Перейти до змісту

Апгрейт ноутбука [процесор]

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Ноутбук toshiba satellite l40-17u

Сокет mPGA479m

Чіпсет Intel 965GM

Процесор intel pentium t 2330

Потрібна порада на рахунок процесора.

Читав, що чіпсет підтримує частоту 800 мГц. На цьому процесорі частота 533 мГц.

Хочу поставити процесор з 800 мГц.

Питання:

1) Чи можна поставити на цей сокет процесор з новішим техпроцесом (45нм наприклад).

2) де можна підібрати процесор по певних параметрах(в гуглі нічого не знайшов).

3) Краще вибрати процесор з більшою частотою системної шини, чи більшим кешем?

4) Ну і запропонуйте якусь модель (2 ядра, 800 мГц)

Опубліковано

4. T7300

Дякую за інформацію, також до нього придивлявся, але не знав чи пентіум та коре2дуо сумісні.

Ноуту більше 5 років слід задуматись не над апгрейдом, а над заміною самого ноута

Поміняти проц можна але приріст буде непомітним для ока 20проц

Сайт http://www.cpu-world...Duo Mobile.html - вибираєш сокет Р і шину 800мгц і ось тобі список

За сайт дякую, якраз те, що шукав.

На заміною не думаю, бо апгрейт вийде дешевше.

Тим більше, що зараз адекватних замін немає - збільшили одну характеристику в ноуті, зменшили іншу, ціна зросла.

А до цього я вже привик, погано тільки що вебки немає. А працює швидше в порівнянні з деякими сучасними.

Мені для ока приросту не потрібно - головне що систему тягнув.

Ще один аспект. Оперативку замінив, тепер стоїть 2х1Гб 800 мГц. HDD також на 320Гб сата2.

Щось в цьому ноуті ще можна проапгрейтити крім вже мною зробленого?

Опубліковано

SSD дещо взбодрить цього пенсіонера

Дорого однако, а він і на HDD шустрий.

І ще питання яка різниця між SLAMD i SLA45

post-19677-0-14573700-1385465550_thumb.j

Опубліковано

А ОЗУ так і стоїть 1гб? Збільшення до 2-3гб дало би дуже значне підвищення продуктивності.

було 1 Гб 667, поставив 2 Гб 800. Це максимум для цього ноутбука.

Опубліковано

Маю http://ark.intel.com/products/37160/intel-pentium-processor-t3200-1m-cache-2_00-ghz-667-mhz-fsb-socket-p

можу обміняти на томатний сік, гляньте в сторону таких процесорів, може підійдуть

http://aukro.ua/processor-core-2-duo-p8400-rabochij-soket-r-i3744448420.html

у себе теж такий поставив, спочатку сумнівався, але працює добре, тепловиділення 25 вт

Здається сокет такий вам треба.

Опубліковано

Маю http://ark.intel.com...hz-fsb-socket-p

можу обміняти на томатний сік

Ні, дякую. В ньому шина 667, а я хочу 800.

гляньте в сторону таких процесорів, може підійдуть

http://aukro.ua/proc...3744448420.html

у себе теж такий поставив, спочатку сумнівався, але працює добре, тепловиділення 25 вт

Здається сокет такий вам треба.

Ні, процесор вже вибраний - Т7300, але є одне но (вкінці поста).

Батько поставив SSD на старенький Fujitsu-Siemens зі схожими характеристиками.

Таке відчуття, що купив ультрабук - "дідуля" просто літає.

Попробую десь протестувати, але кажуть що SSD недовго живе, та й ціна чуток вища за HDD.

То хтось знає різницю між SLAMD i SLA45

post-19677-0-14573700-1385465550_thumb.j

Опубліковано

Попробую десь протестувати, але кажуть що SSD недовго живе, та й ціна чуток вища за HDD.

Ось скріншот одного з моїх SSD.

Навіть якщо він виходить мінімум 36 міс гарантійного терміну, то буде вже добре, швидкодія повністю варта своїх коштів.

А прогноз строку служби - виділив червоним.

ssd.jpg

Опубліковано

То хтось знає різницю між SLAMD i SLA45

ось. Степпінг. В одного (SLAMD) G0 (хороший потенціал для розгону) В іншого SLA45 (практично без розгінного потенціалу).

Опубліковано

ось. Степпінг. В одного (SLAMD) G0 (хороший потенціал для розгону) В іншого SLA45 (практично без розгінного потенціалу).

Зрозумів, розгону мені не потрібно.

• 3 тижня потому...
Опубліковано

Ще задам питання знавцям.

А все-таки краще брати сламд чи сла45?

І після установки проца потрібно тільки перепрошити біос, чи вінду також прийдеться переустановлювати?

Опубліковано

І після установки проца потрібно тільки перепрошити біос, чи вінду також прийдеться переустановлювати?

класне запитання. Я дивуюся. Людина збирається самотушки переставляти проц і не знає чи потрібно переставляти вінду і чи шити біос?

Я скажу.

1) Перед тим як поставити новий проц, варто знати чи материнка його підтримує. Якщо підтримує, то з якої версії БІОС-а. Якщо версія вища, ніж треба, то нічого не потрібно робити. Якщо нижча - то варто обновити.

2) Вінду чіпати не потрібно. Хіба що після перевстановки процесора вискочить BSoD. Але це малоймовірно.

P.S. тільки не треба питатися ЯК оновити БІОС. :)

Опубліковано

SLAMD чи SLA45

тут варто дивитися степінг процесора. І шукати в неті, що саме в тому степінгу змінено.

Перший має 0-й степінг. Тобто сама перша версія процесора (можна так сказати). Там можуть бути якісь недокументовані можливості.

Другий, має 1-й степінг. Тобто Виправлені деякі "Баги", або ж закриті оті "недокументовані можливості". Заблочений множник частоти чи вольтажа. Або ж навпаки.

Можеш брати любий.

Опубліковано

Міняв процесор два рази, в обох випадках біос не обновлював, але вінду приходилось переставляти - в одному випадку таки вискочив BSoD, в другому просто почались якісь нестабільності.

Це в ноутах??

Бо в стаціонарних ПК міняй досхочу. І практично завжди без проблем.

Опубліковано

У мну тож ноут на 965 чіпсеті ..... пережив заміну з селерона м550 на дуал кор 2370 і потім ще одну заміну на кор2дуо т7250. працює по цей час.

Після заміни процесора систему (тоді був встановлений мак ос) не перставляв.

ССД ставити думав, але потім відпала потреба

Опубліковано

Після установки нового процесора ноутбук успішно "завівся", причому швидкодія ноута замітно покращилась.

Став тихіше працювати вентилятор, став менше грітись, час роботи батереї не змінився .

Біоса не шив, вінди не переставляв, сам віндовс після загрузки показав "найдено новое устройство, требуется перезагрузка".

Після ребуту заглянув у біос і ... він процесора не визначив, але функцію віртуалізації(якої не було у старому цп) показав.

Оцінка він7х86 проца та пам'яті зросли з 4,4 до 5,1 обоє.

Швидкодія системи "на око" реально збільшилась, а різного роду "фотошопи" полетіли.

Один мінус - 8 болтів після апгрейту залишилось блін. :0157:

Ще трохи "помучу" питаннями.

В старому цп множник був 133*12

А процесори т7300 та т7500 відрізняються лише множниками 200*(10/11)

В яких "місцях" т7500 може обігнати т7300-го?

Опубліковано

В яких "місцях" т7500 може обігнати т7300-го?

лише частота. Все. Решта - близнюки.

Вони і є близнюки. Один завжди народжується трішечки раніше. А потім один вищий чи повніший.

так і тут.

Швидкодія системи "на око" реально збільшилась

А коли поставиш ССД. Ти взагалі афігєєш :)

Опубліковано

Ще трохи "помучу" питаннями. В старому цп множник був 133*12 А процесори т7300 та т7500 відрізняються лише множниками 200*(10/11) В яких "місцях" т7500 може обігнати т7300-го?

Введи назви проциків у форми на - http://cpuboss.com/

покаже тобі порівняльні характеристики обох, і який з них має переваги.

Опубліковано

Введи назви проциків у форми на - http://cpuboss.com/

покаже тобі порівняльні характеристики обох, і який з них має переваги.

Робив ще до того як питав.

Цікавить не хто потужніший, а в яких програмах аналагічний процесор з більшим множником буде вигравати.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...