Перейти до змісту

Розворот на розворотах

zaHARE

Рекомендовані повідомлення

Помітив,що у Львові на розворотах(через розділювальні смуги) розвертаються отак:

wlk2v1t38vgn.jpg

тобто при такому розвороті машини не закривають одна одній огляд зустрічного транспорту.

а у нас отак:

vtasqo3fnf7y.jpg

при такому розвороті автівки закривають одна одній огляд зустрічного транспорту.

Звісно я відразу почав розвертатись "по-львівськи",це безпечніше і швидше,але наші водії(які розвертаються в тому ж розвороті тільки назустріч) не розуміють цього і постійно мені фафакають і матюжать.Чому в наших автошколах не навчають,як краще розвертатись?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А якщо "по-львівськи" одна машина проспить трошки?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тому що, якщо на розворот машин більше, ніж 2 з обох напрямків, розвернутись не зможе ніхто.

І, да, попробуй так розвернутись в Польщі, наприклад.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

У Львові на розворот не заїзжає одразу кілька машин,якщо хтось заїхав,то наступна за нею пригальмовує,щоб дати можливість розвернутись зустрічній.

У нас часом можна розвертатись хвилин 10,бо ніхто не наважується першим "всліпу" виїхати на зустрічну смугу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Уяви ситуацію, коли з одного боку під'їзджають один за одним два-три авто. Зустрічних розвертающихся нема поки, всі зустрічні прямоїдучі. Наші під'їхавші вистроюються один за одним з ввімкнутим лівим поворотом і ... перекривають весь розворот... І тут з'являється зустрічний, котрий хоче теж розвернутись, і ... впирається в нашу колейку...

Коли траекторії машин пересікаються, а є можливість роз'їхатись без пересічення, то такий роз'їзд неправильний.

А на рахунок "виїхати всліпу" я тебе не розумію. Якщо розділювальна вузька, то машини стоять ще на своїх смугах, а значить прикривають тебе. Висуваєш носа потрохи, виглядуєш, та й все.

А щоб аж "сліпо" було... ну не знаю...Це якщо зустрічна фура хіба... Але й то, вона тебе ще краще прикриє....

Короче, проблема надумана. Скільки не їжджу, ні разу такої проблеми не відчував.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Наскільки пам'ятаю, роз'їзд правими бортами дозволяється, це не означає, що є обов'зковим. З ваших слів -... Звісно я відразу почав розвертатись "по-львівськи",це безпечніше і швидше...- Так, це безпечніше, але не швидше. Якщо вистроюється колона для розвороту, то ті автомобілі, що пристоїлись позаду, повинні переднім дати можливість завершити маневр не перекриваючи рух зустрічним авто, у нас часто наблюдаю, шо рух перекривається.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Зображення №1 це зустрічний роз'їзд чи розворот через лінію розмітки, №2 розворот/поворот ліворуч де є розділова смуга, наприклад така як у нас на Соборності.

Спробуйте розвернутись "по-львівськи" хоча б на пр. Перемоги ;) коли там світлофори вимкнути.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Така звичка виробилася в ході проїзду таких перехресть як зображено на картинці, складні перехрестя коли треба з'їхати на другорядну вуличку яка в плані трохи зміщенна відносно осі перехрестя. Див фото.

В іншому випадку там не роз'їдешся!

доречі така ж ситуація буде якщо зїзжати з пр.Соборності (з сторони Там-Таму рухаємся) на Воїнів-Інтернаціоналістів.

post-7935-0-43896100-1418715068_thumb.jp

post-7935-0-12283100-1418715069_thumb.jp

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...