 гривень могла б стати антидевальваційним фактором.

Як папір з більшою цифрою може вплинути на

Девальва́ція (від лат. de — префікса, що означає рух униз, та лат. valeo — маю значення) — офіційне зменшення золотого вмісту грошової одиниці чи зниження курсу національної валюти щодо золота, срібла, певної іноземної валюти.

? 0_о

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Сергій Арбузов? нікого ніщо не насторожило?

скільки цій статті? рік? два?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а безтолкові журналісти палицяньюз, вже зарядили відповідного заголовка... :0136:

123456.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.


Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...