Перейти до змісту

Виготовлення теплових насосів

Kolyakm

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
7 годин тому, sergkots сказано:

Я вам не бажаю поганого. Посилання на тему форуму надав, щоб подивились що викладають інші люди в суміжній темі. Тому, що мало виготовити - потрібно правильно подати інформацію про власну роботу. Графіки споживання електроенергії, температура теплоносія та інше. Комунікуйте із потенційними клієнтами, покажіть як ваш продукт "живе".

Дякую за пораду ми подумаємо.

• Відповідей 181
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Опубліковано (змінено)
1 година тому, Kolyakm сказано:

Ну давайте я спробую вам навести приклад з життя а не з теоретичної точки зору про яку говорить "бородатий дядько".

Про окупність. Щоб не вдаватися в подробиці термін окупності теплового насоса, який працює на будівлю з тепловтратами в межах 15 кВт, на даний момент становить 8 років. При умові що ви вже грієтесь газом і думаєте чи встановлювати додатково тепловий насос.

До речі це менш ризиковано ніж депозит у нашому банку на 8 років та майже так само прибутково, депозити беруть під 10% річних що становить 800 євро в рік а тепловий насос економить 24000 грн в рік. А коли тарифи подорожчають то дохідність "переплюне" депозит. Аж смішно. 

Змінено користувачем Kolyakm
Опубліковано (змінено)

@Kolyakm Можеш графіки теплових характеристик тут надати?

8 Кєвро - то ціна під ключ (з земельними роботами, теплоносієм, бойлером непрямого нагріву)?

Змінено користувачем vaz75
Опубліковано
23 годин тому, vaz75 сказано:

8 Кєвро - то ціна під ключ (з земельними роботами, теплоносієм, бойлером непрямого нагріву)?

зі всім що ви перечислили окрім бойлера. (для газової котельні бойлер також не враховував). 

Опубліковано
37 минут назад, Kolyakm сказал:

зі всім що ви перечислили окрім бойлера. (для газової котельні бойлер також не враховував). 

Для 2-контурного газового котла бойлер особо не потрібен

Опубліковано
On 04.04.2018 at 10:03, vaz75 сказано:

Для 2-контурного газового котла бойлер особо не потрібен

Для приватного будинку 2-х контурний газовий котел майще ніхто не ставить, бо багатьох причинах. 

• Ха-ха 1
  • -1 1
Опубліковано (змінено)
On 03.04.2018 at 09:43, vaz75 сказано:

які графіки вас цікавлять?

ми монтуємо теплові насоси типу земля-водя або вода-вода, на них не впливає зовнішня температура, у них груглорічно стабільний СОР. І знаходиться в межах четвірки. Тобто при витраті 1 кВт. електроенергії ми завжди отримаємо 3,7-4,2 кВт. теплової енергії. 3,7-4,2 така розбіжність виходить при нагріві температури теплоносія з температури 35 до 45 гр.ц. Чим вища температура подачі у систему опалення тим нищий СОР.

Змінено користувачем Kolyakm
Опубліковано
2 годин тому, Kolyakm сказано:

Для приватного будинку 2-х контурний газовий котел майще ніхто не ставить, бо багатьох причинах. 

хм, чому?

• +1 1
  • 2 тижня потому...
Опубліковано
On 05.04.2018 at 18:37, Oli сказано:

хм, чому?

на вскидку парочка причин.

1. Можна поставити двоконтурний газовий котел за 1000 євро та  потім усе життя боятися 
помити руки чи спустити бачок унітаза у той момент, коли дружина приймає душ, бо їй піде 
захолодна чи загаряча вода з під крану і вона за це вам "подякує".
2. Майже кожен рік потрібно чистити теплообмінник.

• Збентежений 1
  • Cумний 1
  • -1 1
Опубліковано
6 хвилин тому, ipua сказано:

Який зв'язок унітазу з гарячою водою?

надто довго пояснювати, тема створювалась не для пояснень мінусів двоконтурних газових котлів.

• Подобається 1
Опубліковано
15 хвилин тому, ipua сказано:

Як власник двухконтурного котла з 10-ти річним стажем можу сказати що це повний бред. Що про унітаз, що про миття рук, а також про чистку теплообмінника кожного року.

Власник двоконтурного котла у будинку 200+ м.кв?)

Опубліковано

нехочу з вами дискутувати на цю тему, можу лиш гарантувати що коли приймати душ і в той же час мити руки в іншому сан вузлі або на кухні ви отримаєте зміну тумператури води з лійки душу і це факт. 

• +1 2
  • -1 2
Опубліковано
2 годин тому, Kolyakm сказано:

можу лиш гарантувати що коли приймати душ і в той же час мити руки в іншому сан вузлі або на кухні ви отримаєте зміну тумператури води з лійки душу і це факт

я б не був такий категоричний...

по-перше, надто багато залежить від тиску води (і гарячої, і, як не дивно холодної - наприклад, в мене бачок набирається повільно, а на кранах стоять аератори-"економайзери")

по-друге, таке явище зустрічається значно частіше, ніж двоконтурні котли в будинках 200+, і навчилось вже людство на даному етапі цивілізації трохи способів з цим боротись

по-третє, якщо вже хтось там потратив схолєри кілобаксів спочатку на будову 200+, а потім кілобакси на систему опалення - то тут вже "проситься" бойлер непрямого нагріву (так, на додачу до двоконтурного котла), а в першу чергу - термостатичний змішувач. в мене поки немає будинку понад 200 "квадратів", і газового котла за 1000 євро також немає, але собі на душ поставив термостатичний змішувач - і можу думати тільки про те, що треба було поставити його багато років раніше...

щоб не зовсім відходити від теми - то теплові насоси це поки більше забаганка для багатих, якщо я з початку сезону на опалення витратив трохи більше 10тис.грн. на газ - то мови про окупність ТН і бути тут не може.

якщо є можливість опалюватись і газом, і електрикою - то на газ потратитись доведеться менше.

якщо є можливість користуватись електрикою по тарифу "для опалення" - може бути приваблива економіка для великих будинків. але для великих будинків є цікаві перспективи з піролізними твердопаливними котлами ;)

а щоб ТН виграв економічну конкурентну боротьбу з іншими видами опалення - то буде не так і багато ситуацій, де ТН буде економічно доцільно ставити (а якщо ще й взяти грунтові теплообмінники з рекуператором як різновид ТН... ;))

• +1 3
  • 6 місяців потому...
  • 2 року потому...
Опубліковано

підніму тему. На сайті багато нових фото виконаних обєктів. Замовляйте нашу продукцію, ціни найкращі в регіоні. 0955944046 Микола

www.earthenergy.com.ua

Опубліковано
On 03.04.2018 at 00:13, Kolyakm сказано:

Три роки тому вартість одного куба газу складала 1,2 грн. на даний момент він коштує 7,2 грн. Скільки буде коштувати газ через 3 роки? Задумайтесь. 

три роки тому, перших 100кВт на загальних умовах коштували 90грн., зараз - 168грн.

якщо брати конкретно 2018 - то в квітні 2015 року, 100кВт коштували 30.84грн.

2015 - 30.84

2018 - 90грн.

лютий 2021 - 168грн.

електроенергія за 6 років подорожчала в 5 з половиною майже разів.

тепер беремо газ. на 100кВт треба спалити 9-11куб.м

квітень 2015 - це 71.88грн.

квітень 2018 - 68.79грн.

лютий 2021 - 88грн.

газ за 6 років подорожчав майже на чверть.

але є маленький нюанс.

на поточний опалювальний сезон можна було купити газ по 5грн./куб.м, тобто дешевше, ніж три роки тому.

також, ціна газу падала минулого опалювального сезону - наприклад, в лютому 2020 - 5грн./куб.м, а в квітні 2020 - 3.7123грн./куб.м. а на електроенергію ціна тільки зростала весь цей час.

• 11 місяців потому...
Опубліковано
On 01.03.2021 at 12:42, rrid сказано:

три роки тому, перших 100кВт на загальних умовах коштували 90грн., зараз - 168грн.

якщо брати конкретно 2018 - то в квітні 2015 року, 100кВт коштували 30.84грн.

2015 - 30.84

2018 - 90грн.

лютий 2021 - 168грн.

електроенергія за 6 років подорожчала в 5 з половиною майже разів.

тепер беремо газ. на 100кВт треба спалити 9-11куб.м

квітень 2015 - це 71.88грн.

квітень 2018 - 68.79грн.

лютий 2021 - 88грн.

газ за 6 років подорожчав майже на чверть.

але є маленький нюанс.

на поточний опалювальний сезон можна було купити газ по 5грн./куб.м, тобто дешевше, ніж три роки тому.

також, ціна газу падала минулого опалювального сезону - наприклад, в лютому 2020 - 5грн./куб.м, а в квітні 2020 - 3.7123грн./куб.м. а на електроенергію ціна тільки зростала весь цей час.

от тільки вартість доставки ви чомусь не рахуєте). та і навіщо вам дешевий газ в кінці весни якщо опалення потрібне взимку)

Опубліковано

тепер ми маємо досвід встановлення теплонасосів понад 8 років!!!! Звертайтесь, завжди будемо раді співпраці. В багажі наших робіт тільки задоволені клієнти!!!

• 2 місяця потому...
Опубліковано

Є на форумі люди що користуються тепловими насосами? В ідеалі ТН вода- вода.
Маю свердловину, цікаво наскільки можна її використати в зимовий час для отримання тепла.
Бо щось мені здається що з газом буде опа)

Опубліковано
12 часов назад, Dima4s сказал:

Дрова, торфобрикет більш надійніше. Тепловим насосам також потрібна електрика. А якщо будуть вєєрниє відключення електрики -  будете мерзнути.

• Подобається 1
Опубліковано (змінено)
4 годин тому, webmaster сказано:

Дрова, торфобрикет більш надійніше. Тепловим насосам також потрібна електрика. А якщо будуть вєєрниє відключення електрики -  будете мерзнути.

настільки апокаліптичний варіант я не розглядаю.
викопне паливо мені не прикольно таскати. цікаво саме "зелений варіант"
Основна проблема в тому, що готові варіанти коштують космічних грошей. Хоча нічого такого дорогого і технологічного в ТН немає. КОндиціонер вартує 400 доларів, а ТН чомусь 5 тис...

Змінено користувачем Dima4s
Опубліковано
53 минуты назад, Dima4s сказал:

Хоча нічого такого дорогого і технологічного в ТН немає. КОндиціонер вартує 400 доларів, а ТН чомусь 5 тис...

Ти ще поцікався чи кожна скважина для цього підходить. 

Як на мене, то простіше взяти хороший кондиціонер повітря-повітря від того ж Мітсубісі.  

• +1 2
Опубліковано
8 хвилин тому, webmaster сказано:

Ти ще поцікався чи кожна скважина для цього підходить. 

Як на мене, то простіше взяти хороший кондиціонер повітря-повітря від того ж Мітсубісі.  

так от і шукаю в кого то поцікавитись.
Думаю в ідеалі було б взагалі поєднати повітря і свердловину, та нічого такого поки не знайшов. щоб в +8 і вище працював повітряний, а нижче водний контур.

Опубліковано
18 годин тому, Dima4s сказано:

Є на форумі люди що користуються тепловими насосами? В ідеалі ТН вода- вода.
Маю свердловину, цікаво наскільки можна її використати в зимовий час для отримання тепла.

Однієї свердловини мало - куди воду будеш дівати охолоджену?

закачують в іншу свердловину, але є ньюанс - потрібна безперебійна робота бо замерзне і розірве все. Плюс не знаю наскільки законно воду перекачувати з одного водоносного слою в інший чи просто викачувати.

• +1 1
Опубліковано
9 хвилин тому, sergkots сказано:

Однієї свердловини мало - куди воду будеш дівати охолоджену?

закачують в іншу свердловину, але є ньюанс - потрібна безперебійна робота бо замерзне і розірве все. Плюс не знаю наскільки законно воду перекачувати з одного водоносного слою в інший чи просто викачувати.

КОли город поливаю, перекачую з одного слоя в інший. ніби ніхто ще не прибігав штрафувати)
там і кількість води не така велика. близько куба в годину.
Треба вивчити тему. з того що знаю, все що не артезіанська і не використовується для промисловості, на власній ділянці- дозвіл не потрібний.
А от з зливом да.. я думав можна крутнути ще одну, не настільки глибоку, але щоб дістати до дзеркала води+ пару метрів.

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти

• Створити...