Перейти до змісту

Польща ускладнила правила подачі документів на шенгенську візу

badot

Рекомендовані повідомлення

• Відповідей 50
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Дзвонив щойно в візовий. З нових документів треба або витяг з зарплатного рахунку, дорожні чеки або письмову декларацію про наявність фін. засобів.

Грошей треба мати з розрахунку 30 євро на перший в'їзд, тому мінімальна сума має бути - не менше 30 євро (це для дорожніх чеків).

На рахунок декларації взагалі цікаво, сказали, шо можна написати будь-яку суму в декларації, а після подачі, в консульстві будуть вирішувати чи відкривати вам візу.

• 3 тижня потому...
Опубліковано

Зіткнулась з новими правилами і готова рознести польське консульство. Це якийсь маразм. Віза необхідна по роботі. Є запрошення, документи з роботи, довідки з банків. Зареєструвались в консульстві на 3.11.2014. Вимагають 50% проплату проживання. Орієнтовна дата поїздки 21.11.2014. Але ця дата може мінятись. Чому я маю платити наперед, якщо це буде одноденна поїздка без ночівлі. Ніякі бронювання на сайтах типу Booking на проходять, вимагають квитанцію про оплату. Навіщо було спрощувати, щоб потім все настільки ускладнити.

• 1 місяць потому...
Опубліковано

все, крім "бронювання готелю" - не так вже і страшно, ну і ще треба уточнити про "мінімальну суму" на рахунку...

мінімальна сума приблизно 8000 грн.

Опубліковано
Навіщо було спрощувати, щоб потім все настільки ускладнити.
в країні війна, думаю на Польшу нажало ЄС, так як поляцики - це одні з небагатьох дверей в Європу і їй не дуже потрібні наші проблеми.

Дружина коли подавала на річну візу просто втухала від все нових і нових документів, які потрібно було доздати, враховуючи що робили ще й на дітей. Метались за тими виписками півдня. В мене взагалі шансу отримати візу не було, але фактично повезло, що був одним з учасників підготовки Самооборонівського автопробігу, і по дуже дивному збігу обставин отримав піврічну візу за 14 годин до від'їзду.

Катнувши трохи Європою: Польша, Словаччина, Австрія, Німеччина, Чехія, щось не дуже вірю в безвізовий режим для України в найближчому майбутньому. В них все занадто добре і гармонійно, щоб так ризикувати.

Опубліковано

Мене дивує те, що полякам це вигідно, наші люди там скуповують їхні товари, які там не особо й купляють, а потім тулять в нас.

А вони ще більше ускладнюють це все.

В 90 роки, якби не відкриття для нас границі, то Польща б загнулась і то конкретно, наші там продавали "мох і болото" бо там ніфіга такого й близько не було.

Опубліковано

А меня удивляет то, что Украина пускает всех без визы на право и на лево. Или я ошибаюсь? Если поляки (Евросоюз) нас пускает по визам, то какого хрена они не платят нам? :) конечно они не так ломятся к нам, как мы к ним - но всё же!!!!!

Опубліковано

А меня удивляет то, что Украина пускает всех без визы на право и на лево. Или я ошибаюсь? Если поляки (Евросоюз) нас пускает по визам, то какого хрена они не платят нам? :) конечно они не так ломятся к нам, как мы к ним - но всё же!!!!!

Велике дякую пасічнику Ющенко за те що той зробив це. Європейці певно й не думали що в нас такі лохі президенти

• 1 місяць потому...
Опубліковано

Велике дякую пасічнику Ющенко за те що той зробив це. Європейці певно й не думали що в нас такі лохі президенти

У нас не президенти а люди лохи!

Опубліковано

хотів забронювати через букінг готель. 100 грн, найдешевші в кракові. Люблін 180 найдешевший (хостел).

Але потрібно було на сьогодні. Всіми любімий ПРИВАТБАНК, гроші то списав би, але чек цього списання був би доступний тільки через 3-4 дні. До букінгу потрібно прив'язувати якусь іншу карту.

Зайшов в турагенцію, зробили за 1 год, прийшло їм підтвердження з букінга з сканом чека про оплату. Взяли з мене за їхню послугу 150 грн + 100 сама бронь полякам.

Опубліковано

варто зазначити, що не всі готелі відразу списують кошти з вашої карти, більшість хостелів просто ставить в бронь до моменту заїзду, мав з тим клопоти, на 8-10 підібраний хостел зняли оплату, так я подарував полякам майже 300 грн. а скільки таких оплат зі всіх українців, які подають документи щодня і не планують там ночувати??Проста математика... лиш би візу дали

Опубліковано

варто зазначити, що не всі готелі відразу списують кошти з вашої карти, більшість хостелів просто ставить в бронь до моменту заїзду, мав з тим клопоти, на 8-10 підібраний хостел зняли оплату, так я подарував полякам майже 300 грн. а скільки таких оплат зі всіх українців, які подають документи щодня і не планують там ночувати??Проста математика... лиш би візу дали

Проблема вирішується дзвінков в готель/хостел/гестхаус з проханням списати кошти

Опубліковано

1) Бронюєте найдешевший готель/хостел, який не пропонує послуги безкоштовного зняття бронювання.

2) Відразу ж дзвоните в готель/хостел з проханням вислати вам Booking confirmation на вашу електронну адресу.

3) Роздруковуєте Booking confirmation і сторінку з бронюванням з сайту booking.com

4) profit

P.S. сам так робив; отримав візу без проблем.

Опубліковано

Проблема вирішується дзвінков в готель/хостел/гестхаус з проханням списати кошти

Власне так і було, але після першого бронювання і дзвінка в готель - виявилось що вони не бачать броні по моїй карті, тому вирішив, щоб не займатись пошуком і дзвінками за кордон, бронювати там, де відразу знімають кошти. Писи: робилось це все в день подачі документів, так як я попав в перші числа після нововведених змін, на той час ніхто нічого толком не знав. В той день я взагалі вперше познайомився з Букінгом. Напередодні, під час реєстрації по телефонному дзвінку ці правила ще не діяли, приїхав як зазвичай подавати документи, а тут тобі на... і пішло поїхало. Загалом протягався 3 дні, поки комплект документів був зібраний, саме такий який їм на той час підходив

Опубліковано

Хто чув супер мега новину.

Біометричні паспорти, польське консульство для видачі віз не приймає....

А тим кому видали вже мають скасувати..

Бо щось не до кінця ясно з цими паспортами

Опубліковано

За...Б...Сь - не знаю чи 100% перевірена інформація... но виходить очєрєдний лохотрон. А гроші хоть вертають? чи безкоштовно роблять людський, з яким проблем нема...

Опубліковано

ахахахахахахахаха,якщо це правда, то пздц. Цікаво якби таке сталося в цивілізованій європ країні, скільки голів полетіло б, це вже я не говорю про всі компенсації по виготовленню + додаткові витрати за клопіт і тп.

Опубліковано

подаєш документи на візу - відмова--->гроші не повертають, лаханулись з паспортом ----> гроші не повертають. КРАСА) тоді питання - Порошенко перший отримав біометричний паспорт - як в нього справи з цією ситуацією?

Опубліковано

ахахахахахахахаха,якщо це правда, то пздц. Цікаво якби таке сталося в цивілізованій європ країні, скільки голів полетіло б, це вже я не говорю про всі компенсації по виготовленню + додаткові витрати за клопіт і тп.

То з країнами європи. А з тими українцямі ніхто не заморочується

Опубліковано

цікаво, а на що сподівалися ті хто першими ломився за біо. паспортами, що візу дадуть кудаугодно і за 5 хвилин? хех, наївні :)

Опубліковано

Вони сподівалися на те, що через півроку, рік візи відмінять. І не потрібно буде подаватися через певний період часу.

А коли за цього зривається участь у серйозній виставці, то це просто ....

• 3 тижня потому...
Опубліковано

скоріше наша країна буде пускати всіх без візи, а нас будуть пускати по візам - так "працюють" наші дипломати :(

я б за такі відносити відкручував би яйця, якщо нас по візам, так якого куя хтось має без віз їздити до нас, чи ми нижча раса...

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...