Перейти до змісту

Розбився ртутний термометр

vaz75

Рекомендовані повідомлення

Свалюю на місяць з Луцька

"На місяць" - це напрямок, чи термін?)))

Строк :)))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дівчьонки! Ви про які сроки та терміни? В темі про градуснік і ртуть ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Збирав вдома одноразовим шприцем,бо забились маленькі кульки в щілинки ламінату.Все ретельно вимив,не провітрював,бо кватирка в кімнаті завжди відчинена.

Якщо є переживання що ртуть накопичилась в організмі,то можна поголодувати кілька днів,організм тоді виводить ртуть.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А ще можна магніт в унітазі прикріпити, для гарантованого виведення .

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ще про демеркуризацію в дом. умовах:

http://cgie.62.rospo...fo/86908/print/

Так це в москалів, в Рязанській обл., на нас то не розповсюджується :_16:

Інструкція для тих, хто пережив Чорнобиль, Афган і Януковича:

"якщо у вас розбився ртутний термометр, то не панікуйте, зберіть ручками всі кульки до купки і пограйте ними, можете показати дітям, як весело ті кульки розбиваються. Потім віничком зберіть їх в совочок і викиньте у сміття, якщо лінь, то в вазон. Якщо через деякий час почнете кашляти легенями, то це винний Чорнобиль"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ми в школі теж ртуттю грались. Приніс спочатку один, потім всі ходили шукали де б і собі термометра знайти. Вижили ніби...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Колись також розбив ртутний градусник, і це все щастя висипалось на високоворсний ковролін (ворсинки 4 см). Скажете винести на двір - витрусити, ага якраз таки! Ковроліном застелена вся підлога, під плінтусом... Перше, що стрельнуло в голову - пилосос. Пилососом ніби зібрав всю ртуть (видувало на балкон + відкрив вікна), сів за інтернет почитати про моє ЧП. От і читаю - ПИЛОСОСОМ ЗБИРАТИ РТУТЬ НЕ МОЖНА! А пилосос то новий, і як справжній українець почав думати як почистити "радіоактивний" пилосмок.

Мішок відразу викинув, думав ще гофру куплю іншу ( не продаються ), помив розчином марганцовки - окислюється ртуть і більше не випаровується. Сам пилосос вивітрювався місяць часу на балконі, відтоді сосе вже два роки...

ПіСі. Може й травив паскуда, але три по 100 лікує печінку :0137: , ніби живий...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А я колись в лікарні термометр розбила. Лежала сама в палаті. Якась безтолкова медсестра, не дивлячись на те, що мені було не дуже добре і я була під дією ліків принесла ртутний термометр поміряти температуру. Потім забула про мене. Коли прийшли давати уколи, він випав і розбився. Ніхто мене в іншу палату не переводив, тихенько позбирали, підлогу помили, мене разом з кімнатою провітрили. От таке лікування. Але наче без наслідків.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

taurusu07-настоятельно рекомендую почитать-http://www.fptl.ru/tehnika_bezopasnosti/rtut_02.html ,а то будет как у Жванецкого "У нас тут вредное производство,но мы не замечаем мы не замечаем мы не замечаем___итак головкой красиво дергает.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

taurusu07-настоятельно рекомендую почитать-http://www.fptl.ru/tehnika_bezopasnosti/rtut_02.html ,а то будет как у Жванецкого "У нас тут вредное производство,но мы не замечаем мы не замечаем мы не замечаем___итак головкой красиво дергает.

К сожалению, часто приходится сталкиваться с широко распространенным мнением среди не только обывателей, но и ученых мужей, что ртуть – это только высоко токсичный яд. Удивляет такое невежество. Не зря алхимики были против того, чтобы отпускать Меркурия (под Меркурием понимается ртуть) на свободу. Так как все желающие исследовать его по незнанию лишаются рассудка.

Однако известно, что еще в 16 веке Парацельс лечил рак и другие заболевания соединениями ртути – он знал секрет их лечебных свойств.

http://www.viturid.s..._doctor/txt.htm

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В вашем ответе и таится ответ,лишаются рассудка т.к в первую очередь ртуть действует на нервную систему,отсюда и лишение рассудка.А что касается лечения ,лечить-то лечил а вылечивал ли.Как и многие хим.элементы

ртуть присутствует в организме в определенной дозе,превышение коей чревато.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тут вже до 10 чоловік розказали що з необережності чи цікавості мали контакт з ртуттю і нічого поганого не трапилось. Ще один приклад -ціанистий калій смертельна отрута, проте окремо калій і цинк дуже потрібні речовини для організму людини, вільно продаються в аптеках як добавки.

Я не заперечую що не потрібно звертатись в санстанцію, просто не треба людину лякати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В невежестве наша сила! С цианистым калием "сильный довод"сразу видно,что вы сильный химик и наверно не потрудились прочитать ссылку где сказано последствия могут проявится через много лет,когда больной ни за что ни подумает о ртути а нашей медицине наплевать на вас,так зачем ставить эксперименты на своем здоровье,и опровергать выводы эсесовских врачей,как говорят:что имеем не храним потеряем-плачем.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...