Перейти до змісту

Поділіться рецептом домашнього вина з винограду


Anatoliy313

Рекомендовані повідомлення

От ,мля, правду кажуть що ліпше інколи жувати.

Поясню для всезнайок, а розумні нехай вибирають самі.

Про мед це не моя забаганка, а сказано вумними людьми у котрих досвід за плечима, і ще в одному рецепті вичитано з совкової книжки, а мною перевірено.

Виноградний сироп це не розчин цукру у виноградному соку, а сік котрий піддають випаровуванню для підвищення вмісту природньої цукристості соку. Далі його використовують для добавки в сусло для підняття до потрібного рівня вмісту цукру.

Затратно, так. Але цукру з буряка чи тростини там нема. Винороби цукор не добавляють.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • Відповідей 78
  • Створено
  • Остання відповідь

Взяв 2 відра винограду, почистив, поставив відстояти добу, вижав,вийшло 7 літрів соку. Закинув 200 грам цукру на літр і додав 1.5 літри води.

виноград ось такий

1y1k66P7Mwg.jpg

Інші 2 відра пожмакав і поставив стояти днів на 4-5. в інеті так пише. інший смак має бути.

а тепер питання.

Чи треба і скілкьи треба давати води? Скільки відстоювати такий виноград в пожмаканому вигляді?

В інеті пише що якшо відстояти день то навіть з темног овинограду вийде світле вино)) Мені мало віриться та я спробував. гляну що вийде

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Потім ще раз добавляю 10% цукру і 10% води або забираю необхідну кількість рідини з пароварки

після цього треба знову ставити його бродити чи вино вже готове?

я робив якось вино.. смак такий - солодкий/кислий/терпкий.

чи позбудусь чогось з цього смаку якщо буду ставити бродити всю цю массу без віджимки?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

за раз навіть в кислий сік не варто давати більше 150 грам цукру( про що вже писали тут).

в бутлі де 100 грам цукру бродить сильно. а там де 200 відразу було кинуто- ледь ледь.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а там де 200 відразу було кинуто- ледь ледь.

консервация получается..

-------------------------------------------

ПРОШУ ЖМЫХ С ВИНОГРАДА ОТДАВАТЬ МНЕ.

буду делать ЧАЧУ..

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а там де 200 відразу було кинуто- ледь ледь.

консервация получается..

-------------------------------------------

ПРОШУ ЖМЫХ С ВИНОГРАДА ОТДАВАТЬ МНЕ.

буду делать ЧАЧУ..

так так. відкрив і попробував. такий сироп же як і тиждень тому. прийшлось долити води і закваски. бо бачу діла не буде)

про жмих треба було писати мені тиждень тому як я це все вижимам і ставив. коли питав тут поради. нажаль вже все викинув давно.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Еще в прошлом году просил :)

Дето на третей странице..

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 2 тижня потому...

побродило днів 5 і рукавичка впала.. чог отоді пишуть що бродити має 20 днів?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

побродило днів 5 і рукавичка впала.. чог отоді пишуть що бродити має 20 днів?

Може йому холодно?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

та хз.. в кімнаті 20-25 градусів..

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Наприклад в 10 літрах сусла буде 2,5 кг цукру(власний з винограду+ доданий), дріжджі перетворюють його на спирт та вуглекислий газ,який і надуває рукавичку.На початку бродіння газу багато, бо багато цукру і дріжджів, потім меншає і цукор і кількість дріжджів, бо їх вбиває утворений спирт.

Ну і температура впливає на швидкість і тривалість реакції.

Так що газу виділяється все менше і менше.

Це нормально.

Тепер треба приділити максимально увани, щоб не попадало повітря у бутель.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Зараз в процесі відтискання соку (сьогодні 3-тій день ) стояння пожмаканого винограду.)))) іде процесс

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

так так. оказалось кисляком. додав цукру і все стало норм бродити далі

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 11 місяців потому...

Третий день – вино не бродит.

Процесс. Собрал виноград. Что за сорт – не знаю. Сладко-кислый. Промыл. Раздавил. Залил в 5-ти литровую кастрюлю. Добавил 150г. сахара. Размешал. Воду не добавлял. Накрыл крышкой, в которой маленькая дырочка (для пара). Поставил на балкон. Прошло три дня. До сих пор находится в первоначальном состоянии. Правда есть одно "но": жидкость стала похожа на «сироп», по вкусу – сладкий. Запах – как виноградный сок. Где прокололся? Можно что-то предпринять? Или смело запить водой это «вино»? )))

P.S. В деревне (в Приднестровье) делал точно по такому же рецепту (там все так делают) и все получилось. Объем был примерно на 2 ведра. Кастрюля стояла на улице и через три дня я сливал уже по ведрам.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Третий день – вино не бродит.

може трошки прохолодно для бродіння на балконі?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Может. А еще дырочка в крышке... Но сегодня я ее скотчем залепил. Кастрюлю на кухню перенес. Но мне кажется, что сироп в нормальную жидкость уже не превратится.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Промыл.

Вся причина в цьому.

Від промивки змились природні дріжджі, як без них сусло забродить?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Попробуйте зняти будь-які кришки, накрити марлею. Так потримати 2-3 дні в теплі. Тоді процес повинен стартувати. Вся причина в відсутності доступу повітря, тому і не почався процес бродіння. Як тільки забродить (через 2-4 дні), тоді можна ставити кришку з водою.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо виноград рожевий крупний, то він набагато гірше бродить, ніж дрібний синій, краще додати ще пивних дріжджів.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Третий день – вино не бродит.

Процесс. Собрал виноград. Что за сорт – не знаю. Сладко-кислый. Промыл. Раздавил. Залил в 5-ти литровую кастрюлю. Добавил 150г. сахара. Размешал. Воду не добавлял. Накрыл крышкой, в которой маленькая дырочка (для пара). Поставил на балкон. Прошло три дня. До сих пор находится в первоначальном состоянии. Правда есть одно "но": жидкость стала похожа на «сироп», по вкусу – сладкий. Запах – как виноградный сок. Где прокололся? Можно что-то предпринять? Или смело запить водой это «вино»? )))

P.S. В деревне (в Приднестровье) делал точно по такому же рецепту (там все так делают) и все получилось. Объем был примерно на 2 ведра. Кастрюля стояла на улице и через три дня я сливал уже по ведрам.

А навіщо мив???

От тому і не бродить

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ось такий має бути процес бродіння ;))))post-20159-0-72563100-1443084730_thumb.j

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

напомню про жмых.

Не выкидывайте пожалуйста,Я заберу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 3 тижня потому...

напомню про жмых.

Не выкидывайте пожалуйста,Я заберу.

Скоро буду мати таке "добро", написав в ПП.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 1 місяць потому...

Я роблю виногорадне вино так: обриваю немитий виногорад від гілочок, добре мну, залишаю у кастрюлі  на 3 суток (можна 1 раз перемішати якщо багато). Вижимаю сік, проціджую через марлю. До сцідженого соку додаю води із розрахунку 1:1 (1л соку:1л води), на кожні 1л соку (без води) додаю 300гр цукру (можна чуть менше хто любить несолодкі вина). Розливаю в бутлі, резинову перчатку наверх і в тепле місце (але не біля батереї чи пічки). Виробляється за 1,5-2 місяці.
Якщо маєте запас вина, то можна і в прохолодне місце. Воно виробляється довше зате смачніше і прозоріше.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я роблю виногорадне вино так: обриваю немитий виногорад від гілочок, добре мну, залишаю у кастрюлі  на 3 суток (можна 1 раз перемішати якщо багато). Вижимаю сік, проціджую через марлю. До сцідженого соку додаю води із розрахунку 1:1 (1л соку:1л води), на кожні 1л соку (без води) додаю 300гр цукру (можна чуть менше хто любить несолодкі вина). Розливаю в бутлі, резинову перчатку наверх і в тепле місце (але не біля батереї чи пічки). Виробляється за 1,5-2 місяці.

Якщо маєте запас вина, то можна і в прохолодне місце. Воно виробляється довше зате смачніше і прозоріше.

Хороший рецепт, але я порадив би змінити пропорцію сік-вода з 1-1 мінімум 2-1. В мене така пропорція складає від 2,5-1 до 3-1.  Вино з меншою концентацією соку втрачає оригінальність сорту винограду.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.




×
×
  • Створити...