Перейти до змісту

Потрібні поради по зворотньому осмосу

Demeter

Рекомендовані повідомлення

Отже, встановив систему ЗО FILTER 1 RO 5-50, і все було б добре якби не:

1) вода постійне тече в злив - інструкція пише, що це або 4-ходовий клапан барахлить, або тиск води малий. Коли перекриваю бачок, що мало б створити ефект повного бака і вимкнути систему - нічого не відбувається - вода і далі йде в дренаж.

2) дуже повільно набирається вода у бак - приблизно 3 літра за 12 годин :_09:

Тепер питання:

1) невже дійсно низький тиск у системі центрального водопостачання (4 поверх 5-поверхівки)? Інструкція просить мінімум 2.8 атмосфери. Як поміряти цей тиск?

2) якщо дійсно проблема низький тиск, то вихід тільки - помпа? (ще 300+ гривень :0159: )

Дякую за поради.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

скоріше всього в вашій системі обратного осмосу повинна бути маленька пимпочка яка зупиняє витік води в дренаж, проблема що ця пимпочка може втікти в дренаж, і тому вода тепер не зупиняється, тому раджу щоб ви подивилися чи вона ще є, тобто не вирвалася, це проблема цих осмосів.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Купіть, або орендуйте манометр, який тиск в бачку?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Адміністратори

Якщо напору з вашої труби достатньо, щоб підняти воду на висоту 30 метрів, тоді у вас є 3 атмосфери. Це з народних методів :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

в місті тиску зазвичай вистачає... в батьків стоїть на 6-му поверсі з 9-ти і ніяких проблем

скоріше всього клапан (зазвичай така біла коробочка на 4 виходи)

якщо тиск низький, то вихід тільки помпа - при малих тисках і фільтрація слабша і швидкість наповнення ніяка

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Проблема вирішилась. Тиск майже 5 атмосфер. 4 ходовий клапан в нормі. А вся халепа була в обмежувачі потоку (тій пимпочці, про яку писав dimon18). Виправив це, придбавши нову та встановивши її в той кінець що заходить в мембрану, тепер уже нікуди не дінеться. Дякую за поради.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Питання можливо не в тему, але яка якість самої системи, та якість води після неї?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 4 місяця потому...

Можу сказати що на 9-му поверсі в 40 мікрорайоні тиску вистачає без помпи. Якість води гарна чайник можна не мити по пів року з середини а він кипить по 5-6 разів за день. Єдиний мінус втрати води адже з часом осмос забивається і пропорція чистоі і грязноі води що зливається у каналізацію суттево міняється.

П.с. Можу порадити непоганий магазин по консультаціі біля новоі лініі з боку магазину сад город там ще якісь баки біля входу постійно стоять

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Питання можливо не в тему, але яка якість самої системи, та якість води після неї?

Саму систему можна брати будь якого виробника, головне її правильно змонтувати, запустити і обслуговувати, тоді проблем не буде. На якість фільтрованої води впливають саме пре- і пост-фільтри, та мембрана - елементи, які, власне, і беруть участь в очистці води. Беріть "Made in USA" мембрану Filmtec (якщо кошти дозволяють), і буде все гут. Хоча в мене мембрана китайська ноунейм, і нічого, 2,5 роки прослужила, не гірше американської (фактично ж китайська мембрана тільки зібрана в Китаї, полотно все одно виготовляється тільки в США, і звідти вже експортується в Китай, де і збирається сама мембрана). Картриджи беру на базарі, в-во Польща, нарікань немає. ТДС-метр (на нових картриджах) показує 14ppm, що є супер-результат. Коли вже зростає до 50ppm і більше, і заміна картріджів не допомагає - тоді вже треба міняти мембрану, без варіантів.

Єдиний мінус втрати води адже з часом осмос забивається і пропорція чистоі і грязноі води що зливається у каналізацію суттево міняється.

Це не мінус, а особливості роботи системи. Ми ж не скаржимося, що паливний і повітряний фільтри в автомобілі забивається, і це є мінусом автомобіля. Мембрана - це такий же розхідний матеріал, і нікуди від цього не подінешся. Головне вчасно міняти картріджі, і тоді мембрана довго прослужить, в середньому 2,5, макс. 3 роки.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В мене осмос витримав 5 років без жодних замін, напір, вода - все гуд, потім стало якось страшно і вирішив поміняти. Що там було, Рідлі Скот перелякався б.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А хтось воду після осмосу здавав на аналіз?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 1 місяць потому...

В мене осмос витримав 5 років без жодних замін

А скажи-но, добрий чоловіче :) , який-то в тебе осмос стоїть? :)
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А мене таке цікавить - про які суми йде мова?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

0952875410 завтра дзвоніть, скажу ціну на осмос, є різні варіанти

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

головне питання, яка якість води на виході? хтось може щось сказати?

бла-бла в магазині не катіт :о)

P.S.: От теща здавала на прохання дочки... результат - "дістілірованая" вода без всяких корисних мінералів і солей.

Установка в неї made in USA із кристалізатором, чи що там є, не пам'ятаю.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а сюди можна викласти варіанти? Цікавить ціна і варіанти, чи прайса в личку) Дякую!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

пользуюсь осмосом еще с далеких 90-х, когда был единственный цептер. сейчас на всех квартирах стоит осмос, неважно какой фирмы, обязательно с принудительным насосом. Доволен на все 100%. не представляю жизни без него.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

пользуюсь осмосом еще с далеких 90-х, когда был единственный цептер. сейчас на всех квартирах стоит осмос, неважно какой фирмы, обязательно с принудительным насосом. Доволен на все 100%. не представляю жизни без него.

а скільки обходиться його обслуговування?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В мене осмос витримав 5 років без жодних замін

А скажи-но, добрий чоловіче :) , який-то в тебе осмос стоїть? :)

Made in Ukraine!!!

та немає обслуговування на вході міняєте час від часу фільтр спостерігаючи за забиттям і все. Потім через три роки разходніки

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Можу сказати що на 9-му поверсі в 40 мікрорайоні тиску вистачає без помпи. Якість води гарна чайник можна не мити по пів року з середини а він кипить по 5-6 разів за день. Єдиний мінус втрати води адже з часом осмос забивається і пропорція чистоі і грязноі води що зливається у каналізацію суттево міняється.

П.с. Можу порадити непоганий магазин по консультаціі біля новоі лініі з боку магазину сад город там ще якісь баки біля входу постійно стоять

Живу на Кравчука 9 тиск мізерний, вода жахлива, з труби постійно вилітає накип і пісок

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А мене таке цікавить - про які суми йде мова?

Зараз мабуть найдешевша система на 3 тисячі потягне. Хоча можна пошукати може продадуть по старому курсу (мені так і вийшло-коли перераховували по курсу 13 я купив ще по ціні з доларом по 8)

Обслуговування:

3 вхідних фільтра 76 грн в рік (сім'я з двох чоловік)

мембрана десь 300 грн на 3 роки (ще не міняв)

От теща здавала на прохання дочки... результат - "дістілірованая" вода без всяких корисних мінералів і солей.

Але і без шкідливих, що важливіше. Дійсно, якщо пити тільки воду людина помре від нестачі в першу чергу солей, але ж ви мабуть щось і їсте... от там то ті солі і мінерали беруться. ІМХО краще пити чисту воду і добирати солі, вітаміни і мінерали з їжі, аніж хавати нітрати і хлор разом із водою :) Якшо відчуваєте шо мало вам солі і мінералів докупіть мінералізатор.

Made in Ukraine!!!

та немає обслуговування на вході міняєте час від часу фільтр спостерігаючи за забиттям і все. Потім через три роки разходніки

Аналогічно. На мою думку на країну виготовлення самих пластикових трубочок і колб майже пофіг (хоча відвертого Китаю не хотілося б). Фільтри також значення особливо не мають, інколи тільки варто враховувати спеціфіку води на вході і підбирати відповідну конфігурацію фільтрів на вході. Головна вимога - якість мембрани, а вони в більшості своїй американські, корейські, ...

Живу на Кравчука 9 тиск мізерний, вода жахлива, з труби постійно вилітає накип і пісок

Все одно, перед тим як купувати помпу до осмосу (зараз мабуть біля 3 кілогривень за саму тільки помпу), попросіть майстрів де будете купувати осмос нехай прийдуть заміряють тиск. Я теж думав мало, а прийшли поміряли виявилось навіть більше ніж 5 атмосфер ( при мінімумі в 2 атмосфери)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Але і без шкідливих, що важливіше. Дійсно, якщо пити тільки воду людина помре від нестачі в першу чергу солей, але ж ви мабуть щось і їсте... от там то ті солі і мінерали беруться. ІМХО краще пити чисту воду і добирати солі, вітаміни і мінерали з їжі, аніж хавати нітрати і хлор разом із водою :) Якшо відчуваєте шо мало вам солі і мінералів докупіть мінералізатор.

хе-хе, я про те, що ця вода, в принципі, годиться тільки для приготування(читай - кип'ятіння) їжі, а не для пиття, тобто пити її то можна, але і з-під крану, в принципі, також можна і готувати і пити...

скажіть мені, хто вірить в магічну силу якось там міні-мінералізатора, який ніби то добавляє мінерали і все необхідне :0155: результат аналізу з оним я навів... це щось типу купити магніт на кран, щоб ту саму воду миттєво очищав :_09:

ще можна було б трохи бла-бла і про те, що вимиває кальцій з організму...

ну да, після мембрани майже не буде нічого шкідливого і корисного теж.

мій мессейдж про те, що по великому рахунку, це всього-навсього просто менше "зло" і не більше і це треба мати на увазі!

ось...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1. Про "мертву" воду з осмосу ось написано (знайшов такий дослід, раніше знаходив подібні інші) - В 1997 году, в Минздравмедпроме России, федеральном управлении медико-биологических и экстремальных проблем центрального государственного эпидемиологического надзора, было произведено обширное медико-биологическое исследование физической потребности организма человека в микро и макроэлементах, получаемых из воды и пищевых продуктов. Например, суточная потребность организма в Кальции, которым богата наша Севастопольская земля, составляет 800 мг. Что бы получить необходимое количество через воду, необходимо выпить 8.0 л. кальцинированной воды. Это же количество минералов мы получаем из сыра -12г., брынза – 24г., петрушка - 19 г., творог - 75г., курага – 75г., фасоль – 80 г., молоко – 167г. Минералы, которые приходят через пищу совершенно по-другому усваиваются организмом. Приведем еще пример из исследования. Если, теоретически, 8.0 л. воды все-таки можно выпить, что бы суточную норму получить, то, что бы получить суточную ному фосфора, нужно выпить 1200 л. воды, что принципе невозможно. Опять же, эту норму дают нам: фасоль – 36г., сыр твердый -29г., овсяная крупа – 41 г. печень – 45 г., рыба – 58г., говядина 77г., хлеб ржаной -91г,.

В природе все продумано и устроено совершенно, чистая вода, и экологически чистые продукты - вот что необходимо нашему организму

2. Система своротнього осмосу складається з 3 фільтрів (стандартна система), рекомендую ставити ще 2 (хоча б один) спочатку. В перший ставимо механічний картрідж на 10-20 мкн. , в другий 1 мкн. далі в системі вуголь1 + вуголь 2 + 1 мкн. = мембрана. Останній ставимо механічний самий тонкий для фільтрування вугільного "пилу", повірте, коли змінюємо старий фільтр сірий, або як "мокрий асфальт". Таким чином ми зменшуємо домішки, що можуть забити мембрану та збільшуємо період роботи мембрани.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Добавлю, що купував тут - http://www.aqua-ua.c...a-dlja-kvartir/ такий: [AURO-506-JG] Cистема обратного осмоса с минерализатором AURO-506-JG 1 UAH 1390.00

Время заказа: 02.08.2010 23:29:50

Так, були тоді такі ціни. Все працює. Мембрану ще не міняв. Фільтри міняю через 7-9 місяців. Купую польські фільтра на базарі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Demeter,

В мене не має помпи, просто говорю що тиск мізерний

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...