CompService Опубліковано 2 Лютого, 2015 в 09:37 Поділитися #26 Опубліковано 2 Лютого, 2015 в 09:37 Я би конденсаторний БЖ замінив на юсб зарядне, ті ж 5 В тільки є гальванічна розв'язка з мережею.Там не лише БЖ, там ще й керування пристроем 220В Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Lisovic Опубліковано 2 Лютого, 2015 в 10:14 Поділитися #27 Опубліковано 2 Лютого, 2015 в 10:14 Там вся згвозтка в тому що ведеться контроль напруги мережі, так просто переробити не вийде. Можна звичайно переробити з використанням трансформатора, але тут є проблема в тому що трансформатор має бути розрахований з урахуванням можливої перенапруги, оскільки завдання цього пристрою захист від перенапруги, тобто він має і навантажувачів врятувати і сам врятуватись.Переробити на живлення від імпульсного бж, буде значно складнішим, і прийдеться переобляти саму схему і можливо ПО. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
CompService Опубліковано 2 Лютого, 2015 в 10:17 Поділитися #28 Опубліковано 2 Лютого, 2015 в 10:17 Може, тут i не контроль мережi, а ZeroCross?Е десь опис роботи схеми? Що там, в прошивцi? Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Lisovic Опубліковано 2 Лютого, 2015 в 10:26 Поділитися #29 Опубліковано 2 Лютого, 2015 в 10:26 Малоімовірно, який сенс детектору нуля в цій схемі? Це якби навантаження семистором комутувалось, чи регулювалось, тоді так. А з реле сенсу нема. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Amor Опубліковано 2 Лютого, 2015 в 21:07 Автор Поділитися #30 Опубліковано 2 Лютого, 2015 в 21:07 Може, тут i не контроль мережi, а ZeroCross?Е десь опис роботи схеми? Що там, в прошивцi?Схема взята з ось цієї статтізавантаження.pdf Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Factory Опубліковано 3 Лютого, 2015 в 06:38 Поділитися #31 Опубліковано 3 Лютого, 2015 в 06:38 відсікання чогось від мережі при відхиленні від заданих порогів Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
HWman Опубліковано 3 Лютого, 2015 в 13:42 Поділитися #32 Опубліковано 3 Лютого, 2015 в 13:42 Схема взята з ось цієї статтіХороший опис, для якогось дипломного проекту на бакалавра/спеціаліста саме воно.До речі, ось хороша книженція по МК від ATmel, тут можна вагон теорії нахватати для розділів:avr_tiny_mega_2008.pdf Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Amor Опубліковано 7 Лютого, 2015 в 21:20 Автор Поділитися #33 Опубліковано 7 Лютого, 2015 в 21:20 Ще виникла проблема. На схемі є тиристор VS1, вичитав що це EC103D2. Проблема в тому, що хочу замовити те що не знайшов у Луцьку, на космодромі, а його там немає. Можливо хтось знає де ще можна замовити, чи який аналог знайти? Дякую. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
yura99 Опубліковано 8 Лютого, 2015 в 06:52 Поділитися #34 Опубліковано 8 Лютого, 2015 в 06:52 MCR100-6 повний аналогhttp://www.kosmodrom.com.ua/prodlist.php?name=MCR100-6-B Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Amor Опубліковано 8 Лютого, 2015 в 21:00 Автор Поділитися #35 Опубліковано 8 Лютого, 2015 в 21:00 Щоб не створювати лишніх тем, напишу тут. Буду робити замовлення на космодромі, завтра ввечері планую, якщо треба то зачекаю ще трішки. Можливо комусь щось треба? Щоб не переплачувати за доставку, поділились би Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Lisovic Опубліковано 8 Лютого, 2015 в 21:02 Поділитися #36 Опубліковано 8 Лютого, 2015 в 21:02 Для цього на борді вже є спеціальна тема Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
CompService Опубліковано 8 Лютого, 2015 в 21:09 Поділитися #37 Опубліковано 8 Лютого, 2015 в 21:09 Можливо комусь щось треба?Рiдко замовляю на КосмодромiLM4871MX -2шт :-) Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Amor Опубліковано 9 Березня, 2015 в 07:49 Автор Поділитися #38 Опубліковано 9 Березня, 2015 в 07:49 Можливо у когось є необхідний мені мережевий фільтр? Забрав би за паро гривень. Думав знайду десь випаяти, а виявилось що немає з чого Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
CompService Опубліковано 9 Березня, 2015 в 10:07 Поділитися #39 Опубліковано 9 Березня, 2015 в 10:07 немає з чогоЗ комп'ютерного БЖ, або з сучасного телевiзора (з iмпульсного БЖ) Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Amor Опубліковано 9 Березня, 2015 в 21:48 Автор Поділитися #40 Опубліковано 9 Березня, 2015 в 21:48 Взагалі немає нічого б\у, я вже нічого не кажу про не робоче. Тому й звертаюсь сюди) Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Amor Опубліковано 12 Березня, 2015 в 06:37 Автор Поділитися #41 Опубліковано 12 Березня, 2015 в 06:37 Доброго дня. Почав виконувати плату в Sprint-Layout і звернув увагу на контакт "загальний". Читав в інтернеті, але такі до кінця не зрозумів. Як я думаю, то відмічені мною контакти повинні бути під'єднані до певних місць на схемі. Дякую за допомогу Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Factory Опубліковано 12 Березня, 2015 в 07:08 Поділитися #42 Опубліковано 12 Березня, 2015 в 07:08 Доброго дня. Почав виконувати плату в Sprint-Layout і звернув увагу на контакт "загальний". Читав в інтернеті, але такі до кінця не зрозумів. Як я думаю, то відмічені мною контакти повинні бути під'єднані до певних місць на схемі. Дякую за допомогу це називається GND (ground - земля(мінус)) це одне з умовних позначень, ше позначають vcc типу плюс це такий трикуничок, це все для спрощення і читабельності схем от глянь http://rones.su/techno/electronic-symbols.html Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Amor Опубліковано 12 Березня, 2015 в 07:34 Автор Поділитися #43 Опубліковано 12 Березня, 2015 в 07:34 це називається GND (ground - земля(мінус))це одне з умовних позначень, ше позначають vcc типу плюс це такий трикуничок, це все для спрощення і читабельності схемТак. Це я зрозумів. Тільки не можу зрозуміти куди мені потрібно під'єднати їх. В мене є думка що вони всі повинні під'єднуватись до виводу стабілізатора Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
SysR Опубліковано 12 Березня, 2015 в 07:41 Поділитися #44 Опубліковано 12 Березня, 2015 в 07:41 Так. Це я зрозумів. Тільки не можу зрозуміти куди мені потрібно під'єднати їх. В мене є думка що вони всі повинні під'єднуватись до виводу стабілізатораЗемля це загальний провід, вони всі з'єднані і зазвичай це мінус.Я коли плату розвожу роблю "землю" залитою зоною, тобто все вільне місце на платі яке має бути витравлене це земля. Відповідно розхід хімікатів мінімальний, а витравлювання швидке, бо травляться лише проміжки між доріжками.Щоб не малювати зайвих ліній, всі виводи на землю позначаються символом GND, так схему легше читати. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Amor Опубліковано 12 Березня, 2015 в 09:27 Автор Поділитися #45 Опубліковано 12 Березня, 2015 в 09:27 SysR, Дякую за пояснення. Якщо я правильно зрозумів ці всі виводи, я просто з'єдную (доречі теж думав робити залитою зоною) і більше ніяких маніпуляцій не потрібно? На прикладі світлодіода. З контроллера в нас буде виходити на відповідну ніжку +5В, протікати через світлодіод і тепер необхідно під'єднати мінус, тобто загально залита зона GND яка буде під'єднана до виводу GND стабілітрона. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Lisovic Опубліковано 12 Березня, 2015 в 09:37 Поділитися #46 Опубліковано 12 Березня, 2015 в 09:37 Amor, рекомендую спочатку трохи почитати про правила трасування плат і розведення землі, щоб потім в процесі налагодження не виникало неприємних сюрпризів.Хоч схема і проста, але все ж таки. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
SysR Опубліковано 12 Березня, 2015 в 09:59 Поділитися #47 Опубліковано 12 Березня, 2015 в 09:59 Якщо я правильно зрозумів ці всі виводи, я просто з'єднуюТак, ну і правила трасування почитати. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
SysR Опубліковано 12 Березня, 2015 в 10:04 Поділитися #48 Опубліковано 12 Березня, 2015 в 10:04 У тебе є аналогова і цифрова частини які по можливості треба розвести окремо. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Amor Опубліковано 14 Березня, 2015 в 22:19 Автор Поділитися #49 Опубліковано 14 Березня, 2015 в 22:19 Гарно подумав і побачив що роблю не правильно, спочатку потрібно спаяти, попробувати чи все працює, тоді буду плату робити. А то ще добавити щось прийдеться, а плати зараз не дешеві Так чому пишу, хочу порадитись чи можна ввімкнути без гальванічної розв'язки, руками чіпати нічого не буду, просто хочу частинами перевірити схему, ще додам етапи перевірки, перегляньте будь-ласка чи мої дії будуть правильні. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
flashmax Опубліковано 15 Березня, 2015 в 21:30 Поділитися #50 Опубліковано 15 Березня, 2015 в 21:30 Так, все правильно. Хоча там все можна за один етап перевірити.Перше - повинна бути напруга на виході діодного моста, 9в.Друге - перевірити режим роботи тиристора VS1 Трете - повинно спрацьовувати реле, при поданны потенціалу на базу VT1Четверте - повинна бути напруга 5в на С7Далі слід переходити до програмуванню атмеги Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.