ursa Опубліковано 31 Жовтня, 2007 в 16:42 #1 Опубліковано 31 Жовтня, 2007 в 16:42 Мучает вопрос: купил фильтр (трёхстаканный) и хочу его поставить. Как лучше (правильнее) сделать - подключить его в смеситель на холодный кран или поставить ещё один кран рядом с основным, чтобы только для питья/варки его использовать. Жена за то, чтобы включать отфильтрованную воду в смеситель, я - за отдельный кран. Кто прав? Кто более рациональное предложение вносит?Третий компонент (картридж) для смягчения воды брать или не надо? Кто-то говорил что после смягчения получается техническая вода, т.е. не совсем пригодная для питья. Правда ли это?Какие картриджи лучше всего ставить?На сколько хватает фильтра? Говорят, что 2000 литров. Сколько это в днях?
Shura Опубліковано 31 Жовтня, 2007 в 16:47 #2 Опубліковано 31 Жовтня, 2007 в 16:47 фильтр - на отдельный кран. это вода в пищу. мыть посуду можно и нефильтрованой...
savik Опубліковано 31 Жовтня, 2007 в 17:47 #3 Опубліковано 31 Жовтня, 2007 в 17:47 Я так тоже так думаю , на хавчик отдельно
zaHARE Опубліковано 31 Жовтня, 2007 в 18:56 #4 Опубліковано 31 Жовтня, 2007 в 18:56 1.Отдельный кран-однозначно.2.Смягчать воду,если только использовать для питья,не нужно3.Точное к-во воды,которую получиш на выходе сказать трудно.Зависит от самой воды.Картридж меняешь когда напор с фильтра станет слабым.У меня вода в доме ржавая и картриджа на 2чел.Хватило на 1,5-2 года.Фильтр одностаканный.Когда достал старый картридж жена чуть не упала в обморок-грязища страшнгейшая.Только сейчас понял что нам за воду подают.4.Еще мы после фильтрации в воду бросаем шарики серебрянные(продаются в аптеке).
Гість Voovan Опубліковано 1 Листопада, 2007 в 07:09 #5 Опубліковано 1 Листопада, 2007 в 07:09 Економніше на окремий кран! якщо фільтр вже куплений то потрібно подивитись якого він типу: прихований чи зовнішній. Зовніній незручно буде приховати під раковиною, а внутрішній буде виглядати як чорті-що біля раковини! для Луцької води достатньо і однобаночного фільтру. оригінальні фільтрові картриджі для тих хто часто в Києві буває я раджу купувати в Олімпійському, що біля метро Либідьська
ko5teg Опубліковано 1 Листопада, 2007 в 07:45 #6 Опубліковано 1 Листопада, 2007 в 07:45 у меня в смесителе ... вопросов нет .. водичка нормальная ... даже накипи в чайнике почти нет ... 2000 литров ... если у тя детки есть .. и вообще вода юзаеться частенько ... уходит за месяца 3-4 (у меня примерно так)
ko5teg Опубліковано 1 Листопада, 2007 в 07:47 #7 Опубліковано 1 Листопада, 2007 в 07:47 оригінальні фільтрові картриджі для тих хто часто в Києві буває я раджу купувати в Олімпійському, що біля метро Либідьськапочему же ... у нас тоже есть приличная организация ... если кому сильно нада ... сча буду перебирать визитки ...
adebt Опубліковано 1 Листопада, 2007 в 08:21 #8 Опубліковано 1 Листопада, 2007 в 08:21 Сам збираюся купляти фільтр. Хто що знає по цій темі порадьте, пліз. Де купляти, які фільтри краще ставити і т.д і т.п. Ціна, в принципі, значення не має.
zaHARE Опубліковано 1 Листопада, 2007 в 10:31 #9 Опубліковано 1 Листопада, 2007 в 10:31 Зараз з цим проблем немає.Повно точок і на Варшавці,є в Троянді(1-й поверх),в Гостинці(2-й поверх).Згоден,що для Луцька достатньо одностаканного фільтра.
Gabriel Опубліковано 5 Листопада, 2007 в 22:07 #10 Опубліковано 5 Листопада, 2007 в 22:07 Я купив та поставив собі фільтр, зовсім не жалію. однозначно на окремий кран.Майстер, хто ставив і допомагав вибирати, говоритьщо міняти треба раз в півроку.купував в магазині навпроти гостниця, біля відділення приватбанку. (на жаль назви не памятаю)
Shura Опубліковано 10 Листопада, 2007 в 19:56 #11 Опубліковано 10 Листопада, 2007 в 19:56 оригінальні фільтрові картриджі для тих хто часто в Києві буває я раджу купувати в Олімпійському, що біля метро Либідьськакак "путеводитель по Киеву" поясню, что это все-таки станция метро "Республиканский стадион"ЗЫ: съездию, посмотрю, что там по чем, но фильтры мы живя в Киеве покупали в Луцке (на Варшавке или в Троянде или в Гостинце)цена - около 20-25% разница
ursa Опубліковано 16 Листопада, 2007 в 14:09 Автор #12 Опубліковано 16 Листопада, 2007 в 14:09 Фильтр стоит уже 2 недели. Чайник - в идеальном состоянии. Накипь просто исчезла. Я доволен
difoto Опубліковано 16 Листопада, 2007 в 16:38 #13 Опубліковано 16 Листопада, 2007 в 16:38 ты погоди немного.
ursa Опубліковано 16 Листопада, 2007 в 16:41 Автор #14 Опубліковано 16 Листопада, 2007 в 16:41 Да я-то погодю, конечно... Но раньше, до установки фильтра, чайник за неделю приходил в такое ужасное состояние, что просто капец. Я вот думаю - то, что оседает сейчас нп фильтрах, раньше ведь оно оставалось на почках?!
Shura Опубліковано 16 Листопада, 2007 в 16:47 #15 Опубліковано 16 Листопада, 2007 в 16:47 для почек тоже есть промывка: пиво.
genady Опубліковано 19 Листопада, 2007 в 09:39 #16 Опубліковано 19 Листопада, 2007 в 09:39 Скинув на ФТП в розділ (Text) книжку на цю тему, може комусь буде цікаво.
keepo Опубліковано 20 Листопада, 2007 в 14:02 #17 Опубліковано 20 Листопада, 2007 в 14:02 Дивлячись що ви хочете добитись фільтрацією... Якщо мех очистка, то 2 стакана - в один картридж на 20 мікрон, в другий на 5... Якщо від запахів/привкусів - 3-й стакан з картриджем на вугіллі Якщо хочете мати на виході воду, яку продають з наклейками "дитяча" і тд. то треба ставити осмосну мембрану, вона дає на окремий кран воду близьку до дистилята (майже відсутні солі, всі). потужності в мембран різні - від 150 літрів, до 3000 на добу. По картриджах, які пом"якшують воду - зазвичай там стоїть сіль, яка видаляє кальцій і магній з води, замінюючи їх натрєім - саме таку воду називають "м"якою". хоча допитатись не те що продавців, а навіть офіційних представників фірми виробника, що ж саме вони дають замість кальція і натрія майже нереально Як продвинутий варіант такого картриджа - іонообмінні колонки (така ємкість з кнопочками наверху, всередині стовпчик засипаний сіллю). видача на гора "м"якої" води вних більша.
ipua Опубліковано 31 Березня, 2008 в 13:15 #18 Опубліковано 31 Березня, 2008 в 13:15 Планую встановити дома систему зворотнього осмосу. Хто небуть використовує дану систему для очистки води. Які відгуки? Скільки ступенів очистки оптимальні для нашого міста? Ну і де краще брати?
S30 Опубліковано 2 Квітня, 2008 в 09:41 #19 Опубліковано 2 Квітня, 2008 в 09:41 To ipua: Відносно кількості ступенів очистки універсальної відповіді Вам ніхто не дасть. В цьму випадку потрібно питати у тих хто живе поряд з вами і користується фільтрами. Тому, що у різних районах міста вода різної якості (хтоб там що неговорив, що вона однакова - це не так (власний досвід)). Що стосується зворотнього осмосу, то знайомі кажуть гарна річ, ну і див. відповідь від keepo . А тепер про власний досвід . Можливо комусь буде корисно. Коли переробив постачання води у квартиру (3-ри роки тому відмовився від гарячої і встановив бойлер) - змонтував фільтр на вводі відразу після лічильника (повір варто). Ставлю туди 10-ти мікронний - вистачає на 3- місяці. На харчову стоїть окремий кран і три стакани : 1-й - 5-ть мікрон 2-й - вугільний (засипний) або купований КДФ 3-й - картрідж джерельна вода. Можливі варіації, але для мого "болота" оптимальний такий. Раніше при спробі економії використовував 2-й засипний з іонообмінною смолою, а 3-й з вугіллям, але відмовився - малий ресурс смолки та і незавжди однаковий "пробіг" (списав це на якість купованої смолки) Тобто економіїї практично небуло. Забрудненість 10-ти і 5-ти мікронних контролюю візуально (прозорий стакан), а непридатність 10-ти мікронного не по тиску (недоводжу до такого стану), а по чистоті 5-ти мікронного. Чому впевнений про різну якість "питної" води у нашому місті? Сам мешкаю по пр Волі у 14-ти поверхівці - слово "якість води" тут лише умовне. Про це переконався коли міняв лічильники і розводку. Що там було в трубах? Власне виникло враження, що водозабір проводять відразу зі Стира. Там же, по пр Волі, у друзів (будинок за 100м від мене) вода різниться по якості в кращу сторону. На ГПЗ, в батьків, вода краща. Там стояв лише один насипний радянського зразка, але зміню на більш естетичніший по вигляду настільний з картріджем "Джерельна вода". А на Курській там взагалі вода зі скважини подається смачна і фільтр , як на мене, зовсім непотрібний. Картриджі фабричні (джерельна вода, чиста вода, мяка вода) закупаю в Рівному , при нагоді, там трішки дешевше. Такіж самі бачив в БУМі-2 на другому поверсі. Доречі помякшуючий картрідж є двох типів - технічна вода і харчова вода. Як і той так і другий використовується для зменшення жорсткості води. Але технічний , звісно, лише для техніки (пралки, посудомийки). І ще одне. Перш ніж іти купувати, варто почитати інформацію про це все добро (інфи в інеті повно) і визначитися. А то деякі продавці самі в цьму питанні плавають, ну і відповідно вішають лапшу на вуха, а ще особливо коли вивчать кілька вумних слів про очистку води. P.S/ Shura казав про універсальний розчинник солей в нирках . Як на мене ліпше поставити гарну очисну систему і пити пиво для задоволення, а то мене беруть великі сумніви, що хтось здатен випити стільки пива , щоб вивести цю всю гидоту яку нам пропонують під виглядом питної води і за яку ми щей платимо Успіхів.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.