Перейти до змісту

Яке додаткове опалення вибрати?

tarasmv

Рекомендовані повідомлення

А дімол рівненський вже хтось брав? Аналогічна модель на гривень 150 дешевша.....

Наприклад UDEN-500K vs. DIMOL Standart 03 - 1 320 грн. vs 1190 гривень

olun4ik глянь.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 60
  • Створено
  • Остання відповідь

Або як альтернатива ось ці, також будуть дешевші та наскільки я зрозумів по ефективності ( потужності) не відрізняються. Хочу собі спробувати поставити такі. А для ефективності їх потрібно підбирати в залежності від площі яку мають обігрівати в кв.м.. Досить непоганий варіант навіть в квартиру, особливо якщо є маленька дитина, та й самому стає прохолодно...

http://ecos-cs226970...n-obgrvach.html

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

М-да. енергетики плачуть гіркими сльозами - не розраховані наші мережі в багатоповерхівках на таке навантаження...

а хтось може сказати як такі панелі працюють при заниженій напрузі? 180-190В

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

М-да. енергетики плачуть гіркими сльозами - не розраховані наші мережі в багатоповерхівках на таке навантаження...

а хтось може сказати як такі панелі працюють при заниженій напрузі? 180-190В

Уточняв в знайомих, то казали що на квартиру йде 3-3,5 кіловатт , тобто дані моделі ( http://ecos-cs226970...n-obgrvach.html ) навіть якщо ставити дві панелі на квартиру, а це 1 - 1,4 кіловатт - повністю проходять в норми. Тільки от думаю в лічильнику потрібно буде міняти запобіжники на вищий ампераж.

Колишня техніка ( старі телевізори, пралки, праски і т.д) думаю брала на себе не менше потужності.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

нічого подібного. Якщо раніше з моменту вводу будинку в експлуатацію і до з'яви економок юзали 80-100 Ватні лампочки, то зара споживання зменшилось як мінімум в 5 разів. От 300-500 Вт керамічної панелі можуть льогко втиснутись в той зазор. А якщо ще й взяти поставити до панелі таймер, чи термодатчик, то нічого страшного не станеться.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Уточняв в знайомих, то казали що на квартиру йде 3-3,5 кіловатт , тобто дані моделі ( http://ecos-cs226970...n-obgrvach.html ) навіть якщо ставити дві панелі на квартиру, а це 1 - 1,4 кіловатт - повністю проходять в норми. Тільки от думаю в лічильнику потрібно буде міняти запобіжники на вищий ампераж.

Колишня техніка ( старі телевізори, пралки, праски і т.д) думаю брала на себе не менше потужності.

при нормі 3кВт на квартиру - любі утюг/пилосос/стіралка/бойлер/духовка вже будуть оверлімітом

а люди все більше ставлять вдома бойлерів/обігрівачів, то ж з приходом холодів через перегрузку ліній вечорами будуть гаснути будинки чи цілі мікрорайони

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

при нормі 3кВт на квартиру - любі утюг/пилосос/стіралка/бойлер/духовка вже будуть оверлімітом

Де це така норма прописана?
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Поставив вчора дві ІЧ панелі UDEN-S 700 Вт (в хаті газ, це додоткове опралення). Поки щось конкретне важко написати. Після холодних ночей температура в кімнатах була 15 градусів. Щоб не включати газ, запустив ці панелі. Через 3-4 години температура піднялась до 20 градусів і терморегулятор періодично відключав панелі. Звичайно, це значно збільшить розхід електроенергії, але дешевше буде, ніж включати газовий котел.

А на яку площу приміщення Ви встановили дві 700 Вт панелі?!

Тобто вони у Вас зараз включені у мережу постійно (для підтримки заданого температурного режиму)?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Поставив вчора дві ІЧ панелі UDEN-S 700 Вт (в хаті газ, це додоткове опралення). Поки щось конкретне важко написати. Після холодних ночей температура в кімнатах була 15 градусів. Щоб не включати газ, запустив ці панелі. Через 3-4 години температура піднялась до 20 градусів і терморегулятор періодично відключав панелі. Звичайно, це значно збільшить розхід електроенергії, але дешевше буде, ніж включати газовий котел.

А на яку площу приміщення Ви встановили дві 700 Вт панелі?!

Тобто вони у Вас зараз включені у мережу постійно (для підтримки заданого температурного режиму)?

Панелі з терморегулятором стоять в двох кімнатах (14 і 16 кв.м.). Я їх виставив на 19 градусів, першу добу працювали інтенсивно і підняли температуру з 15 до 19 градусів. В неділю температура в кімнатах стала 19,5-21 градус і ІЧ панелі не включаються.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

в договорі

В мене на вводі в квартиру на старій, ще алюмінієвій,, лінії стоїть 2 16А автомати, на новій лінії, після існуючого 40А автомату теж стоять 2 16А автомати. 16*220=3,5 кВт. Сумарно маю 4 автомати з максимальним навантаженням 14 кВт. :)

mykola, скажете після місяця використання на скільки виросло споживання електроенергії, ок?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

якщо зайти в "особвий кабінет" на сайті обленерго, можна побачити дозволену потужність.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

якщо зайти в "особвий кабінет" на сайті обленерго, можна побачити дозволену потужність.

3кВт вказано не тільки там. наприклад в мене про них написано і в паперовому варіанті договору.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В мене на вводі в квартиру на старій, ще алюмінієвій,, лінії стоїть 2 16А автомати, на новій лінії, після існуючого 40А автомату теж стоять 2 16А автомати. 16*220=3,5 кВт. Сумарно маю 4 автомати з максимальним навантаженням 14 кВт. :)

а лічильник напевно в обох випадках стоїть на 16А ?

в мене в квартиру входить мідь з перерізом 4мм, то головний електрик з жеку (перед підключенням до лічильника) ще дивувався "нащо вам такий кабель? не можна підключати більше 3кВт на квартиру"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

3кВт вказано не тільки там. наприклад в мене про них написано і в паперовому варіанті договору.

в мене в паперовому взагалі пише 2,8 кВт

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Рабочая t° поверхности..............80±5 °C

Панель сильно гаряча на дотик?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Рабочая t° поверхности..............80±5 °C

Панель сильно гаряча на дотик?

Припікає, але рукою торкатися можна. Зі зворотньої сторони панелі температура в два рази менша, тому на стіну кріпиться без проблем.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

mykola, а вы заказывали эти панели через их сайт и далее доставка одним из перевозчиков или есть их представительство в Луцке, куда можно подойти и "пощупать" их продукцию?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ІЧ панелі я купував у товариша, якими він рік користувався як основний вид опалення, але це виявилось на затратно.

Маю ось таку інформацію:

050-438-49-83 Олексій (кінець вулиці Львівської)

В попередніх повідомленнях цієї теми була інформація:

http://www.dimol.in.ua/

http://ecos-cs226970...n-obgrvach.html (можна замовити в Луцьку)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ІЧ панелі я купував у товариша, якими він рік користувався як основний вид опалення, але це виявилось на затратно.

тобто як основний вд опалення ІЧ панелі неефективні, а можуть використовуватись тільки для комфортного підігріву?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

тобто як основний вд опалення ІЧ панелі неефективні, а можуть використовуватись тільки для комфортного підігріву?

Як основний вид опалення виходить затратно, тому що не вкладетися в 600 кВт (а там розцінка на електроенергію в два рази вища). З 01.09.2015 року розцінка: до 100 кВт - 0,456 грн/кВт, 101-600 - 0,789 грн/кВт, більше 600 - 1,47 грн/кВт.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Електроенергією вигідно грітись тільки з застосуванням спеціального тарифу для електтроопалення. Я подумав що товариш вирішив що ІЧ панелі менш зручні чи ефективні поряд з іншими видами електроопалення.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Адміністратори

Електроенергією вигідно грітись з застосуванням теплового насоса, де на кіловат затраченої енергії отримується еквівалент до 5 кіловат звичайного електронагрівача.

Таким тепловим насосом є кондиціонер, але до -5 градусів на вулиці, бо замерзне нафіг і поломається. Хіба що його радіатор вкинути у водойму а компресор залишити в приміщенні.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Електроенергією вигідно грітись з застосуванням теплового насоса, де на кіловат затраченої енергії отримується еквівалент до 5 кіловат звичайного електронагрівача.

Таким тепловим насосом є кондиціонер, але до -5 градусів на вулиці, бо замерзне нафіг і поломається. Хіба що його радіатор вкинути у водойму а компресор залишити в приміщенні.

+ з застосуванням спеціального тарифу для електтроопалення :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...