Перейти до змісту

Флейм на тему зарплат у луцьку.

Misto3G

Рекомендовані повідомлення

досить цікаво читати це все вище описане, ризикну вставити і свої 5 копійок.

От якби тоді власники заплатили більше (не кажу в два рази), то і мотивація, я думаю збільшилася б. А так ви побачили, яка ситуація була, і наступного разу ви і не особливо будете зацікавлені в збільшенні продуктивності.

досить суперечливо. Якось я наступив на ці грабл (як керівник як лох, що доводив що така посада отримує мало коштів), і тепер схильний вірити деяким дослідженням, які показують що мотивація робітника збільшується на досить короткотривалий період з підняттям зарплати. На жаль не скажу джерело цієї інформації, але впевнився на власному прикладі. Робітник спочатку задоволений, але десь місяця через 3-4 сприйймає це як належне, і при цьому жаліється що йому мало платять.

а я не те мав на увазі, це не якась подачка чи так би мовити "чайові", це те, що напевно люди заробили. Не заплативши відповідно за підвищення продуктивності, а особливо якщо ставка + % від реалізації , то людей виходить просто наї_али :)

У нас, в нашій країні ще мало говорять про кадрову кризу (наскільки мені відомо такі теми піднімались у наших північних сусідів, росіян). Стає проблематично найти кваліфікованого працівника на технічні спеціальності.

воно і не дивно зараз всі хочуть бути фотографами або працювати в IT сфері, ну або взагалі нічого не робити. Нікого не хочу образити, але так воно і є.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 207
  • Створено
  • Остання відповідь

З етичних міркувань називати ім'я не буду. А що, ви його знаєте/думаєте, що знаєте?

Є знайомий програміст-самоучка, працює на себе, вчився на юриста.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

трохи гумору:

За келихом пива я зі своїм одногрупником дійшли "логічного" висновку: якщо хочеш мати ТЕ ЩО ТИ хочеш потрібно: ставати або наркобароном або людей вбивати... працюєш сам на себе, вільний графік, заробляєш скількі хочеш... одні плюси :_07: :_07: :_07: :_07: :_07:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Досить вірно написано, я тільки б доповнив би таким: У Вузі зараз, на мою думку, повинні навчати принципам.

Згоден, але якби вчили більше - було б простіше. А так можна і без них обійтись, якби не шмат пластика.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Думаєте, працювати IT-шником так легко? :)

кожна робота ПО СВОЄМУ важка.... тут сперичатись можна "до потері пульса" і саме головне, шо всі зі сторін які сперечаються, будуть праві!

тому що розумова праця важка в одному сенсі, вантажника в другому сенсі, медсестри в третюму сенсі... а в директора фірми в четвертому.......

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

працювати в IT сфері

Також стану на захист комрадів.

Скажу так. Це стереотип.

Що це лише на перший погляд адмін сидить і "нічого не робить". Хороший адмін - це лінийвий адмін.

Бо він зробить ВСЕ, щоб сидіти і лінуватися. У нього буде зроблена вся робота, яка дозволить йому менше часу витрачати на щоденно-буденнні задачі.

Ну, і , звичайно ж, це не тільки вміти поставити вінду (з диск "Звєрь") а ціла сила силенна знань. І Лінукси і Цискі і т.д.

Навіть енікейщик і то повинен мати якщо не знання, то принаймні вміння, навички та мінімум досвіду.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Правильно Женя, у хорошого адміна робота робиться легко та невимушено, бо він наперед прораховує можливі варіанти глюків системи, збоїв і т.д. і якщо це все врахувати і забезпечити необхідний рівень сервісів то робота далі буде йти легше.

але ця легкість дається великим досвідом,проходженням величезної кількості граблів та неймовірного рівня нрвового та розумового напруження у випадках авральних робіт чи виходу зладу якоїсь частини системи.

про фотографів теж добавлю - це лише міф, що купивши крутий фотоапарат і навчившись правильно наводити на об"єкт зйомки і нажати клавішу - ви отримуєте шедевр, забув, ще ж треба комп з фотошопом )))

фотограф - це величезна робота над фотографіями, над вдосконаленням техніки зйомки, обробки, спілкування з клієнтами, вміння продажу своїх послуг і т.д.

+ великі вкладення у техніку з подальшим відпрацюванням її. я вже не кажу про небезпеку для себе та техніки, котра виникає в процесі роботи.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

кожна робота ПО СВОЄМУ важка.... тут сперичатись можна "до потері пульса" і саме головне, шо всі зі сторін які сперечаються, будуть праві!

трішки підправлю, бо не згоден з останнім :)

кожна робота ВАЖКА і ВАЖЛИВА... і незгодним з цим може бути лише той, хто сам в житті ніц не досяг.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

кожна робота ВАЖКА і ВАЖЛИВА.

+1.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

воно і не дивно зараз всі хочуть бути фотографами або працювати в IT сфері, ну або взагалі нічого не робити. Нікого не хочу образити, але так воно і є.

Думаєте, працювати IT-шником так легко? :)

я думаю, що не вистачає спеціалістів в техн спеціальностях, я ні слова не написав, що фотографи чи люди в іт сфері дармоїди чи щось таке.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

кожна робота ВАЖКА і ВАЖЛИВА... і незгодним з цим може бути лише той, хто сам в житті ніц не досяг.

"...все профессии нужны, все профессии важны..." (Маяковский В. http://www.stihi-rus.ru/1/Mayakovskiy/66.htm )

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Адміністратори

ІТ це ризики, велике IT це великі ризики.

Коли після обдуманого чи не обдуманого кроку спина покривається холодним потом :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Підтримаю Женю і KMD.

Щоб сисадмін сидів і друшляв пів дня, йому потрібно було цього досягти. Тобто все настроїти, все автоматизувати, все відладити, щоб працювало як годинник. А коли немає ніяких косяків і все працює - чому б і не подрушляти (відпочити\повчити щось нове).

До поста KMD: Ага, особливо коли правиш щось на "лайв" сервері, який працює і приносить прибутки. І кожних пів години простоя виливаються фірмі в непогані гроші... І тут кожен крок невірний може призвести до великих проблем...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Адміністратори

І повірте, людина яка заробляє собі на життя в ІТ сфері, час не зайнятий прямою роботою у робочий час. Потратить на самоосвіту і розвиток, а не банальне "друшляння".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

СССР здох, але діло його живе. Оце "мамы разные нужны, мамы разные важны" - непереможне.

Кому ВАЖЛИВА? Чого обовязково ВАЖКА?

І, так, я ніц сам у житті не досяг, але мені цікаво: чи важка, і головне, чим важлива всім така робота, як робота наркокур'єра? А, наприклад, робота терориста? Найманого вбивці?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

спробуєш хоч в чомусь себе реалізувати, назбираєш здобутків і пройдеш хоч трохи шляху по кар’єрних сходинках - таких запитань не задаватимеш.

хоча, якщо зовсім вже фантазії не вистачає, то спробую пояснити..

наркокур’єр, кілер... ці люди постійно під прицілом - думаєш так легко і кайфово завжди ничитися і ризикувати життям і здоров’ям ? Так воно прямо в руки само іде і нічого робити не тра ? Чи може ти без багаторічної підготовки спеціальної станеш крутим кілером ?

оффтоп звичайно, але тупо таке питатися.

P.S.: по сходинках треба саме йти. Варіант "проведе дядя" чи "порішає мама" я не рахую власними досягненнями.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

СССР здох, але діло його живе. Оце "мамы разные нужны, мамы разные важны" - непереможне.

Кому ВАЖЛИВА? Чого обовязково ВАЖКА?

І, так, я ніц сам у житті не досяг, але мені цікаво: чи важка, і головне, чим важлива всім така робота, як робота наркокур'єра? А, наприклад, робота терориста? Найманого вбивці?

розставте будь ласка класифікацію наступних спеціальностей по категоріям важлива і важка від 1 до 10 - дві цифри

1) прибиральниця

2) бухгалтер

3) вчитель

4) лікар

5) будівельник

6) сантехнік

7) пекар

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

спробуєш хоч в чомусь себе реалізувати, назбираєш здобутків і пройдеш хоч трохи шляху по кар’єрних сходинках - таких запитань не задаватимеш.

хоча, якщо зовсім вже фантазії не вистачає, то спробую пояснити..

наркокур’єр, кілер... ці люди постійно під прицілом - думаєш так легко і кайфово завжди ничитися і ризикувати життям і здоров’ям ? Так воно прямо в руки само іде і нічого робити не тра ? Чи може ти без багаторічної підготовки спеціальної станеш крутим кілером ?

оффтоп звичайно, але тупо таке питатися.

P.S.: по сходинках треба саме йти. Варіант "проведе дядя" чи "порішає мама" я не рахую власними досягненнями.

Я так зрозумів: професія наркокур'єра для тебе ВАЖКА І ВАЖЛИВА. професія кіллера - також.

Для мене ні. Можливо це тому, що я нічого в житті не досяг, але чомусь мені не дуже хочеться досягати такого, щоби професія наркокур'єра для мене була ВАЖЛИВОЮ.

Не путайте роботу і злочинну діяльність. Як кажуть в Одесі, "это две большие разницы". :)

Опа, а чим робота відрізняється від злочинної діяльності?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо ви в 35 років несете такий феєричне марення, то я вам тут не порадник. :)

Я розумію, так відразу не всім вдається подумати головою, тож спробую для вас розжувати питання.

Візьмемо роботу лісоруба, наприклад. Робота, як робота, правда? Найняв Вася лісоруба, привіз у ліс, показав дозвіл на вирубку і наказав рубати дерева. Лісоруб рубав ліс, а через деякий час приїхав лісник з міліцією і заарештував лісоруба за вирубку дерев у заповіднику, бо Васин дозвіл визнали недійсним.

Так от, робота лісоруба то була робота чи злочинна діяльність?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1) Прибиральниця не прибере, засерутся навіть мери, забьються очка, і наступитьь "коллапс мозга" всі організації зупинять роботу із за купи гівна і сміття...

2) Бухгалтер - хороший бухгалтер "способен делать чудеса" там де 1 може 0 поставити.... звіти "підшаманити" і тд і тд... жодне підриємство без бухгалтера не може існувати... ібо мінімальний набір любого підприємця це бухгалет + роботник і тд..

3) Вчитель - це ацкій труд, я би навіть сказав каторга... вчити когось чомусь це пппц якій "Зисифов труд" без вчителів всі будуть тупі, не будуть вміти читати і тд і тп...

4) Лікар - цю професію порівняти з якоюсь не можливо.... бо в тій "адскій колокольні" в якій працюють лікарі, і за яку плату це по іншому назвати неможливо.... без лікарів всіб вмерли би від елементарного сказу... ібо вміти зробити прививку це також нада вміти, а саме головне поставити шей діагноз...

5) Будівельник - це робота важка але дивлячись на будинкі , які будувались за СССР і які зараз будуються таке відчуття шо на будівництві трезвих немає.... да без бе, будівельник робота важка і тд... без будівельників жилиб в лачугах чи печерах....

6) Сантехнік - це професія вечно "молодих" і зачастую як і будівельникі , в сентехніків "без пол литра не розобратся" но це на перший погляд, а якшо серйшозно то без сантехніків ми б "втонули" в власних какашках, позабивалисьб труби, бурлилиб фонтани фекалій і тд... прорвалиб труби... і тд і тп..

7) Перкар це професія як і всі з названих професій дуже давня.... без пекаря не було б хліба... всі б померли з голоду або їли б тількі муку чи сире тісто і тд і тп...

Підводячи підсумок всьому, мною сказаному, я хочу замітити що НЕ МОЖНА сказать шо мол будівельник прафесія гавно і тд ... і шо всі повинні ставать дохторами чи там бухгалтерами!і

Всі професії по тій чи іншій мірі важливі і потрібні!!!!

Бо дохтор не зможе вкалувати цілий день на будівництві,, так само будівельник не зможе цілий день в моргу трупи вскривати, прикладів МОРЕ !!! спорить немає сенсу!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я розумію, так відразу не всім вдається подумати головою, тож спробую для вас розжувати питання.

Візьмемо роботу лісоруба, наприклад. Робота, як робота, правда? Найняв Вася лісоруба, привіз у ліс, показав дозвіл на вирубку і наказав рубати дерева. Лісоруб рубав ліс, а через деякий час приїхав лісник з міліцією і заарештував лісоруба за вирубку дерев у заповіднику, бо Васин дозвіл визнали недійсним.

Так от, робота лісоруба то була робота чи злочинна діяльність?

По закону повинні посадити не той хто рубав, а той хто приказав рубатИ!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я також спробую для вас "розжувати". В любій роботі можуть виникнути проблеми з законом. Ті ж несплати податків, порушення трудового законодавства чи техніки безпеки. Прикладів можна назвати безліч. Але це не привід рівняти під одну планку роботу з завідомо злочинною діяльністю, сама згода на яку вже є порушенням закону.

Це все прекрасно, але ідемо далі. Припустимо інше, є людина - державний службовець, співробітник спецслужби. І ось, як співробітнику спецслужби, цій людині дають наказ - таємно перевезти через кордон 2 кіло героїну. Людина виконує роботу наркокур'єра. Виконує раз, другий, третій. На четвертий раз на кордоні людину заарештовують, начальство від людини відмежовується, бо ті два кіло хотіло загнати наркобаригам. Чи важлива для Вас робота такого наркокур'єра?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Еле осилил, пока все перечитал. Скажу так, сколько людей - столько мнений, у каждого своя линейка и каждый ею пользуется так как считает нужным, или так как умеет.

Искать работу в крупной компании с перспективой карьерного роста, или начать собственный бизнес - это каждый решает сам для себя, потому что и в одном и во втором есть свой предел, определенный уровень выше которого просто так прыгнуть не получиться, и нужно принимать решение либо идти по головам, либо довольствоваться тем что есть. И в первом случае надо практически все время доказывать свой уровень и потенциал до тех пор, пока не доберешься до желанной верхушки, а потом главное не облажаться. Во втором случае нужно постоянно совершенствоваться, чтоб конкурировать, либо просто попасть в русло своего клиента, но это очень сложно, да и как правило от голого старта и до чистой регулярной прибыли в те же 2000-3000 тыс. нужно через многое пройти.

Мы живем в такой стране, где работодатель жестко скован законом, и лишь очень крупная компания может позволить себе нанять высококвалифицированного сотрудника и платить ему высокую з/п, но и то не факт. У нас такой менталитет, что хотим получить максимум, потратив минимум.

Так что каждый в праве требовать высокую з/п, если он считает, что этого заслуживает. А время и его работа покажет, прав он или нет. Да и каким бы сотрудник не пришел, свой уровень можно совершенствовать постоянно, только вот готов ли работодатель платить за это совершенствование?! Как правило наши работодатели, набирая сотрудников и оценивая их уровень и работу, слабо ориентируются в этой самой работе.

p.s. Нам нужны перспективные и высококвалифицированные сотрудники с многолетним опытом работы, не старше 25 лет, чтоб не пили не курили, не ели и спать никогда не хотели, а лучше жили бы у нас в офисе на своем стуле и работали бесплатно!

Я когда-то от одного руководителя услышат такие вот слова: "Все умеют за деньги работать, а ты бесплатно поработай!" (правда я еще был студентом и многому мне стоило научиться, но замечу, что свою работу я выполнял хорошо).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

diezel, усім пофігу якої ти думки про їх роботу бо ти не робив її професійно і вважаєш складною та важливою лише свою.

Так само смішно читати як тут програмісти чмирять базарників а базарники адмінів і т.п.

І кожен з них впевнений в значимості саме свого заняття.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...