Перейти до змісту

Модернізація озброєння - потрібні технічно грамотні люди

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
  В 16.02.2015 в 19:06, Mykola81 сказав:

Навіщо ?

Нам треба 2 осі , а не 3

Щоб зверху та низу сепарів мочити, в лоб і по яйцям :_07:

Людина просто не орієнується... поворот турелі вліво/вправо верх в низ... все

• Відповідей 142
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

База?

Та нема питань.

Завтра, припустимо (враховуючи, що більшість працює) на 17-ту, 18-ту, 19-ту в мене в боксі. Каву і теплоту - обіцяю. Пиво - кожен своє, якщо має бажання. От там і поговоримо/подискутуємо/посперечаємося. Район Струмівки. Як визначаться люди - поясню куди і як.

П.С. Власний транспорт, хоч 1 на кількох людей, обов'язково.

Ну що? Чи буде так, як з медичкою?

Опубліковано

стільки "інженерів" на одному місці перетвориться на розрив мізків :D , бо я впевнений, що всі знають як краще.

Зустрінемось, поговоремо, але це має бути кілька паралельних ідей і проектів. ;)

Опубліковано

Є питання щодо техзавдання:

Маса - ?

макс швидкість розгортання, с - ?

допустимий спосіб транспортування - ?

час роботи ?

коригування прицілом: приціл через камеру і монітор, чи візуально по трассеру ?

Ну ти Андрій ти зрозумів, що без військового спеціаліста і від правильності поставленої задачі нічого не вийде, контакти мої маєш, телефонуй

Якщо хтось вирішить серйозно цим зайнятись то попередньо вирішено зібратись у ініціатора fedota

Опубліковано

Спробую щось "ляпнути", не бийте сильно.

Маса незйомної частини не повинна перевищувати 30-35кг (аби одна морда змогла перенести в разі потреби і не здохнути)

Максимальна швидкість розгортання - в межах розумного, але не критично. Завдання більш оборонне, аніж наступальне. На під'єднання електроніки/електрики/кабелів і т.д теж піде троха часу.

Спосіб транспортування - брутальний. Єдина річ, з якою треба обережно поводитися - блок прицілювання, бо там оптика, камери і інша високотехнологічна хрінотінь. ТАМ носитися і упаковувати не будуть - не ті люди, не та ситуація і взагалі.

Час роботи - хз навіть, що сказати...Перепітум мобіле ми не потягнемо))))) Але намагатися треба.

Приціл - камери, планшети і т.д. Візуально не підходить.

Опубліковано
  В 16.02.2015 в 21:28, fedot сказав:

Спробую щось "ляпнути", не бийте сильно.

Маса незйомної частини не повинна перевищувати 30-35кг (аби одна морда змогла перенести в разі потреби і не здохнути)

Максимальна швидкість розгортання - в межах розумного, але не критично. Завдання більш оборонне, аніж наступальне. На під'єднання електроніки/електрики/кабелів і т.д теж піде троха часу.

Спосіб транспортування - брутальний. Єдина річ, з якою треба обережно поводитися - блок прицілювання, бо там оптика, камери і інша високотехнологічна хрінотінь. ТАМ носитися і упаковувати не будуть - не ті люди, не та ситуація і взагалі.

Час роботи - хз навіть, що сказати...Перепітум мобіле ми не потягнемо))))) Але намагатися треба.

:wacko: не тра... Сідай "2", так завдання не ставляться...

Краще хай знаючі пояснять

Опубліковано

Хм) Не "2"))) Бум перездавать)

Чітка задача - поставити ПКТ на турель! З можливстю дистанційного керування та ведення вогню. Все!

Знаючих НЕ буде. Інших уточнень, певно, теж.

Опубліковано

Буде, треба хоча б Юру фізика залучити, він хоч там був і приймав участь, то може хоч на пальцях показати що до чого. А краще справжні профі...

Опубліковано
  В 16.02.2015 в 21:53, Ukrainec сказав:

Буде, треба хоча б Юру фізика залучити, він хоч там був і приймав участь, то може хоч на пальцях показати що до чого. А краще справжні профі...

Так ніхто ж не проти! Хто володіє інформацією - той володіє світом. Будь яка інфа зайвою не буде.

Опубліковано
  Цитата

Ну ти Андрій ти зрозумів, що без військового спеціаліста і від правильності поставленої задачі нічого не вийде, контакти мої маєш, телефонуй Якщо хтось вирішить серйозно цим зайнятись то попередньо вирішено зібратись у ініціатора fedota

та звичайно, куди ж мені сірому та убогому))

так, турель уже доробляється. відкритим є лише питання відеокамери, яка зможе через оптичний приціл дивитись.

є ідеї?

п.с. вибачайте, що не слідкував за темою, температура була...

Опубліковано
  В 18.02.2015 в 08:05, Андрій Віталійович сказав:
  Цитата

Ну ти Андрій ти зрозумів, що без військового спеціаліста і від правильності поставленої задачі нічого не вийде, контакти мої маєш, телефонуй Якщо хтось вирішить серйозно цим зайнятись то попередньо вирішено зібратись у ініціатора fedota

та звичайно, куди ж мені сірому та убогому))

так, турель уже доробляється. відкритим є лише питання відеокамери, яка зможе через оптичний приціл дивитись.

є ідеї?

п.с. вибачайте, що не слідкував за темою, температура була...

Можу дати короткофокусну матрицю і Єкран+ радіо лінію + монітор на батарейках+ БЖ для тестів якщо потрібно. все покажу і розкажу.

Якщо цікаво.

Опубліковано
  Цитата

відкритим є лише питання відеокамери

Старенькі касетні відеокамери можна використати? У деяких досить якісний оптичний зум був. Може у кого валяються на антресолях.
Опубліковано
  Цитата

Можу дати короткофокусну матрицю і Єкран+ радіо лінію + монітор на батарейках+ БЖ для тестів якщо потрібно. все покажу і розкажу. Якщо цікаво.

цікаво. прийде приціл звяжусь. єдине, що радіо лінія не підходить, треба лише дроти.

Цитата

Може у кого валяються на антресолях.

бажано робити з таких компонентів, що є у доступі.

якщо турель себе покаже, то це буде не один екземпляр.

Опубліковано

Вибачте за оффтоп, риторичне питання - коли ці цяцьки масово будуть на передовій?

Цитата

Боевой модуль Сармат

Комплекс из двух управляемых ракет РК-2С или четырех РК-3 и танкового пулемета калибра 12,7 мм, с дальностью поражения 2-5 км. Предназначен для оснащения различных боевых машин, малых кораблей и катеров береговой охраны. Источник: http://censor.net.ua/p325224

640x368.jpg

Опубліковано

Зараз знайомі пробують зробити сітку прямо на екран , щоб можна було мітки пересувати при пристрілці .

Тоді не треба буде дорогого приціла , а тільки камера и об"єктив

Опубліковано

При пристрілці спочатку виставити центр на прямий постріл механічно , кріпленням приціла . А далі пересувати мітки при стрільбі на 300-500-800 .

Щось типу як у ПСО .

Чорні мітки намальовані , а червоні можна рухати вверх-вниз . Це поки тільки прикидки , але такої сітки повинно вистачити .

1oHJg.png

Опубліковано

Так ІМХО було б саме правильно, якщо правильно відкоригувати і пристріляти мітки, тоді при стрільбі і переносі вогню, не потрібно буде регулювати приціл і щось змінювати, просто цілитись по різним маркерам в залежності від дальності.

Опубліковано
  В 18.02.2015 в 15:15, Lisovic сказав:

Так ІМХО було б саме правильно, якщо правильно відкоригувати і пристріляти мітки, тоді при стрільбі і переносі вогню, не потрібно буде регулювати приціл і щось змінювати, просто цілитись по різним маркерам в залежності від дальності.

Саме так і задумується .

Опубліковано

Доречі на сітку ще бажано нанести далекомірну шкалу, чи хоча б вертикальну шкалу з мітками, але правильно відкалібровану, це дасть змогу швидко орієнтуватись по дальності на не пристріляній місцевості.

Опубліковано

Я це знаю, але її треба правильно відкалібрувати під кут огляду обєктива. Хоча як на мене далекомірна шкала як на ПСО зручніша, там нічого рахувати не треба.

Опубліковано
  В 18.02.2015 в 15:18, Lisovic сказав:

Доречі на сітку ще бажано нанести далекомірну шкалу, чи хоча б вертикальну шкалу з мітками, але правильно відкалібровану, це дасть змогу швидко орієнтуватись по дальності на не пристріляній місцевості.

А це проблема --- треба врахувати розмір пікселя в камері та фокусну віддаль об"єктива .

По цьому випахувати масштаб зображення в пікселях на кутову секунду і тоді можна креслити шкали .

В промисловості , де одинакова оптика і матриці це треба робити один раз для всієї партії , а тут кожен раз індивідуально . Але можливо .

Крім того сітка міл-дот лозволяє визначати дальність .

В 18.02.2015 в 15:26, Lisovic сказав:

Я це знаю, але її треба правильно відкалібрувати під кут огляду обєктива. Хоча як на мене далекомірна шкала як на ПСО зручніша, там нічого рахувати не треба.

Що там , що там треба калібрувати всю систему в зборі .

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...