Перейти до змісту

«Небесна Сотня»

sasha1991

Рекомендовані повідомлення

Пам'яті Героїв.

Мамочко, вибач за чорну хустину,

За те, що віднині будеш сама...

Тебе я любив, і любив Україну.

Вона, як і ти, була в мене одна...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 90
  • Створено
  • Остання відповідь

Семья героя "Небесной сотни" получила трехкомнатную квартиру в Черновцах

Председатель Черновицкой ОГА Роман Ванзуряк и секретарь Черновицкого городского совета Ярослав Кушнирык вручили ордер на трехкомнатную квартиру вдове почетного гражданина Черновцов, погибшего на Евромайдане Александра Щербанюка, - Наталии.

«Мы будем всегда помнить неоценимый вклад Вашего мужа в победу над преступным режимом и утверждение новой Украины», - обратился к Наталии Щербанюк председатель ОГА.

Он также пообещал семье героя и в дальнейшем оказывать помощь, если это будет нужно.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Коростишевські каменярі взялися виготовити (і, здається, встановити) надгробні пам'ятники всім 104-м героям "Небесної Сотні". БЕЗКОШТОВНО! Зараз йде процес погодження з рідними загиблих самих пам'ятників.

Про це передавали по "5-му каналу". В інеті поки пруфу не знайшов, але знайшов ось таке на офіційному сайті міста:

4 березня 2014

Виконавчий комітет Коростишівської міської ради повідомляє реквізити для перерахування коштів на встановлення пам’ятників Героям Небесної сотні:

Банк: Філія – Житомирське обласне управління № 10005/078

АТ «Ощадбанк»

м. Коростишів вул. Гагаріна,2-а

МФО 311647, код ЗКПО 09311380

№ рахунку 26258000003162

№ транзитного рахунку 2909597800700 або 5104770007151899

термін дії 02/15

Для проведення операції поповнення карткового рахунку: т. (04130) 5-32- 02

Координатор по встановленню пам’ятників Героям Небесної сотні - ГАЛЬЧЕНКО НАТАЛІЯ ОЛЕКСІЇВНА

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Просто не міг проминути. Думаю, це варто уваги.

Марічка Падалко

Серед безлічі героїчних вчинків, історій і реалій Майдану, є і ганебна сторінка, що пов’язана з білорусом Михайлом Жизневським. До Гомеля їздила наша Валентина Доброта, тут її сюжет (http://tsn.ua/ukrayina/batki-zhiznevskogo-pidozryuyut-scho-yogo-druzi-prisvoyili-koshti-dlya-dopomogi-rodini-zagiblogo-344277.html), але ще більше болю залишилося за кадром. Родина на стільки бідна, що не має ані комп’ютера, ані інтернету.

Відчуття значення їхнього сина для України в родини відсутнє. Спочатку на кордоні, коли батько віз труну додому, в нього вилучили всі відеоматеріали, зокрема, і з панахидою на Майдані. Потім на цвинтарі в селі, де поховано Михайла, не давали копати могилу, бо якийсь «добродії» пожалілися голові сільради, що «в нас хочуть поховати фашиста». Поки все вирішилось, хлопця довелося ховати о восьмій вечора - в темряві, з ліхтарикам, цвинтар підсвічували фари машин. Коли через проблеми із серцем мама опинилася в лікарні, на неї кидалися інші пацієнтки, відмовляючись ділити палату з «мамою бандерівця». На захист стали лікарі.

Коли наша Валя подзвонила і попросила батьків зустрітися, вони тисячі разів дякували, «что вспомнил кто-то о Мишеньке», це для них най-найважливіше. Бо на сороковини з друзів Михайла ніхто не приїхав. У перших числах травня батьки Жизневського будуть у Києві, мама на Майдан піде вперше. Їх запрошує сюди один благодійний фонд (сподіваємося на матеріальну допомогу для родини). Але найбільше батьки потребують моральної підтримки.

В мене пропозиція до всіх, хто хоче її надати, відправити листи на адресу 1+1. Обіцяю передати особисто, бо плануємо опікуватися родиною, поки вона буде в Києві. Якщо раптом у вас є Мішині фотографії, надрукуйте їх, будь ласка. Дякую наперед!

04080 Київ,

вул. Фрунзе, 23

Канал 1+1

Падалко М.

(для родини Жизневських)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ось такі назви вулиць мають бути у кожному місті!

AMFX.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Пам'ятна дошка НЕБЕСНІЙ СОТНІ в невеличкому селищі на Франківщині

2014-05-09+15.57.55.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 тижня потому...

Не маємо права забути! Розмова з братом Василя Мойсея

Кожне ім’я, кожна доля, кожна жертва страшної революції не повинні бути забутими. Ми мусимо пам’ятати, мусимо знати та згадувати героїв «Небесної сотні». Священик, рідний брат Василя Мойсея Роман погодився розповісти, ким був цей хлопець, який у 21 рік посмертно став Героєм України.

Народився Василь на Тернопільщині, у селі Зубрець Бучацького району. Проживав з батьками, старшою сестрою та братом. У господарстві був незамінним помічником. Навчався дуже добре. У 14 років лишився без маминої турботи. Вона поїхала до Італії на заробітки. Коли старший брат вкорінився на Волині, то забрав молодшого до себе. Навчався юнак у Луцькому інституті розвитку людини університету «Україна». Цього року мав отримати диплом. Брат розповів:

– Був компанійським. Мав дуже багато друзів. Дружив навіть з моїми товаришами. Любив подорожувати. Часто ходив у багатоденні походи в гори, до лісу, на річку. Багато їздив по Україні. Захоплювався риболовлею. Він мріяв, щоб наша сім’я була разом, щоб мама жила в Україні.

– Чи ви знали про те, що брат збирається до Києва на Майдан? Якщо так, як ви ставилися до цього?

- Я ставився так: хтось мусить їхати… Він ішов за ідею. Йшов за те, щоб наші люди не поневірялися за кордоном, щоб нам було добре жити в Україні, щоб не було тієї тотальної корупції. Він ставився до України зі щирим серцем. Я мав би більше йому це все прищеплювати, але, можна сказати, це він мене вчив.

- Якби була можливість відмовити брата від тієї фатальної поїздки у столицю, Ви б це зробили?

- Я б його не зупинив. Я б з ним поїхав, якби знав. Ми з ним зранку ще говорили, він мені допомагав по роботі. Я не міг поїхати, тому що у мене вагітна дружина та маленький син, хоча хотів. Я тут виходив на Майдан. Слухав, що говорять. Якби не дружина та дитина, я б обов’язково їхав.

- Як ви ставитеся до жертви, яку сплатили ваш брат та інші люди з «Небесної сотні»? Чи виправдана вона, на вашу думку? Як ви вважаєте, що змінили покладені на Майдані життя?

- Вони змінили дуже багато. Ця жертва принесена за кожного з нас. За всіх українців по всьому світу. За тих людей, які сиділи спочатку вдома, а зараз піднялися. Вони нас підняли. Вони дали духовний поштовх, щоб люди встали з колін. І ці останні слова, які він написав у контакті: «Краще вмерти вовком, аніж жити собакою». Для себе я розумію це так: краще жити вільним, аніж приниженим чужою державою, яка нав’язує нам якісь свої порядки…

-Скільки разів Василь був на Майдані?

- Відколи це все розпочалося, він їздив на Майдан дуже часто. 18-го числа вони виїхали увечері. Я ще телефонував їм, коли вони були в дорозі, розповідав про події, про які почув по телебаченню, що начебто мали перекривати в’їзд до Києва, але вони тоді нормально добралися… 20-го числа о 9-й годині він ще до мене подзвонив, чи я до нього, вже точно не згадаю. Сказав, що все нормально, все добре. Він якраз відпочивав після ночі, коли вони з товаришем Степаном тримали оборону. Він сказав: «Я біжу, бо там вибухають гранати, стріляють». Я не знав, що там вбивають, може, і він не знав, його розбудили і сказали, що потрібно допомогти… І там, біля Жовтневого, вони, троє хлопців, померли… Точніше, він помер уже в лікарні. Це було наскрізне поранення в груди. На ньому був хрестик, який ми разом вибирали і я пізніше освячував… Зачепили краї хрестика, розп’яття лишилося цілим.

- Романе, «Небесна сотня» – це герої, які поклали своє життя, відстоюючи права співвітчизників. Спочатку вони просто вийшли на Майдан висловити супротив диктатурі. Тоді ніхто не очікував таких страшних наслідків. Зараз практично розпочалася війна… Як ви думаєте, ці події є ланцюгом жахливих випадковостей чи виваженим сценарієм? На вашу думку, кому могла б бути вигідна така ситуація в Україні?

- Думаю, що це неможливо було передбачити. Може, хтось і передабачав, але люди, які там стояли, точно цього не знали. А кому вигідно? Це ясно, що вигідно, напевне, в першу чергу Росії. Може, якимсь політикам... Люди зрештою зрозуміють.

- Якщо говорити про снайперів, які стріляли у людей. Зараз пішла хвиля ненависті. Наразі ніхто не може довести, хто стріляв. Агресія виливається на голови бійців “Беркуту”. Скажіть, але окремо як священик і як брат: ви можете пробачити вбиство свого брата та інших учасників Майдану бійцям, які стріляли?

- Можливо, так. Я поки що, зараз ніякої злоби не відчуваю до якоїсь певної людини, бо немає такої людини. Але, пробачати… Напевне, треба. Тут не може бути злоби як такої… Проте Господь сам сказав: «Кесарю кесарево, а Богу Богове» (фраза з Нового заповіту, цитована зазвичай за апостолом Матвієм, – ред.). Хтось повинен відповідати за це. Адже накази були злочинні. По закону не може бути такого, щоб вбивали людей у мирний час. Покарання має бути обов’язково.

- Цікавою була б ваша думка як священика. Яку роль відіграла церква у цих політичних подіях? А також щодо ролі обох конкуруючих патріархатів у державності України?

-Це великий важіль. Але, якщо чесно, я б не хотів про це говорити. Церква є церква. Проте, можна сказати, це дуже великий вплив. Якщо повернутися назад, починаючи з президентських виборів, то, коли наш президент ішов на вибори – за нього агітували… Будемо надіятися, що ми об’єднаємося…

- Чому ви вирішили стати священиком?

– Дядько покійний був священиком. Василь також хотів бути священиком, служити Богові та людям. Мені дуже подобалося, як наш священик проповідував у селі. Мені саме його приклад припав до душі…

P.S. Мрії, які не ніколи не стануть реальністю. Життя, якому не судилося відбутися. Юнак, який не встиг стати коханим чоловіком, турботливим батьком, опорою для тата й мами на старості років. Доля, кінцевою зупинкою якої став Меморіал Слави. Тепер завдяки ще одній свіжій могилі по-новому розумієш цвинтар-пам’ятник у центрі Луцька.

«Небесна сотня» – це герої, котрим ще не носили квітів до монументів, як робили це для жертв воєн, голодоморів, репресій. Для них поки що не влаштовували Днів пам’яті та скорботи. Але у майбутньому обов’язково щороку всією Україною ставитимемо свічки у церкві за упокій і всі гуртом молитимемося за їхні душі. Обов’язково люди будуть збиратися біля пам’ятників. Приходитимуть політики та владці, які від щирого серця казатимуть промови або ж просто читатимуть задля годиться заготовлені урочисті петиції. Ще одна сторінка історії, яку вивчатимуть і пам’ятатимуть. І яка, безсумнівно, болітиме довго, і найбільше нашому поколінню – свідкам тижневого похорону. Але ніякий запис в історії, ніякі почесті, посмертне звання Героя і гучні гасла «За Україну» не компенсують рідним втрати.

Маленький племінник Василя Мойсея, який проживає в Італії, звик майже щовечора спілкуватися з дядьком по телефону. Старший брат Роман розповів: малий дуже сердиться, що дядько не телефонує, і б’є його фотографію. Інший племінник, з Волині, постійно перепитує: “Невже Василь більше не прийде гратися?..

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 5 тижнів потому...

Луценко повідомив, що встановлено винних у розстрілі на Майдані

Луценко: Встановлено винні в розстрілі більш 70 людей з Небесної сотні

Вони арештовані і найближчим часом їм будуть винесені обвинувачення в судах, запевнив радник Порошенка.

Наразі слідством точно встановлено осіб, які були винні в розстрілі більш 70 люей з Небесної сотні, заявив в ефірі ШустерLive радник президента Юрій Луценко.

"Дії силовиків із розслідування вбивств на Майдані і грабежу країни Януковичем - вже заарештовано люди, яких підозрюють у розстрілі більш 70 осіб з Небесної сотні. Вони арештовані і найближчим часом їм будуть винесені звинувачення в українських судах. За балістикою встановлена їхня вина, проведені експертизи й очні ставки", - цитує його слова УНН.

Він зазначив, що слідчими проведено великий обсяг роботи, який надає впевненість, що вина цих людей буде доведена в суді.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Та повідомити то він повідомив, jack74, але, вони вже не перший місяць "повідомляють" про всяке, але , тільки повідомляють, на жаль(((( Дії, ось що було б підтвердженням тієї "балаканини". Вже ДУЖЕ хотілося б побачити і почути - ось люди добрі ці с*ки!!!
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

та я й сам такої ж думки...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 тижня потому...

У Чехії помер герой Майдану – киянин Юрій Сидорчук

53-літній киянин Юрій Сидорчук помер у військовому шпиталі в місті Оломоуц у Чехії. Смерть настала 28 червня внаслідок тяжких черепно-мозкових поранень.

Він був поранений на Майдані 20 лютого, вже 27 лютого разом з групою інших поранених учасників Майдану був перевезений на лікування до Чехії.

У Юрія Сидорчука залишилися донька і дружина.

Перевезення тіла героя Майдану на батьківщину буде проведене в рамках чеської міжвідомчої гуманітарної програми MEDEVAC за сприяння посольства України в Чехії.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 4 тижня потому...

Сайт-реквієм - тим, хто загинув на Майдані

НЕБЕСНА СОТНЯ

МАЙДАН, ЛЮТИЙ 2014

ЦЕ САЙТ-РЕКВІЄМ, ПРИСВЯЧЕНИЙ ТИМ, ХТО ЗАГИНУВ НА МАЙДАНІ У БУРЕМНІ ДНІ ЄВРОРЕВОЛЮЦІЇ. ГЕРОЇ НЕБЕСНОЇ СОТНІ ПОВСТАЛИ ПРОТИ НАСИЛЛЯ, НЕСПРАВЕДЛИВОСТІ ТА БРУТАЛЬНОГО ЗҐВАЛТУВАННЯ СВОЄЇ КРАЇНИ… КОЖЕН ЗДІЙСНИВ ОСОБИСТИЙ ПОДВИГ — ВІДДАВ НАЙЦІННІШЕ — СВОЄ ЖИТТЯ ЗАРАДИ НОВОЇ УКРАЇНИ. ВІЧНА ПАМ'ЯТЬ ГЕРОЯМ! ІСТОРІЇ ДЛЯ ЦЬОГО САЙТУ ПИСАЛИ УКРАЇНСЬКІ ЖУРНАЛІСТИ. ПИСАЛИ ДЛЯ ТОГО, ЩОБ ГЕРОЇ НЕБЕСНОЇ СОТНІ ОЖИВАЛИ ТУТ... ПИСАЛИ, АБИ РОЗПОВІСТИ, ЧИМ ЖИЛИ ЦІ «ВОЇНИ СВІТЛА». ЩО ЛЮБИЛИ. У ЩО ВІРИЛИ. ЗА ЩО СТОЯЛИ НА МАЙДАНІ.

22.07.2014 17:02

Прес-служба Президента України

Президент підписав Закон про заснування ордену Героїв Небесної Сотні

Президент України Петро Порошенко підписав Закон про заснування нової державної нагороди – ордену Героїв Небесної Сотні.

Згідно з Законом № 1546-VII "Про внесення зміни до статті 7 Закону України "Про державні нагороди України", перелік держнагород доповнює орден Героїв Небесної Сотні – «для відзначення осіб за громадянську мужність, патріотизм, відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, активну благодійну, гуманістичну, громадську діяльність в Україні, самовіддане служіння Українському народу, виявлене під час Революції гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року), інших подій, пов’язаних із захистом незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України”.

Кабінету міністрів доручено у двотижневий строк з дня набрання чинності цим Законом утворити комісію з проведення всеукраїнського конкурсу на кращий ескіз знака ордена, залучивши до її складу, зокрема, представників громадських об’єднань та активістів – учасників Революції гідності.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

заходив сьогодні на цей сайт. болить.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 3 тижня потому...

В Одессі на вулиці стоїть жива статуя одного с героів Небесної сотні

wnS8l.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 місяця потому...

Вшанування пам'яті "Небесній сотні", м. Рівне.

oCLBr.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 3 тижня потому...

Пам'ятаймо про небесную сотню.

Герої не вмирають!!!

http://youtu.be/2lLNeobbQs0

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

21 червня 2014.Луценко: Встановлені винні в розстрілі більш 70 людей з Небесної сотні

Ось так, вибори пройшли і все забулося... Ой ні, не все, винуватці( принаймні один з них), втік, к*рва з під домашнього арешту. Спочивайте з миром, хлопці.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ми не маємо права забути героїв, їх подвиг, їх жертву та те, в ім'я чого воно її принесли. Герої не вмирають!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Аваков перешкоджає розслідуванню розстрілів на Майдані – адвокат

Міністерство внутрішніх справ та безпосередньо керівник відомства Арсен Аваков здійснюють найбільший спротив розслідуванню розстрілів активістів на Майдані взимку 2014 року.

Таку думку в ефірі Hromadske.tv висловила адвокат родин героїв Небесної Сотні Євгенія Закревська.

Зокрема, вона наголосила, що замість допомагати Генпрокуратурі у розслідуванні, МВС займає таку позицію, що їхні співробітники не мають нести відповідальності.

«Позиція МВС, що їхні співробітники не можуть бути притягнуті до відповідальності, не повинні бути притягнуті, що вони спокутують провину, що вони виконували наказ, і що вони власне не мають свідчити, не мають ходити на допити, не мають надавати інформацію – вона незмінна, вона дуже заважає слідству», – розповіла адвокат.

При цьому вона зазначила, що перешкоджає розслідуванню безпосередньо голова відомства Арсен Аваков.

«Йому цікаво вигородити працівників міліції, працівників «Беркуту», конкретно тієї спецроти «Беркуту», яких зараз обґрунтовано підозрюють в тому, що вони розстрілювали та вчинили велику кількість вбивств», – наголосила Закревська.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Эх, Сашко, не туди ти з автоматом ходив, щож ти цю сволоту не встиг на мотузці вздернути десь на столбі...

Спочивайте з миром, хлопці, ми все пам'ятаємо...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...