Eney Опубліковано 6 Листопада, 2014 в 08:57 #1 Опубліковано 6 Листопада, 2014 в 08:57 В американську софтверну компанію (http://www.malkosua.com) в офісі в Луцьку потрібен middle Oracle DBA. Потрібне знання англійської для проходження інтерв'ю у клієнта (американська компанія).Responsibilities: - Database maintenance (14+ Oracle 10r2, 11r2 databases); - Database structure development and SQL (PL/SQL) code writing/optimization and review;- SQL performance tuning;- Partitioning and data archiving strategy;- Oracle Database version migration, upgrade and management.Skills Required:- Oracle 10 R2, 11 R2- SQL, PL/SQL code writing/optimization- SQL performance tuning;- UNIX Розмір зарплатні визначається по результатах співбесіди. Додаткові умови і бонуси повідомлю після отримання резюме.Резюме прошу скидати на [email protected]
Zheny@ Опубліковано 6 Листопада, 2014 в 09:04 #2 Опубліковано 6 Листопада, 2014 в 09:04 Розмір зарплатні визначається по результатах співбесіди.От мене завжди це дивувало.1) Якщо я не підходжу для такої роботи - то мене не беруть.2) Якщо підходжу - то беруть і платять. При чому або пропонують і я погоджуюся, або не погоджуюся.Чи тут якщо я не все вмію, то будуть платити менше? Тоді не логічно, бо спрацьовує пункт 1. - я не підхожу, бо не все знаю.Чи тут типу скільки я захочу? Якщо захочу 1К у.о. - то будуть платити, і я вписуюся в бюджет. (який максимум 1,5к)А якщо я захочу 1.5к у.о. - то не вписуюся і мені відмовлять, чи будуть убалтувати на менше? Але тоді пункт 2.поясніть мені.
Eney Опубліковано 6 Листопада, 2014 в 09:22 Автор #3 Опубліковано 6 Листопада, 2014 в 09:22 От мене завжди це дивувало.1) Якщо я не підходжу для такої роботи - то мене не беруть.2) Якщо підходжу - то беруть і платять. При чому або пропонують і я погоджуюся, або не погоджуюся.Чи тут якщо я не все вмію, то будуть платити менше? Тоді не логічно, бо спрацьовує пункт 1. - я не підхожу, бо не все знаю.Чи тут типу скільки я захочу? Якщо захочу 1К у.о. - то будуть платити, і я вписуюся в бюджет. (який максимум 1,5к)А якщо я захочу 1.5к у.о. - то не вписуюся і мені відмовлять, чи будуть убалтувати на менше? Але тоді пункт 2.поясніть мені.Пояснюю. Розмір зарплатні визначається в два етапа. Спочатку людина проходить технічне інтерв'ю і визначається її рівень. Далі людину розглядають власники компанії. По результатах цього процесу складається той рівень зарплатні який компанія готова платити конкретній людині, який потім вказується в job offer. Для різних рівнів - різні градації зарплатні. Тому коли на вакансію мідла приходить джуніор і його беруть (з якоїсь причини) то платити йому будуть ЗП рівня джуніора.Окремо додам, що політика компанії - це річний перегляд зарплатні працівника (обов'язковий), який веде до зростання зарплатні. По зверненню тім ліда можливий піврічний перегляд зарплатні. Тому людина яка приходить в компанію з нижчим рівнем, через рік після отримання досвіду на проектах в результаті позитивного перегляду має гарантовано вищу зарплатню.
shvezigor Опубліковано 6 Листопада, 2014 в 09:23 #4 Опубліковано 6 Листопада, 2014 в 09:23 Розмір зарплатні визначається по результатах співбесіди. От мене завжди це дивувало. 1) Якщо я не підходжу для такої роботи - то мене не беруть. 2) Якщо підходжу - то беруть і платять. При чому або пропонують і я погоджуюся, або не погоджуюся. Чи тут якщо я не все вмію, то будуть платити менше? Тоді не логічно, бо спрацьовує пункт 1. - я не підхожу, бо не все знаю. Чи тут типу скільки я захочу? Якщо захочу 1К у.о. - то будуть платити, і я вписуюся в бюджет. (який максимум 1,5к) А якщо я захочу 1.5к у.о. - то не вписуюся і мені відмовлять, чи будуть убалтувати на менше? Але тоді пункт 2. поясніть мені. Думаю в такій компанії, якщо ти маєш знання і бажання розвиватись, ти завжди будеш в шоколаді .
Zheny@ Опубліковано 6 Листопада, 2014 в 09:32 #5 Опубліковано 6 Листопада, 2014 в 09:32 Думаю в такій компанії, якщо ти маєш знання і бажання розвиватись, ти завжди будеш в шоколаді . Справа не в тому. Мене цікавить звідки саме береться таке "зарплато-утворення". Це вже далеко не перша вакансія, де таке вказують. Ну от приклад. Беруть людину на роботу. Він для роботи повністю підходить і йому платять 3000 грн. Приходить інший кандидат, і він не все знає, чи вміє, але він готовий працювати за 2500. Фірму це ніби влаштовує по ЗП, Але не влаштовує по роботі. В чому логіка. Краще взяти того, хто менше знає і від того "страдати", а часом і втрачати. Аніж того, хто вже знає, і більше платити і не втрачати. поясніть.
shvezigor Опубліковано 6 Листопада, 2014 в 09:39 #6 Опубліковано 6 Листопада, 2014 в 09:39 Думаю в такій компанії, якщо ти маєш знання і бажання розвиватись, ти завжди будеш в шоколаді . Справа не в тому. Мене цікавить звідки саме береться таке "зарплато-утворення". Це вже далеко не перша вакансія, де таке вказують. Ну от приклад. Беруть людину на роботу. Він для роботи повністю підходить і йому платять 3000 грн. Приходить інший кандидат, і він не все знає, чи вміє, але він готовий працювати за 2500. Фірму це ніби влаштовує по ЗП, Але не влаштовує по роботі. В чому логіка. Краще взяти того, хто менше знає і від того "страдати", а часом і втрачати. Аніж того, хто вже знає, і більше платити і не втрачати. поясніть. Якщо ти готовий вчитись, то через рік ти вже будеш виконувати складніші задачі і будеш приносити більший прибуток. Солідні компанії вкладають в навчання людей, бо вони знають, що в майбутньому це їм принесе прибуток. Це не адміном на фірмі працювати, це туди можна віднести твої роздуми.
legolas_soi Опубліковано 6 Листопада, 2014 в 09:46 #7 Опубліковано 6 Листопада, 2014 в 09:46 В фірмі де я працюю все аналогічно. Спочатку перевіряється рівень людини (я про веб-розробницький напрямок), потім залежно від рівня йде домовленість про зп...
diezel Опубліковано 6 Листопада, 2014 в 09:55 #8 Опубліковано 6 Листопада, 2014 в 09:55 От мене завжди це дивувало.Немає нічого дивного. Є фірми, розмір заробітку яких залежить від їх діяльності, а є фірми, розмір заробітку залежить від того, скільки вони платять своїм робітникам. Перші вказують розмір ЗП, другі - ні. Перші знають, чтого хочуть і платять гроші, другі - морочать голову соц.пакетами, джоб-оферами, розгляданням власниками та іншою мутотенью, тому що бояться переплатити.Malkosua, очевидно, з других.
Zheny@ Опубліковано 6 Листопада, 2014 в 10:09 #9 Опубліковано 6 Листопада, 2014 в 10:09 Це не адміном на фірмі працювати, це туди можна віднести твої роздуми.Да куди завгодно можна віднести.З програмерами реально не так. Це ясно.Хтось вміє писати на PHP а хтось ще й на html та Drupal-і. звісно, що той, хто має більший досвід і більше знань буде отримувати більше і працювати над серйозними проектами.А менше знань - простіші замовлення і простіша ЗП.Ніби як зрозуміло.
shvezigor Опубліковано 6 Листопада, 2014 в 10:15 #10 Опубліковано 6 Листопада, 2014 в 10:15 От мене завжди це дивувало.Немає нічого дивного. Є фірми, розмір заробітку яких залежить від їх діяльності, а є фірми, розмір заробітку залежить від того, скільки вони платять своїм робітникам. Перші вказують розмір ЗП, другі - ні. Перші знають, чтого хочуть і платять гроші, другі - морочать голову соц.пакетами, джоб-оферами, розгляданням власниками та іншою мутотенью, тому що бояться переплатити.Malkosua, очевидно, з других.Ти напевно ніколи, не працював в таких компаніях, тому в тебе така песимістична і негативна думка.... Від того є вказана ЗП чи ні, нічого не міняє якщо в тебе знань нуль... Як намене спочатку потрібно мати хороші знання, бути профі в своїй роботі а тоді вже вимагати відповідно ЗП.
Соромітник Опубліковано 6 Листопада, 2014 в 10:19 #11 Опубліковано 6 Листопада, 2014 в 10:19 коли ти профі - то ЗП вимагати не треба тобі її і так всі пропонуватимуть
Zheny@ Опубліковано 6 Листопада, 2014 в 10:21 #12 Опубліковано 6 Листопада, 2014 в 10:21 Ти напевно ніколи, не працював в таких компаніях,Не всім везе там працювати. Зачасту і знання мало допомагають.ТС завважив, що контора штатовська. У них це норма. Вчити персонал. Вкладати гроші у їхній розвиток. А в нас - "А нафіга?" Легше вигнати того, хто менше знає, і взяти того, хто більше.І майже без різниці по ЗП.за останні роки мав кілька різних співбесід, і мені стало образливо за наших людей. Вони готові свій труд і знання продавати за безцінь.Робота, яка коштує не менше ніж 4к грн, була продана за 2500. І це чоловік знає реально на 4к. А працює за 2,5. Отак себе не цінуємо...
diezel Опубліковано 6 Листопада, 2014 в 10:26 #13 Опубліковано 6 Листопада, 2014 в 10:26 Ти напевно ніколи, не працював в таких компаніях, тому в тебе така песимістична і негативна думка.... Від того є вказана ЗП чи ні, нічого не міняє якщо в тебе знань нуль... Як намене спочатку потрібно мати хороші знання, бути профі в своїй роботі а тоді вже вимагати відповідно ЗП.Бгг, де ти там негатив побачив? Я писав про те, що є два види фірм і нічого дивного, що зп не вказано, бо є цілком обєктивні причини не вказувати розмір зп.Мені, якраз, нічого вимагати не треба, малкос просто не потяне мої розцінки, це ми вже проходили.І, взагалі, - що значить "вимагати". Є ринок, є попит, є пропозиція. Просто інколи фірми шукають на тому ринку лохів, от і не хочеться, щоби оточуючих мали за таких. Не по-людськи це.
Zheny@ Опубліковано 6 Листопада, 2014 в 10:36 #14 Опубліковано 6 Листопада, 2014 в 10:36 росто інколи фірми шукають на тому ринку лохівОй як правильно.!!!а правильніше -росто інколи фірми шукають на "ринку-лохів"Луцьк, зокрема борда, це такий собі ринок лохів, де фірма може собі підходящого знайти!!Чому не пошукати на LinkedIn??? Чи справжні профі не по кишені??
Eney Опубліковано 6 Листопада, 2014 в 10:41 Автор #15 Опубліковано 6 Листопада, 2014 в 10:41 От мене завжди це дивувало.Немає нічого дивного. Є фірми, розмір заробітку яких залежить від їх діяльності, а є фірми, розмір заробітку залежить від того, скільки вони платять своїм робітникам. Перші вказують розмір ЗП, другі - ні. Перші знають, чтого хочуть і платять гроші, другі - морочать голову соц.пакетами, джоб-оферами, розгляданням власниками та іншою мутотенью, тому що бояться переплатити.Malkosua, очевидно, з других.Я вірно зрозумів що ви порівнюєте фірми по тому чи вони вказують в оголошенні зарплатню? Вірно?Тоді невеличке порівняння:1. Оголошення: Компанія в Луцьку шукає адміністратора баз данних з досвідом роботи від року. Зарплатня складає 8000 грн.Людина звертається, її беруть і вона отримує 8000 грн і все. Весь подальший час. Через рік-два, людина починає шукати можливість зростання ЗП і можливо її збільшують на 500 грн. Закінчується тим що людина находить кращі умови і уходить.2. Оголошення: Компанія в Луцьку шукає Oracle DBA з досвідом роботи від року. Зарплатня визначається по результатах співбесіди.Людина звертається і посилає резюме. Вона проходить інтерв'ю і називає рівень зарплатні якій вона хоче. Їй присилають job offer з сумою 1000$. Окрім цього вона отримує соцпакет: медичне страхування (покриття лікування), оплату фітнесу/тренажерів, компенсацію за обіди, безкоштовне навчання англійській та інше. Через рік її викликають на перегляд (review), де після проходження вона отримує нову зп - наприклад 1200$. При цьому людина не думає про ЗП, вона зайнята роботою і своїм розвитком.Питання, який варіант вам більше подобається? Я в свій час обрав другий варіант.
Eney Опубліковано 6 Листопада, 2014 в 10:53 Автор #16 Опубліковано 6 Листопада, 2014 в 10:53 але в даній темі ви зробили 3-ю пропозицію ... і хочете "продати кота в мішку" або "знайти його в темній кімнаті" ... "включіть світло" і до вас потягнуться люди ...Можливо я не дуже чітко пояснив. Спробую ще раз. Зарплатня не залежить від мене чи від нашого рекрутера. Вона залежить від людини яка хоче отримати роботу і від власників компанії. Це завжди домовленість людини з компанією і це нормально. Ви хочете конкретну зп і доказуєте що ви її варті. Компанія погоджується і присилає job offer. Все чесно.
Zheny@ Опубліковано 6 Листопада, 2014 в 11:06 #17 Опубліковано 6 Листопада, 2014 в 11:06 Питання, який варіант вам більше подобається? Я в свій час обрав другий варіант.тезка, я вірю, що ти розумний чоловік і таке інше. Але! Якщо раптом через рік ти не пройдеш review??Куди ти підеш?? Чи не до варіанту номер? Юо знатимеш, щоти ТОЧНО матимеш свої 8к.
Eney Опубліковано 6 Листопада, 2014 в 11:09 Автор #18 Опубліковано 6 Листопада, 2014 в 11:09 Питання, який варіант вам більше подобається? Я в свій час обрав другий варіант. тезка, я вірю, що ти розумний чоловік і таке інше. Але! Якщо раптом через рік ти не пройдеш review?? Куди ти підеш?? Чи не до варіанту номер? Юо знатимеш, щоти ТОЧНО матимеш свої 8к. Це не серйозно Я не знаю випадків не проходження рев'ю. Якщо людина працювала рік - вона росте. Таке життя на тих проектах
Zheny@ Опубліковано 6 Листопада, 2014 в 11:11 #19 Опубліковано 6 Листопада, 2014 в 11:11 Таке життя на тих проектах Як довго ти покинув Датагруп і варишся в американському супі??
diezel Опубліковано 6 Листопада, 2014 в 11:14 #20 Опубліковано 6 Листопада, 2014 в 11:14 Я вірно зрозумів що ви порівнюєте фірми по тому чи вони вказують в оголошенні зарплатню? Вірно?Так. Це, як мінімум, показник:а) компетентності керівництваб) прозорості решти діяльності компанії для майбутнього працівникаТоді невеличке порівняння:1. Оголошення: Компанія в Луцьку шукає адміністратора баз данних з досвідом роботи від року. Зарплатня складає 8000 грн.Людина звертається, її беруть і вона отримує 8000 грн і все. Весь подальший час. Через рік-два, людина починає шукати можливість зростання ЗП і можливо її збільшують на 500 грн. Закінчується тим що людина находить кращі умови і уходить.2. Оголошення: Компанія в Луцьку шукає Oracle DBA з досвідом роботи від року. Зарплатня визначається по результатах співбесіди.Людина звертається і посилає резюме. Вона проходить інтерв'ю і називає рівень зарплатні якій вона хоче. Їй присилають job offer з сумою 1000$. Окрім цього вона отримує соцпакет: медичне страхування (покриття лікування), оплату фітнесу/тренажерів, компенсацію за обіди, безкоштовне навчання англійській та інше. Через рік її викликають на перегляд (review), де після проходження вона отримує нову зп - наприклад 1200$. При цьому людина не думає про ЗП, вона зайнята роботою і своїм розвитком.Варіантів насправді є більше, але навіть в цих двох є підвох. Дати по вашій вакансіі джоб офер на 1000$ - це плюнути людині в лице. І ви це розумієте, і я це розумію. Достатній рівень знань по Ораклу(наприклад - тюнінг і розгортання в продакшн) плюс англійська, прийнятна для прохоження співбесіди - це, мінімум, $20/годину. Проблема в тому, що ви не хочете це визнавати, а починаєте говорите про ревью, фітнеси, страхування, обіди і навчання англійській. Добре, порахуємо,спортзал: 300грн в місяць, власний тренер - 400 грн в тиждень,страхування: вартість страхування з покриттям перебування в лікарні приблизно 500 грн на місяць.навчання англійський: 400 грн на місяцьітого - $200 в місяць. Компенсація обідів - це знущання взагалі, ви ж не бомжів на роботу влаштовуєте, платіть достойну зарплату і не треба буде заморочуватися з отим усім.Питання, який варіант вам більше подобається? Я в свій час обрав другий варіант.Я Вас вітаю, якщо рівень вашої англійської відповідає заявленому в вакансії - ви той самий лох, якого знайшов ваш роботодавець. А моїх варіантів серед отих - нема.
seolutsk Опубліковано 6 Листопада, 2014 в 11:15 #21 Опубліковано 6 Листопада, 2014 в 11:15 Треба було написати, що мінімальні знання будуть мати на вихлопі таку-то зарплату. Тоді б не було цього трололо на дві сторінки.
Eney Опубліковано 6 Листопада, 2014 в 11:18 Автор #22 Опубліковано 6 Листопада, 2014 в 11:18 Таке життя на тих проектах Як довго ти покинув Датагруп і варишся в американському супі?? Вже три роки
seolutsk Опубліковано 6 Листопада, 2014 в 11:22 #23 Опубліковано 6 Листопада, 2014 в 11:22 Іда, в штатах 1200$ платять простій прибиральниці в провінції, а тут супер-прогеру. Робіть висновки
Eney Опубліковано 6 Листопада, 2014 в 11:25 Автор #24 Опубліковано 6 Листопада, 2014 в 11:25 Так. Це, як мінімум, показник: а) компетентності керівництва б) прозорості решти діяльності компанії для майбутнього працівника Варіантів насправді є більше, але навіть в цих двох є підвох. Дати по вашій вакансіі джоб офер на 1000$ - це плюнути людині в лице. І ви це розумієте, і я це розумію. Достатній рівень знань по Ораклу(наприклад - тюнінг і розгортання в продакшн) плюс англійська, прийнятна для прохоження співбесіди - це, мінімум, $20/годину. Проблема в тому, що ви не хочете це визнавати, а починаєте говорите про ревью, фітнеси, страхування, обіди і навчання англійській. Добре, порахуємо, спортзал: 300грн в місяць, власний тренер - 400 грн в тиждень, страхування: вартість страхування з покриттям перебування в лікарні приблизно 500 грн на місяць. навчання англійський: 400 грн на місяць ітого - $200 в місяць. Компенсація обідів - це знущання взагалі, ви ж не бомжів на роботу влаштовуєте, платіть достойну зарплату і не треба буде заморочуватися з отим усім. Я Вас вітаю, якщо рівень вашої англійської відповідає заявленому в вакансії - ви той самий лох, якого знайшов ваш роботодавець. А моїх варіантів серед отих - нема. Ви помиляєтесь в головному. Я приводив цифри для прикладу і для ілюстрації процесу. Тепер по пунктах: 1. Я не називав рівень зарплатні для цієї вакансії. 2. Я не працюю Oracle адміністратором. 3. В мене достатній рівень англійської для моєї посади і зарплатні Наскільки я розумію, ви цікавитесь умовами нашої компанії тільки теоретично. Плюс у вас добре розвинута фантазія. Але боюсь для того щоб претендувати на конкретну вакансію цього замало. Тому що ми все ще обговорюєм вакансію Oracle DBA
seolutsk Опубліковано 6 Листопада, 2014 в 11:32 #25 Опубліковано 6 Листопада, 2014 в 11:32 ТС, Ваша помилка в тому, що Ви вважаєте, що розмістили вакансію на українському Oracle DBA форумі, або ж на хабрі чи подібному профільному ресурсі, де всі вже звикли до "перегляду з/п кожен рік", "плюшки у вигляді страхування, безкоштовних обідів, безкоштовних місць для паркування", "зарплаті по результатам співбесіди (хоча вилка з/п у нормальних компаній все-одно зазвичай вказується)" та іншого. Ви ж розмістили вакансію на форумі міста Луцьк, де IT сфера не є на рівні Києва і люди не звикли йти до роботодавця, який дає зарплату "по результам співбесіди". Роблю висновок, що або Ви не хочете справді нового працівника, бо Ви не справжній хх, або ж просто хочете нормально депмінганути зарплату в порівнянні з тим самим Києвом, тому не вказуєте зарплату.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.