Перейти до змісту

Что будет с деньгами... Курс бакса, депозиты и т.д.

sasha

Рекомендовані повідомлення

а валютчики на їх фоні живуть дуже й дуже скромно... зате ризики - неспівмірні

Таки так. Одного знайомого валютника дійсно ледь не вбили.Грабували не раз.

Плюнув він на це все і побудувався.Кожна цеглина по євро.

Я не заздрю, просто інформація.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 5 тис
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

>>>keepo, я підозрюю що суму уже базарники придумали

Мені суму не базарники озвучували і ясно що такі суми не щодня міняє і не на варшавку він їх віз, але не забуваємо про розміри міста...

>>> валютчик баксовий мільйонер

Це не так багато, як ти думаєш, я баксових мільйонерів по Луцьку знаю зо 5-6 особисто і це далеко не ті, хто по області світить більшими ніж у них статками.

>>>а ви хоч уявляєте, скільки об'єму становить мульйон гривень найкрупнішою купюрою?

з тих що доводилось бачити - банківська упаковка 500.000грн 500*1000шт. можна легко нести в кульку бмв, чорненькому такому :). Відповідно 1млн невелика спортивна сумка.

>>>біля Панно

Ясно що там носять тільки те, що в наплічну сумочку влізе, не будьте дітьми.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

>>>а ви хоч уявляєте, скільки об'єму становить мульйон гривень найкрупнішою купюрою?

з тих що доводилось бачити - банківська упаковка 500.000грн 500*1000шт. можна легко нести в кульку бмв, чорненькому такому :). Відповідно 1млн невелика спортивна сумка.

щоб "не бути дітьми".

у вересні обсяг готівки поза банками був 271,1 млрд. грн. ( http://www.bank.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=14716134&cat_id=58038 )

це - на всю Україну. якщо припустити, що готівка розподілена рівномірно (що неправильно, бо в містах з вищими доходами населення і готівки більше, як не дивно), то на Луцьк припадає 1/200 цієї частини, тобто трохи більше одного (ОДНОГО!!!) мульярду гривень.

тепер рахуємо з другого боку. для того, щоб купити 2-4млрд. баксюків, треба мати від півсотні до сотні мульярдів гривень.

тепер запитання до "знавців" валютного ринку Луцька - як можна, маючи трохи більше одного (!)мільярда гривень на 200+тис. населення, витратити до СОТНІ (!!!) мульярдів тих же гривень на покупку 2-4млрд.доларів?

чи потрібне ще одне запитання - скільки треба спортивних сумок, щоб назбирати 24 мільйони гривень? а скільки КамАЗ'ів для мільярда? а для ста мільярдів? а скільки КамАЗ'ів треба, щоб вивезти наміняні мільярди баксів? і куди діваються ті мільярди гривень після обміну?

більше розжовувати не буду...

• +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

тепер запитання до "знавців" валютного ринку Луцька - як можна, маючи трохи більше одного (!)мільярда гривень на 200+тис. населення, витратити до СОТНІ (!!!) мульярдів тих же гривень на покупку 2-4млрд.доларів?

Заради справедливості треба зазначити, що Фєдот сказав про 2-4 млрд дол. на всю Україну, а не Луцьк.

Змінено користувачем yu2007
  • +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заради справедливості треба зазначити, що Фєдот сказав про 2-4 млрд дол. на всю Україну, а не Луцьк.

опа... зловили мене на неуважності. я чомусь сприйняв як 2-4млрд. в місяць тільки на Луцьк (мабуть, цифра наклалась на повідомлення keepo про валютчика, якому приписали мільйон доларів).

але... це не привід редагувати те повідомлення в цілому - бо в цілому воно правильне, якщо взяти 4млрд.дол в день, а не в місяць. все-одно гривневої готівки не вистачить на такий обсяг закупки долара щодня в межах цілої країни, а по області треба поділити цифру закупки на 200 - не вдасться здавати валютчикам в Луцьку по 200-500 мільйонів гривень для обміну на 10-20 мільйонів доларів щодня (зі місяць - відповідно значно більше того мільярда-півтора гривень всієї наявної в місті готівки).

прошу пардона за неуважність, але висновки не змінюються.

цифри - річ вперта...

• +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Barugan, не зрозумів смайла. Ви не бачили банківську упаковку в 1000 купюр? Ну у всіх свої недоліки :)

ось вам фото 500.000грн в пачках по 100 купюр. Упаковка на 1000 уже в поліетилені і з картонками зверху і знизу.

300995.jpg

+1, але ж то треба прочитати...

24 мільйони гривень

1 велику спортивну

і ви на дату тієї новини подивіться і на курс, який тоді був ;)

але видно "чукча не читатель, чукча - писатель"

• +1 1
  • -1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

+1, але ж то треба прочитати...

24 мільйони гривень

1 велику спортивну

і ви на дату тієї новини подивіться і на курс, який тоді був ;)

але видно "чукча не читатель, чукча - писатель"

прошу пардона, не дочитався.

тому пропоную самостійно виділити з 271млрд.грн. - загального обсягу готівки в країні поза банками - суму, достатню для забезпечення покупки щодня 2-4млрд.дол.США (щомісяця - відповідно 60-120млрд.дол., в рік - більше трильйона доларів;) ), а тоді порівняти з власною закупкою імпортного товару й оборотом магазину за місяць ;)

• +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дядьки, не сваріться. Ти, Кіпо, став на сторону Фєдота, коли я почав доводити йому, що 2-4 млрд в день (тобто щодня!) для чорного ринку - це явний перебор, бо заперечує законам арифметики. Мов і на борді скільки міняйл є, і в реалі валютчики такі грошовиті. Можна про це дискутувати (я типу визнав що в пікові дня лютого-березня 2015 таке могло бути, але щоб щодня - ну це смішно). Он Ррід дав пряме посилання на нацбанк...

Я тут подумав про інше.

і куди діваються ті мільярди гривень після обміну?

більше розжовувати не буду...

А звідки беруться ці мільярди баксів для обміну на чорному ринку? Адже сіро-чорні імпортери (починаючи з наших українскьо-польских бізнесменів-контрабандистів, і закінчуючі більш серйозними "гуртовиками") щодня виводять їх з країни з шаленою швидкістю.

Оскільки заведений юрособами в країну безготівковий долар конвертується в гривню на міжбанку, на мій холопський розум джерелами збільшення монетарної бази валютчиків є:

1) заробітчани (мільярди в рік)

2) різного роду фрілансери (але там не так все просто, щоб визначити частку)

3) ...

Розжуєш?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

цифри - річ вперта...

не люблю, коли це говорять люди, які ними не вміють оперувати :)

повертаючись до посту про 2-4млрд $, що малось на увазі? загальна кількість проданої валюти? сума усіх операцій з валютою?

якщо друге, то можна за день між двома контрагентами нагнати оборота мама не горюй. а реально будуть продавати по 100.000 один-одному ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

цифри - річ вперта...

повертаючись до посту про 2-4млрд $, що малось на увазі? загальна кількість проданої валюти? сума усіх операцій з валютою?

якщо друге, то можна за день між двома контрагентами нагнати оборота мама не горюй. а реально будуть продавати по 100.000 один-одному ;)

Мова йшла про щоденні!!! оберти "чорного" валютного ринку України. Фєдот так сказав, бо йому сказали (а потім послав шукати в Гуглі, спригнув на Форекс, потім на дірєхтора заводів-параходів...). Карочє ти теж неуважний )))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

rrid, оборот по операціях передбачає купівлю-продаж, а не тільки купівлю валюти за гривню.

Якщо валютник продав 1 млн$ то у нього стало на сьогодні 24млн грн, і якщо він хороший спец, то він їх оберне назад але в 1,01млн$ (умовно), Оборот 2,01млн$. Але це скоріше всього будуть 10000$ тих хто їх продав дешевше, як купив, або неправильно зіграв на курсах.

А то виходять якісь кубічні гривні в вакуумі, причому трильйонами :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

yu2007

я продав тобі 100.000$, ти продав кумові 100.000$, твій кум продав мені 100.000$. Оборот по наших операціях - 300.000$. Якщо спред такий як сьогодні, ми можемо з лишніми 20.000грн нагнати за день такого обороту ринку :0159:

це дуже спрощено, але суть я думаю доніс

Змінено користувачем keepo
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

цифри - річ вперта...

знайдено неточності в моїх висновках, отриманих в результаті "оперування"??? в студію!

краще було б запитати напряму у Федота і Хеллобой'а, але з дискусії ю2007 і Федота випливало, що мова якраз про валютообмінні операції. але бізнесмен мав би знати, що не можна нагнати оборот між двома контрагентами за межі пристойного, бо цьому, крім здорового глузду, заважає націнка (спред). так чи інакша - але товар (будь то імпортний насос чи грошова одиниця "долар США"), повинен потрапити до кінцевого споживача, який не купить товар в чудіків, які роблять надцять кругів "обороту" - кінцевий споживач вибере того, в кого дешевше при тій же якості.

yu2007

я продав тобі 100.000$, ти продав кумові 100.000$, твій кум продав мені 100.000$. Оборот по наших операціях - 300.000$. Якщо спред такий як сьогодні, ми можемо з лишніми 20.000грн нагнати за день такого обороту ринку :0159:

поки ти не зрозумієш, що ти на рівному місці втратив 20 000грн., ти може й будеш ганяти 100 кілобаксів. ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

yu2007

Окей, щоденний оборот "чорного" ринку всієї України 2-4 млрд. і ти згідний з цим твердженням, я правильно зрозумів?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В тому то і біда, що більшість операцій йдуть на гру на курсі, як тільки йде гра на вивід закордон - відразу падає гривня.

А про двох контрагентів це я звичайно упростив.

Я не берусь оцінювати обсяги ринку - це безглуздо, інформації недостатньо.

Але я знаю в Луцьку людей, які при потребі дістануть мільйон налом і тих, які знімають по 500.000грн однією пачкою. Тому логічно що певні оберти вони таки можуть зробити.

ЗІ пам"ятаю при стрибку 5-13-8 знайомий встиг на піку здати 120-130тис $. Один, в Луцьку, далі казав просто не брали :) Ну ніхто ж не думає, що він такий один на Луцьк? Зараз мало що змінилось.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

rrid, оборот по операціях передбачає купівлю-продаж, а не тільки купівлю валюти за гривню.

Якщо валютник продав 1 млн$ то у нього стало на сьогодні 24млн грн, і якщо він хороший спец, то він їх оберне назад але в 1,01млн$ (умовно), Оборот 2,01млн$. Але це скоріше всього будуть 10000$ тих хто їх продав дешевше, як купив, або неправильно зіграв на курсах.

А то виходять якісь кубічні гривні в вакуумі, причому трильйонами :)

насправді, якщо у валютчика було 1 мегабакс на початок дня, оборот в наведеному прикладі - 4.02 мегабакса, якщо "оборот по операціях передбачає купівлю-продаж, а не тільки купівлю валюти за гривню". друга помилка - 10 кілобаксів будуть тих, хто їх мав для обміну, а не тих, хто продає дешевше або неправильно грає на курсах.

там вище ю2007 задав дуже правильне запитання - а звідки взагалі беруться бакси, які здають валютчикам?

якщо правильно відповісти на це запитання, то зникне значна частина складових компонентів трильйонів кубічних гривень у вакуумі ;)

валюта - це такий же товар, як і хліб, насоси, газ, скло, бензин

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В тому то і біда, що більшість операцій йдуть на гру на курсі, як тільки йде гра на вивід закордон - відразу падає гривня.

А про двох контрагентів це я звичайно упростив.

Я не берусь оцінювати обсяги ринку - це безглуздо, інформації недостатньо.

Але я знаю в Луцьку людей, які при потребі дістануть мільйон налом і тих, які знімають по 500.000грн однією пачкою. Тому логічно що певні оберти вони таки можуть зробити.

ЗІ пам"ятаю при стрибку 5-13-8 знайомий встиг на піку здати 120-130тис $. Один, в Луцьку, далі казав просто не брали :) Ну ніхто ж не думає, що він такий один на Луцьк? Зараз мало що змінилось.

А щодня? Про що й мова. Коли гра йде, тоді оберти величезні. Коли курс стоїть - про що мова?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

що ти на рівному місці втратив 20 000грн

у мене таке враження, що з школяром спілкуюсь. Є денні коливання, є помилки, є вигідніші угоди... я ж казав, що схему спростив для розуміння самої суті.

Ринок може торгувати день і в кінці на руках у всіх залишатсья ті ж гроші, тільки розподіл інший може бути, а може залишитись і приблизно початковий - тут у кого яка інформація і "чуйка". Зато оборот по операціях можна нагнати не дитячий.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

що ти на рівному місці втратив 20 000грн

у мене таке враження, що з школяром спілкуюсь. Є денні коливання, є помилки, є вигідніші угоди... я ж казав, що схему спростив для розуміння самої суті.

Ринок може торгувати день і в кінці на руках у всіх залишатсья ті ж гроші, тільки розподіл інший може бути, а може залишитись і приблизно початковий - тут у кого яка інформація і "чуйка". Зато оборот по операціях можна нагнати не дитячий.

студент? яке спрщення схеми?

який оборот? який ринок?

для чого взагалі люди з дня в день купують долари? для обороту? чи спекуляцій?

купують його для: а) імпорту товару; б) для заощаджень. крапка.

• +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

оборот в наведеному прикладі - 4.02 мегабакса

2,01+48млн грн без малого ;) але ж нас оборот доларів цікавив :)

10 кілобаксів будуть тих, хто їх мав для обміну, а не тих, хто продає дешевше

а здача в один бік $->грн це не продаж дешевше курсу для бажаючих купити $ ;)

а звідки взагалі беруться бакси, які здають валютчикам

свіжого долара майже нема інакше гривня пішла б вгору (точніше в загальній сумі всіх операцій його просто недостатньо), те що присилають заробітчани з горем-пополам покриває друкарську машину уряду. Коли хтось з власть-імущих виводить валюту - маємо падіння гривні (валюту виводять з ринку, її вартість як товару росте)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Зато оборот по операціях можна нагнати не дитячий.

Повертаючись до мого запитання.

Не потрібно плутати власних баранів з суспільними реальний рух коштів з вілртуальними обертами.

Сьогодні мама студента, яка працює в Італії, прислала йому бусиком 500 євро, і він відразу побіг до валютника під ЦУМом здати їх, щоб купити своїй дівчині в ЦУМі айфон 5s, зводити її ресторан і гарно провести ніч завтра шкодувати про це )))

І сьогодні в Кіппо був вдалий день, він продав 100500 акваріумів, і приходить до того ж самого валютника, щоб купити 500 євро для розрахунку зі своїм постачальником (сіро-чорним імпортером).

Але завтра мама не пришле нові євро, і Кіппо не стигне наторгувіати ще на 500 євро.

свіжого долара майже нема інакше гривня пішла б вгору

Свіжий долрар є постійно, інакше б що ти купував у валютників, щоб розрахуватись з постачальниками, які його виводять (а не заводять).

Якби його не було, курс би був інший.

Змінено користувачем yu2007
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а звідки взагалі беруться бакси, які здають валютчикам

свіжого долара майже нема інакше гривня пішла б вгору (точніше в загальній сумі всіх операцій його просто недостатньо), те що присилають заробітчани з горем-пополам покриває друкарську машину уряду. Коли хтось з власть-імущих виводить валюту - маємо падіння гривні (валюту виводять з ринку, її вартість як товару росте)

я не засмучусь, якщо розпишеш, що таке свіжий долар, і які ще долари на готівковому валютному ринку бувають (несвіжі - черстві? протухлі? червиві? прокислі?) ;)

і з друкарською машинкою обережніше - якщо відкривав посилання на НБУ, то за вересень обсяг готівкової гривні поза банками зменшився, а не збільшився! http://bank.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=14716134&cat_id=58038 (а з початку року ще відчутніше зменшення). Вибух мозку, нє? Готівки на руках в населення стало менше з початку року, а курс нац.валюти - впав!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

купують його для: а) імпорту товару; б) для заощаджень. крапка.

і все? убогенько

а продають для чого?

І сьогодні в Кіппо був вдалий день, він продав 100500 акваріумів, і приходить до того ж самого валютника, щоб купити 500 євро для розрахунку зі своїм постачальником (сіро-чорним імпортером).

Але завтра мама не пришле нові євро, і Кіппо не стигне наторгувіати ще на 500 євро.

У валютника уже є певна сума в валюті, якщо нема - валюта пішла угору. У мене уже оплачений товар, тобто матеріальні цінності на тих самих 500Є і ціну я ставлю відповідно до того, який курс поставить валютник. ПИТАННЯ: яким боком ми обоє до єврів від італійської мами?

Якщо в валютників не буде валюти - вони наженуть курс, я нажену ціну, якщо продам - куплю валюту, якщо не продам, то валюта не потрібна.

Умовно мені треба 500Є на місяць, а з курсом граюця на суму 100.000/міс як це не вписуєця в вашу картину світу?

Якщо валюта не поповнюєця - вона дорожчає, щоб не дорожчала, можна позичати і продавати, зараз вроді не продають позиченого, тому з горем-пополам притоку вистачає на ту картину, яку маємо.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а з курсом граюця на суму 100.000/міс як це не вписуєця в вашу картину світу?

Все вписується. Курсом граються на міжбанку, і аж ніяк не валюники під ЦУМом.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

що таке свіжий долар

той якого не було в обороті, прислала мама, продали дошку закордон, будь-який прихід валюти окрім того, що уже є

обсяг готівкової гривні поза банками зменшився, а не збільшився! http://bank.gov.ua/c...34&cat_id=58038 (а з початку року ще відчутніше зменшення). Вибух мозку, нє?

раз гривні стало меньше, а курс всерівно донизу, значить валюти "вийняли" з ринку більше як гривні по курсу (виплати по боргах, закупка газу, офшори, хз можна ще довго дописувати :) ) Дивно що ти сам не додумався :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти

• Створити...