Перейти до змісту

Альтернативна енергетика

HWman

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

DunayskayaSolarPark2.jpg

Хороший відеосюжет між іншим по темі.

Створюю тему для уникнення флуду у цій темі.

У чому суть? Не повторювати що це типу дорого і невиправдано, а знайти однодумців по цій тематиці, тим більше ця тема стає все актуальнішою і актуальнішою для нашої країни.

Ютюб забитий відео де автори розказують про те як вони побудували свої сонячні системи, розказують скільки затратили і що з цього мають.

Наприклад:

Давно вже слідкую за цим каналом, можна сказати що з моменту його створення, часом переписуюсь з автором по скайпі.

Якщо у двох словах - він зробив вже близько десятка саморобних сонячних панелей і вдало їх експлуатує вже не один рік, причому це в умовах Сибірі, якщо точніше Новосибірськ.

Казав що досягнув близько 30% економії.

• +1 4
  • Відповідей 749
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Опубліковано

хочу замовити для тестів...

хто що порадить на AliExpress®, поки що цікавить контролер+сонячна панель. вартість до 700-800грн контролер бажанно з можливістю докомплектувати панелями.

Опубліковано

хто що порадить на AliExpress®, поки що цікавить контролер+сонячна панель. вартість до 700-800грн

За такі гроші очікуйте щось типу цього:

Пробував від неї заряджати ноутбук на пряму - ніби заряджає, але повільно, краще вже в акумулятор зливати а потім з нього заряджатись.

У якості контролера я використав ось таку платку(пропозиція №2):

IMG_5226%252Blabels.jpg

Струм в 1 А тримає, думаю більше навряд чи. Взагалі-то контролер заряду можна зробити, схеми є в неті, їх вдосталь.

Я колись займався розробкою простого контролера(на базі ATtiny13) з індикацією рівня заряду на світлодіодах і на реле.

Ось хтось навіть розробив монтажну плату:

img_20140314_141527-533x400.jpg

img_20140314_141603-533x400.jpg

Мій варіант трішки пострашніше(хоча функціонал той же самий):

c1e120f282bd664b5fcc52691df4266f.jpg

Реле розраховане на струм 10 А, пороги розмикання реле >15В і так як я зробив плату універсальною, <10.5В, тобто плата виконувала не лише функції контролера заряду а і була як захист від глибокого розряду, тобто 2 в 1 - або як контролер заряду або як захист від глибокого розряду.

За наявності деталей зберу повторно плату безкоштовно, на той момент собівартість була близько 50 грн, з нинішніми "покращеннями" думаю буде дорожче.

Хоча, ні, конструкція ще не продумана, є деякі нюанси які я не передбачив.

Опубліковано (змінено)

От дивлюсь щоб спаяти батарею з фотоелементів треба ще купувати спеціальний флюс-фломастер, припой та стрічку. Цікаво чи можна спаяти мідним дротом з каніфоллю (розведеною спиртом) :_08:.

І друге питання що вибирати: монокристал чи полікристал ?

Змінено користувачем Vetal999
Опубліковано

От дивлюсь щоб спаяти батарею з фотоелементів треба ще купувати спеціальний флюс-фломастер, припой та стрічку. Цікаво чи можна спаяти мідним дротом з каніфоллю (розведеною спиртом) :_08:.

І друге питання що вибирати: монокристал чи полікристал ?

Варіант з каніфолею пройде а от мідний дріт - навряд чи, тут треба плоска шина, причому бажано щоб вона була залужена.

Моно чи полі? Спірне питання, але як правило ресурс у тих і тих нормальний.

А що надумали зібрати панельку?

http://ru.aliexpress.com/item/Free-shipping-PV-Ribbon-150-Ft-Tabbing-Wire-15-Ft-Bus-Wire-1-Flux-pen-and/1082408565.html

Опубліковано (змінено)

А що надумали зібрати панельку?

ще остаточно не надумав. так, придивляюсь. поки що простіше зарядити аккум від мережі).

П.С. Але інвертор, світлодіоди, DC-DC конвертори вниз і вверх , зарядку, цифрові вольтметри, амперметр на аліекспресі таки замовив)

Опубліковано (змінено)

Цікаве та актуальне для нас: електромобіль на сонячних батареях (кажуть сімейний):

http://inhabitat.com...red-family-car/

http://www.popmech.r...ykh-batareyakh/

https://www.flickr.c...arteameindhoven

Тут є відео:

https://www.youtube.com/user/SolarTeamEindhoven

Змінено користувачем sergkots
Опубліковано

П.С. Але інвертор, світлодіоди, DC-DC конвертори вниз і вверх , зарядку, цифрові вольтметри, амперметр на аліекспресі таки замовив)

Дещо із цього списку можна знайти у нас на форумі у DarkCraft.

Опубліковано

Для освітленя краще використовувати світодіодні лінійки,світодіодні матриці дадуть сконцентрований світловий потік,і якщо світодіодні матриці-є СREE або Скоро китайские светодиодные матрицы уйдут в прошлое. Оптоган выпустил линейку светодиодов 5065 с эффективностью 166,5 лм./вт

http://www.optogan.ru/assets/files/pdf_new/OLP-5065F6L-06A_rus.pdf

Опубліковано

Гора, якщо і брати отой російський оптоган то лише OLP-5065F6A-09A.... але якість там напевне як ті російські "пропіарені" процесори.

166.5-258 люмен

Опубліковано

Справа ваша,найкраще все самому перевіряти,CREE найкращий бренд в цій сфері,але з ненайкращою ціною

В Україні правда ціна на продукцію фірми бюджетна(вирощують свій кристал вони тако ж у Китаї)

Опубліковано (змінено)

Дививсь характеристики 10- ватні CREE видають 300-1000 люменів, а HUGA - теж 900-1000 люменів). На 6 доларів можно купити 10 десятиватних світлодіодів HUGA, а от CREE - не знайшов.

Опубліковано

Якій бюджет джерела енергії на соняшній панелі хоча б в 1 кВТ?

Для того щоб говорити про якесь автономне джерело енергії для будинку треба думати про 20-40 кВт

Опубліковано

Якій бюджет джерела енергії на соняшній панелі хоча б в 1 кВТ?

Для того щоб говорити про якесь автономне джерело енергії для будинку треба думати про 20-40 кВт

Тут вказана вартість самостійної інсталяції:

http://ecotown.com.ua/news/Alternatyvna-enerhetyka-Ukrayiny-perekhodyt-na-novyy-riven-pochalysya-vyplaty-po-zelenomu-taryfu-i-d/

Для великих об’єктів на сьогодні 1 Вт = 1 $.

• +1 1
Опубліковано

Хто не будь вже може похвастатись своїм саморобний світлодіодним освітленням?

Купив за 20 грн а нас на форумі 10 Вт світлодіод, подаю на нього десь 7-9 Вт, далі мій радіатор вже стає доволі таки гарячим, не ризикую подавати більше, світло сприймається якось дико коли заходжу з іншої кімнати де як правило 100 Вт лампочка розжарення, але з часом звикаю якщо знову не потрапляти у зону освітлення лампочкам Ілліча.

Як варіант можна поставити вентилятор від комп'ютера і догнати до 10 ато і більше, але я не прихильник активного охолодження. Радіатор від старого телевізора, площа у нього пристойна, як і товщина металу. У якості живлення купив блок живлення 12 В 2 А, хоча як показала практика, та і даташит, він реально може видавати 1.2 А і то не довготривало якщо з закритим корпусом.

Кімнатка у мене не дуже велика але цих 7-9 Вт якось малувато, чи то може так впливає холодно біле світло... Дивився відео Діми Нікитенко, про якого я тут вже згадував, він комбінує 2 світлодіоди, холодно білий і теплий.

Опубліковано

Для кімнатки маловато 10Вт матриці,з напевно холодним білим світлом,ух

Можна підібрати світодіодні лінійки по ват так 7-9,з температурою світла 4000-5500К

Основне,роподілити їх по кімнаті,світлодіоди -це спрямовене світло!Лампа розжарення освітлення 360гр.

В Україні

сайт, інтернет-магазин є?

Це не реклама: http://www.vdmais.kiev.ua/

Янченко Олександр

VD Mais

03061 Київ

вул. Михайла Донця 6

т. (+38044) 220-0101 (1275)

Опубліковано (змінено)

В мене в 20-метровій кімнаті закручено п’ять дев’ятиватних mcob led лампочок 4100K. Світла предостатньо. Навіть, стільки інколи не треба, то вмикається дві / три (подвійний вимикач).

Опубліковано

В мене в 20-метровій кімнаті закручено п’ять дев’ятиватних mcob led лампочок 4100K. Світла предостатньо. Навіть, стільки інколи не треба, то вмикається дві / три (подвійний вимикач).

Якщо не секрет, чим освітлювалась кімната до світлодіодів?

Який світловий потік зараз?

Опубліковано

У чому смисл світового потоку?

Здаєтся освітленність краще взнати,наприкелад виміряти люксометром.

Опубліковано (змінено)

До світлодіодних були люмінесцентні ртутні, які через рік-півтора перегорали.

Опубліковано

До світлодіодних були люмінесцентні ртутні ...

... загальною потужністю скільки Ват?

Який світловий потік був в старих світильників, і який - в нових?

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти

• Створити...