Перейти до змісту

1 вересня та купа грошей у сміття

Anatoliy313

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

За десять днів розпочнеться доба шаленого заробітку тих, хто торгує квітами та вазонами. Я нічого не маю проти цих людей і дуже хочу, щоб вони були заможними. АЛЕ!

Ще минулого року, коли моя малеча пішла в перший клас, я казав, що верхом безумства та нікому не потрібної показухи є тони квітів, що даруються на перший дзвоник (та інші свята).

Сьогодні побачив пост у ФБ однієї російської вчительки (чи не вчительки, це не важливо). Пані вчителька закликала колег відмовитись від букетів на перше вересня та спрямувати кошти на користь одного з благодійних фондів. Чому? Та все просто. Давайте спробуємо порахувати. В класі 25-30 дітей, чоловік 10 купить квіти чи вазони (а не зірвуть їх в себе в дома). Середня ціна букета в Рівному 50-90 грн (купував квіти місяць тому). Далі все просто 10 букетів по 50 грн на кількість класів в школі на кількість шкіл в місті… Порахували? Не малі кошти. Що робитиме вчителька з такою кількістю квітів? Щось забере додомку, а щось згниє в смітнику. Так поважаєте вчительку, що не можете без букету? Ок, домовтесь і купіть один гарний від класу, а інші гроші пожертвуйте тим, хто цього потребує. Наприклад на потреби армії. Аби наші діти змогли першого вересні з бантами та портфелями радіти та обмінюватись враженнями, гинуть наші вояки.

Зрештою, не хочете на армію? Не проблема! Є купа тих (наприклад фонд Скарбниця Надії), чиє життя залежить від цих коштів (багато хворих на різні види раку помирають як раз через нестачу грошей на черговий курс лікування). Не хочете давати чужим людям? Не проблема. Знайдіть реальну потребу свого класу та школи і використайте ці гроші (нова література, наочність,…).

Закликаю освітян, що прочитають цей пост проініцювати подібне у своїх закладах.

Гроші це ресурс, будьте мудрі у його використанні.

Рівняни, я от що пропоную, давайте разом організуємось і розклеїмо по місту афішки з цією ідеєю. Також звернемось до освітян з такою пропозицією Хто може допомогти?

http://vse.rv.ua/blogs/1408539977-1-veresnya-ta-kupa-groshey-u-smittya.html

Чи підтримуєте таку ідею ? Можливо в когось є кращі ідеї.

Опубліковано

Треба провести опитування у вчителів,що вони думають з цього приводу

Ви ще в ДАІшників поцікавтеся, що вони про взятки думають.

Акцент ТС на адекватній доцільності, а не на показусі.

З.І. Підтримую ТС повністю.

Опубліковано

Як громадянка - ідею підтримую

Як жінка - ні

А як на рахунок жінок в яких чоловіки зараз в АТО

Я взагалі не розумію навіщо дарити квіти вчителям на 1 вересня для цього є (8 березня) день матері .

Опубліковано

Ну в таком случае. Вы меня простите за прямоту. Вытирайте жопу пальцем ( берегите лес), палец об стену или облизать ( берегите воду). ВЫ ЧЁ ОБАЛДЕЛИ. Какая взятка? Более нужное применение денег можно найти всегда, но есть же такое понятие "удовольствие". ( ну или как то так). ПОДАРИТЕ СВОЕЙ ЖЕНЕ ШУРУПОВЁРТ - и семейному бюджету не урон, и вещь полезная.

ЗЫ. Тема хорошая :) топикстартеру за тролинг зачёт :)

Опубліковано

Ви ще в ДАІшників поцікавтеся, що вони про взятки думають.

Акцент ТС на адекватній доцільності, а не на показусі.

З.І. Підтримую ТС повністю.

а ви такий правильний ще й знаєте про хабарі даішникам?

я думала ,що святоши і праведники з місцевого форуму живуть по правилам і якшо порушили - то платять штраф в казну,а не хабара на руки

п.с я до сих пір провідую 2 улюблених вчительок в школі і дарую квіти,і плануй й надалі це робити

Опубліковано

Повністю підтримую ТС, осбливо після того, як 2 вересня, вранці, побачив свій (і не тільки свій) букет, подарований вчительці, у смітнику... Враження були не найкращі.

Опубліковано

проблема у нас в голові. хто заважає не купити віник, а перерахувати кошти тому ж Phoenix чи іншим волонтерам? але ж боїмося, як до нас і дитини потім буде ставитись вчителька, як подивляться інші батьки і діти.

Опубліковано

Вчителям дарують квіти на 1 вересня, День вчителя, 8 березня, останній дзвоник, день народження. А як часто дарять квіти іншим жінкам, дружинам?

Опубліковано

Пройде час, відбудеться зміна поколінь і совкові звички самі собою підуть у небуття.

Зараз можливо і є люди, які вважають недоцільним дарувати купи віників на 1 вересня, але не хочуть бути білими воронами, по принципу "я так як всі".

Маю знайому вчительку... Раніше приносила ті оберемки квітів додому, зараз візьме 1 букет, а все решта в школі залишає...

Опубліковано

ніколи не любив дарити квіти - марна трата грошей... після того, як подарив своїй коханій на д.н. 25роз - вона ж мене попросила їх викінути у сміття, і з тих пір купую лише на якісь свята.

п.с. тепер купую ліліпутні архідейки вазончиком

Опубліковано

Як мені здається це спосіб показати вчителю свою вдячність, показати що можете дати більше ніж просто "дякуємо педагогу", показати, що син чи доця заслуговує на трохи кращі оцінки. Коротше хабар - тільки майже законний. А скільки я історій чув від першоджерел про "дуже добрі стосунки з вчителями", ну як тут квіти не подарувати, чи прикрасу, чи пару грн накинути. Не кажу що всі вчителі такі, але це перебор.

Як мені здається треба класкерам наголошувати, щоб квітів було мінімум.

Опубліковано

Нормальна вчителька в цьому році

1- Запросить на перший урок родину бійців, що воюють на Сході.

2- Візьме клас і після уроків сходить на могили загинувших на Сході , там можна і покласти принесені букети.

Опубліковано

п.с я до сих пір провідую 2 улюблених вчительок в школі і дарую квіти,і плануй й надалі це робити

Якщо вони не вчать ВАШИХ дітей то хоч "Лексуси" їм даруйте. В інакшому випадку "праведники" кажуть - хабар вдячність

Опубліковано

А для чого вчителям взагалі щось дарувати? Їм держава зарплату нараховує за їхню роботу. А подарувавши квіти ви привчаєте дітей змалку до життя в країні де "борються з хабарями".

Опубліковано

А для чого вчителям взагалі щось дарувати? Їм держава зарплату нараховує за їхню роботу. А подарувавши квіти ви привчаєте дітей змалку до життя в країні де "борються з хабарями".

Довго думав, щоб цей маразм написати? Хочеш боротися із хабарництвом? Тут не з букетів вчителям починати потрібно. Дарунок букетів - справа добровільна. Не подаруєш - ніхто тобі мстити не буде. Можеш просто підійти до вчительки і подякувати їй, що вона навчає твою дитину за таку мізерну зарплату. Повір, їй буде не менш приємно, ніж тицьнути віник за 100грн.

Опубліковано

Цікаво,а лікарям Ви теж принцопово нічого не даєте ?

І їм держава зарплату нараховує

Опубліковано

Довго думав, щоб цей маразм написати? Хочеш боротися із хабарництвом? Тут не з букетів вчителям починати потрібно. Дарунок букетів - справа добровільна. Не подаруєш - ніхто тобі мстити не буде. Можеш просто підійти до вчительки і подякувати їй, що вона навчає твою дитину за таку мізерну зарплату. Повір, їй буде не менш приємно, ніж тицьнути віник за 100грн.

Я не Дон Кіхот, щоб з хабарництвом боротись, діло це безтолкове і невдячне, адже в нас все життя на цьому зав"язане, і ваші квіточки тому перший яскравий приклад в житті дитини. Чи може згадаємо про "вдячність" акушеру?

Але давайте поговоримо про "мстити". Якщо багато років назад хтось давав лікарю "вдячність" то вони відхрещувалися. Зараз, після декількох років отримування "вдячностей" цей же лікар може прийти і сам сказати "я оцінюю свою роботу в стільки-то гривень" (операція близькому родичу). Зрозуміло, можна було і послати, і звичайно ж в наступний раз (якщо не дай Бог він станеться) цей лікар зробить все вірно: і не нашкодить і не порушить свою клятву. Ага. Точно. І подумаємо, а чого це такі черги в медВУЗи і такі "вдячності" уже в лікарню щоб "взяли" на посаду?

Ну і давайте проекстраполюємо ситуацію на вчителів. Що заважає вчителю трішки недолюблювати дитину, що не подарувала квіточки? Ах ну так, вчителі - це ж святе. Зауважу, тут я всіх під одну гребінку не беру. Різні є люди. Я розглядаю найгіршу сиуацію, коли вчитель-чмо (не як фахівець, а як людина). Чи скажете що немає таких?

П.С. Ну і розкажіть, будь-ласка, про "недобровільні" хабарі.

Ви давайте, я Вам не заважаю.

Дякуючи багатьом, які давали тепер і я мушу. Бо привчили "папєрєднікі", бо не лікують, якщо не даси. Чи розказати історію про дідуся з палати, який "не дав"?

Опубліковано

а я принципово перестав всім давати на лапу... в подяку купив шоколадку і коробку Бонжур,але гроші хрен кому вжеб уду давати.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...