Перейти до змісту

Що це за рослина?

Lembas

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

буквально учора вирубав у себе таке чудо. коріняка така що лопатою рубати прийшлось)

а от назви не знаю)

ще може хто підкаже що це за зараза. переполюю її а воно знову виростає

5IRqPFlJCC4.jpg

h8spfB48Ga8.jpg

Опубліковано
  В 08.08.2014 в 08:03, Dima4s сказав:

ще може хто підкаже що це за зараза. переполюю її а воно знову виростає

5IRqPFlJCC4.jpg

Яглиця

Опубліковано
  В 08.08.2014 в 06:37, Lembas сказав:

Що то таке?

Лаконос американський. Воно вродь як ядовите... Хоча до того як то взнав то пробував ті ягоди... Несмачні ))))

Опубліковано

Теж хотів тему створити.:)

В батьків,за хатою,тьма такого росте,як у ТС на фото.Кожен рік вирубують його,і кожен рік знову буяє. Є якась користь з цієї рослини?

Опубліковано
  Цитата

буквально учора вирубав у себе таке чудо. коріняка така що лопатою рубати прийшлось) а от назви не знаю)

На неї кажуть - снить, це самий злосний бур*я який я знаю! Боротися знею описаним вами чином, просто марно, її і "напалмами" різними вивести майже не можливо. Є один єдиний дієвий спосіб який я знаю, та це при умові, що з сусідської ділянки вона знову не "налізе". Це я про те що на вашому фото.

Lembas, так це лаконос, його застосовують як декоративну рослину.

Опубліковано

На рахунок користі сниті: снить дійсно лікарська рослина і поживність (книжка пише) у неї велика, та мої кролики її не їдять зовсім, ліки робити з неї я теж не буду, а розростається вона "як дурна" і саме головне вона пригнічує інші рослини. Це ду-у-же агресивний бур*ян!

Опубліковано
  В 08.08.2014 в 09:53, OlgaAlterEgo сказав:

На рахунок користі сниті: снить дійсно лікарська рослина і поживність (книжка пише) у неї велика, та мої кролики її не їдять зовсім, ліки робити з неї я теж не буду, а розростається вона "як дурна" і саме головне вона пригнічує інші рослини. Це ду-у-же агресивний бур*ян!

у мене вона знищила щавель і петрушку) якось трохи допомогло повне вибирання всіх корінців з землі на глибину лопати.. але то настільки марудно що ділянку в 3 на 3 можна півдня копати)

Опубліковано
  Цитата

у мене вона знищила щавель і петрушку) якось трохи допомогло повне вибирання всіх корінців з землі на глибину лопати.. але то настільки марудно що ділянку в 3 на 3 можна півдня копати)

Це так, залишиться хоч один корінець (а він залишиться) і вона знову забуяє, до того ж таким механічним способом ми допомогаємо (!) їй , бо розрізаючи клубки коріння лопатою здійснюємо її поділ, на нові молоді рослини. Треба використовувати гербіциди (сильні) , а потім , коли її зелена частина пропаде накрити всю ту ділянку чорною плівкою чи руберойдом на рік (мінімум). Знаю, що порада важко виконувана, та з мого досвіду - це єдине, що допомогло повністю її знищити!

Опубліковано
  В 08.08.2014 в 09:48, Story сказав:

А це що таке? фоткав в криму давно.

Арум /рус. Аронник, отруйна рослина

Опубліковано

А де знайти живокість, підскажіть місця де шукати, треба мамі для ліків (прелом шийки стегна)???

Опубліковано

То купіть в аптеці, він не дорого мабуть коштує.

Живокіст - лікарська рослина і потребує щоб його в правильний час зібрали, правилино висушили і тд і тп. То ж самому з ним "возитися" я вам не раджу. А росте він на полях, на узліссях, інколи десь бачу його.

Чесно, дешевше і надійніше буде купити його в аптеці.

Опубліковано
  В 12.08.2014 в 22:34, ISV сказав:

А де знайти живокість, підскажіть місця де шукати, треба мамі для ліків (прелом шийки стегна)???

На Старому ринку, та й на Варшавці, Привозі - є бабульки, які постійно торгують лікарськими травами. Можна пошукати в них.

перше:

В 12.08.2014 в 22:45, OlgaAlterEgo сказав:

Живокіст - лікарська рослина і потребує щоб його в правильний час зібрали, правилино висушили і тд і тп.

несумісне з другим:

Цитата

надійніше буде купити його в аптеці.

Зазвичай, в аптеці залишається тільки назва від цілющої трави. Особливо яскравий приклад - шипшина. Чомусь в аптеці вона буквально присмалена, з чорним "вугіллям". Вони вже надто перестраховуються з термічною обробкою, а це неприпустимо для лік.трав.

Опубліковано

На лугах понад Стирем пошукай. Там його було багато....

Опубліковано
  В 13.08.2014 в 09:23, mykola сказав:

Дуже часто використовують свіжий корінь живокосту. В аптеці такий не продається. Потрібно шукати на ринку або самому викопувати. Викопувати корінь потрібно весною або осінню, тоді він має найкращі лікувальні властивості.

Але якщо потрібно терміново, то можна копати і зараз.

Сергію, якщо потрібно терміново, телефонуйте, покажу і допоможу накопати.

Дякую, через місяць наберу.

В знайомого в селі росте, їздили аж за с.Озеро, накопали, на місяць вистачить.

Опубліковано

post-16012-0-01868600-1407479849_thumb.jpg В народі говорять - Адамовий корінь, і використовують для лікування чоловічих хвороб.

Опубліковано
  В 17.08.2014 в 18:32, ACDC сказав:

post-16012-0-01868600-1407479849_thumb.jpg В народі говорять - Адамовий корінь, і використовують для лікування чоловічих хвороб.

Адамів корінь то не то... і навіть не схоже ніразу...

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...