Перейти до змісту

Чинник, котрий зміцнює і рятує

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Земне буття не належить до числа безпечних прогулянок. Болючі для тіла й терзаючі душу виклики, насправді мають логічне пояснення сакрального змісту. Окрім кари за переступ, трактовані трагедією удари долі є й формою випробувань, гарту, очищення, і навіть зміцнення.

Процес видалення з золота домішок, вимагає розтоплення злитку до рідкого стану в високотемпературному жерлі. Згадане сакральне сприйняття посталих бід і негараздів, дарує незрозумілу безвіркам-обивателям силу і міць. Біблійні пророки та в'язні концтаборів окупаційної москвинської системи лишили спогади, в яких свідчили, що єдиним джерелом фізичної міці й духовної наснаги була ВІРА.

Справжня (а не показово-нещира й базована на неосмислених догмах) віра має чітке пояснення.

1) Віра в Господа, котрий створивши Всесвіт, Землю і людину, ніколи не відрікався своєї батьківської любови до своїх творінь. Лишитись вірним Йому, спромоглись на жаль не всі. Брак віри згубив душі багатьох, але саме завдяки вірі а Нього, вірні здолали здавалось би нездолане.

2) Віра в кінцеву перемогу правди над брехнею і лихом. Земне воїнство лукавого неперебірливе в методах крадіжки душ. Прагнучи почути від катованого або тероризованого недолею зречення, рівно як й спровокувати вуста матеріаліста похвалити ситість, безвірки вдаються до найпідліших методів. Потугам нечестивців, свідомі власного призначення й причин буття людини в цьому світі протиставляли щиру любов до ближнього і Батьківщини. Безпринципні себелюбці, кар'єристи й шукачі чуттєвих насолод, звірячою ненавистю ненавидять ідеалістів. Вони здатні вбити тіло, але ВІРА всеодно сильніша за них.

3) Віра в дароване Творцем майбутнє. Суттєво краще ніж дочасна земна мандрівка. Вірному Творцеві, воно буде винагородою за вірність, принциповість, стійкість і незламність.

Нехай Господь благословить кожного віруючого.

Амінь.

Олесь Вахній

Опубліковано

Походу хвілософа вичислили по айпі і витрусили трохи вати з шпаківні.

Але мабуть то був спецназ гугенотів.

Опубліковано

Про що пост?) Поясню за що поставлять мінуси. Навіть реоігійні люди, але які адекватно мислять, не люблять фанатизму, а ваш пост ним просякнутий. Фанатизм не є добре.

Опубліковано

не так потрібно шукати рекрутів

ви б написали щось накшталт "допоможемо відмазатися від мобілізації" – купа людей підтягнулася б :) ну а далі вже діло за вами

А такими темами не вийде... принаймні не тут. Хоча... може і корисна тема... не читав

Опубліковано

Хлопці, не смійтеся, але мені чомусь здалось, що у ТС полатані або порвані шкарпетки )

Опубліковано

Олесь, я так розумію, у першому пості ви писали про істинного Творця, котрого ми знаємо по імена Будда, Ісус Христос, Аллах і т.д, так же?

Опубліковано

багато ТС читав книжок, та тільки не тих, що потрібно

Нууу...вони були потрібні ЙОМУ, Вам інші, мені ще інші. Думаю не варто узагальнювати)

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...