Перейти до змісту

Тепловий насос

viktor02

Рекомендовані повідомлення

У зв'язку з наступаючими проблемами з газом запитання для тих,хто використовує для опалення тепловий насос.Цікавлять практичні аспекти такого виду опалення.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

якщо коротко:

період окупності - 25 років

строк служби - приблизно такий же

різон - майже ніякий

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я особисто не рахував..але дешевше ставити канальний кондиціонер, в якомуа зовнішній блок монтується окреме приміщення, температура в якому буде підтримуватись в межах +1+5 градусів, а літом щоб була можливість відкривати повністю для провітрювання це приміщення.

Тепловий насос для нашого регіону тільки як додаткове опалення, основне газ або тверде паливо.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На мою думку краще за ці кошти повне утеплення + подивитися в сторону рекуператорів для вентиляції.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

"Тепловий насос"? - нєєє :)

А ти сам цікавився ними? ;) ціни бачив? Прикинув, за скільки років він тобі тільки ОКУПИТЬСЯ? А про економію я взагалі мовчу...

Правильно люди кажуть - в першу чергу потрібно думати про надійну теплоізоляцію житла. А там можна і про паралельне (до газового котла) опалення електрикою думати. Чи-то "тепла підлога", чи-то панелі по периметру на стіни... Тим більше, що он Кулявлоб пропонує зробити пільговий тариф для тих, хто перейде на електрику.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Котел на твердому паливі і все)) Підтримка вітчизняного виробника (паливо) + незалежність під москальського газу

Так, біля котла такого треба буде раз в тиждень походити, почистити. І кожен день треба дрова підкидати зимою, зате натурпродукт.

Та й зараз котли з дозаторами є. Засипаєш мішок пеллет і тиждень він собі топиться сам по собі. Тільки температуру виставити

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Поляки повним ходом юзають твердопаливні котли : сіно, дрова, пелети і тихо завидують нашим вугільним покладам.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Знаходиш холодильщика ,який не тільки готовий спліт може поставити - він тобі розраховує систему

згідно розрахунків тепловтрат будинку. Після цього закупляється комплектуха для теплового насосу

системи вода-вода, в нашій місцевості може вистачити двох скважин - подаюча і прийомна.

Компресор я би брав б.в. спіральник - але хто розраховує той і радить.

Опалення в будинку потрібно буде розраховувати виходячи з максимальної температури теплоносія

рівній 55 градусів, знову ж таки - той хто розраховує вкаже.

Ну і не варто класти всі яйця в одну корзину - потрібно зарезервувати місце в котельні для твердопаливного

котла і теплоакумулятора на куб-два.

Але якщо купувати якогось будероса-вайсмана - тоді да, окупиться не скоро.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Є теплові насоси з коаксіальними теплообмінниками вартістю до 3тис. у.е., по характеристиках вони не багато поступаються пластинчастим.

Але звичайно утеплення будинку має бути на найвищому рівні. І як сказав BanderaLutsk можна зробити саморобний, вискочить з пластинчастими теплообмінниками біля 3тис. у.е., в залежності від потужності і комплектації.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

http://krainamaystriv.com/threads/15077/

Є багато чого цікавого по темі

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

"Тепловий насос"? - нєєє :)

А ти сам цікавився ними? ;) ціни бачив? Прикинув, за скільки років він тобі тільки ОКУПИТЬСЯ? А про економію я взагалі мовчу...

Правильно люди кажуть - в першу чергу потрібно думати про надійну теплоізоляцію житла. А там можна і про паралельне (до газового котла) опалення електрикою думати. Чи-то "тепла підлога", чи-то панелі по периметру на стіни... Тим більше, що он Кулявлоб пропонує зробити пільговий тариф для тих, хто перейде на електрику.

От для того і існують форуми.До того ж я запитав чітко - цікавлять практичні аспекти.Тобто,хто використовує сам чи вукористовують близьки знайомі чи родичі.

Я так зрозумів,що в приватних будинках ніхто тепловий насос не ставив.Знаю,що на фірмах його ставили,буду спілкуватися з власниками.Наразі всім дякую за відповіді.Але тема для обговорення відкрита й далі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а тут нема що обговорювати. Теплові насоси вже обговорені-переобговорені на спеціалізованих форумах. І висновок такий: маєш лишнє бабло, щоб повипендрюватись - купуй хоч тепловий насос, хоч "розумний будинок", а хочеш економити - нормально утеплюй і користуйся економічними котлами (звичайно, з розумним відношення ціни до економії) на найдешевшому в даний момент паливі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...