Перейти до змісту

Фильтр на воду

ursa

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Мучает вопрос: купил фильтр (трёхстаканный) и хочу его поставить. Как лучше (правильнее) сделать - подключить его в смеситель на холодный кран или поставить ещё один кран рядом с основным, чтобы только для питья/варки его использовать. Жена за то, чтобы включать отфильтрованную воду в смеситель, я - за отдельный кран. Кто прав? Кто более рациональное предложение вносит?

Третий компонент (картридж) для смягчения воды брать или не надо? Кто-то говорил что после смягчения получается техническая вода, т.е. не совсем пригодная для питья. Правда ли это?

Какие картриджи лучше всего ставить?

На сколько хватает фильтра? Говорят, что 2000 литров. Сколько это в днях?

Опубліковано

1.Отдельный кран-однозначно.

2.Смягчать воду,если только использовать для питья,не нужно

3.Точное к-во воды,которую получиш на выходе сказать трудно.Зависит от самой воды.Картридж меняешь когда напор с фильтра станет слабым.У меня вода в доме ржавая и картриджа на 2чел.Хватило на 1,5-2 года.Фильтр одностаканный.Когда достал старый картридж жена чуть не упала в обморок-грязища страшнгейшая.Только сейчас понял что нам за воду подают.

4.Еще мы после фильтрации в воду бросаем шарики серебрянные(продаются в аптеке).

Опубліковано

Економніше на окремий кран! якщо фільтр вже куплений то потрібно подивитись якого він типу: прихований чи зовнішній. Зовніній незручно буде приховати під раковиною, а внутрішній буде виглядати як чорті-що біля раковини! для Луцької води достатньо і однобаночного фільтру. оригінальні фільтрові картриджі для тих хто часто в Києві буває я раджу купувати в Олімпійському, що біля метро Либідьська

Опубліковано

у меня в смесителе ... вопросов нет .. водичка нормальная ... даже накипи в чайнике почти нет ...

2000 литров ... если у тя детки есть .. и вообще вода юзаеться частенько ... уходит за месяца 3-4 (у меня примерно так)

Опубліковано
оригінальні фільтрові картриджі для тих хто часто в Києві буває я раджу купувати в Олімпійському, що біля метро Либідьська

почему же ... у нас тоже есть приличная организация ...

если кому сильно нада ... сча буду перебирать визитки ...

Опубліковано

Сам збираюся купляти фільтр. Хто що знає по цій темі порадьте, пліз. Де купляти, які фільтри краще ставити і т.д і т.п. Ціна, в принципі, значення не має.

Опубліковано

Зараз з цим проблем немає.Повно точок і на Варшавці,є в Троянді(1-й поверх),в Гостинці(2-й поверх).Згоден,що для Луцька достатньо одностаканного фільтра.

Опубліковано

Я купив та поставив собі фільтр, зовсім не жалію. однозначно на окремий кран.

Майстер, хто ставив і допомагав вибирати, говоритьщо міняти треба раз в півроку.

купував в магазині навпроти гостниця, біля відділення приватбанку. (на жаль назви не памятаю)

Опубліковано
оригінальні фільтрові картриджі для тих хто часто в Києві буває я раджу купувати в Олімпійському, що біля метро Либідьська

как "путеводитель по Киеву" поясню, что это все-таки станция метро "Республиканский стадион"

ЗЫ: съездию, посмотрю, что там по чем, но фильтры мы живя в Киеве покупали в Луцке (на Варшавке или в Троянде или в Гостинце)

цена - около 20-25% разница

Опубліковано

Фильтр стоит уже 2 недели. Чайник - в идеальном состоянии. Накипь просто исчезла. Я доволен :smile3:

Опубліковано

Да я-то погодю, конечно... Но раньше, до установки фильтра, чайник за неделю приходил в такое ужасное состояние, что просто капец. Я вот думаю - то, что оседает сейчас нп фильтрах, раньше ведь оно оставалось на почках?! :)

Опубліковано

Дивлячись що ви хочете добитись фільтрацією...

Якщо мех очистка, то 2 стакана - в один картридж на 20 мікрон, в другий на 5...

Якщо від запахів/привкусів - 3-й стакан з картриджем на вугіллі

Якщо хочете мати на виході воду, яку продають з наклейками "дитяча" і тд. то треба ставити осмосну мембрану, вона дає на окремий кран воду близьку до дистилята (майже відсутні солі, всі). потужності в мембран різні - від 150 літрів, до 3000 на добу.

По картриджах, які пом"якшують воду - зазвичай там стоїть сіль, яка видаляє кальцій і магній з води, замінюючи їх натрєім - саме таку воду називають "м"якою". хоча допитатись не те що продавців, а навіть офіційних представників фірми виробника, що ж саме вони дають замість кальція і натрія майже нереально :)

Як продвинутий варіант такого картриджа - іонообмінні колонки (така ємкість з кнопочками наверху, всередині стовпчик засипаний сіллю). видача на гора "м"якої" води вних більша.

• 4 місяця потому...
Опубліковано

Планую встановити дома систему зворотнього осмосу. Хто небуть використовує дану систему для очистки води. Які відгуки? Скільки ступенів очистки оптимальні для нашого міста? Ну і де краще брати?

Опубліковано

To ipua:

Відносно кількості ступенів очистки універсальної відповіді Вам ніхто не дасть. В цьму випадку потрібно питати у тих хто живе поряд з вами і користується фільтрами. Тому, що у різних районах міста вода різної якості (хтоб там що неговорив, що вона однакова - це не так (власний досвід)).

Що стосується зворотнього осмосу, то знайомі кажуть гарна річ, ну і див. відповідь від keepo .

А тепер про власний досвід . Можливо комусь буде корисно. Коли переробив постачання води у квартиру (3-ри роки тому відмовився від гарячої і встановив бойлер) - змонтував фільтр на вводі відразу після лічильника (повір варто). Ставлю туди 10-ти мікронний - вистачає на 3- місяці. На харчову стоїть окремий кран і три стакани :

1-й - 5-ть мікрон

2-й - вугільний (засипний) або купований КДФ

3-й - картрідж джерельна вода.

Можливі варіації, але для мого "болота" оптимальний такий.

Раніше при спробі економії використовував 2-й засипний з іонообмінною смолою, а 3-й з вугіллям, але відмовився - малий ресурс смолки та і незавжди однаковий "пробіг" (списав це на якість купованої смолки) Тобто економіїї практично небуло.

Забрудненість 10-ти і 5-ти мікронних контролюю візуально (прозорий стакан), а непридатність 10-ти мікронного не по тиску (недоводжу до такого стану), а по чистоті 5-ти мікронного.

Чому впевнений про різну якість "питної" води у нашому місті? Сам мешкаю по пр Волі у 14-ти поверхівці - слово "якість води" тут лише умовне. Про це переконався коли міняв лічильники і розводку. Що там було в трубах? Власне виникло враження, що водозабір проводять відразу зі Стира. Там же, по пр Волі, у друзів (будинок за 100м від мене) вода різниться по якості в кращу сторону.

На ГПЗ, в батьків, вода краща. Там стояв лише один насипний радянського зразка, але зміню на більш естетичніший по вигляду настільний з картріджем "Джерельна вода". А на Курській там взагалі вода зі скважини подається смачна і фільтр , як на мене, зовсім непотрібний.

Картриджі фабричні (джерельна вода, чиста вода, мяка вода) закупаю в Рівному , при нагоді, там трішки дешевше. Такіж самі бачив в БУМі-2 на другому поверсі.

Доречі помякшуючий картрідж є двох типів - технічна вода і харчова вода. Як і той так і другий використовується для зменшення жорсткості води. Але технічний , звісно, лише для техніки (пралки, посудомийки). І ще одне. Перш ніж іти купувати, варто почитати інформацію про це все добро (інфи в інеті повно) і визначитися. А то деякі продавці самі в цьму питанні плавають, ну і відповідно вішають лапшу на вуха, а ще особливо коли вивчать кілька вумних слів про очистку води.

P.S/ Shura казав про універсальний розчинник солей в нирках :) . Як на мене ліпше поставити гарну очисну систему і пити пиво для задоволення, а то мене беруть великі сумніви, що хтось здатен випити стільки пива :) , щоб вивести цю всю гидоту яку нам пропонують під виглядом питної води і за яку ми щей платимо :rolleyes:

Успіхів.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...