Перейти до змісту

кому мешал закон о русском языке?

siozik1970

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Не смотря на то, что русскоговорящие люди активно поддержали майдан новое парламентское большинство одним из первых законов отменило закон о русском языке. Неужели это так принципиально в данный момент? Или это такой подарок всем русскоговорящим от новой власти?

(я обращаюсь к администраторам: если вам не нравится тема то не обязательно её удалять)

Опубліковано

Була мова що до закону повернуться в іншій редакції. Прописати кращий закон важче ніж старий відмінити, займає більше часу. Погано звичайно що мовою не зайнялись пізніше, через кілька місяців. Але можливо відчувають що тоді б його не відмінили...

Ну цей закон справді поганий був, не варто було його приймати. Мене більше дерибан посад турбує... подивимось що вони про люстрацію скажуть.

Опубліковано

А з чого ви взяли що закон про російську мову? Сам автор Колесниченко наголошував завжди що закон про мови меншин. Спалились батенька.

Опубліковано

Якраз-таки російськомовним громадянам цей закон нафіг не треба був, жили собі і не тужили.

Але політикам потрібні були голоси, от і почали мусолити завідомо проблемне питання.

Опубліковано

Щось автору так цікаво це стало 0 пів першої ночі.але за 10 хв вже перестало цікавити. Отже ігнорити, як вброс.На даний момент стільки роботи

Та й взагалі думаю право відкривати теми в розділі політика давати лише через місяця 3 після реєстрації.Якщо хочуть раніше-хай вказують якісь свої дані.

Опубліковано

"кому мешал закон о русском языке?"

та нікому він не мішав ,

приймати всяку дурість непотрібно

краще в школі пару годин на українську добавити щоб БІМБИ не було

Опубліковано

все нации на территории Украины должны иметь возможность учиться и общаться на родных языках.

нужно вспомнить что Украина это многонациональное государство.

люди, пока не поздно защищайте свои права.

не давайте себя ставить на колени в прямом и переносном смысле этого слова.

Опубліковано

все нации на территории Украины должны иметь возможность учиться и общаться на родных языках.

а хтось забороняє??? В законі по-моєму написано що ніяких утисків мов і т.д - просто Російську мову не "виділили" серед інших - для вас це настільки суттєво? Нічого ж не міняється глобально , але на мій погляд мова державна повинна бути одна..........

Опубліковано

Ви вже там? В колєнно-локтєвой?

Чи так, поговоріть, сюди зайшли.

Послухайте пряму мову того, ким Ви русскіх младєнцев лякаєте:

Опубліковано

ой,

а я думал спам бот больше не появится

чем больше языков знает человек - тем у него шире круг общения

знать(=уметь разговаривать) язык страны где проживаешь - есть хорошо

Опубліковано

моє бачення закону про інші мови таке: якщо ти проживаєш в Україні будь добрий навчайся на Українській мові, якщо займаєш посаду в державній структурі спілкуйся на Українській мові. якщо спілкуєшся з чужою людиною спілкуйся на Українській, якщо опонент не проти спілкуватись на іншій мові то спілкуйтесь на здоров'я. в мене є родич котрий переїхав жити в Росію в 20 а вже йому 40 він являється громадянином Росії але коли він телефонує він спілкується виключно на Українській мові

Опубліковано

назви конкретно фамилии тех, кто не дает тебе общатся на русском языке и каким способом, только КОНКРЕТНО

Опубліковано

2тс

брателло мій Саса разжигає.

необхідний upd - це пост про кацапів а не росіян. кацапи таке саме мудачьйо шо і хохли. хохли як на мене ше гірше

"всю цю кєрчь, сєвастополь, адєсу срану ну і Лігво Орків - Юзовку

засікайте сікундомєром через скіки вони заткнуцця

це вже все було в 2005 році - і звернення до пупєна, і полуйобнуті якісь казаки в папахах і якимись медалями невідомо що сімволізуючими, все це бульо.

і заткнулось вона, тупа сциклива кацапота.

наши дєди ваєвалі.

в пезді носом ваші дєди ваєвалі, перелякана худоба.

прапорці на автамабільчіки наклейте кацапські і тихесенько сопіть у дві дірочки, бо розлютите татар - і вам тоді насправді пезда, це українці з вами панькаюцця, а татари вам пригадають ВСЕ і буде вам СЄКІР БАШКА нахуй!"

Опубліковано

я проти, щоб у державних школах та університетах навчали москальському, якщо вам не подобається,ідіть у приватні філіали на нашій державі.

Опубліковано

Імхо, називаючи щось російське "москальським/кацапським" ми ще більше підливаємо масла в вогонь в протистояння між українським та російським. Да емоції, да комусь це не подобається, але відкрито тут писати так вважаю неварто (для цього є компетентні люди на Борді, нехай вирішують що залишати, а що видаляти). Адже читають багато "школьніків", які думають "ага, це круто називати того хто говорить рос - москаль" і тим самим ми самі привчаємо їх до ненавесті до російськомовних. Хто віноват?!?! Самі ж.

Опубліковано

я вживаю слово "москалик" але не надаю йому негативного значення

це слово, в основному, ідентифікує людей які живуть в межах 101го кілометра від Москви :)

що до "кацап" - то взагалі не вживаю, якось так склалося

Опубліковано

я вживаю слово "москалик" але не надаю йому негативного значення це слово, в основному, ідентифікує людей які живуть в межах 101го кілометра від Москви :) що до "кацап" - то взагалі не вживаю, якось так склалося

Я мав на увазі і слово "кацап" також. Виправлю.

Опубліковано

люди,що з вами? у росії сміються з того,що у нас люди загинули, вони підтримують убивства, а ви тут критикуєте за якесь слово,як і при яких умовах його потрібно вживати? взагалі йобнуті? вони між собою анекдоти з нашої трагедії складають, вони ржуть з цього. спалити нахер сук

та мінусуйте скільки влізе, для таких як ви, ця кнопка і існує. ніякої поваги

Опубліковано

ІМХО. Вважаю, що державна мова повинна бути одна, держслужбовці повинні спілкуватись на державній мові, в школах викладатись на державній мові, а російська викладатись як іноземна (англійська, німецька тощо). Хто не може, чи не хоче вивчати мову держави, в якій проживає - це його власні проблеми, і не потрібно тут розказувати, які ви обділені і як тут всіх утискають. Цікаво чи довго та комфортно би жили такі люди скажімо в Німеччині чи Америці спілкуючись на російській та не знаючи державної мови (німецької чи англійської відповідно)?? А на Україні вас розуміють, та ще й в окремих випадках можуть спілкуватись з вами на вашій мові. Я наприклад вільно володію російською та українською, і з мене корона не падає, коли я скажімо в криму бачачи, що мене не розуміють перейду на російську. Весь інший час я спілкуюсь на рідній мові. В будь-якому випадку людина яка володіє кількома мовами більш грамотна та розвинута.

Опубліковано

лічно мені мішала, я живу в Україні і хочу щоб в мене на батьківщині розмовляли рідною мовою, а не рос. чи суржиком.

Заїдь в росію і спитай чі буде їм мішати наша мова, довго не проживеш...

Опубліковано

собаки Павлова. включили лампочку- слина потекла. Зробили тупий заїзджений вброс- погнали мусолити стару тему штампами.

Опубліковано

В Україні одна державна мова це українська!!До речі автору теми(мовою розмовляють а язиком лижуть) Краще б брали приклад з Рефат Чубарова який вільно володіє українською татарською і рос.(і не істеряти про якісь сумнівні утиски) Не подобається ЧЕМАДАН ВАКЗАЛ росія

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...