viktor02 Опубліковано 9 Липня, 2014 в 20:04 #1 Опубліковано 9 Липня, 2014 в 20:04 У зв'язку з наступаючими проблемами з газом запитання для тих,хто використовує для опалення тепловий насос.Цікавлять практичні аспекти такого виду опалення.
Deemon Опубліковано 9 Липня, 2014 в 20:13 #2 Опубліковано 9 Липня, 2014 в 20:13 якщо коротко:період окупності - 25 роківстрок служби - приблизно такий жерізон - майже ніякий
kayot Опубліковано 9 Липня, 2014 в 20:23 #3 Опубліковано 9 Липня, 2014 в 20:23 я особисто не рахував..але дешевше ставити канальний кондиціонер, в якомуа зовнішній блок монтується окреме приміщення, температура в якому буде підтримуватись в межах +1+5 градусів, а літом щоб була можливість відкривати повністю для провітрювання це приміщення.Тепловий насос для нашого регіону тільки як додаткове опалення, основне газ або тверде паливо.
sergkots Опубліковано 9 Липня, 2014 в 20:33 #4 Опубліковано 9 Липня, 2014 в 20:33 На мою думку краще за ці кошти повне утеплення + подивитися в сторону рекуператорів для вентиляції.
jack74 Опубліковано 10 Липня, 2014 в 07:12 #5 Опубліковано 10 Липня, 2014 в 07:12 "Тепловий насос"? - нєєє А ти сам цікавився ними? ціни бачив? Прикинув, за скільки років він тобі тільки ОКУПИТЬСЯ? А про економію я взагалі мовчу... Правильно люди кажуть - в першу чергу потрібно думати про надійну теплоізоляцію житла. А там можна і про паралельне (до газового котла) опалення електрикою думати. Чи-то "тепла підлога", чи-то панелі по периметру на стіни... Тим більше, що он Кулявлоб пропонує зробити пільговий тариф для тих, хто перейде на електрику.
WebTraveller Опубліковано 10 Липня, 2014 в 07:33 #6 Опубліковано 10 Липня, 2014 в 07:33 Котел на твердому паливі і все)) Підтримка вітчизняного виробника (паливо) + незалежність під москальського газуТак, біля котла такого треба буде раз в тиждень походити, почистити. І кожен день треба дрова підкидати зимою, зате натурпродукт.Та й зараз котли з дозаторами є. Засипаєш мішок пеллет і тиждень він собі топиться сам по собі. Тільки температуру виставити
romaxa11 Опубліковано 10 Липня, 2014 в 07:39 #7 Опубліковано 10 Липня, 2014 в 07:39 Поляки повним ходом юзають твердопаливні котли : сіно, дрова, пелети і тихо завидують нашим вугільним покладам.
BanderaLutsk Опубліковано 10 Липня, 2014 в 07:45 #8 Опубліковано 10 Липня, 2014 в 07:45 Знаходиш холодильщика ,який не тільки готовий спліт може поставити - він тобі розраховує системузгідно розрахунків тепловтрат будинку. Після цього закупляється комплектуха для теплового насосусистеми вода-вода, в нашій місцевості може вистачити двох скважин - подаюча і прийомна.Компресор я би брав б.в. спіральник - але хто розраховує той і радить.Опалення в будинку потрібно буде розраховувати виходячи з максимальної температури теплоносіярівній 55 градусів, знову ж таки - той хто розраховує вкаже.Ну і не варто класти всі яйця в одну корзину - потрібно зарезервувати місце в котельні для твердопаливногокотла і теплоакумулятора на куб-два.Але якщо купувати якогось будероса-вайсмана - тоді да, окупиться не скоро.
pupchik Опубліковано 10 Липня, 2014 в 07:50 #9 Опубліковано 10 Липня, 2014 в 07:50 Є теплові насоси з коаксіальними теплообмінниками вартістю до 3тис. у.е., по характеристиках вони не багато поступаються пластинчастим. Але звичайно утеплення будинку має бути на найвищому рівні. І як сказав BanderaLutsk можна зробити саморобний, вискочить з пластинчастими теплообмінниками біля 3тис. у.е., в залежності від потужності і комплектації.
Coding Опубліковано 10 Липня, 2014 в 09:18 #10 Опубліковано 10 Липня, 2014 в 09:18 http://krainamaystriv.com/threads/15077/Є багато чого цікавого по темі
viktor02 Опубліковано 11 Липня, 2014 в 18:13 Автор #11 Опубліковано 11 Липня, 2014 в 18:13 "Тепловий насос"? - нєєє А ти сам цікавився ними? ціни бачив? Прикинув, за скільки років він тобі тільки ОКУПИТЬСЯ? А про економію я взагалі мовчу... Правильно люди кажуть - в першу чергу потрібно думати про надійну теплоізоляцію житла. А там можна і про паралельне (до газового котла) опалення електрикою думати. Чи-то "тепла підлога", чи-то панелі по периметру на стіни... Тим більше, що он Кулявлоб пропонує зробити пільговий тариф для тих, хто перейде на електрику. От для того і існують форуми.До того ж я запитав чітко - цікавлять практичні аспекти.Тобто,хто використовує сам чи вукористовують близьки знайомі чи родичі.Я так зрозумів,що в приватних будинках ніхто тепловий насос не ставив.Знаю,що на фірмах його ставили,буду спілкуватися з власниками.Наразі всім дякую за відповіді.Але тема для обговорення відкрита й далі.
jack74 Опубліковано 15 Липня, 2014 в 07:17 #12 Опубліковано 15 Липня, 2014 в 07:17 а тут нема що обговорювати. Теплові насоси вже обговорені-переобговорені на спеціалізованих форумах. І висновок такий: маєш лишнє бабло, щоб повипендрюватись - купуй хоч тепловий насос, хоч "розумний будинок", а хочеш економити - нормально утеплюй і користуйся економічними котлами (звичайно, з розумним відношення ціни до економії) на найдешевшому в даний момент паливі.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.