Перейти до змісту

Польща ускладнила правила подачі документів на шенгенську візу

badot

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Для виготовлення, до прикладу, найпростішої візи – на закупи - необхідно буде подавати документи, що підтверджують вид діяльності, виписку з банку та бронювання готелю.

Про це повідомляється на офіційному сайті Генерального консульства Польщі у Львові.

Отож, з 15 жовтня для отримання візи потрібно буде надати такі документи:

Документи, що підтверджують вид діяльності (довідка з роботи). Для найманих працівників – довідка з місця роботи, а також інформація про реєстрацію і контактні дані підприємства. Для приватних підприємців – оригінал і копія реєстраційних документів підприємства. Для осіб, які не працюють – витяг з банківського рахунку про наявність фінансових коштів з переліком операцій за останні 3 місяці. Для пенсіонерів – документ, який підтверджує отримування пенсії. Для учнів і студентів – довідка з навчального закладу, в якій зазначено період вільний від занять учня або студента.

Документи, що підтверджують наявність фінансових засобів (виписка з банку).

Документи, що підтверджують проживання (бронь готелю). Сюди входить гарантійний лист приймаючої сторони і бронювання готелю або інший документ, який підтверджує проживання.

Як повідомили у Секретаріаті Генерального Консула РП у Львові, друга половина жовтня буде перехідним періодом, відтак ті, хто має призначені дати подачі документів у жовтні, не підпадають під нові вимоги.

Що ж стосується пункту про підтвердження наявності фінансових коштів, то працівники кол-центру наразі не володіють інформацією щодо мінімальної суми, яка мала би фігурувати у цих документах. Також наразі не відомо, на скільки днів і на який термін має бути бронювання готелю і чи повинно воно бути оплаченим чи ні. У Генконсульстві радять стежити за повідомленням на сайті установи, де про це все це згодом буде повідомлено.

• Відповідей 50
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

все, крім "бронювання готелю" - не так вже і страшно, ну і ще треба уточнити про "мінімальну суму" на рахунку...

Опубліковано

:_07: вот вам і безвізовий режим, як то кажуть

що навпаки якісь полегшення мають бути для тяжкої долі, так ні

відтак ті, хто має призначені дати подачі документів у жовтні, не підпадають під нові вимоги.

абсолютно весь жовтень?

хоча такі питання не тут питати)

Опубліковано

вот вам і безвізовий режим, як то кажуть

так про безвізовий режим Яценюк вже натякнув - "поки не буде кордону з раісєю, не варто сподіватись...." і в той же час, будувати "стіну" збираються протягом 3-х років....

Опубліковано

планую на пару днів в Закопане дешевше ніж у Карпатах All in 1 готель + все необхідне для отримання візи

Опубліковано

Я думаю поляків вже трохи притомили "липові бізнесмени" + страхуються від всякої маргінальної швалі, яка рушить в т.ч. до Європи в пошуках ніштяків...

Опубліковано

Європа стає ближчою :_07:

Як там кричали на майдані? "Україна у ЄС?" Чи може хтось там вірить у "безвізовий" режим? :_36: Ну то тримаємо пєндаля від щирих польськіх друзів!

Опубліковано

Як там кричали на майдані? "Україна у ЄС?" Чи може хтось там вірить у "безвізовий" режим? :_36: Ну то тримаємо пєндаля від щирих польськіх друзів!

Доки ми не навчимося себе вести, як люди (бажано ще й спочатку в своїй країні, а потім вже й про закордон можна буде поговорити), до тих пір я взагалі візу видавав би досить обмеженому колу осіб, та ще й після "конкретних" перевірок. Недарма на Устилузі WC виконано в стилі "фсьо з нєржавєйкі"...Щоб наше бидлоття не могло нічого скрутити/зламати/спи*дити....Прикро, але факт.

Опубліковано

Для отримання мільтивізи "на закупи" нові правила також підпадають?

Так, підпадають. Зареєструвався кілька днів тому на подачу документів 25 листопада "на закупи". Я говорив, що планується відкриття річної мультивізи.

Працівник http://www.polandvisa-ukraine.com повідомив , що потрібні всі нові документи. Але багатьох фактів вони не знають, тому просили зателефонувати через 2-3 тижні.

Опубліковано

це маразм якийсь. Ладно довідка з роботи і виписка з банк. рахунку, це аж ніяк не проблема.

Але якщо подаю на річну візу "на закупи", бронь готеля на який період я маю пред'явити, якщо я навіть уявлення не маю скільки разів і в які дні я поїду протягом наступного року "закуплятися"?

Опубліковано

Шопінг віза у Польщу: довідка з роботи та бронювання готелю – не потрібне!

починаючи з 16 жовтня 2014 змінюється список документів необхідних для отримання шопінг візи у Польщу. За попередньою інформацією, до стандартного пакету документів на шопінг візу потрібно було долучати документи що підтверджують вид діяльності, виписку з банку та бронювання готелю.

Вчора, за уточненою інформацією у кол-центрі пункту прийому візових анкет стало відомо, що з усіх вищевказаних нових документів, для оформлення шопінг візи заявникам у Львівському окрузі, потрібно буде подавати лише документи, що підтверджують наявність фінансових засобів (виписка з банку). Документів про вид діяльності та проживання – не потрібно! Наголошуємо, станом на ранок 17 жовтня це нововведення актуальне лише для Львівського округу (Львів, Ужгород, Івано-Франківськ), для інших округів інформація уточнюється. Для заявників що подаються до 31-го жовтня дана виписка є рекомендованою, з листопада – обов’язковою.

Цікаво за наш округ, буду завтра дзвонити в візовий, напишу сюди, коли дізнаюся про документи

Опубліковано

Відкрию Вам таємницю що зробити липове бронювання це простіше ніж підтвердити своє місце роботи та довідка з банку. Є такаштука як Букінг......можу за пару хв не виходячи від компа зробити 5-10 бронювань...а взагалі як новина то якась "тупа" рішалки всеодно все зроблять тільки грошам біда...

Опубліковано

Відкрию Вам таємницю що зробити липове бронювання це простіше ніж підтвердити своє місце роботи та довідка з банку. Є такаштука як Букінг......можу за пару хв не виходячи від компа зробити 5-10 бронювань...а взагалі як новина то якась "тупа" рішалки всеодно все зроблять тільки грошам біда...

Здається, шо не новина "тупа", а Ви трохи...кхм, "тойво". Відкрию таємницю, коли дзвонили і питали бронювання, то казали, що має бути проплачене на 100%.

Опубліковано

Здається, шо не новина "тупа", а Ви трохи...кхм, "тойво". Відкрию таємницю, коли дзвонили і питали бронювання, то казали, що має бути проплачене на 100%.

Ти хоч знаєш як воно"туйво" здійснюється і проплачується.????

Опубліковано

Єще простіший варіант: Fireflies!

Бронюєте,а за кілька днів то того терміну,можете зняти бронь

Але ,питання про 100% проплату в отелі,для предявлення у консульство?

Опубліковано

"фсьо з нєржавєйкі"..виконано по всіх дорогах європи!

Точно?...Нічого не переплутали?

Бо щось я такого далі як 50-60км від Україно-Польського кордону не спостерігав взагалі....Та й то не всюди. А попоїздити таки трохи довелося.

Опубліковано

"фсьо з нєржавєйкі"..виконано по всіх дорогах європи!

Точно?...Нічого не переплутали?

Бо щось я такого далі як 50-60км від Україно-Польського кордону не спостерігав взагалі....Та й то не всюди. А попоїздити таки трохи довелося.

Точно. По всім автобанам Польщі. Там теж вистачає бидла, так що не думайте що тільки в нас все так погано...

Опубліковано

Чекайте, скоро і в Росію по візах їздити будемо

Опубліковано

Сьогодні взнавав. Казали 6300грн - 50євро/день, 7 днів перебування. Суму зафіксувати випискою з банку і вперед.

На рахунок безвізового. Тут все впирається в біометричні паспорти, які також ніхто не спішить видавати саме в Україні.

Опубліковано

Сьогодні взнавав. Казали 6300грн - 50євро/день, 7 днів перебування. Суму зафіксувати випискою з банку і вперед.

На рахунок безвізового. Тут все впирається в біометричні паспорти, які також ніхто не спішить видавати саме в Україні.

А якщо річну візу то 50 євро на 365 днів чи як???

Опубліковано

Ні хєра собі...

Дійсно, а якщо віза відкривається на рік?! Чи "ніщебродам" нефіг їхати до ЄС?!

P. S. Зря наші придуркі-політики відмінили візи для європейців у свій час!

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...