Перейти до змісту

Тріщина в капітальній стіні. Прошу порад

vaz75

Рекомендовані повідомлення

Є тріщини капітальної стіни на 8 поверсі 9-ти поверхового багатоквартирного будинку, отакі:

y68H5.th.jpg T0af.th.jpg sv5dx.th.jpg 2eTEN.th.jpg

Тріщини до 5мм є в двох кімнатах. Підсилення пластиковою сіткою дає спокій менш ніж на місяць, тріщини з'являються знову,

Прошу допомогти в наступному:

1. Технічні питання:

1.1.Підкажіть, чи є повод для хвилювання, що руйнування є суттєвим, які можливі наслідки, чи "рухне" будинок?

1.2. Як можна армувати тріщину, щоб вона не розповзалася в майбутньому (мої будівельники пропонують вштукатурити металеву сітку 5х5, а пртім під шпатлівку вкуласти пластикову армуючу сітку).

2. Юридичні питання:

2.1. Які закони і норми регулюють даний дефект, усунення його.

2.2. В які інстанції, крім забудовника, треба звертатися, щодо цього дефекту.

Спеціально не вказую, що за будинок і хто забудовник, поки не розберусь у причинах.

Буду вдячний за будь-яку допомогу в цих питаннях, але безпідставний флейм і флуд не вітаю.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Для начала надо обратиться в Жек! Они делают акт, который при разборах или судах этот акт как правило переписывается под влиянием "мертвых американских президентов"! При желании причину найдут. Наличие трещены не так страшно, печальнее если она будет увеличиваться или будут появлятся другие трещены!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

цікаво що то за забудовник?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

цікаво що то за забудовник?

якщо забудовник то не "СССР" - а це сумно

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Судячи з усього будинок нещодавно збудований, можли дає усадку, яка припиниться. коли будинок "знайде себе"...а можливо і ні.Треба ставити маяки на тріщини і дивитися що буде.В ЖЕК однозначно треба звернутися.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Бумажний маяк треба ставити і то бажано не самому (вияснити хто цим займається і з печаткою), буде видно чи збільшується тріщина, як швидко збільшується...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Будинок новий - це точно. Якась новобудова. Будинок дає усадку під власною вагою. Навантаження зараз не самі найбільші, тому що не всі заселтлтся, не всі меблі позаносили, не всі ремонти поробили, які збільшасть вагу. Квартира напевно кутова і саме страшне є те, що тріщини зявились в 2 різних кімнатах. Треба дослідити їх і на 7 і на 9 поверсі і на технічному. Де вони найбільші. Ну і однозначно з якою швидкістю вони збільшуються не тільки в вашій квартирі, а й в усіх інших(якщо звичайно збільшуються). Зашпакльовувати їх, не дізнавшись причину, думаю не варто.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

це просто через "опу" побудували, яка б не була усадка тріщини в несучих стінах не допустима взагалі - я не будівельник.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

от вам і нові "чудові" будиночки, які зводять за пару місяців і будь-де... на болотах і т.д.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

це просто через "опу" побудували, яка б не була усадка тріщини в несучих стінах не допустима взагалі - я не будівельник.

Звісно не допустимі, але якщо сталося вже, то треба переконатися. що далі повзти не будуть.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

в суд треба подавати щоб вертали гроші за таке житло

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Це новобудова 2011 року здачі, ЖЕК уже не обслуговує. Звернувся до забудовника. Прийшли архітектори і підрядники. Взяв з собою голову ОСББ і сусідку знизу (в неї теж є тріщина, але менша) як свідків. Перевірили фундамент - тріщин немає, на техповерсі теж тріщин немає. Поставили маяки з шпатлівки, ждем. Але я впевнений, що тріснуть маяки. Що робити далі, поки не знаю.

Казали тут, хай забудовник верне кошти, і от цікаво, якщо чисто теоретично він верне мені кошти в гривнях, згідно договору купівлі продажу, коли був курс 8, що тепер мені з цими гривнями робити по курсу 25?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Казали тут, хай забудовник верне кошти, і от цікаво, якщо чисто теоретично він верне мені кошти в гривнях, згідно договору купівлі продажу, коли був курс 8, що тепер мені з цими гривнями робити по курсу 25?

Я діко ізвіняюсь, но ви шота нє дагаваріваєтє )

Для оленів роз'ясню:

мав ти 35000 дол. по курсу 8 грн\дол.

Квадратний метр новобудови коштував 6200 грн\м.кв. = 775 дол\м.кв. За ці гроші ти міг купити квартиру 45 кв.м.

Зараз 15 грн\дол. Оскільки інертність домобудівельників тиждень, то ці дні квадратний метр коштує 8500 грн., тобто 567 дол\м.кв. Така ж квартира коштуватиме 25500 дол. Отже ти заробиш 9500 дол. Можеш ще й ремонт зробити.

Ясно?

Нарешті вирішив питання з житлом - купив квартиру :0038:

П.С. Не те щоб я рахував ваші гроші. Просто так, для уточненння ;) .

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мешканці 1го і 2го підїздів будинку №109, що по вул. Рівненській (ті з них, хто залишився живими 10 червня 2012 року), дивляться на вас як на з деяким подивом :)

Апдейт

Тут думаю буде інша штука, або ви піднімаєте бучу, і їм прийдеться відсиляти весь будинок, бо це точняк економія боком вийшла і можуть бути реальні посадкі людей, тому можуть рішити полюбовно в тіхаря, дати вам гроші на інше житло, і вас відсилити, а там вжн в тіхаря рішати тріщину

Тепер ці самі мешканці просто у захваті і люто плюсують вам в рєпу )))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тут думаю буде інша штука, або ви піднімаєте бучу, і їм прийдеться відсиляти весь будинок, бо це точняк економія боком вийшла і можуть бути реальні посадкі людей, тому можуть рішити полюбовно в тіхаря, дати вам гроші на інше житло, і вас відсилити, а там вжн в тіхаря рішати тріщину

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Реальних посадок тут не буде, поки нікого не завалило обломками.

Розривати договір із забудовником навряд чи вигідно.

А от вимагати усунення дефектів чи стягнення суми коштів, необхідної для цього - це більш реально.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я би спершу перевіряв квартири знизу, на наявність недоторканості несучих стін. З практики і досвіду власних знайомих знаю, шо можуть зносити наші люди, коли роблять ремонт

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Треба зробити тех. висновки після обстеження вам скажуть причину і варіанти розвитку подій( чи буде розвиватись тріщина чи стабілізується, та вкажуть на причину появи даного недоліку)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Теж була думка, що можливо хтось ремонт робив, і порушив конструкцію несучої стіни...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

люди відвалили купу грошей, а інші накасячили, то нехай відсиляють будинок весь, платять всім в баксах по тому самому курсу, і роблять з тим будинком що хочуть, якщо виясниться що то якийсь тупоголовий умнік замутив ремонта собі крутого і із-за цього трвснула стіна, то це вже інша справа, але людям від такого не легше.

Це те саме що купити авто в автосалоні, а потім тріснув кузов з вини виробника, а тобі кажуть нічого страшного ми тобі залатаєм, зашпаклюєм.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я діко ізвіняюсь, но ви шота нє дагаваріваєтє )

П.С. Не те щоб я рахував ваші гроші. Просто так, для уточненння ;) .

Мене дуже тішить твоя увага до моєї скромної персони та турбота про мої кошти.

Не знаю, як твій коментар допомагає в вирішенні моєї проблеми, але тобі, цікавий мій, я поясню.

Те що я писав в тих постах не означає, що я так і зробив, бо значну суму за квартиру сплатив в гривнях, зароблених і заощаджених по курсу 8 і не переведених в валюту, а іншу суму платив, здавши заощадження в доларах по курсу 14,5. Але навіть за цих умов, отримавши назад кошти я таку ж квартиру і близько не придбаю (бо курс 25). Крім того я вже значно вклався в ремонт.

Так тобі нормуль розжував.

Я би спершу перевіряв квартири знизу, на наявність недоторканості несучих стін. З практики і досвіду власних знайомих знаю, шо можуть зносити наші люди, коли роблять ремонт

Сумніваюсь, що ті, хто втіхаря преплановував свою квартиру, мене туди пустить.

Реальних посадок тут не буде, поки нікого не завалило обломками.

Розривати договір із забудовником навряд чи вигідно.

А от вимагати усунення дефектів чи стягнення суми коштів, необхідної для цього - це більш реально.

Ні, розривати не буду. Поки з забудовником розмовляю нормально, без емоцій. Але тому і прошу допомоги в юридичному плані - які закони і нормативні акти можна використати при розмові із забудовником, щоб скласти скаргу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

y68H5.jpg

А як ця стіна може бути несучою? можливо стіна де вікно несуча, так як ця стіна є крайньою, над вікном перемичка а зверху панель. Будь хто може подивитися на свою стелю (в квартирі) і побачить що міжпанельні шви йдуть від вікон до несучих стін що всередині будинку.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

можна звернутися в інспецію архбудконтролю там мали б звірити чи є відхилення від проекту чи ні, якщо відхилень немає і не видно вини забудовника то причину треба буде шукати в сусідів( які можливо надумали щось знести що їм заважало)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А як ця стіна може бути несучою? можливо стіна де вікно несуча, так як ця стіна є крайньою, над вікном перемичка а зверху панель. Будь хто може подивитися на свою стелю (в квартирі) і побачить що міжпанельні шви йдуть від вікон до несучих стін що всередині будинку.

Це кутова квартира, ця стіна виходить на вулицю.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...