Перейти до змісту

Вибір типу фундаменту

paranoik

Рекомендовані повідомлення

Доброго дня шановні форумчани.

Потрібна порада з приводу вибору фундаменту.

Звернувся за порадою до знайомих (будівельника та проектанта) і тут думки розійшлись: одні радять стрічковий фундамент з так званими "п’ятками", інші стовпчастий ("свайний").

Такі висновнки буле зроблені на підставі отриманої геології грунту на ділянці.

Цікавить Ваша думка а також порада, залюбки усіх вислухаю. Заздалегідь вдячний.

Фото геології докладаю до теми.

post-3109-0-69918100-1425980078_thumb.jp

post-3109-0-64465600-1425980167_thumb.jp

post-3109-0-55068400-1425980225_thumb.jp

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Доброго дня шановні форумчани.

Потрібна порада з приводу вибору фундаменту.

Звернувся за порадою до знайомих (будівельника та проектанта) і тут думки розійшлись: одні радять стрічковий фундамент з так званими "п’ятками", інші стовпчастий ("свайний").

Такі висновнки буле зроблені на підставі отриманої геології грунту на ділянці.

Цікавить Ваша думка а також порада, залюбки усіх вислухаю. Заздалегідь вдячний.

Фото геології докладаю до теми.

ви забули додати що буде на тому місці,(сарай,будинок одно чи дво-поверховий,гараж.) перш за все добре було бвирахувати приблизну вагу майбутньої будівлі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Так, дійсно, забув. Перепрошую

Повинен бути будинок 9х13 (з вбудованим гаражем) в 1.5-поверха.

Будівництво планується з блоків, дерев’не перекриття

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Монолітна ж/б плита

та утеплення 1 метр по периметру.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Стовпчастий по типу це інший фундамент чим палевий. В даному випадку стовпчастий зовсім не є доцільний.

Палевий фундамент - вам підійде.

Стрічковий фундамент - вам підійде.

Різниця в ціні.

Монолітна з/б плита теж хороший варіант, але там є нюанс з тим як її влаштувати, від того теж буде різна ціна тої плити.

Фактично вам підходить стрічковий, палевий, монолітна з/б плита(якщо не планується підвал, або невеликий підвал)

Все питання в ціні. Скільки вам потрібно, щоб по ціні і хто буде робити (бригада, самвидав)?

якщо тре розглянути різні варіанти і запроектувати, то звертайтесь за оплату. Якщо самий простий варіант для самвидав, то стрічковий,

хоча найкращий варіант це з/б плита і зарання прокласти каналізацію і воду.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Без точного розрахунка, основуючись на досвіду роботи - палеві фундаменти можуть бути у виконанні робіт, матеріали дешевші ніж стрічковий фундамент. Глубина буренабивної палі всього 2м. (не більше). Різниця в фінансах може вийти мінімальна між двома видами фундаментів.. в часі можите добре виграти. Порахуйте з кінцевою сумою два види фундаменту і приймайте рішення основуючись на економічній частині, так як два види фундамента абсолютно правильно вам запропоновані з технічної точки зору.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Доброго дня! Сам будуюсь в Боратині, там хороші несучі грунти, поставили будинок з газоблоку на свайний фундамент, стоїть 4-й рік, все супер! зручно підводити комунікації, сусід напроти теж свайний зробив так в нього хатисько здоровенна плюс залізобетонне перекриття! сусід заможний, напевно наймав якихось проектувальників, які дали добро будувати такий будинок на такому фундаменті. сам інженер тому абищо писати не став би! потрібна буде консультація, звертайтесь! допоможемо із будівництвом проектуванням, весь спектр робіт від А до Я!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тут вистачить стрічкового фундамента з підошвою заглибленого на 2, а краще 3 шар грунтів, правда трохи дорогувато буде 1,6 м заглиблювати, зате не просідний, хоча якщо зробити підошву шириною 0,8 м, то можна заглибити на 1-1,2 від рівня землі + цоколь 0,3-0,4 метра.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Згідно ІГВ вам не рокомендують брати за основу грунт ІГЕ-1, а в ІГЕ-2 "наявність просідних грунтів". Звичайно потрібно зробити розрахунок на шируну фундаментної підошви для того щоб садити будинок на ІГЕ-2. Я б краще брав за основу ІГЕ-3, робив палевий фундамент так як глибина залягання більше 2м. Буро-нобивну палю діам 300мм (крок по розрахунку). Поверху ростверк. Такий варіант по матеріалах більш дешевший чим фунд.плити.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тут вистачить стрічкового фундамента з підошвою заглибленого на 2, а краще 3 шар грунтів, правда трохи дорогувато буде 1,6 м заглиблювати, зате не просідний, хоча якщо зробити підошву шириною 0,8 м, то можна заглибити на 1-1,2 від рівня землі + цоколь 0,3-0,4 метра.

автор посту прошу зарання вибачення, але це що ви написали це варіант з книжок, тобто з 200% запасом (трохи брєд).

стрічковий фундамент залежно від навантажень буде мати ширину в самій центральній стіні і то якщо покрівля оперта 0,8м, а так

то вужче і діло не в ширині, а в стіні і глибині залягання. Глибина залягання 1,0м згідний, можна і вище але при певних умовах.

факт такий, що тут тре рахувати технічну і економічну частину і хто той фундамент робити буде. якщо бригада то ще дай за роботу, а сам то це в два рази

дешевше.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

VilanS,

Або я вас не зрозумів або ви мене, про ширину фундаментної стіни я зовсім не говорив, а про підошву....

А нього другий шар просідний, тому треба робити підошву, але треба рахуватии її ширину...Звісно, що фундамент, який заглиблений більше ніж на 1,2-1,5 дорого робити...можна і на другому шарі поставити - все треба рахувати, я просто як варіан написав і то зауважив, що це економічно не доцільно...

Я просто ніколи не рахував палеві фундаменти(не було нагоди), а тільки стрічкові, тому не можу щось порадити по ним, але я більше довіряю стічковому з підошвою...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 - я теж про ширину підошви,

2 - початковий тиск просідання дивіться

3 - геологічні умови всі уважно придивіться і врахуйте все, тоді ваші розрахунки зменшаться.

п.с. поки у вас менше варіантів розрахунку і факторів, які не враховуєте, а рахуєте по прикладу з книжки.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Приємно вражений кількістю відповідей та порад. Дякую :_02:

Зауважу, мене також бентежило, що ІГЕ-2 просідний, тому і вагався у стрічковому фундаменті.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 - я теж про ширину підошви,

2 - початковий тиск просідання дивіться

3 - геологічні умови всі уважно придивіться і врахуйте все, тоді ваші розрахунки зменшаться.

п.с. поки у вас менше варіантів розрахунку і факторів, які не враховуєте, а рахуєте по прикладу з книжки.

Я навіть не прикидав, і геологію уважно не дивився)))

0.15 МП це 152 т/м2 - думаю не просяде)))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

це 150кПа, це 15 т/м2.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

це 150кПа, це 15 т/м2.

Згідний, помилково перевів

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...