Перейти до змісту

Піднебесна

Igrek

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Так вже склалося, що протягом останніх 12 місяців я більше жив в Китаї, ніж на Україні. Хочу поділитися деякими фотографіями із своїх мандрів. Також з задоволенням відповім на запитання про Китай, якщо, звісно, зможу :)

Всі фото з мого блогу (в підписі), там їх значно більше, і вони з описами.

Отже...

1. Я прилетів вночі, і це перше, що я побачив у Китаї за денного світла з вікна готелю. Озеро і новий житловий квартал за ним в Піньху. Легкий туман у Китаї - типове явище (через високу вологість чи то екологію), тому майже всі краєвиди у серпанку.

01pinghulake.jpg

2-3. Вечірнє освітлення музея і храма у Піньху.

02pinghumuseum.jpg

03pinghutemple.jpg

3-7. Пагоди в Хешані, Дзянгмені, Шаошіні та Сучжоу. Обожнююю пагоди.

04heshanpagoda.jpg

05jiangmenpagoda.jpg

06shaoxingpagoda.jpg

07suzhoupagoda.jpg

8. Хмарочоси Шанхаю.

08shanghai.jpg

9. Фантастичний вечірній вид знизу на два найвищих хмарочоси Шанхаю: Jin Mao Tower та World Financial Centre.

09shanghaiskyscrapers.jpg

10. Вечірня телевежа "Східна перлина" (Oriental Pearl) у Шанхаї, фото з хмарочоса.

10shanghaiorientalpearl.jpg

11-12. Найвища будівля Китаю - Кантонська вежа в Гуанчжоу. І вид з неї на місто.

11cantontower.jpg

12guangzhou.jpg

13. Вид на Шенжень з хмарочоса.

13shenzhen.jpg

Опубліковано

14. Бонсаї у саду Сучжоу.

14bonsai.jpg

15. Традиційна китайська архітектура, сад Ю Гарден у Шанхаї.

15shanghaiyugarden.jpg

16. Вид на Хешан і міст на Гуанчжоу з пагорба, де знаходиться пагода.

16heshan.jpg

17. Храм у Хешані.

17heshan%2520temple.jpg

18-19. Вулиці Дзянгменя.

18jiangmen.jpg

19jiangmen2.jpg

20. Вужень - старовинне місто на воді.

20wuzhen.jpg

21. Пішохідний міст до острова з храмом у Жапужені.

21zhapuzhen.jpg

22. Храм у Жапужені.

22zhapuzhen2.jpg

23. Панди у зоопарку.

23pandas.jpg

24. Пасажирський рікша та сміттє-рікша у Піньху.

24riksha.jpg

25. Chery A13 - брат-близнюк "гордості українського автопрому" ZAZ Forza.

25cheryA13.jpg

Опубліковано

ВАУУУУУ!!!! Супер!!! А телефончик можна з Китаю привезти? :)

Я за таке не берусь. :) Кажуть, на aliexpress можна з безкоштовною доставкою купити.

лучше китаянку

А ти впевнений, що вона тобі треба? Бо вони, здається, досить схвально ставляться до перспективи вийти заміж за європейця.

Опубліковано

краще контейнер китайців і на город в село :)

фото це одне, і взагалі цікаво як туди попасти дешево і пожити трохи, що і як там розкажіть якщо є час.

Опубліковано

розкажіть ,як живуть пересічні китайці - заможно чи ледь кінці з кінцями зводять?

Враження, що пересічні люди без освіти живуть не дуже - але роботу знайти можна. Настільки легко, що на одному місці мало хто затримується більше року-двох. А на роботі, зазвичай, дають гуртожиток (по декілька людей в кімнаті, правда), обід, так що все не так погано. Це при тому, що зарплати ніяк не менші за українські. А щоб заробляти побільше, вони роблять по 12 годин (законодавчо закріплено, здається, 8), плюс в суботу. Коли залишається жити - я не знаю.

Пересічні люди з освітою, які працюють в офісах, мають досить таки непогану зарплату і живуть нормально. Хоча з цінами на нерухомість тут теж чорт-зна-що і треба влазити в серйозні кредити.

Китайська робоча сила не така вже й дешева, як прийнято думати.

Опубліковано

лучше китаянку

А ти впевнений, що вона тобі треба? Бо вони, здається, досить схвально ставляться до перспективи вийти заміж за європейця.

но они маленькие, мало едят, мало места дома занимают :)

а "про замуж" я не говорил....

Опубліковано

фото це одне, і взагалі цікаво як туди попасти дешево і пожити трохи, що і як там розкажіть якщо є час.

Дешево - це скільки? Якщо є трохи більше 1000 Євро на людину, то можна днів на 5 в Шанхай злітати. Приблизно:

100 Євро - одноразова віза на 30 днів. Плюс зганяти в Київ двічі, щоб її отримати.

500 Євро - квиток Київ-Москва-Шанхай і назад. Це мінімальна ціна, яку я бачив - треба підбирати дні.

25 Євро на день - поганенький готель в Шанхаї в 10-15 хвилинах від центру. Думаю, що подалі від центру за ці гроші можна й щось краще знайти. Або трохи доплатити - воно того варто, особливо, якщо все одно вже стільки грошей витрачається на поїздку.

2-3 Євро - добовий квиток на метро.

15-50 Євро на день - харчування, залежить від того, що будете їсти.

Що і як... Не знаю навіть, що сказати. В мене в блозі вже багато написано... :)

мало едят

Це ти поспішив написати, не знаючи. Їдять вони дай Боже...

Рису не накупишся :)

Опубліковано

Сьогодні був на автомобільній виставці. Кому цікаві китайські, і не тільки, автомобілі та ціни на них в Китаї, велкам:

http://igrek-web.livejournal.com/55569.html

Опубліковано

Сьогодні був на автомобільній виставці. Кому цікаві китайські, і не тільки, автомобілі та ціни на них в Китаї, велкам:

http://igrek-web.liv....com/55569.html

приватбанк ніби такий самий пихає ліфан за 70 000грн.

241890_original.jpg

Опубліковано

Також з задоволенням відповім на запитання про Китай, якщо, звісно, зможу :)

Якщо не секрет, чим займаєшся і що робиш у Китаї?

Опубліковано

Як зазвичай буває... Потрапив в потрібний час в потрібне місце. Показав себе. Потім запропонували роботу на зразок "куди треба - туди їдеш". Я не тільки в Китаї, були Румунія, Німеччина, Македонія. Просто в Китаї зараз найбільше роботи. Непросто, але цікаво. Свої плюси, свої мінуси.

• 11 місяців потому...
Опубліковано

Скину трохи цін в "дешевому" Китаї. Зараз я сюди переїхав вже на певний час з сім'єю і живемо ми в квартирі, а не в готелі. Так що стає очевидною вартість товарів з типового продуктового кошика.

Ціни в юанях (курс в Інтернеті 1 юань=2,06 грн., останній раз, коли знімав з картки, то вийшло десь 1 юань=2,25 грн.). Коротше, множити на 2 і ще трішки.

27,90 - масло, 227 г

15,50 - сир скибочками на тости, 8 скибочок, 150 г

17,50 - сир для намазування, трикутнички, 140 г

16,90 - дитячий сухий сніданок. подушечки, 170 г

32,80 - туалетний папір, 10 рулонів

9,80 - білий хліб, 720 г

4,10 - дитяче фруктове пюре, 120 г

7,90 - іграшка молоточок-пищалка

19,20 - молоко, 1,5 л

9,90 - соус для спагетті, приблизно грам 200-250

7,90 - густий йогурт з шматочками фруктів, 260 г

12,40 - чай Akbar, 25 пакетиків

25,20 - мед акацієвий, 500 г

29,17 - фарш, 776 г

1,00 - серветки вологі, 10 шт.

8,90 - серветки вологі дитячі, 80 шт.

16,60 - цукор, 908 г

4,50 - сирок дитячий, 80 г

12,50 - насіння гарбуза, 168 г

1,00 - зошит, 26 сторінок

4,90 - зошит, 40 сторінок

2,00 - зошит, 30 сторінок

3,90 - зошит, 40 сторінок

3,00 - зошит, 38 сторінок

1,40 - зошит, 24 сторінки

1,00 - зошит, 20 сторінок

6,90 - ножиці маленькі канцелярські

8,20 - варення, 135 г

3,30 - булочки, 3 шт.

12,80 - фумігатор з рідиною на 40 днів.

Сьогодні ще торт купували. Грам 700 десь - 108 юанів (свічечки і набір одноразового посуду йдуть в комплекті).

І картоплі десь 4 кг вийшло 15 юанів.

• 1 місяць потому...
Опубліковано

Як в Китаї здійснюється оплата за комунальні послуги.

Газовий лічильник має слот для пластикової карти. Їдемо в газову компанію, платимо гроші і нам на картку зараховують кубометри газу (максимум на 300 юанів, це близько 100 кубів). Вставляємо цю карту в лічильник і в ньому оновлюється інформація, скільки ще газу нам можна подати. Картку в лічильнику постійно тримати не обов'язково. Кубометр газу коштує 2,90 юаня.

Для води і світла заводиться один рахунок в банк. Цей банк досить розгалужену мережу в місті і працює, в тому числі, і в суботу - зручно платити в неробочий день. На рахунку потрібно мати достатньо коштів, щоб відрахували вартість послуг за попередній місяць. Якщо коштів недостатньо, поштою приходить вимога поповнити рахунок. У вимозі вказано, скільки нараховано за послуги і до коли внести гроші. До рахунку видається книжка, і коли поповнюємо рахунок в банку, в цю книжку видруковуються всі транзакції, здійснені з часу попереднього візиту. Так видно скільки грошей зняли за що і коли (впевнений, що це можна побачити і десь в Інтернеті, але для цього потрібно знати китайську :) ). Плату за воду, наскільки я розумію, знімають раз на два місяці. Кубометр води коштує 3,20 юаня. Електроенергія, наскільки я знаю, вдень 0,50 юаня за кіловат, вночі дешевше приблизно вдвічі.

Вода в нас підігрівається бойлером. В деяких будинках для цього можуть бути газові колонки. Центрального опалення в нашому регіоні немає - користуються кондиціонерами та різними електрообігрівачами.

Один юань на даний момент близько 2,10-2,20 грн.

Опубліковано

в Китаї парадокс, чим більше зросте добробут пересічного китайця, чим менш буде вигідно там щось виробляти, хоча тільки напевно вигода буде в тому, щоб не "засира"ти свою територію заводами.

Опубліковано

в Китаї парадокс, чим більше зросте добробут пересічного китайця, чим менш буде вигідно там щось виробляти, хоча тільки напевно вигода буде в тому, щоб не "засира"ти свою територію заводами.

Парадокс-то в чому? Так у всьому світі.

Опубліковано

Вже зараз виробники по можливості переносять виробництво у країни з дешевшою робочою силою. Напр., принтери Canon вже давно виготовляють у В'єтнамі, гітари Ibanez - в Індонезіі, одяг Puma - Бангладеш, і багато інших прикладів. Що там вже казати, якщо американці вже виробництво товарів для внутрішнього ринку поступово переносять додому, бо в них там теж нелегалів із Мексики вистачає, які готові працювати за копійки. Так що із нашою фінансовою ситуацією очікуємо, що заводи з Китаю будуть переносити в Україну. В нас вартість ресурсів і ЗП вже нижчі, ніж в Піднебесній.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...